Έχεις αρκετή Αυτογνωσία για να Πετύχεις; - Men's Bible

Έχεις αρκετή Αυτογνωσία για να Πετύχεις;

Έχεις αρκετή αυτογνωσία για να πετύχεις;

Ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα είναι κάτι προσωπικό. Πηγάζει από της εμπειρίες μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, οι οποίες σχηματίζουν βαθιά μέσα μας μια πυξίδα ιδεών και πεποιθήσεων, που μας κατευθύνει.

Ωστόσο, όσο αξιόπιστη και αν είναι αυτή η πυξίδα, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην προσωπική μας εξέλιξη.

Αυτά που μαθαίνουμε, καθώς βιώνουμε διάφορές εμπειρίες, σταδιακά μετατρέπονται σε πεποιθήσεις και κανόνες. Κανόνες που συχνά υιοθετούμε άκριτα χωρίς να τους αμφισβητούμε.

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Το να βασίζεσαι στο ένστικτό σου και σε ότι έμαθες από τις εμπειρίες σου δεν είναι λάθος. Απλώς όσο επιμένεις μονάχα στην δική σου οπτική γωνία, κινδυνεύεις να παραμείνεις στάσιμος.

Ως άνθρωποι λειτουργούμε με συνήθειες και αυτοματισμούς και έτσι συνεχίζουμε να ακολουθούμε νοοτροπίες και συμπεριφορές που μας εξυπηρέτησαν στο παρελθόν, ανεξάρτητα απ’ το αν συνεχίζουν να το κάνουν στο παρόν ή αν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.

Χωρίς να ελέγχουμε και να κοιτάμε την κάθε πρόκληση όπως πραγματικά είναι και χωρίς να  αμφισβητούμε τα όσα ήδη γνωρίζουμε, κινδυνεύουμε να γίνουμε στενόμυαλοι.

Για αυτό και η αυτογνωσία παίζει βασικό ρόλο στην επιτυχία. Είναι δύσκολο να απεμπλακείς από τον εαυτό σου και να αξιολογήσεις ποιος πραγματικά είσαι όταν το μόνο που βλέπεις είναι πως γνωρίζεις τα πάντα και πως έχεις δίκιο.Έχεις αρκετή αυτογνωσία για να πετύχεις;

Πως να έχεις αυτογνωσία

Αν δεν αλλάζεις ποτέ λάδια στο αμάξι σου τότε εκείνο θα σε προδώσει κάποια στιγμή.

Η συντήρηση και η διατήρηση της καλής λειτουργίας ενός συστήματος είναι απαραίτητη για να συνεχίσει να λειτουργεί σωστά.

Το ίδιο ισχύει και για τον εαυτό μας και δε μιλάω μονάχα για το σώμα αλλά και για το πνεύμα.

Ναι, χρειάζεται να παλεύουμε προς την πραγμάτωση κάποιου στόχου – στην καριέρα μας, στην προσωπική μας ζωή κλπ. Και το να διατηρήσεις ως προτεραιότητα αυτούς τους στόχους σε βάθος χρόνου σε βοηθάει να τους κατακτήσεις.

Το να έχεις αυτογνωσία λοιπόν είναι απλό. Παρατηρείς τον εαυτό σου και ζυγίσεις το που είσαι σε σχέση με το που θες να φτάσεις.

Χρειάζεται να μπορείς να παραδεχτείς τα λάθη σου και το γεγονός πως υπάρχει χώρος για βελτίωση και αλλαγές. Όταν δεν παρατηρείς τον εαυτό σου και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζεις με καθαρό μυαλό, κινδυνεύεις να ξεγελαστείς από λάθος αντιλήψεις και να μείνεις σταθερός αντί να προχωρήσεις προς τα εμπρός.

Πότε δεν έχεις αυτογνωσία

Συχνά βλέπουμε ανθρώπους να μας λένε πως έχουν βρει την απόλυτη αλήθεια ή τον μοναδικό τρόπο να πετύχουν κάτι. Και το success story τους, καθότι εντυπωσιακό, μπορεί να σε μπερδέψει στο πως βλέπεις τον εαυτό σου και τα πράγματα αν πρώτα δεν το αντιμετωπίσεις με σκεπτικισμό.

Η έλλειψη αυτογνωσίας οδηγεί σε στενόμυαλες συμπεριφορές που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τροφοδοτούν το «εγώ» μας.

Και είναι εύκολο να διακρίνεις κάποιον που του λείπει η αυτογνωσία.

Είναι εκείνος ο τύπος που απεχθάνεται την κριτική. Εκείνος που οτιδήποτε και αν του πεις και όσο καλοπροαίρετα και αν το πεις, το δέχεται ως επίθεση ή κριτική.

Το να έχεις αυτογνωσία κατά βάθος σημαίνει να αναγνωρίζεις την ανάγκη σου για επίβλεψη.

Εκείνοι που θεωρούν πως δεν έχουν ανάγκη αυτού του είδους την επίβλεψη για να αποδώσουν, απλώς κοροϊδεύουν τον εαυτό τους.

Το να έχεις αυτογνωσία ουσιαστικά σημαίνει να σιγουρεύεις πως μένεις στη σωστή πορεία ή οποία θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Θες να πετύχεις με τις γυναίκες; Δες εδώ

Γνώθι σ’αυτον και επιτυχία

Μπορεί να έχεις αστείρευτο ταλέντο ή να είσαι πιο έξυπνος απ’ τους άλλους, αλλά αν πηγαίνεις προς τα πίσω πιστεύοντας πως πηγαίνεις εμπρός τότε όλα σου τα πλεονεκτήματα χαραμίζονται.

Η αυτογνωσία σε σώζει ουσιαστικά απ’ τον εαυτό σου. Υπάρχουν ευθύνες και προϋποθέσεις που πρέπει να καλυφθούν πριν εσύ πετύχεις όσα επιθυμείς. Και ενώ πολλές φορές γνωρίζουμε τις ευθύνες μας, δεν γνωρίζουμε πως να τις εκτελέσουμε σωστά.

Υπάρχουν άνθρωποι που είχαν το ταλέντο να φτάσουν ψηλά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά ποτέ δεν τα κατάφεραν γιατί δεν πίστευαν ποτέ ότι χρειάζονταν προπονήσεις στο τρέξιμο.

Υπάρχουν έξυπνοι μαθητές που ποτέ δεν μπήκαν στις σχολές που επιθυμούσαν γιατί θεωρούσαν τον εαυτό τους πολύ καλό για να χρειάζεται ιδιαίτερα.

Ναι, είναι δύσκολο να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέπτη και να βλέπεις τα λάθη του, αλλά ταυτόχρονα είναι και αφυπνιστικό.

Μην γίνεις ο τύπος εκείνος που είναι τόσο απορροφημένος με τον εαυτό του, που αδυνατεί να δει τι αποτύπωμα αφήνουν οι πράξεις του στη ζωή του αλλά και στη ζωή των άλλων. Όταν έχεις αυτογνωσία κρατάς τον εαυτό σου στη σωστή πορεία και ενώ βραχυπρόθεσμα αυτό σε κάνει να νιώθεις άβολα, μακροπρόθεσμα εγγυάται την επιτυχία σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!