Δώσε ροή στη μέρα σου: 5 τρόποι να απελευθερώνεις χρόνο - Men's Bible

Δώσε ροή στη μέρα σου: 5 τρόποι να απελευθερώνεις χρόνο

Δώσε ροή στη μέρα σου: 5 τρόποι να απελευθερώνεις χρόνο

Όσο κι αν θεωρείς ότι αξίζει ή δεν αξίζει ο χρόνος σου, είναι κρίμα να τον χάνεις σε ανούσιες δουλειές.

Άσκοπες υποχρεώσεις και μικροαγγαρείες τρώνε από την ενέργεια σου και τα ψυχικά σου αποθέματα, προκειμένου να τις διεκπεραιώνεις.

Μιλάω για μικροπράγματα μεν (όπως τα ψώνια, η πληρωμή λογαριασμών κλπ) τα οποία όμως αν και απαραίτητα είναι χαμηλής αξίας.

Να λοιπόν οι προτάσεις μου για να απελευθερώνεις χρόνο:

 #1 Σχεδίαζε τα γεύματα σου

Προσωπικά επιδιώκω να μαγειρεύω σε batches, δηλαδή σε μεγάλες ποσότητες, ώστε να μην χάνω πολύ χρόνο στο μαγείρεμα.

Τα πρωινά ξεκινάω με ένα σούπερ shake, όπως το αποκαλώ (με γάλα, πρωτεΐνη whey, σπανάκι και μπανάνα). Και τα τάπερ μου τα έχω έτοιμα από το προηγούμενο βράδυ.

Αυτό απελευθερώνει πολύ χρόνο σε σχέση με το να μαγειρεύω κάθε ημέρα και να ψάχνω υλικά αλλά και ιδέες για το τι να κάνω.

Έτσι ούτε να παραγγέλνω χρειάζεται (το οποίο και δεν αξίζει οικονομικά, και κυρίως δεν είναι ποτέ όσο ποιοτικό πρέπει), ούτε να είμαι με τις ώρες στην κουζίνα.

#2 Φόρα παρόμοια ρούχα κάθε μέρα

Υπάρχει λόγος που άνθρωποι όπως ο Steve Jobs και ο Mark Zuckerberg φορούν κάθε μέρα σχεδόν το ίδιο σύνολο.

Κι αυτό έχει να κάνει με το ότι μειώνει την καταπόνηση στην λήψη μιας ακόμη απόφασης. Κάτι που απελευθερώνει περισσότερη διαθέσιμη πνευματική ενέργεια για να εστιάσεις σε πιο σημαντικά πράγματα.

Άσε που, ακόμα κι αν φοράς σχεδόν τα ίδια κάθε μέρα, και πάλι μπορείς να δείχνεις πολύ ωραίος.

Προσωπικά το καθημερινό μου ντύσιμο περιλαμβάνει παντελόνια τζιν και μπλουζάκια με κάποιο αξεσουάρ να δίνει τον τόνο.

Ασφαλώς δεν φοράω τα ίδια ρούχα κάθε ημέρα. Εναλλάσσω διαφορετικά παντελόνια τζιν και μπλουζάκια αλλά το «τζιν και tshirt» είναι μια σχεδόν αυτόματη απόφασή μου που μου αφήνει διαθέσιμη ενέργεια για άλλα πράγματα. (Θυμήσου ότι ο εγκέφαλός σου είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση μερικές ώρες αφότου ξυπνήσεις).

Επιπλέον, αυτό το σύνολο είναι πολύ ευέλικτο και απλό.

Ωστόσο δεν σου προτείνω να ντύνεσαι ίδια με εμένα. Αυτό που σου προτείνω είναι πρώτα να βρεις το στυλ σου και μετά να το ακολουθείς με συνέπεια.

Μάλιστα στη Δικτυακή Πλατφόρμα μας έχουμε ειδικό μάθημα για το πώς μπορείς να βρεις το δικό σου Προσωπικό Στυλ και να δημιουργήσεις μια ποιοτική προσωπική εικόνα.

 #3 Γίνε τακτικός

Υπάρχουν ένα σωρό άρθρα που εξηγούν το πώς «η ακαταστασία δημιουργεί στρες» και «πως η ακαταστασία μπερδεύει τον εγκέφαλο σου». Και έχουν δίκιο.

Οπότε αντί να αφήνεις την ακαταστασία να συσσωρεύεται και έπειτα να αφιερώνεις ώρες (ή και ολόκληρη μέρα) στο να καθαρίσεις ολόκληρο το σπίτι, μπορείς απλά να μάθεις να τακτοποιείς επιτόπου.

Δεν είναι δα και κάποια μεγάλη επιφοίτηση που πρέπει να έχεις: Απλά αφού χρησιμοποιήσεις ένα πιάτο, πλύνε το επιτόπου αντί να το αφήνεις «για αργότερα».

Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσεις τον χώρο σου αρκετά καθαρό, ώστε να χρειάζεται γενική φασίνα μόνο κάθε δεκαπέντε μέρες.

Εναλλακτικά, αν το επιτρέπει η τσέπη σου, μπορείς μία φορά το μήνα να καλείς κάποια οικιακή βοηθό να κάνει τις βαριές δουλειές. Αλλά για να λειτουργήσει αυτό πρέπει ενδιάμεσα να είσαι τακτικός, όπως είπαμε πιο πάνω. Δώσε ροή στη μέρα σου: 5 τρόποι να απελευθερώνεις χρόνο

 #4 Αυτοματοποίησε τις πληρωμές σου

Σοβαρά τώρα σε ποιον αρέσει να πληρώνει λογαριασμούς;

Σχεδόν κάθε υπηρεσία και εταιρία που πληρώνεις έχει και μια ρύθμιση για αυτόματη πληρωμή. Γιατί, παίρνουν που παίρνουν τα χρήματά σου, γιατί να σου παίρνουν και τον χρόνο σου;

Επιπλέον μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο σχετικό app μέσω του οποίου να παρακολουθείς τα οικονομικά σου και τον προϋπολογισμό σου και να γνωρίζεις πλήρως τι γίνεται.

Πιστεύω είναι πολύ πιο παραγωγικό από το να κάθεσαι στο τραπέζι του σαλονιού συνοφρυωμένος με έναν σκασμό λογαριασμούς.

Επιπλέον, αν δεν θες να τρέχεις κάθε λίγο στο σούπερ μάρκετ, μπορείς πια να έχεις σχεδόν όλα τα προϊόντα στην πόρτα του σπιτιού σου.

#5 Δώσε ροή στη μέρα σου

Τελευταίο, αλλά μάλλον το πιο σημαντικό: Κάνε τα πάντα στη ζωή σου αρμονικά. Δώσε ροή στη μέρα και το πρόγραμμά σου.

Προσωπικά κάθε πρωί με το που ξυπνήσω, ετοιμάζομαι και πηγαίνω στο γυμναστήριο. Έπειτα απευθείας στα γραφείο μας. Και προσπαθώ να μετακινούμαι σε ώρες που δεν είναι αιχμής, για να μην χάνω όλη μου τη μέρα στην κίνηση.

Αυτά είναι τα δικά μου tips παραγωγικότητας. Ποια είναι τα δικά σου; Θα χαρώ να τα μάθω.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!