Νιώσε άνετα με το να νιώθεις Άβολα - Men's Bible

Νιώσε άνετα με το να νιώθεις Άβολα

Νιώσε άνετα με το να νιώθεις Άβολα

Για να γίνεις καλύτερος με τις γυναίκες δεν χρειάζεται να αποφεύγεις την αμηχανία, ούτε να αποφεύγεις να δείξεις αδέξιος. Αντίθετα, χρειάζεται να αποδεχτείς πως το να νιώθεις άβολα είναι αναπόφευκτο.

Κάποιες φορές η κίνηση σου δεν γίνεται με την ίδια άνεση και χάρη, ούτε είναι πάντα το ίδιο επιτυχημένη.

Το να εκφράζεις ανοιχτά τις προθέσεις σου, να φλερτάρεις και να βάζεις όρια όπου χρειάζεται, δεν γίνεται πάντα με την ίδια άνεση.

Όταν θες λοιπόν να υιοθετήσεις νέες συνήθειες και να βελτιωθείς στο φλερτ, είναι σίγουρο πως θα νιώσεις άβολα και θα αισθανθείς αδέξιος.

Και αυτό είναι φυσιολογικό.

Είναι οκ.

Και δεν είναι μονάχα η βελτίωση στο φλερτ που απαιτεί να είσαι άνετος με το να νιώθεις άβολα. Πολλές από τις φιλοδοξίες σου απαιτούν να βρεθείς σε άβολες καταστάσεις για να τις πραγματοποιήσεις.

Μπορεί να θες να δοκιμάσεις μια νέα άσκηση στο γυμναστήριο που κανένας άλλος δεν κάνει και δείχνει ασυνήθιστη ή να ζητήσεις από το αυστηρό αφεντικό σου κάποια άδεια. Θα πρέπει να είσαι έτοιμος να νιώσεις άβολα αν θες να πετύχεις το οτιδήποτε.

Οπότε θέλω να απαλλαγείς από αυτήν τη δικαιολογία. Ναι, κάποιες στιγμές θα είναι καλύτερες από άλλες για να κάνεις την κίνηση σου, όμως τις περισσότερες φορές το χρονικό παράθυρο που θα έχεις για να δράσεις θα είναι μικρό.

Οπότε και ο μόνος τρόπος να πετύχεις είναι να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να δράσει ακόμα και αν νιώσει άβολα και δείξει αδέξιος.Νιώσε άνετα με το να νιώθεις Άβολα

Ο φόβος τις απόρριψης

Ένα από τα πιο σωστά ρητά σχετικά με το φλερτ και τις ερωτικές σχέσεις λέει πως «αν θες να κερδίσεις κάποια, τότε θα πρέπει να είσαι και πρόθυμος να τη χάσεις».

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να διατηρείς την ψυχραιμία σου και να μην φέρεσαι ως απεγνωσμένος, φοβούμενος πως κάθε σου λάθος είναι μοιραίο.

Πολλοί άνδρες φοβούνται την πιθανότητα να αντιδράσει άσχημα η κοπέλα με την οποία φλερτάρουν και έτσι κάνουν ότι μπορούν για να το αποφύγουν, δείχνοντας παράλληλα πιο αδύναμοι, πιο παθητικοί και πιο «καλά παιδιά».

Δεν είναι λάθος να υπολογίζεις τα αισθήματα της κοπέλας, αλλά αν προσέχεις κάθε σου κίνηση σαν να προσπαθείς να διασχίσεις ναρκοπέδιο, τότε προφανώς η εικόνα που της δίνεις είναι εκείνη του συμπαθητικού καλού παιδιού και όχι του ελκυστικού άνδρα.

Πώς να διαχειρίζεσαι τις άβολες καταστάσεις

Η αποτελεσματική διαχείριση των άβολων καταστάσεων, αποτελεί από μόνη της ένα είδος τέχνης. Μια ψυχολογική και συναισθηματική δεξιότητα που καλλιεργείς και αναπτύσσεις.

Για αρχή, χρειάζεται να αντιληφθείς πως τα άβολα συναισθήματα είναι παροδικά. Κανένα συναίσθημα δεν διαρκεί για πάντα.

Αν λοιπόν σε αγχώνει η πιθανότητα να κάνεις μια άβολη και αδέξια κουβέντα, να θυμάσαι πως θα νιώσεις άβολα για λίγο.

Μια τεχνική που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι να αναγνωρίσεις το συναίσθημα που νιώθεις και να το δεις ως φυσιολογικό.

Αν πχ, θες να μιλήσεις σε κάποια κοπέλα και νιώθεις άγχος καθώς σκέφτεσαι την πιθανότητα να χάσεις τα λόγια σου, αντί να προσπαθήσεις να πνίξεις το συναίσθημα που νιώθεις, αναγνώρισε το και αποδέξου το.

Πες στον εαυτό σου «Είναι φυσιολογικό να νιώθω άγχος και είναι φυσιολογικό να της μιλήσω με αδέξιο τρόπο εφ’ όσον δεν το ‘χω ξανακάνει. Αλλά, για να μάθω να κερδίζω, πρέπει πρώτα να παίξω.».

Έπειτα, απλά επικεντρώσου στο να κάνεις την κίνηση σου ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου και νιώσε άβολα

Για να μπορείς να βάζεις τον εαυτό σου τακτικά στις άβολες καταστάσεις που απαιτείται για να πετύχεις τους στόχους σου, θα πρέπει πρώτα να τον εμπιστεύεσαι.

Θα πρέπει να πιστεύεις πως το πλάνο σου είναι καλό και πως παρά το γεγονός ότι θα νιώσεις άβολα για λίγο, η πράξη σου αυτή θα αποφέρει καρπούς μελλοντικά.

Και κυρίως θα πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου αρκετά ώστε όσο άβολα και αν γίνουν τα πράγματα να ξέρεις πως θα είσαι οκ.

Θες να γίνεις άνετος στο φλερτ; Δες εδώ

Νιώσε άβολα και δράσε

Μιλάς με κάποια κοπέλα που θες να φλερτάρεις και για τον χ,ψ λόγο η κουβέντα χάνει τη ροή της και το μόνο που μένει είναι η αμήχανη σιωπή.

Νιώθεις άβολα. Ψάχνεις εναγωνίως να πεις κάτι καλό για να αναζωπυρώσεις το ενδιαφέρον αλλά τίποτα δεν σου έρχεται στο μυαλό.

Έτσι, χαιρετάς την κοπέλα και φεύγεις χωρίς να έχεις ολοκληρώσει τον στόχο σου.

Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο σε άνδρες με μικρή εμπειρία και ακαλλιέργητες κοινωνικές δεξιότητες.

Όμως είναι απλά ένα σημάδι πως χρειάζεσαι περισσότερη εξάσκηση.

Η επικοινωνία δεν εξελίσσεται γραμμικά. Αντίθετα, έχει «κορυφές» και «πεδιάδες». Στιγμές έντονης συναισθηματικής φόρτισης που είστε ο ένας συγκεντρωμένος στον άλλο και μιλάτε ζωηρά και στιγμές που η ροή χάνεται.

Ακόμα και με τους κολλητούς σου, που τους ξέρεις χρόνια, η κουβέντα χάνει την ζωηράδα της κάποιες στιγμές.

Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να του μιλάς και να φύγεις.

Την επόμενη φορά λοιπόν που μιλάς με κάποια που σου αρέσει μην βιαστείς να φύγεις από την κουβέντα μαζί της με το που νιώσεις άβολα. Μείνε εκεί και συνέχισε να της μιλάς για λίγο.

Αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να νιώθεις πιο άνετα σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο μέλλον, αλλά θα σε βοηθήσει να εξασακήσεις τον αυθορμητισμό σου και τις κοινωνικές σου δεξιότητες ακόμα περισσότερο.

Να θυμάσαι πως όταν δεν έχεις αρκετή εμπειρία σε κάτι, τα πρώτα βήματα πάντα είναι αδέξια και άβολα.

Και αυτό είναι οκ.

Αποδέξου το λοιπόν και επέτρεψε στον εαυτό σου να νιώσει αδέξιος στο παρόν, ώστε να μπορεί να δρα με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά στο μέλλον.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!