Όταν η κατάσταση Στραβώνει: Τι να κάνεις όταν τα Πράγματα δεν Εξελίσσονται όπως Περιμένεις - Men's Bible

Όταν η κατάσταση Στραβώνει: Τι να κάνεις όταν τα Πράγματα δεν Εξελίσσονται όπως Περιμένεις

Όταν η κατάσταση στραβώνει: Τι να κάνεις όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περιμένεις

Αν έχεις προσπαθήσει να πετύχεις κάποιους στόχους στη ζωή σου, τότε σίγουρα έχεις διαπιστώσει μια σημαντική αλήθεια για τη ζωή και την πραγματικότητα: Πως πολλές φορές η κατάσταση στραβώνει.

Πως τα πράγματα σπάνια εξελίσσονται όπως τα φανταζόμαστε. Πως η πραγματικότητα αποκλίνει από τα πλάνα μας. Πως τα σχέδια μας ανατρέπονται, συχνά εν ριπή οφθαλμού.

Κάποιες φορές η κατάσταση επηρεάζεται από παράγοντες που αδυνατούμε να ελέγξουμε και έτσι στραβώνει αναπόφευκτα. Άλλες φορές, η κατάσταση στραβώνει από δική μας υπαιτιότητα. Γιατί κάναμε κάποιο λάθος χειρισμό, πράξαμε παρορμητικά ή σχεδιάσαμε λανθασμένα τις κινήσεις μας.

Σε κάθε περίπτωση η πραγματικότητα είναι η εξής: ότι κι αν επιδιώκεις να πετύχεις, η κατάσταση αναπόφευκτα θα στραβώσει κάποια στιγμή και πρέπει να είσαι έτοιμος να την αντιμετωπίσεις σωστά.

Δηλαδή να ξέρεις τι να κάνεις, ώστε να συνεχίσεις μέχρι οι επιθυμίες σου και τα όνειρα σου να πραγματοποιηθούν.

Πώς να δράσεις όταν η κατάσταση στραβώνει

#1 Μείνε ψύχραιμος

Λέμε συχνά σε άλλα άρθρα μας πως ο άνδρας που διατηρεί την ψυχραιμία του, είναι και ελκυστικός. Πράγματι οι γυναίκες ελκύονται από αυτούς που παραμένουν ατάραχοι στα δύσκολα και δε χάνουν την πίστη στον εαυτό τους.

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Όσοι βλέπουν μια δύσκολη κατάσταση με ψυχραιμία, είναι και αυτοί με τις καλύτερες πιθανότητες να βρουν λύση και να καταφέρουν να βγουν από το αδιέξοδο νικητές.

Είναι αυτοί που θα επιβιώσουν στα δύσκολα και θα αξιοποιήσουν τη δύσκολη αυτή κατάσταση για να γίνουν καλύτεροι και πιο δυνατοί. Είναι άνδρες πάνω στους οποίους μπορούν οι άλλοι να βασιστούν και να νιώσουν ασφάλεια.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, όταν η κατάσταση στραβώνει, πριν προχωρήσεις προς οποιαδήποτε πράξη ή απόφαση, χρειάζεται πρώτα να ανασυγκροτηθείς συναισθηματικά και να είσαι βέβαιος πως εξετάζεις τα πράγματα με ψυχραιμία.

#2 Βρες το μάθημα

Οκ, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ήθελες. Απρόβλεπτα εμπόδια σε έβγαλαν εκτός πορείας ή δεν υπολόγισες σωστά κάποια πράγματα.

Ότι κι αν έγινε, είναι λογικό να θυμώνεις, να στεναχωριέσαι και να αγχώνεσαι. Όλα αυτά είναι ανθρώπινα συναισθήματα και δε θα σου πω να τα καταπιέσεις. Ωστόσο, καλό είναι μην σταθείς για πολύ στην κακοτυχία και στα λάθη.

Αντίθετα, αποδέξου πως τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως εξελίχθηκαν, δες την κατάσταση με μια ψύχραιμη ματιά και αναρωτήσου: «πως θα μπορούσα να το είχα αποφύγει;», «τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά;», «τι μπορώ να κάνω από εδώ και πέρα;».

Με λίγα λόγια, αντί να εστιάζεις στο πόσο άτυχος είσαι, πόσο πολύ έχεις πέσει θύμα των περιστάσεων ή πόσο λιγότερο ικανός είσαι σε σχέση με άλλους έχεις, εστίασε στο να βρεις τη λύση και το μάθημα.

Όταν η κατάσταση στραβώνει, τα πράγματα μοιάζουν δύσκολα, αλλά ταυτόχρονα μέσα από την κατάσταση αυτή αναγκάζεσαι να προσαρμοστείς και να αλλάξεις κάτι στον τρόπο που λειτουργείς.

Πράγμα που σε βοηθάει να εξελιχθείς και να γίνεις καλύτερος.Όταν η κατάσταση στραβώνει: Τι να κάνεις όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως περιμένεις

#3 Εκτίμησε τα θετικά και επανέλαβε την προσπάθεια

Σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως οι ειδήσεις διαρκώς αναφέρονται στα αρνητικά και στα άσχημα που συμβαίνουν στον κόσμο.

Και σίγουρα έχεις παρατηρήσει πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε την τάση να προσέχουμε περισσότερο τα πράγματα που δεν πάνε καλά στη ζωή μας, παρά αυτά που εξελίσσονται όπως πρέπει.

Οι ψυχολόγοι ονομάζουν το φαινόμενο αυτό προκατάληψη της αρνητικότητας, ή αλλιώς negativity bias. Η ανθρώπινη τάση να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στα αρνητικά παρά σε αυτά που έχουν ουδέτερο ή θετικό πρόσημο στη ζωή μας, δεν είναι τυχαία.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα όργανο φτιαγμένο να λύνει προβλήματα και γι’ αυτό τείνει να βλέπει προβλήματα και να αγνοεί τα υπόλοιπά.

Ενώ όμως η τάση αυτή είχε μεγάλη αξία στην προϊστορική περίοδο της ανθρώπινης εξέλιξης, σήμερα μπορεί να αποβεί καταστροφική για την ψυχολογική μας υγεία αλλά και για την ικανότητα μας να παίρνουμε ρίσκα και να θριαμβεύουμε στη ζωή.

Όταν η κατάσταση στραβώνει λοιπόν, όταν τα σχέδια σου ανατρέπονται και οι προσπάθειες σου να πιάσεις τους στόχους σου πέφτουν στο κενό, αφιέρωσε λίγο χρόνο να σκεφτείς και να εκτιμήσεις όλα αυτά που πάνε καλά στη ζωή σου. Αυτά που ίσως θεωρείς ως δεδομένα και ίσως να μην τα έχεις εκτιμήσει όσο πραγματικά θα έπρεπε.

Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει αχρείαστο όμως το να εκτιμάς αυτά που έχεις, είναι μια ψυχολογική δεξιότητα η οποία σε βοηθάει να παραμένεις συναισθηματικά άθραυστος μπροστά στις δυσκολίες.

Και αφότου το κάνεις, επανάλαβε την προσπάθεια σου. Ξαναφτιάξε το πλάνο σου, αυτή τη φορά προσαρμοσμένο έτσι ώστε να λαμβάνει υπ’ όψιν τους λόγους για τους οποίους δεν πέτυχε η προηγούμενη προσπάθεια σου να πιάσεις το στόχο σου.

Άλλωστε, πολύ σπάνια κερδίζουμε με την πρώτη. Ακόμα και οι παγκοσμίου επιπέδου αθλητές έχουν χάσει πραγματικά πολλές φορές μέχρι να φτάσουν να θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο.

Να θυμάσαι πως η επιτυχία δεν είναι θέμα ικανότητας, όσο θέμα επιμονής, υπομονής και έξυπνης προσπάθειας. Προχώρα λοιπόν και επανάλαβε την προσπάθεια σου όσες φορές χρειάζεται μέχρι να τα καταφέρεις. Κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει παρά μόνο ο εαυτός σου.

Θες να αντιμετωπίζεις με επιτυχία κάθε απρόβλεπτη κατάσταση στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!