3 Αλήθειες για την Επιτυχία που κανείς δε σου Λέει - Men's Bible

3 Αλήθειες για την Επιτυχία που κανείς δε σου Λέει

3 Αλήθειες για την Επιτυχία που κανείς δε σου λέει

Το πρόβλημα πολλές φορές με την επιτυχία, είναι πως έχουμε λάθος αντίληψη για αυτή. Βλέπουμε καθημερινά επιτυχημένους ανθρώπους στην τηλεόραση και στα  κοινωνικά δίκτυα και σχηματίζουμε μια παραμορφωμένη εικόνα για το πώς κάποιος γίνεται επιτυχημένος.

Μια εικόνα η οποία είναι λάθος.

Το θέμα είναι πως η επιτυχία μοιάζει σε πολλά με ένα παγόβουνο.

Βλέπεις μονάχα ένα μικρό κομμάτι της – αυτό που δείχνει ωραίο και που φαίνεται γιατί επιπλέει στην επιφάνεια – και το υπόλοιπο κομμάτι, αυτό της προσπάθειας, της επιμονής και τις διαρκούς αμφιβολίας για τον εαυτό σου και τις ικανότητές σου, παραμένει βυθισμένο και αθέατο από τα μάτια σου.

Πρέπει όμως να γίνει αντιληπτό, γιατί για να πετύχεις αυτά που θέλεις, θα πρέπει να προσεγγίσεις τις προσπάθειές σου με έναν αισιόδοξο, αλλά ρεαλιστικό τρόπο.

Να δεις την πραγματικότητα όπως πραγματικά είναι και να μην αφήσεις τη φαντασία σου, τον υπέρμετρο ενθουσιασμό σου ή και τους φόβους σου, να σε αποτρέψουν απ’ το να διεκδικήσεις αυτά που αξίζεις.

Γι’ αυτόν το λόγο, αν ετοιμάζεσαι να ξεκινήσεις κάποια προσπάθεια για να πετύχεις έναν δύσκολο στόχο, χρειάζεται να έχεις υπ’ όψιν σου τις ακόλουθες αλήθειες για την επιτυχία.

3 αλήθειες για την επιτυχία που κανένας δε θα σου πει

#1 Πρέπει να είσαι άνετος να νιώθεις αρχάριος και αδέξιος με κάτι, πριν γίνεις πολύ καλός σε αυτό

Κατά πάσα πιθανότητα, την πρώτη φορά που έπιασες στο χέρι σου το τιμόνι ενός αυτοκινήτου έκανες αρκετά λάθη. Το ίδιο συνέβη και την πρώτη φορά που επιχείρησες να μαγειρέψεις, να παίξεις κάποιο σπορ, να προπονηθείς σε μια συγκεκριμένη άσκηση κλπ.

Σε οτιδήποτε λοιπόν και αν θες να πετύχεις, είναι δεδομένο πως δε θα ξεκινήσεις έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις. Αντίθετα, στην αρχή το πιθανότερο είναι πως θα έχεις τις χειρότερες επιδόσεις. Θα κάνεις πολλά λάθη, θα νιώσεις αδέξιος και άσχετος και θα δεχτείς κριτική.

Τα παραπάνω είναι δεδομένα, πόσο μάλλον όταν θες να πετύχεις κάτι το οποίο είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο, ενέργεια και συνέπεια.

Όχι μόνο θα κάνεις λάθη, αλλά θα πρέπει να είσαι πρόθυμος να συνεχίσεις να κάνεις λάθη, αν θέλεις κάποια στιγμή να ξεχωρίσεις και να γίνεις καλός σε αυτό που κάνεις.

Αν επιτρέψεις στην κριτική και τα αρχικά σφάλματα να σε επηρεάσουν και να σε απογοητεύσουν, τότε η επιτυχία θα συνεχίσει να υπάρχει μονάχα στη φαντασία σου.

Αν πάλι δεις τα πράγματα ρεαλιστικά, αποδεχτείς δηλαδή την πιθανότητα να σε σχολιάσουν αρνητικά, να κάνεις κάποιο σφάλμα που θα σε φέρει σε δύσκολη θέση και συνεχίσεις πάραυτα να προσπαθείς, τότε η επιτυχία είναι περισσότερο θέμα χρόνου.

Σε οτιδήποτε λοιπόν κι αν θες να πετύχεις, είτε αυτό είναι το φλερτ είτε κάτι άλλο, πρέπει πρώτα να είσαι άνετος να κάνεις λάθη και να δείχνεις αδέξιος.

 

#2 Αν ετοιμάζεσαι να πετύχεις κάτι μεγαλεπήβολο, ετοιμάσου και να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου…Πολλές φορές…

Πολλές φορές έχουμε την αίσθηση ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ήταν πάντα άνετοι και πίστευαν πλήρως στον εαυτό τους και στο όραμά τους.

Ναι, ίσως αυτό να ισχύει για μερικούς. Η πλειοψηφία αυτών που έχουν πετύχει όμως μπήκαν στη θέση να αμφιβάλουν για τις ικανότητές τους και για το εγχείρημά τους και μάλιστα πολλές φορές.

Είναι λογικό, δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, ούτε μπορείς να προβλέψεις και να αποφύγεις τα εμπόδια, τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Αντίθετα θα χρειαστεί να έρθεις αντιμέτωπος με προβλήματα, να ζοριστείς και να αναρωτηθείς αν μπορείς να τα καταφέρεις.

Είναι λοιπόν φυσιολογικό να κάνεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Να αναρωτιέσαι αν μπορείς να πετύχεις. Να λες ξανά και ξανά «ρε συ μήπως δεν είναι για εμένα αυτά;».

Το κλειδί είναι να παραμένεις συνεπής και σταθερός στην πορεία σου και παράλληλα να βελτιώνεσαι.3 Αλήθειες για την Επιτυχία που κανείς δε σου λέει

#3 Όσο περισσότερο σε τρομάζει η λήψη μιας μεγάλης και σημαντικής απόφασης τόσο περισσότερο πρέπει να την κάνεις

Ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος δεν πετυχαίνει αυτά που θέλει, δεν είναι γιατί δεν μπορεί να τα πετύχει, αλλά γιατί δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να τα διεκδικήσει.

Δεν το κάνει γιατί φοβάται την αποτυχία.

Ο φόβος παραμονεύει κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να πάρεις μια μεγάλη απόφαση και σε ωθεί να «κάτσεις στα αυγά σου», να μη βγεις απ’ τη ζώνη άνεσής σου, να αναβάλλεις, να καθυστερήσεις, να εστιάσεις αλλού.

Η επιτυχία απαιτεί να κοιτάξεις το φόβο κατάματα και να κάνεις αυτό που ξέρεις ότι πρέπει να γίνει.

Γι’ αυτόν το λόγο να θυμάσαι το εξής: Όσο περισσότερο σε τρομάζει κάτι, τόσο περισσότερο πρέπει να το κάνεις.

Θες να πετύχεις στο φλερτ και τις ερωτικές σχέσεις; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!