Το μυστικό της Eπιτυχίας είναι να ορίζεις εσύ την Eπιτυχία - Men's Bible

Το μυστικό της Eπιτυχίας είναι να ορίζεις εσύ την Eπιτυχία

5 Γνώσεις για την Ευτυχία που χρειάζεται να ξέρεις, Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ορίζεις εσύ την επιτυχία

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη θέλει να μάθει το μυστικό της επιτυχίας. Όλοι μας έχουμε στόχους και όνειρα που θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα.

Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι, πιο επιτυχημένοι και πιο ευτυχισμένοι και γι’ αυτό αναζητάμε διαρκώς αυτό το μικρό μυστικό που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε.

Γι’ αυτό το λόγο η βιομηχανία του self-help έχει διογκωθεί και πλέον κυκλοφορούν άπειρα βιβλία και courses που υπόσχονται με έμμεσο ή και με άμεσο τρόπο ότι θα σου αποκαλύψουν το μυστικό που θα σε κάνει επιτυχημένο.

Αρκετά από αυτά είναι αξιόλογα υπό την έννοια πως σου μαθαίνουν πράγματα που σε βοηθούν να βελτιωθείς και να καλλιεργήσεις δεξιότητες. Όμως αρκεί αυτό για να νιώσεις επιτυχημένος;

Το μυστικό της επιτυχίας έχει να κάνει με τις αξίες σου

Μια βασική αλήθεια της ζωής είναι πως δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Ο χρόνος σου είναι πεπερασμένος. Η ενέργεια σου το ίδιο. Αναγκαστικά λοιπόν στη ζωή καλείσαι διαρκώς να διαλέξεις ανάμεσα σε δύο ή περισσότερες επιλογές.

Θα αφιερώσεις το απόγευμα σου για να κάνεις υπερωρία στη δουλειά ή θα βγες με την κοπέλα σου;

Θα ξυπνήσεις το πρωί για να κάνεις γυμναστική ή θα προτιμήσεις να κοιμηθείς λίγο περισσότερο;

Η επιτυχία έχει σε μεγάλο βαθμό να κάνει με τις αξίες μας. Με αυτά που αξιολογούμε εμείς ως πιο σημαντικά για εμάς.

Και για να νιώσεις επιτυχημένος και ευτυχισμένος, θα πρέπει οι επιλογές σου και οι αξίες σου να συμβαδίζουν. Αν οι επιλογές σου σε φέρνουν σε σύγκρουση με αυτές τις αξίες, αργά ή γρήγορα θα νιώσεις εγκλωβισμένος σε κάτι που δε σου αρέσει.

Αν πχ, είσαι ένας άνθρωπος που αξιολογεί πιο ψηλά τον θεσμό της οικογένειας απ’ την προσωπική εξέλιξη και η δουλειά σου σε αναγκάζει να λείπεις διαρκώς και να μην είσαι κοντά στην οικογένεια σου, δύσκολα θα νιώσεις επιτυχημένος ακόμα και αν επαγγελματικά είσαι ο καλύτερος στον τομέα σου.

Ξέρεις ποιες είναι οι αξίες σου;

Η επιτυχία λοιπόν είναι κάτι το σχετικό. Σχετίζεται με το τί είναι πιο σημαντικό για εμάς και με το ποιες είναι οι προτεραιότητες μας.

Το μυστικό της επιτυχίας λοιπόν είναι να ορίζεις εσύ το τί σημαίνει επιτυχία και για να το κάνεις αυτό θα πρέπει πρώτα να σκάψεις μέσα σου για να ανακαλύψεις τις αξίες σου.

Οι αξίες μας έχουν σε μεγάλο βαθμό να κάνουν με τις ευαισθησίες μας και τα συναισθήματα μας.

Για κάποιους, για παράδειγμα, είναι πολύ σημαντικό το να νιώθουν ελεύθεροι και άρα το να εργαστούν σε μια θέση που απαιτεί να ακολουθείς αυστηρά τους κανόνες της εταιρίας και τις υποδείξεις των ανωτέρων θα τους φέρει σε εσωτερική σύγκρουση.

Άλλοι πάλι αξιολογούν πιο ψηλά τη σταθερότητα και την ασφάλεια και γι’ αυτό θα προτιμούσαν να εργαστούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Για να μπορέσεις να ανακαλύψεις τις αξίες σου, χρειάζεται να μάθεις να ρωτάς «γιατί;» τον εαυτό σου;

«Γιατί θέλω να βελτιωθώ στο φλερτ και την επικοινωνία;».

«Γιατί επιλέγω να κάνω το Χ αντί για το Ψ;».

Κάποιες φορές διαφορετικοί άνθρωποι μπορεί να κάνουν την ίδια επιλογή κινητοποιημένοι από διαφορετικές αξίες και προτεραιότητες.

Για παράδειγμα δυο εργαζόμενοι κάνουν καθημερινά υπερωρίες στην εργασία τους. Ο ένας γιατί θέλει να πάρει προαγωγή και αυτό γιατί αξιολογεί πιο ψηλά το να έχει κύρος και αναγνώριση από τους άλλους.

Ενώ ο δεύτερος κάνει συχνές υπερωρίες γιατί νιώθει πως πρέπει να προσφέρει περισσότερα στην οικογένεια του. Οι αξίες του δηλαδή έχουν περισσότερο να κάνουν με την οικογένεια παρά με κάποια προσωπική φιλοδοξία.Έχω Επιτυχία με τις γυναίκες, αλλά δεν αισθάνομαι Ευτυχισμένος, Το μυστικό της επιτυχίας είναι να ορίζεις εσύ την επιτυχία

To μυστικό της επιτυχίας είναι να ορίσεις εσύ τί σημαίνει επιτυχία

Όταν ξέρεις τι είναι αυτό για το οποίο αξίζει να παλέψεις, είναι πιο εύκολο να το πετύχεις.

Διαφορετικά μπορεί να παλεύεις, να κοπιάζεις και να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια κυνηγώντας τους λάθος στόχους, πετυχαίνοντας πράγματα που δεν έχουν τόση σημασία και δε σε κάνουν χαρούμενο.

Η επιτυχία είναι σε μεγάλο βαθμό προσωπική υπόθεση. Και είσαι επιτυχημένος όταν πετυχαίνεις αυτό που πραγματικά θέλεις να πετύχεις.

Σκέψου λοιπόν καλά τί είναι αυτό που θέλεις, ποιες είναι οι αξίες σου και ποιες είναι οι προτεραιότητες σου στη ζωή και θα διαπιστώσεις πως ήδη έχεις στο μυαλό σου ένα μονοπάτι που αν το ακολουθήσεις θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!