Είμαι Nerd και Δεν Αρέσω στις Γυναίκες - Men's Bible

Είμαι Nerd και Δεν Αρέσω στις Γυναίκες

Είμαι Nerd και δεν αρέσω στις γυναίκες

Όταν κάποιος είναι και νιώθει nerd, συνήθως θεωρεί ότι δεν θα αρέσει στις γυναίκες. Δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα.

Το πρόβλημα είναι άλλο (και δεν είναι αυτό που νομίζεις). Ο τρόπος που βλέπεις και αντιμετωπίζεις ο ίδιος τον εαυτό σου ενισχύει όλα τα αρνητικά στερεότυπα για τους nerds (συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που δημιουργείς ο ίδιος, όπως θα πούμε πιο κάτω). Και αυτό φυσικά διώχνει τις γυναίκες μακριά.

Μη ζεις το στερεότυπο του nerd

Κάτι πολύ απογοητευτικό είναι πως οι ίδιοι οι nerds σπεύδουν πρόθυμα να υιοθετήσουν από μόνοι τους τα χειρότερα από τα στερεότυπα. Για πολύ καιρό το να είσαι nerd θεωρείτο μη «αρρενωπό» με την παραδοσιακή έννοια.

Το να σου αρέσουν κάποιες πιο «φυτουκλίστικες» και nerdy ασχολίες σε έκανε λιγότερο «άνδρα» από τους άλλους. Συνήθως οι nerd (όχι πάντα, αλλά συχνά) υστερούν σε φυσική δύναμη σε σχέση με τους πιο αθλητικούς τύπους αλλά και σε κοινωνικά επιτεύγματα σε σχέση με τους πιο κοινωνικούς και cool φίλους τους.

Τα χόμπι τους δεν έχουν το ίδιο glamour με τα χόμπι των άλλων, οπότε συχνά τους αντιμετωπίζουν σαν παθητικές αποτυχίες, αδύναμους και μη θελκτικούς, μη γοητευτικούς στο έπακρο.

Η αλήθεια είναι πως πολλοί nerd έχουν πίσω τους ένα story προσωπικών και ρομαντικών απογοητεύσεων, και οι ελλείπεις κοινωνικές τους δεξιότητες τους αφήνουν να νιώθουν απομονωμένοι και αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.

Άλλες φορές πάλι -ακριβώς επειδή νιώθουν παράταιροι από τους άλλους- θεωρούν ότι δεν έχουν να πουν κάτι σε μια κοπέλα, κάτι αρκετά καλό ώστε να της τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αυτό φυσικά όπως εξηγούμε και στο ακόλουθο βίντεο δεν ισχύει:

 

Για αυτούς, η παρέα με άλλους nerds αποτελεί ένα είδος καταφύγιου, όπου οι άντρες που δεν υπακούουν στον παραδοσιακό ορισμό της αρρενωπότητας μπορούν να βρουν μια ήσυχη γωνιά που τους ανήκει. Αυτό δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και κοινότητας που τους επιτρέπει να έχουν επιτέλους ένα χώρο όπου μπορούν αν είναι πρώτοι και να ορίζουν τη δική τους αξία.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ακόμα κι όταν προσπαθούν να ορίσουν τους εαυτούς τους και την αξία τους, και πάλι υποπίπτουν στα ίδια στερεότυπα και περιορισμούς.

Ο nerd παρ’ όλου που βγαίνει έξω από τον ορισμό της παραδοσιακής αρρενωπότητας συνειδητά, βλέπει ο ίδιος τον εαυτό του σαν λιγότερο δυναμικό ή “alpha male” και ακόμα πιστεύει στην ιδέα ότι είναι μη ελκυστικός και μη αποδεκτός κοινωνικά. Ακόμα και στα όρια της «κοινότητάς» του, πιστεύει τα χειρότερα για τον ίδιο και τους κοντινούς του.

Επιπλέον υπάρχει και το γεγονός πως πολλοί nerds έχουν πίσω τους πολλές ερωτικές απογοητεύσεις και απορρίψεις. Στο κάτω –κάτω το να μη σε θέλουν οι γυναίκες είναι μέρος του στερεότυπου του nerd.

Αυτός είναι και ο λόγος που τελικά πολλοί από τους nerds κουβαλούν την πικρία και τη δυσαρέσκειά τους για τις απορρίψεις σαν παράσημο τιμής. Αν το συνδυάσεις αυτό με την κατωτερότητα που κουβαλούν απέναντι στις γυναίκες, καταλαβαίνεις γιατί δεν τα πάνε και καλά με αυτές.

Φυσικά δεν προκαλεί απορία και το γιατί αυτή η συμπεριφορά απομακρύνει τις γυναίκες.

Και nerd και καλός με τις γυναίκες; Γίνεται!

Τι μπορείς να κάνεις

Όμως εσύ μπορείς να είσαι καλύτερος από αυτό. Αν αρχίσεις να απορρίπτεις συνειδητά τα στερεότυπα, αν αφήσεις στην άκρη τα διάφορα παιχνίδια «τακτικής» με τις γυναίκες και εστιάσεις στη χαρά του να μοιραστείς κοινά ενδιαφέροντα με την κοπέλα που σου αρέσει, τότε έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

Αποδέξου τον εαυτό σου, τις προτιμήσεις σου, τα χόμπι σου και μην ασχολείσαι με το τι πιστεύουν οι άλλοι. Ακόμα κι ο όρος nerd είναι άλλη μία ταμπέλα που κολλάς στον εαυτό σου. Είμαι Nerd και δεν αρέσω στις γυναίκεςΗ εσωτερική αποδοχή είναι η πηγή της αυτοπεποίθησης σου καθώς έτσι πιστεύεις στην αξία σου. Η εξωτερική αποδοχή, από την άλλη, είναι η επιβεβαίωση και η έγκριση από τους άλλους. Στηριζόμενος στην εξωτερική αποδοχή, ουσιαστικά παραδίδεις την ταυτότητα και την αυτό-αξία σου στους άλλους. Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου και να γίνεις πιο σίγουρος και ελκυστικός, τότε πρέπει να πάρεις πάλι στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου.

Στην αρχή αυτό είναι ίσως λίγο δύσκολο να επιτευχθεί. Ειδικά αν ξεκινάς από το μηδέν, από ένα σημείο αυτό-λύπησης και μειωμένης αυτοπεποίθησης. Αν όμως αρχίσεις μετά από κάθε μικρό βήμα και κάθε μικρή νίκη να αποδίδεις στον εαυτό σου τα εύσημα που του ανήκουν και να αναγνωρίζεις ότι είσαι μια χαρά άνδρας, τότε θα έχεις ήδη ξεκινήσει καλά την πορεία!

Δεν είναι τα χόμπι σου και ο τρόπος ζωής που καθορίζει εσένα και την αξία σου, αλλά ο τρόπος που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!