Πώς να Αλλάξεις την Αρνητική Εικόνα που έχει μια Κοπέλα για Εσένα - Men's Bible

Πώς να Αλλάξεις την Αρνητική Εικόνα που έχει μια Κοπέλα για Εσένα

Πώς να Αλλάξεις την Αρνητική εικόνα που έχει μια Κοπέλα για Εσένα

Ένιωσες ποτέ πως η κοπέλα στην οποία μίλησες σε έκρινε με μια ματιά, σχημάτισε μια αρνητική εικόνα για εσένα και σε απέρριψε άμεσα, χωρίς να σου δώσει καν την ευκαιρία να αναδείξεις τον εαυτό σου;

Εάν ναι, να ξέρεις πως δεν κατάλαβες λάθος ούτε πρόκειται για ψευδαίσθηση. Πολλές γυναίκες φιλτράρουν με αυτόν τον τρόπο τους άνδρες που τις προσεγγίζουν.

Και, αν προσπαθήσεις στα τυφλά να ανατρέψεις την αρνητική εικόνα που εκείνη έχει σχηματίσει για εσένα, η πιθανότητα να πετύχεις δεν είναι μεγάλη.

Ευτυχώς, υπάρχει ένας αξιόπιστος τρόπος να αλλάξεις τα έως τώρα δεδομένα και να ανατρέψεις το πώς σε βλέπει.

Αυτά που θα μοιραστώ μαζί σου σε αυτό το άρθρο μπορούν να σε βοηθήσουν να επιστρέψεις με αυτοπεποίθηση και να κάνεις την ανατροπή.

Πρώτα απ’ όλα όμως ας δούμε το γιατί οι γυναίκες σχηματίζουν άμεσα μια αρνητική εικόνα για εσένα, ώστε να μάθεις να μην παίρνεις προσωπικά την απόρριψη ή να θυμώνεις μαζί της.

Είναι λοιπόν σημαντικό να καταλάβεις πως οι γυναίκες απεχθάνονται τους άνδρες που αφήνουν υποσχέσεις για αργότερα χωρίς να κάνουν πράξεις στο παρόν.

Τι εννοώ;

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να της υποσχεθεί πως αν του δώσει χρόνο η γνωριμία της μαζί του θα αξίζει την αναμονή της.

Αν η γυναίκα ενδώσει σε αυτή τη λογική, ο πραγματικός σου χαρακτήρας και οι προθέσεις σου θα παραμείνουν κρυμμένα ώσπου αποφασίσεις να τα αποκαλύψεις.

Η κοπέλα λοιπόν κατά κάποιον τρόπο ρισκάρει να ξεγελαστεί από κάποιον που παρίστανε κάτι που δεν ήταν και να πληγωθεί συναισθηματικά.

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η γυναίκα δεν θέλει κάποιον «πολιτικό σε προεκλογική εκστρατεία» ο οποίος της υπόσχεται πως αν τον γνωρίσει καλύτερα εκείνη θα αλλάξει γνώμη για εκείνον στο μέλλον, θα τον δει ως πιο δυναμικό, ή θα νιώσει έλξη για εκείνον κλπ.

Το ίδιο συμβαίνει και στα ζευγάρια που περνούν κρίση και χωρίζουν.

Η γυναίκα δε θέλει υποσχέσεις για το μέλλον, θέλει πράξεις στο παρόν που αποδεικνύουν πως όντως μπορείς να κάνεις όσα υπόσχεσαι.

Αν είσαι απρόθυμος να της αποκαλύψεις την ατζέντα σου και τον εαυτό σου στο παρόν (πχ, την έχεις προσεγγίσει με έμμεσο τρόπο και αποφεύγεις να της δείξεις το ερωτικό ενδιαφέρον σου γιατί περιμένεις πρώτα από εκείνη να σου δείξει ότι της αρέσεις), αυτό συμβαίνει γιατί ντρέπεσαι για αυτά.

Από την γυναικεία οπτική γωνία, αυτή είναι και η πιο βασική και αποτελεσματική συμπεριφορά που τη βοηθάει να φιλτράρει τους άνδρες που τη φλερτάρουν.

Γιατί αν δεν το νιώσει απ’ την αρχή, δεν έχει κάποια απόδειξη πως αξίζει να επενδύσει τον χρόνο της και την ενέργεια της σε αυτήν τη γνωριμία.

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που δεν πρέπει να καθυστερείς να κάνεις τις κινήσεις σου στο φλερτ, ειδικά αν την κοπέλα που σου αρέσει την γνωρίζεις ήδη (από τη δουλειά, από φίλο, από χόμπι κλπ.).

Μπορεί να νιώθεις πως αυτή η τακτική είναι άδικη για τους άνδρες, όμως η απόρριψη με αυτόν τον τρόπο δεν λέει κάτι για εσένα, ούτε καθορίζει την αξία σου ως άνδρα. Επίσης, μπορείς να ανατρέψεις την αρνητική εικόνα που έχει σχηματίσει εκείνη για εσένα, αν ξέρεις πώς να το κάνεις.

Υπάρχουν λοιπόν σημαντικότερα ζητήματα για τα οποία πρέπει να ανησυχείς, ζητήματα στα οποία έχεις τον έλεγχο και μπορείς να αλλάξεις.

Η σωστή αντίληψη των πραγμάτων σε βοηθάει να ξεπεράσεις και τα μεγαλύτερα εμπόδια. Γι’ αυτό το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείς την πραγματικότητα, να τη δεις αντικειμενικά και να αναπτύξεις ένα πλάνο για να προχωρήσεις με επιτυχία.

#1 Απομόνωσε τους λόγους για τους οποίους η κοπέλα έχει αρνητική εικόνα για εσένα

Όταν παίρνεις προσωπικά την απόρριψη και την βλέπεις ως απόδειξη της προσωπικής σου αξίας, μένεις τυφλός απέναντι στην πραγματικότητα και αγνοείς τα λάθη που κάνεις. Έτσι συνεχίζεις να τα επαναλαμβάνεις με αποτέλεσμα να γεύεσαι την απόρριψη κάθε φορά.

Επίσης, όταν αντιδράς στην απόρριψη σαν να χάνεις τη Γη κάτω από τα πόδια σου, στην ουσία δείχνεις στην γυναίκα πως καλά κάνει και σε απορρίπτει.

Εκείνη φιλτράρει τους άνδρες που γνωρίζει γιατί ψάχνει κάποιον τύπο συναισθηματικά δυνατό. Κάποιον που δεν αφήνει απλά υποσχέσεις για κάτι καλύτερο, αλλά κάνει πράξεις, και που δεν νιώθει ντροπή για τον εαυτό του.

Για να πετύχεις λοιπόν στο φλερτ, είναι κρίσιμης σημασίας να απομονώσεις τους λόγους που η κοπέλα σε απορρίπτει, ώστε να σχεδιάσεις έναν αξιόπιστο τρόπο να ανατρέψεις την αρνητική εικόνα που έχει εκείνη για εσένα.

Ψάχνοντας την αιτία που κατέληξαν έτσι τα πράγματα, μπορεί να βάλεις στον εαυτό σου (ή μπορεί να σου τις βάλουν άλλοι) γενικές και αόριστες ταμπέλες όπως βαρετός, περίεργος, άσχημος, χαζός κλπ.

Μην αφήσεις τις ταμπέλες αυτές να σε επηρεάσουν. Αυτό που έχει σημασία είναι να καταλάβεις τι πήγε στραβά από τεχνικής πλευράς, ώστε να γνωρίζεις συγκεκριμένα ποιες συμπεριφορές πρέπει να αλλάξεις και ποιες να υιοθετήσεις.3 Τρόποι με τους οποίους Καταστρέφεις τη Σχέση σου χωρίς να το ξέρεις, Πώς να Αλλάξεις την Αρνητική εικόνα που έχει μια Κοπέλα για Εσένα

#2 Βρες συγκεκριμένους τρόπους να αντιμετωπίσεις τα βαθύτερα αίτια της απόρριψης

Όταν ξεκίνησα να μαθαίνω να προσεγγίζω τις κοπέλες που μου άρεσαν και να φλερτάρω μαζί τους, γευόμουν πολύ συχνά και πολύ γρήγορα την απόρριψη. Και ο κύριος λόγος που συνέβαινε αυτό ήταν γιατί – όντας εσωστρεφής και αγχώδης κοινωνικά – πλησίαζα τις κοπέλες φοβισμένα.

Τα βήματα μου ήταν βιαστικά, απότομα και γεμάτα αμφιβολία, δεν χαμογελούσα και το βλέμμα μου καθώς πλησίαζα εστίαζε οπουδήποτε αλλού εκτός από την κοπέλα. Ήταν λογικό λοιπόν να με απορρίπτουν χωρίς να μου δώσουν πολλές φορές την ευκαιρία να με γνωρίσουν περισσότερο, καθώς αυτό που παρουσίαζα δεν έδειχνε ελκυστικό.

Η αιτία των απορρίψεων λοιπόν ήταν πως έδειχνα το αντίθετο του άνδρα που έχει αυτοπεποίθηση, που είναι άνετος και που πιστεύει στον εαυτό του.

Για να το αλλάξω αυτό, εξασκήθηκα στο να διατηρώ την οπτική επαφή καθώς πλησιάζω και μιλάω σε κάποια, απόκτησα τη συνήθεια να χαμογελάω όταν ξεκινάω να μιλάω με τους άλλους και έμαθα να διορθώνω τον εαυτό μου κάθε φορά που, από συνήθεια, διατηρούσα μια πιο κλειστή στάση σώματος.

Αυτές οι πολύ απλές αλλαγές με βοήθησαν να δείχνω πιο δυναμικός και να ξεκινάω το φλερτ με περισσότερη αυτοπεποίθηση και με πιο θετικές πρώτες εντυπώσεις.

Στη δική σου περίπτωση μπορεί να φταίει κάτι αντίστοιχο ή κάτι τελείως διαφορετικό.

Μπορεί να φοράς ρούχα που δε σου ταιριάζουν και δε σε αναδεικνύουν, μπορεί ο τρόπος με τον οποίο ξεκινάς την κουβέντα να ξαφνιάζει την κοπέλα, μπορεί να μπαίνεις στον προσωπικό της χώρο τη στιγμή που δεν νιώθει άνετα, μπορεί να μιλάς υπερβολικά πολύ και να πλατειάζεις με αποτέλεσμα εκείνη να βαριέται, μπορεί να μην την πειράζεις καθόλου από φόβο μην την προσβάλεις και έτσι η κουβέντα να περιστρέφεται γύρω από προβλέψιμα ή βαρετά θέματα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνεις τα οποία να μην δίνουν στη γυναίκα που σου αρέσει, τον λόγο να συνεχίσει να μιλάει και να φλερτάρει μαζί σου.

Και αφού εντοπίσεις που συγκεκριμένα βρίσκεται η αχίλλειος πτέρνα σου, τότε χρειάζεται να εντοπίσεις συγκεκριμένες πρακτικές, συμπεριφορές και τρόπους που σε βοηθούν να απαλλαγείς από αυτή.

Θες να μάθεις συγκεκριμένες, πρακτικές τακτικές και συμπεριφορές που θα αλλάξουν το πώς σε βλέπουν οι γυναίκες; Δες εδώ

#3 Ανάτρεψε με πράξεις την αρνητική εικόνα που έχει εκείνη για εσένα και μην περιμένεις να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό αργότερα

Οι περισσότερες γυναίκες, και ειδικά εκείνες που στην ουσία δεν σε γνώριζαν πριν τις προσεγγίσεις, δε θα περιμένουν για να δουν τον καλύτερο σου εαυτό κάποια άλλη στιγμή.

Θα σε κρίνουν, ως ερωτική επιλογή, με βάση αυτά που τους παρουσιάζεις εκείνη τη στιγμή και πολλές φορές αυτή την απόφαση την παίρνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Για αυτό λοιπόν να θυμάσαι τους παρακάτω πολύ σημαντικούς παράγοντες:

  1. Δείχνε με πράξεις το ποιος είσαι.
  2. Μην κρύβεις τις προθέσεις σου και μην ντρέπεσαι για αυτές.

Αντί να παραμένεις ο τύπος που παίρνει τις αστοχίες προσωπικά, γίνε ο αξιόπιστος τύπος που κάνει πράξεις, που είναι ξεκάθαρος με το τι θέλει, που μαθαίνει απ’ τα λάθη του και βελτιώνει τον εαυτό του.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία όχι μόνο θα βελτιωθείς στο φλερτ, αλλά θα δυναμώσεις και το χαρακτήρα σου. Θα μπορείς να στηρίζεις συναισθηματικά τους άλλους αντί να αναζητάς εσύ στήριξη από αυτούς. Θα τους δίνεις ελπίδα, έμπνευση, εκτίμηση γιατί πολύ απλά θα έχεις μάθει πώς να αντιδράς στις μικρές αναποδιές της ζωής και πώς να μην τις παίρνεις προσωπικά.

Αρκεί να:

  • Μην παίρνεις την απόρριψη προσωπικά.
  • Εντοπίζεις τι χρειάζεται να αλλάξεις.
  • Χτίσεις συνήθειες που σε βοηθούν να ανατρέψεις τα έως τώρα δεδομένα.

Στο φλερτ, όπως και γενικά στη ζωή, χρειάζεται να προσαρμόζεσαι, να είσαι ευέλικτός και πάνω απ’ όλα να μένεις για πάντα μαθητής.

Φυσικά αυτό δεν είναι πάντα απλό και εύκολο και μια γυναίκα μπορεί άνετα να σε απορρίψει, χωρίς να σου δώσει το παραμικρό στοιχείο του γιατί σε απορρίπτει, ώστε να μπορείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα χρήσιμο να ζητήσεις τη βοήθεια ενός dating coach, ο οποίος έχει τις γνώσεις, την εμπειρία και τη διάθεση να σε βοηθήσει να εντοπίσεις τα λάθη σου και να σε βοηθήσει να βελτιωθείς πραγματικά.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!