Δεν έχεις χρόνο για φλερτ; Άσε τις δικαιολογίες - Men's Bible

Δεν έχεις χρόνο για φλερτ; Άσε τις δικαιολογίες

Δεν έχεις χρόνο για φλερτ; Άσε τις δικαιολογίες

Λοιπόν, θες να γίνεις καλός στο φλερτ; Αν ναι, τότε ας μιλήσουμε αρχικά για τα κίνητρά σου.

Γνώρισα κάποιον πρόσφατα που ασχολιόταν με το φλερτ για χρόνια. Ήξερε πώς να φλερτάρει, με την έννοια ότι είχε διαβάσει βιβλία, ήξερε τα πάντα από θεωρία. Ωστόσο είχε πάνω από μισό χρόνο να φιλήσει μία κοπέλα.

Τον ρώτησα αν είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει κάποια κοπέλα όλο αυτό το διάστημα. Και μου είπε πως δεν είχε προσπαθήσει πάνω από τέσσερις ή πέντε φορές.

Ας δούμε τι συμβαίνει και γιατί ο συγκεκριμένος δεν θα γίνει ποτέ καλός.

Για να γίνεις καλός σε κάτι, οτιδήποτε και αν είναι αυτό, χρειάζεσαι χρόνο, εξάσκηση, ενέργεια, να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου ακόμη και να ρισκάρεις την αποτυχία. Όπως ήδη πρέπει να ξέρεις εκεί που ο χαμένος βλέπει μία αποτυχία ο νικητής βλέπει απλώς χρήσιμο υλικό.

Γυρνώντας σπίτι του στέλνω ένα email με το ακόλουθο κείμενο περίπου, ανάμεσα σε πολλά άλλα: Στη ζωή, οι άνθρωποι έχουν την τάση να περιμένουν πράγματα να τους συμβούν. Περιμένοντας όμως μπορεί να τα χάσουν. Αυτό που επιθυμείς δεν πρόκειται να πέσει στα πόδια σου. Μπορεί να πέσει κάπου κοντά σου ωστόσο. Οπότε πρέπει να το αναγνωρίσεις, κατ’ αρχάς. να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να αναλώσεις όλο το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να το αποκτήσεις. Το σύμπαν, που ορίζει έτσι τα πράγματα, δεν είναι κακό. Είναι έξυπνο, γνωρίζει πολύ καλά πως δεν εκτιμάμε όσο πρέπει τα πράγματα για τα οποία δεν αγωνιζόμαστε.

Ναι οκ, ήμουν σε ποιητική διάθεση εκείνη τη βραδιά. Αλλά αλλού θέλω να το πάω. Ενώ πολλοί από εμάς τα γνωρίζουμε όλα αυτά, δεν μπαίνουμε στον κόπο να τα εφαρμόσουμε, αλλά ψάχνουμε δικαιολογίες.  Άρα είναι ώρα να σηκωθείς από τον καναπέ και να δουλέψεις.

Ο συγκεκριμένος μαθητής ήταν πρόθυμος να διαθέσει χρόνο για να διαβάσει τα πάντα, για ώρες ίσως κάθε μέρα. Αλλά δεν ήταν πρόθυμος να κάνει έστω μια προσέγγιση, κάτι που θα απαιτούσε απλά λεπτά από το χρόνο του.

Δεν έχεις χρόνο για φλερτ; Άσε τις δικαιολογίες

“Θα βγω να φλερτάρω, μόνο αφού έχω διαβάσει όοοολα αυτά τα βιβλία ψυχολογίας”.

Γιατί άραγε;

Επειδή είναι πολύ ευκολότερο να διαβάζεις για κάτι, να ξέρεις τη θεωρεία από το να περνάς στην πράξη. Η πράξη, η δράση, μπορεί να γίνει πολύ τρομακτική. Ειδικά όταν πρόκειται να υιοθετήσεις συμπεριφορά που δεν σου είναι οικεία, όταν πρόκειται να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.

Και η δουλειά που πρέπει να κάνεις απαιτεί κόπο και ενέργεια. Δεν είναι όλοι πρόθυμοι να τα διαθέσουν αυτά.

Και συμβαίνει συχνά οι περισσότερες δυσκολίες και τα περισσότερα εμπόδια να απαντώνται ακριβώς πριν από μία μεγάλη επιτυχία ή μία μεγάλη αλλαγή. Λένε ότι η σκοτεινότερη ώρα της νύχτας είναι ακριβώς πριν το χάραμα.

Και οι περισσότεροι άνθρωποι, δυστυχώς, τα παρατάνε ακριβώς μισή στιγμή πριν το πλήρωμα της επιτυχίας τους. Μονάχα όσοι επιμένουν στη δύσκολη αυτή περίοδο τα καταφέρνουν, φτάνουν μέχρι το τέλος και γίνονται οι νικητές.

Κάτι που έμαθα από τους μαθητές μου είναι ότι πάντα όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, οι αδύναμοι τα παρατάνε. Οι περισσότεροι τα παρατάνε σε δύο σημεία. Πρώτον όταν τους ζητάς να κάνουν κάποιες δοκιμαστικές προσεγγίσεις και δεύτερον όταν τους ζητάς να δοκιμάσουν συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία τους φοβίζουν.

Αν έχεις σκοπό να εργαστείς με τον εαυτό σου, στόχοι σου είναι να βρεις την εσωτερική σου δύναμη, την ηθική σου, τα κίνητρά σου. Η επιτυχία δεν έρχεται να σε βρει επειδή έχεις πληροφορίες και διάβασες κάπου για δαύτη. Η ευτυχία είναι πάντα ανάλογη της ενέργειας που ξοδεύεις για να την αποκτήσεις. Της ενέργειας και του χρόνου και του κόπου, που πρέπει να είναι σωστά στοχευμένοι.

Άρα λοιπόν μην αναλώνεσαι άλλο να διαβάζεις για το πώς να φλερτάρεις. Πέντε δέκα πράγματα είναι. Τόλμησέ το.

Ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής αυτό. Μην περιορίζεις τον εαυτό σου.

Έναν από τους πιο σημαντικούς λόγους που επικαλούνται οι άνθρωποι για να μην δουλέψουν πάνω σε κάτι είναι ο χρόνος. Να θυμάσαι όμως ότι δεν υπάρχει κανείς ουσιαστικός λόγος να αποτύχεις. Δικαιολογίες υπάρχουν μονάχα. Και αυτές βρίσκονται με το σωρό. Λόγος σοβαρός; Δεν υπάρχει κανένας.

Να και μια μικρή ασκησούλα, για να κλείσουμε πρακτικά: Ας πούμε, κάθεσαι και σκέφτεσαι τις δικαιολογίες σου: Δεν μπορώ να ασχοληθώ με το φλερτ επειδή δεν έχω χρόνο. Όχι, διατύπωσε τώρα αυτή τη δικαιολογία ως ένα απλό πρόβλημα. Η σωστή διατύπωση είναι: Δεν μπορώ να ασχοληθώ επειδή δεν χρησιμοποιώ σωστά τον χρόνο μου. Και τώρα βρες λύσεις για αυτό το πρόβλημα: Πως μπορώ να χρησιμοποιώ πιο σωστά το χρόνο μου, για να υπάρχει χρόνος και για το φλερτ;

Και όπως είπα παραπάνω ισχύει σε όλους τους τομείς της ζωής. Δεν υπάρχουν λόγοι αποτυχίας. Μονάχα δικαιολογίες σοφίζεσαι και πρέπει να πάψεις να το κάνεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!