Μια σχέση δεν μπορεί να διορθώσει τη ζωή σου - Men's Bible

Μια σχέση δεν μπορεί να διορθώσει τη ζωή σου

Μια σχέση δεν μπορεί να διορθώσει τη ζωή σου

Τις προάλλες, είχα βγει για ποτό με μία φίλη. Μου έλεγε, λοιπόν, τις εξελίξεις από την προσωπική της ζωή. Καθώς είχε πρόσφατα χωρίσει από το αγόρι της, αποφάσισε να ψάξει σε διάφορα site και apps διαδικτυακών γνωριμιών.

Τo πιο πρόσφατο ραντεβού της ήταν με έναν τύπο με τον οποίο συνομιλούσαν μέσω διαδικτύου και όλα φαίνονταν ρόδινα στην αρχή. Μέχρι που συναντήθηκαν δια ζώσης.

«Ήταν ωραίος», μου έλεγε η φίλη μου, «και είχαμε καλή χημεία. Αλλά διαρκώς αισθανόμουν πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Ας πούμε, το παλικάρι μου έλεγε πως για πέντε χρόνια δεν είχε βγει ραντεβού. Και ξαφνικά είχε πέσει με τα μούτρα στην αυτοβελτίωση, είχε διαβάσει βιβλία, είχε δουλέψει πάνω στον εαυτό του, είχε μάθει πράγματα. Και ήταν έτοιμος πια. Δεν ξέρω. Μου φαινόταν σαν να με προκαλούσε διαρκώς να του δώσω βραβείο που είχε καθίσει να ψαχτεί για τον εαυτό του».

Ένευσα, ακούγοντας αυτό. Το σενάριο δεν μου ήταν άγνωστο. Άνθρωποι που δούλεψαν με τον εαυτό τους, είτε διαβάζοντας, είτε παρακολουθώντας σεμινάρια, μετά κόμπαζαν για αυτό περιμένοντας τα εύσημα.

Ήθελαν να τους αναγνωρίσουν οι άλλοι πως τα είχαν καταφέρει. Πως δεν είχαν κάτσει με σταυρωμένα χέρια μέσα στη μιζέρια τους. Λες και το κατόρθωμά τους θα είχε λιγότερη αξία, αν δεν το παραδεχόταν ο περίγυρός τους.

«Και μετά μου λέει» συνεχίζει η φίλη μου «εγώ ξέρεις τί ψάχνω να βρω; Ψάχνω να βρω μια γυναίκα που θα με πάρει τηλέφωνο στις δύο η ώρα τα μεσάνυχτα και θα μου πει: πάμε να κάνουμε μία τρέλα, τώρα, όπως είσαι. Με το που το λεει αυτό κατάλαβα ακριβώς ποιο ήταν το πρόβλημά του. Δεν ψάχνει γυναίκα, βασικά, εμένα ή όποια άλλη. Ψάχνει το θησαυρό στην άκρη του ουράνιου τόξου».

Η φίλη μου είχε δίκιο, φυσικά. Πολλοί τύποι επικεντρώνονται στο πως θα βελτιώσουν σε επίπεδο καθαρά επιφανειακό τις ζωές τους, αρχίζοντας μία νέα σχέση. Ο τύπος είχε τις ικανότητες να γνωριστεί με γυναίκες, να βγει ραντεβού. Είχε διαβάσει το πώς γίνεται. Μόνο που σπάνια θα υπήρχε κάποια εξέλιξη σε αυτό, αν εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει οποιαδήποτε προοπτική σχέσης σε τόσο επιφανειακό επίπεδο. Θα τον ήθελαν μονάχα για σεξ. Και αν.

Το άλλο άκρο, όταν δηλαδή ένας άντρας ενδιαφέρεται μονάχα για τις πιο συναισθηματικές προεκτάσεις ενός δεσμού, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κολλήσει ο άντρας αυτός στην φιλική ζώνη για καιρό, καθώς οι γυναίκες θα σκέφτονται ότι είναι απλώς ένα πολύ καλό παιδί, αλλά χωρίς σεξουαλικό ενδιαφέρον για αυτές. Κάτι που έχουμε αναλύσει και στο βίντεο μας:

 

Το σωστό αποτέλεσμα λοιπόν πρέπει να αναζητηθεί στην εξισορρόπηση των δύο αυτών ακραίων συμπεριφορών.

Μην περιμένεις τη σχέση σου να διορθώσει τη ζωή σου

Μία γυναίκα δεν θα έρθει στη ζωή σου για να σε βελτιώσει. Για να σου λύσει τα προβλήματα, για να γίνει ο πνευματικός οδηγός και ο φύλακας άγγελός σου. Δεν θα σε κάνει καλύτερο, πιο ενδιαφέρον, πιο ολοκληρωμένο. Είναι και εκείνη άνθρωπος όπως εσύ, και ψάχνει μία σχέση για να αντιμετωπίσει, όπως και συ, τη μοναξιά της.

Καμιά φορά όμως, ειδικά όταν είσαι άπειρος ή όταν έχεις μείνει μόνος για καιρό, έχεις την τάση να πιστεύεις ότι το έτερόν σου ήμισυ θα διορθώσει τη ζωή σου με κάθε δυνατό τρόπο. Ότι θα την αλλάξει και θα τη διορθώσει, ει δυνατόν, εκ θεμελίων.

Ας γυρίσουμε στο παράδειγμα της φίλης μου. Ο τύπος αυτός ήθελε να βρει γυναίκα που να τον παίρνει τηλέφωνο στις δύο τη νύχτα και να τον τραβολογάει σε απίθανες περιπέτειες. Εμένα, ειλικρινά, αν με πάρει κάποιος τέτοια ώρα, περιμένω να ακούσω ότι έχει συμβεί κάτι κακό. Αυτό που δείχνει, λοιπόν, είναι ότι ζει μια βαρετή ζωή και το ξέρει. Και περιμένει από κάποιον άλλο να του δώσει νόημα και ενθουσιασμό και να διορθώσει τη ζωή του.

Ψάχνει τη θαυματουργή γυναίκα που θα τον βγάλει από τη βαρεμάρα και τη μιζέρια του. Εκείνη που θα τον κάνει να δει τη ζωή του με άλλο μάτι και θα τον γεμίσει χαρά και ενέργεια.

Για να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου, δες εδώ

Τέτοιοι τύποι έχουν οπωσδήποτε κάποιο θέμα με τον εαυτό τους. Έχουν καταπιέσει τα συναισθήματά τους και ψάχνουν κάποιον άλλο να μπει στον κόπο και να τους τα ανασύρει ξανά στην επιφάνεια. Δεν είναι ικανοποιημένοι με τις ζωές τους ως έχουν αλλά είτε βαριούνται να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να τις συμμαζέψουν είτε δεν ξέρουν πια το πώς.

Νιώθουν πως ένα κομμάτι του χρόνου τους είναι χαμένο και ψάχνουν κάποιον για να τους αναπληρώσει οτιδήποτε είναι αυτό που έχουν χάσει.

Όπως καταλαβαίνει κανείς ένας τέτοιος τύπος μπορεί να γίνει πολύ καταπιεστικός μέσα σε μία σχέση. Στην πραγματικότητα είναι σα να υποχρεώνεις τον άλλο να αναλάβει την ευθύνη της ζωής σου. Αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο.Μια σχέση δεν μπορεί να διορθώσει τη ζωή σου

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τι στην ευχή συμβαίνει στη δικιά τους ζωή και δεν έχουν ούτε ανάγκη, ούτε αντοχές, ούτε υποχρέωση στην τελική να αναλάβουν και κάποιον άλλο. Άλλο να βρεις το έτερον ήμισυ (αν υπάρχει κιόλας) κι άλλο να βρεις τον καταλύτη των ζυμώσεων στις οποίες είσαι ανίκανος να πλεύσεις μόνος σου.

Δε ψάχνεις τη θαυματουργή κοπέλα που θα σε μεταμορφώσει στον άνθρωπο που θα ήθελες να γίνεις. Άλλο να σε εμπνέει μια κοπέλα και να γίνεσαι καλύτερος κοντά της. Και άλλο να θεωρείς ότι πρέπει να σε πλάσει εκείνη από την αρχή.

Επίσης είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να ψάχνεις τέτοιου είδους καταλύτες στη ζωή σου, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα καταλήξεις με τοξικούς ανθρώπους που θα εκμεταλλευτούν την ανάγκη σου να εκφραστείς συναισθηματικά.

Όταν περιμένεις ότι θα έρθει κάποιος να σε διορθώσει και να αλλάξει τη ζωή σου, τότε δίνεις σε αυτόν το δικαίωμα να σε αλλάξει, να σε ξαναπλάσει σύμφωνα με τη δικιά του επιθυμία και να χάσεις τελικά τον εαυτό σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!