4 Άβολες Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να αλλάξεις τη Ζωή σου - Men's Bible

4 Άβολες Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να αλλάξεις τη Ζωή σου

4 Άβολες Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Νιώθεις ότι θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου αλλά δεν ξέρεις τί να κάνεις και ποια κατεύθυνση να πάρεις; Τότε ήρθε η ώρα να κάνεις στον εαυτό σου κάποιες άβολες ερωτήσεις.

Για πολύ κόσμο και ίσως και για εσένα, η ζωή μοιάζει σαν ταξίδι με τρένο.

Η πορεία της μοιάζει προκαθορισμένη, σαν να βρίσκεσαι πάνω σε ράγες, χωρίς να έχεις τη δύναμη να την κατευθύνεις εκεί που θέλεις εσύ.

Κοιτάζεις έξω απ’ το παράθυρο και βλέπεις τα πάντα στη ζωή σου να έρχονται και να φεύγουν γρήγορα. Τα βλέπεις στιγμιαία χωρίς να προλάβεις να απολαύσεις τη θέα τους.

Ευτυχώς η εικόνα αυτή είναι περισσότερο αίσθηση και όχι πραγματικότητα. Έχεις πολύ περισσότερο έλεγχο στη ζωή σου απ’ όσο νομίζεις και μπορείς να πετύχεις αλλαγές που αυτή τη στιγμή σου φαντάζουν αδύνατες.

Για να τις πετύχεις όμως θα πρέπει να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος με κάποια πράγματα και να δώσεις απαντήσεις στις ακόλουθες άβολες ερωτήσεις.

Μην βιαστείς να απαντήσεις όμως. Οι ερωτήσεις δεν είναι μαγικές, στόχος τους είναι να σε βοηθήσουν να εστιάσεις στα πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα και να σου αποκαλύψουν τις αλλαγές που πρέπει να επιδιώξεις.

Γι’ αυτόν το λόγο σκέψου καλά τί απάντηση θα δώσεις. Αφιέρωσε αρκετό χρόνο στην κάθε μία και γιατί όχι, γράψε τις απαντήσεις σου στο χαρτί.

4 Άβολες Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να αλλάξεις τη Ζωή σου

Ποιες είναι οι αξίες μου;

Αυτή είναι η ποιο σημαντική από τις άβολες ερωτήσεις. Και είναι σημαντική γιατί καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις απαντήσεις που θα δώσεις αργότερα.

Οι αξίες μας λειτουργούν σαν πυξίδα και μας βοηθούν να πάρουμε αποφάσεις, να διαμορφώσουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε τις επιλογές μας στη ζωή.

Για παράδειγμα όταν αποφασίζεις να πας γυμναστήριο για να μη χάσεις την προπόνηση σου, ενώ έξω μαίνεται καταιγίδα, αυτό συμβαίνει γιατί για εσένα έχει μεγαλύτερη αξία το να έχεις ένα υγιές και δυνατό σώμα απ’ το να μείνεις στην άνεση σου.

Ομοίως, όταν φλερτάρεις χωρίς να παίζεις χειρστικά παιχνίδια και χωρίς να παριστάνεις τον δήθεν ψυχρό ή αδιάφορο, αξιολογείς πιο ψηλά το να είσαι αυθεντικός, απ’ το να «ρίξεις» την κοπέλα με κάθε τρόπο.

Οι αξίες μας μάς βοηθούν να βρούμε κατεύθυνση και σκοπό στη ζωή και όταν τις αγνοούμε καταλήγουμε σε καταστάσεις που κάθε άλλο παρά τις απολαμβάνουμε.

Αν για παράδειγμα είσαι σε μια πολύ καλή δουλειά στην οποία βγάζεις αρκετά λεφτά, αλλά η δουλειά αυτή σε φέρνει σε σύγκρουση με τις αξίες σου.

Αξιολογείς μεν ψηλά την αλληλεγγύη και την ελευθερία και εργάζεσαι σε θέση που χρειάζεται να πιέσεις ανθρώπους να κάνουν επιλογές που δε θέλουν (πχ, πωλητής) είναι αναμενόμενο πως δε θα νιώθεις ευχαριστημένος απ’ τη δουλειά σου ανεξάρτητα απ’ το πόσα βγάζεις.

Το ίδιο ισχύει και για τις σχέσεις. Αν για εσένα έχει μεγάλη αξία η σταθερότητα και η δημιουργία οικογένειας, ενώ η κοπέλα σου θέλει άλλα πράγματα, είναι λογικό να υπάρχουν τριβές μεταξύ σας.

Σε γενικές γραμμές όσο πιο πολύ λαμβάνεις υπ’ όψιν τις αξίες που είναι σημαντικές για εσένα στις αποφάσεις και τις επιλογές που κάνεις στη ζωή σου, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνεις επιλογές με τις οποίες θα μείνεις ικανοποιημένος.3 Λόγοι που δεν πρέπει να επιστρέψεις στο Παρελθόν σου, 4 Άβολες Ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις για να αλλάξεις τη ζωή σου

Ποια πράγματα θα ήθελα να είναι διαφορετικά στη ζωή μου;

Εφόσον σκέφτηκες τι είναι σημαντικό για εσένα σε γενικές γραμμές, είναι ώρα να σκεφτείς και τις λεπτομέρειες. Να καταλάβεις τί ακριβώς είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξεις στη ζωή σου και στον τρόπο που λειτουργείς.

Σκέψου τί ακριβώς στη ζωή σου δε σε καλύπτει και τί θα ήθελες να είναι διαφορετικό. Εδώ θέλω να γίνεις συγκεκριμένος και όχι γενικός και αόριστος. Ακόμα καλύτερα πάρε ένα κομμάτι χαρτί και γράψε εκεί την απάντηση σου όσο πιο αναλυτικά μπορείς.

Στόχος είναι να εντοπίσεις συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία δεν είσαι ευχαριστημένος και τα οποία δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που εσύ θέλεις να ζήσεις.

Και όσο πιο συγκεκριμένος γίνεις τόσο ποιο εύκολο θα είναι αργότερα να προχωρήσεις σε αλλαγές.

Τι θα θέλω να θυμάμαι στα γεράματα μου;

Αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη απ’ ολες τις άβολες ερωτήσεις.

Φαντάσου πως είσαι στα βαθιά γεράματα και τα εγγόνια σου σε ρωτούν «πως ήταν η ζωή σου παππού;».

Τί θα ήθελες να τους πεις;

Ότι ήταν γεμάτη χαμένες ευκαιρίες και ότι έζησες χωρίς να πάρεις ποτέ κανένα ρίσκο; Θα τους έλεγες για όλα εκείνα που ήθελες αλλά δε βρήκες το κουράγιο να κάνεις; Ή μήπως θα ήθελες να τους πεις πως πάλεψες για όλα ήθελες και πως δε μετανιώνεις για αυτό;

Το ξέρεις πως ο χρόνος είναι πεπερασμένος και δεν επιστρέφει πίσω. Μπορείς να τον ξοδέψεις για να διαφωνήσεις με άλλους στο διαδίκτυο, για να συγκρίνεις τον εαυτό σου μαζί τους και να λυπάσαι που δεν έχεις το Χ ή το Ψ ή μπορείς να τον αξιοποιήσεις όσο περισσότερο μπορείς για να ζήσεις τη ζωή με τρόπο που απολαμβάνεις.

Τί θα έκανα αν ήξερα ότι η επιτυχία είναι εγγυημένη;

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί κυριολεκτικά να σε παραλύσει. Να σε ωθήσει να κάνεις τις ασφαλείς επιλογές και να μείνεις ριζωμένος στην άνεση σου. Σε κάνει να μη μιλάς όταν πρέπει, να μη διεκδικείς όταν πρέπει και να μην παίρνεις ρίσκα όταν πρέπει.

Αν δεν υπήρχε η αποτυχία ως πιθανότητα όμως τί θα έκανες; Πόσο διαφορετικά θα λειτουργούσες στην καθημερινότητα σου και ποιους στόχους θα επιδίωκες;

Σκέψου καλά και κάνε μια λίστα με συμπεριφορές και στόχους που θα έφερνες εις πέρας αν ήξερες ότι η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Και αφού τα γράψεις, βάλε στόχο να αρχίσεις να κυνηγάς τους στόχους αυτούς έναν έναν τη φορά.

Δε χρειάζονται άλματα αλλά μικρά καθημερινά βήματα.

Θέλεις να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!