Δεν πιστεύεις στον Εαυτό σου; Το λάθος που σου κοστίζει στο Φλερτ - Men's Bible

Δεν πιστεύεις στον Εαυτό σου; Το λάθος που σου κοστίζει στο Φλερτ

Δεν πιστεύεις στον Εαυτό σου; Το λάθος που σου κοστίζει στο Φλερτ, Γιατί η αλλαγή μας δυσκολεύει τόσο;

Έχω μια πολύ σοβαρή ερώτηση να σου κάνω: Πιστεύεις στον εαυτό σου; Είσαι δηλαδή κάποιος που παίζει για να κερδίσει ή που παίζει για να μην χάσει;

Οι περισσότεροι θα απαντήσουν ότι, ναι, παίζουν για να κερδίσουν, αλλιώς δεν θα έπαιζαν καθόλου.

Όμως αν κοιτάξεις την προσωπική ζωή πολλών, δεν μπορείς παρά να παρατηρήσεις ότι όχι μόνο δεν παίζουν για να κερδίσουν, αλλά ακριβώς επειδή δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, δεν έχουν πολλές ελπίδες να βρουν σύντροφο για μακροχρόνια σχέση.

Για να είμαι ειλικρινής, ο τρόπος που πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το φλερτ λειτουργεί τελικά εις βάρος τους.

Θεωρούν ότι υπολείπονται όλων των άλλων και έτσι ξεκινούν από μόνοι τους από μειονεκτική θέση. Επικεντρώνονται περισσότερο στο πως θα αποφύγουν την απόρριψη από το πώς θα βρουν κάποια σύντροφο για σχέση.

Η αλήθεια ωστόσο είναι πως το κατανοώ. Αν δεν έχεις αρκετές κοινωνικές εμπειρίες, αν έχεις μόλις ξεκινήσει να βγαίνεις κάποια ραντεβού ή αν χώρισες μετά από καιρό και είσαι πάλι single, η απόρριψη μπορεί να σε τρομάζει. Τη νιώθεις λες και είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου συμβεί. Οπότε είναι φυσικό να θες να την αποφύγει με κάθε κόστος.

Το θέμα όμως είναι ότι όταν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου, επικεντρώνεσαι περισσότερο στο να μην «χάσεις» παρά στο να κερδίσεις, κάτι που δει είναι το ίδιο και σου στοιχίζει ραντεβού.

Είναι λοιπόν καιρός να σταματήσεις να σαμποτάρεις ο ίδιος την προσωπική σου ζωή. Οι πραγματικοί λόγοι που σε απορρίπτει μια γυναίκαΔεν πιστεύεις στον Εαυτό σου

Όταν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου

Το νούμερο ένα λάθος, συνοψίζεται σε μια συμβουλή που έχεις ακούσει ίσως κι άλλες φορές: Χάνεις το 100% των βολών που δεν ρίχνεις.

Όμως είναι απόλυτα σωστό.

Δεν μπορώ καν να μετρήσω τους αριθμούς των ανθρώπων που φέρονται λες και τους έχουν απορρίψει, προτού καν ανοίξουν το στόμα τους. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα το αντικείμενο του πόθους τους να ενδιαφέρεται για εκείνους.

Της ζήτησαν να βγουν ραντεβού; Όχι. Της έχουν μιλήσει; Επίσης όχι. Αλλά «γνωρίζουν» μέσα τους ότι θα τους απορρίψει όπως και να έχει.

Το πιο προφανές παράδειγμα αυτής της οπτικής είναι το λεγόμενο άγχος προσέγγισης. Το να παγώνεις τόσο πολύ να μιλήσεις σε μια γυναίκα που σου αρέσει και να ξεκινήσεις μια απλή κουβέντα με ωραίο τρόπο και στυλ, που δεν κάνεις τίποτα.

Ξεκίνα να πιστεύεις στον εαυτό σου! Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Δες το αλλιώς

Κάπως έτσι αναπτύσσεται και μια σειρά από λανθασμένες νοοτροπίες. Όπως για παράδειγμα ότι στις γυναίκες δεν αρέσει τόσο το σεξ, οπότε οι άντρες πρέπει να τις «πείσουν» ή να τις «παρασύρουν», κάτι που οδηγεί σε κακές συμπεριφορές.

Επίσης κάπως έτσι δημιουργείται και η αίσθηση ότι πρέπει να την εντυπωσιάσεις, προκειμένου να την πείσεις ότι «αξίζεις» πολύ. Όμως το μόνο που δείχνουν όλες αυτές οι πεποιθήσεις είναι ότι δεν πιστεύεις στον εαυτό σου ούτε στο ελάχιστο. Και φέρεσαι και σκέφτεσαι λες και είσαι ελαττωματικός.

Όμως οι γυναίκες, όπως και οι άνδρες και όλοι οι άνθρωποι, ψάχνουν για συντρόφους με το οποίους μπορούν να συνδεθούν ψυχικά, που τα πάνε καλά μαζί τους και που τις ενθουσιάζουν. Δεν ψάχνουν για δικαιολογίες να προ-απορρίψουν τους πάντες, ούτε αποφασίζουν για το με ποιους θα κοιμηθούν βάσει ενός excel με μοριοδότηση.

Αυτή η πεποίθηση δημιουργεί μια ανταγωνιστική και επιθετική οπτική που, βάσει της οποίας, για να κερδίσεις εσύ, πρέπει κάποιος να χάσει. Και όπως και να το κάνουμε αυτό δεν δημιουργεί υγιείς συνθήκες για σχέση οποιουδήποτε είδους.

Οι γυναίκες προσπαθούν να ζήσουν τις ζωές τους, το ίδιο όπως όλοι μας. Όταν φέρεσαι λες και σε έχουν προ – απορρίψει, το μόνο που κάνεις είναι να δείχνεις ότι δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και να απομακρύνεις κάθε πιθανότητα επιτυχίας.

Στην καλύτερη περίπτωση, αναδεικνύεις το γεγονός ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και καμία πίστη στην αξία σου. Στη χειρότερη περίπτωση, αποφασίζεις εσύ πως νιώθει κάποιος άλλος για εσένα, χωρίς καν να πάρεις την άποψή του. Και στις δύο περιπτώσεις όμως δεν θα καταφέρεις κάτι.

Το κλειδί για να αποφύγεις αυτό το λάθος είναι απλό: μην πας για να εντυπωσιάσεις τις γυναίκες. Μην προσπαθείς να τις γοητεύσεις με όσα έχεις καταφέρει ή έχει αποκτήσει.

Χρειάζεται να δεις το φλερτ από την πλευρά του: «Είναι κατάλληλη για μένα; Ενδιαφέρεται κι αυτή; Ταιριάζουμε; Θα το ευχαριστηθούμε κι οι δύο;». Κι αν η απάντηση σε όλα είναι «ναι», τότε ο στόχος δεν είναι να την «ρίξεις» με το στάτους σου ή τον περιουσία σου, αλλά να επιδιώξεις να συνδεθείς μαζί της.

Βρες τα κοινά που έχετε, τις κοινές αξίες που μοιράζεστε και αντιμετώπισε το φλερτ σαν μια συνεργατική προσπάθεια. Γιατί αν μπαίνεις σε κάθε γνωριμία με το σκεπτικό ότι σε έχει απορρίψει ήδη, δεν θα πετύχεις και ποτέ. Ακόμα κι αν θέλει να βγείτε και να κάνετε κάτι, δεν θα νιώθεις ποτέ ασφαλής μέσα στη σχέση. Θα περιμένεις απλά να έρθει η στιγμή της απόρριψης.

Και με αυτή την οπτική; Σίγουρα θα έρθει. Για αυτό πάντα λέω ότι στο φλερτ αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου δεν πας πουθενά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!