Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα: Να Αξιοποιήσεις τη Μέρα σου - Men's Bible

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα: Να Αξιοποιήσεις τη Μέρα σου

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα: Να Αξιοποιήσεις τη Μέρα σου

Αυτή τη στιγμή είσαι ζωντανός. Και μπροστά σου υπάρχουν κάποιες ώρες προτού τελειώσει η μέρα σου.

Το τι σε περιμένει αύριο, δεν το γνωρίζεις. Σωροί από προβλήματα μπορούν να πέσουν πάνω σου.

Κι αυτό σε αφήνει με κάποιες επιλογές για σήμερα: Μπορείς να μείνεις στο γνώριμο και το συνηθισμένο, μπορείς να ανησυχείς για όλα όσα μπορεί να πάνε άσχημα ή μπορείς να αξιοποιήσεις τη μέρα σου, εδώ και τώρα.

Η σωστή επιλογή είναι προφανής, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολη.

Άλλωστε θα έχεις ακούσει το γνωστό ρητό «άδραξε τη μέρα» (seize the day). Θα το έχεις δει σε poster ή σε κούπες καφέ. Όσο γνωστό κι αν είναι όμως, όσο απλό κι αν είναι, ήταν δύσκολο για τους αρχαίους που το διατύπωσαν να το κάνουν πράξη, είναι δύσκολο και για εμάς.

Όμως οι ίδιοι που διατύπωσαν αυτό το ρητό, μας έδωσαν και κάποιες στρατηγικές για να το βάλουμε σε εφαρμογή. Δεν πρόκειται για κάποια μαγική λύση, αλλά για στρατηγικές και τρόπο σκέψης που λειτουργεί:

Κάνε το τώρα

Υπάρχει η τυπική αναβλητικότητα (η συνήθεια να αναβάλλεις πράγματα μέχρι το πραγματικά τελευταίο λεπτό) και υπάρχει και αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι.

Λέμε στον εαυτό μας: «Α, σίγουρα θα το κάνω, αλλά όχι αυτή τη στιγμή», «Προλαβαίνω να το κάνω μέσα στην εβδομάδα».

Μάλιστα πολλές φορές εκλογικεύουμε την απόφασή μας, λέγοντας ότι αύριο θα είμαστε πιο ξεκούραστοι ή καλύτερα προετοιμασμένοι. Αλλά με το να περιμένουμε, απλά αυξάνουμε την πιθανότητα να μην το κάνουμε καθόλου. Η ζωή πάντα μπαίνει στη μέση, και μπορεί αυτό το αύριο να μην υπάρξει καν.

Το να αναβάλουμε συνέχεια είναι πραγματικά μεγάλο ξόδεμα. Μας ξοδεύει την κάθε μέρα που έρχεται, καθώς μας αρνείται το παρόν, υποσχόμενο κάτι για στο μέλλον.

Όμως το μέλλον είναι αβέβαιο, για αυτό, ζήσε τώρα!

Δεν μπορείς να μαντέψεις τι θα γίνει μετά, οπότε η παρούσα στιγμή είναι η καλύτερη ευκαιρία για να φλερτάρεις, να προσεγγίσεις την κοπέλα που σου αρέσει, να αρχίσεις γυμναστική, να διαβάσεις ένα βιβλίο. Μην την χαραμίσεις, αξιοποίησε την.

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος

Ένας από τους λόγους που δυσκολευόμαστε να πετύχουμε πράγματα (ή ακόμα και να ξεκινήσουμε να προσπαθούμε) είναι ότι περιμένουμε τις τέλειες συνθήκες ή ότι περιμένουμε να πιάσουμε απίστευτα υψηλά στάνταρ.

Αν θες να αξιοποιήσεις τη μέρα σου, τότε πρέπει να είσαι ικανοποιημένος με αυτήν όπως είναι και όπως είσαι. Μην περιμένεις να είναι όλα τέλεια.

Και όταν συναντήσεις δυσκολίες στο δρόμο σου, κάνε την παράκαμψη. Το κλειδί είναι να αρχίσεις να κινείσαι, για να κάνεις πρόοδο.

Μην απαιτείς από τον εαυτό σου αλάνθαστη δουλειά. Να απαιτείς απλά δουλειά. Τελεία. Κι αυτό είναι πολύ βασικό προκειμένου να μπορείς να αξιοποιήσεις την κάθεμια ημέρα.

Αγάπα την αλλαγή

Είναι πολύ πιο ασφαλές να ζεις τη ζωή σου όπως στην διαμόρφωσαν, πάρα όπως θα ήθελες να είναι.

Έτσι είναι εύκολο να χαθείς στην ρουτίνα και την καθημερινότητα. Να νιώθεις χάλια επειδή είχες μερικές άσχημες μέρες. Να είσαι απαρηγόρητος για αποτυχίες και λάθη. Να ζεις σε φαντασιώσεις αντί στην πραγματικότητα.

Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να μην δοκιμάσουμε να αλλάξουμε, να μην προσπαθήσουμε, να μην πάρουμε ρίσκα. Είναι επίσης πολύ σύντομη για να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα, όπως πάντα τα κάναμε, ακόμα κι αν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσαμε δεν λειτουργούν.

Ένας φίλος μου με τη γυναίκα του αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα σε μια όμορφη επαρχιακή πόλη. Και μου λένε ότι πάντα έχει φάση να ακούν τις αντιδράσεις των άλλων. Όπως: «Πάντα ήθελα κι εγώ να κάνω κάτι τέτοιο» ή «Κι εμένα είναι όνειρό μου να φύγω από την πόλη». Όμως ο φίλος μου δεν κέρδισε κάποια ειδική πιστοποίηση για να μπορεί να μείνει εκτός πόλης, ούτε κάποιος του έδωσε την άδεια. Απλά το αποφάσισε.

Αν θες να ζήσεις μια διαφορετική ζωή, αν θες να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρά σου, χρειάζεται να αναλάβεις δράση και να αποδεχτείς την αλλαγή.

Αν θες να ταξιδέψεις αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσεις να προγραμματίζεις το επόμενο ταξίδι σου. Αν θες να φτιάξεις την επιχείρησή σου, τότε πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου. Όχι στο μέλλον. Όχι όταν κάποιος άλλος προετοιμάσει όλες τις συνθήκες. Τώρα!

Θες να αλλάξεις την προσωπική σου ζωή τώρα; Ξεκίνα!

Ολοκλήρωσε τα πράγματα στην ώρα τους

Ένας πολύ καλός κανόνας είναι να ολοκληρώνεις όσα έχεις προγραμματίσει για σήμερα, σήμερα. Να μην αφήνεις τις δουλειές μισοτελειωμένες στην αναμονή. Να τελειώνεις ότι ξεκινάς.

Γνωρίζοντας ότι πρέπει να ολοκληρώσεις ότι ξεκίνησες, ότι δεν μπορείς απλά να αρχίζεις κάτι και μετά να σταματάς, μπορείς να θέσεις καλύτερες προτεραιότητες. Αυτό σε βοηθάει να καταλάβεις αν κάθε κίνηση είναι απαραίτητη.

Προσωπικά ακολουθώντας αυτό τον κανόνα, κρατάω τη λίστα μου με τις δουλειές της ημέρας σύντομη. Περιλαμβάνω μόνο πράγματα που είναι πιθανό να κάνω και παίρνω μεγάλη ικανοποίηση με το να βλέπω όλες μου τις δουλειές διαγραμμένες στο τέλος της ημέρας.

Άσε το φόβο στην άκρη

Δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τη μέρα σου και τον χρόνο αν φοβάσαι συνέχεια. Δεν μπορείς να αξιοποιήσεις τη ζωή αν φοβάσαι τα ρίσκα. Όλα καλά στη ζωή απαιτούν να ξεπεράσεις τον δισταγμό και τον φόβο που σε κρατάει πίσω.

Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε. Έχουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας αν αποφασίσουμε να την αξιοποιήσουμε και αγνοήσουμε όλα τα «δεν» που φωνάζει μια φωνή μέσα μας. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σήμερα: Να Αξιοποιήσεις τη Μέρα σου

Μην αναβάλλεις την ευτυχία σου

Ειδικά στην Ελλάδα, πολύς κόσμος ζει για τη στιγμή που θα βγει στη σύνταξη και θα μπορεί να ζήσει όπως πραγματικά θέλει.

Ακούς κόσμο να λέει: «όταν θα βγω στη σύνταξη θα ζήσω όπως θέλω». Τι εγγύηση έχει κανείς όμως ότι θα ζήσει τόσο; Δεν είναι κρίμα να κρατήσεις για τον εαυτό σου μόνο τα τελευταία της ζωής σου;

Το τώρα είναι τώρα. Αν δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος με αυτό που είσαι ή αυτό που έχεις, τίποτα καλύτερο δεν θα συμβεί αύριο. Τα πράγματα που θέλεις δεν θα τα φτάσεις ποτέ. Η απάντηση είναι να ζεις τη στιγμή.

Το να δουλεύεις μέχρι εξαντλήσεως ώστε κάποτε να μπορείς να πάρεις γιότ όταν θα είσαι μεγάλος είναι χαζομάρα.

Ωστόσο με αυτό δεν εννοώ ότι πρέπει να γίνεις απρόσεκτος ή αδιάφορος και να ξοδεύεις όλα σου τα χρήματα στη διασκέδαση και στο ανώφελο. Αλλά μην ανταλλάσεις το σήμερα με την ελπίδα ενός αύριο που τελικά θα φεύγει όλο και πιο μακριά όσο το κυνηγάς.

Και πριν κλείσουμε, μια τελευταία άποψη:

Η σημερινή μέρα μπορεί να είναι η τελευταία μέρα της ζωής μας. Μπορείς όμως να είναι και η καλύτερη μέρα της ζωής μας.

Για αυτό σου προτείνω να κάνεις ότι μπορείς για να την αξιοποιήσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!