Απραξία στο φλερτ - Men's Bible

Απραξία στο φλερτ

Απραξία στο φλερτ

Πολλές φορές, ακούω από κόσμο που γνωρίζω ότι έχει αρκετούς μήνες ή ακόμα και χρόνια που δεν έχει φλερτάρει με κάποια γυναίκα και είναι σε απραξία. Η αλήθεια είναι ότι ανατριχιάζω όταν ακούω κάτι τέτοιο. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το άγχος , η ντροπή ή η αμηχανία με απέτρεπαν από το να φλερτάρω.

Όπως γυμνάζεις τους μύες του σώματος σου, έτσι χρειάζεται να «γυμνάζεις» και την ικανότητα σου στο φλερτ. Σκέψου το λίγο. Κάθε πρωί που ξυπνάς, θες πρωινό, γυμναστική ή κάποια άλλη δραστηριότητα που σε βοηθάει να συνέλθεις και να λειτουργήσεις κανονικά.

Αντίστοιχα, όπως με το ποδήλατο ή με οτιδήποτε άλλο έχεις μάθει στη ζωή σου, οτιδήποτε δεν το εξασκείς συστηματικά, το ξεχνάς. Αν έχεις να κάνεις ποδήλατο πολλά χρόνια, την πρώτη φορά που θα ανέβεις στη σέλα, θα τρέμει το τιμόνι στα χέρια σου. Έτσι συμβαίνει και στο φλερτ. Τώρα βέβαια, δεν λέμε να βγεις πρωί πρωί στο δρόμο για να φλερτάρεις, αν και δεν βλέπω κάτι κακό σε αυτό.

Είμαι σίγουρος ότι όταν μπαίνεις το πρωί, στο φούρνο, για να πάρεις καφέ ή τυρόπιτα, δεν σκέφτεσαι καθόλου την κοπέλα που σε εξυπηρετεί. Έτσι και στο μετρό. Δεν σκέφτεσαι καθόλου αυτή που κάθεσαι απέναντι σου… ή μήπως όχι.

Ένας άντρας μπορεί να σκεφτεί το σεξ από 18 μέχρι 388 φορές την ημέρα, σύμφωνα με έρευνες του πανεπιστημίου του Ohio. Οπότε μάλλον σκέφτεσαι το σεξ πολύ περισσότερο από ότι νομίζεις.

Συνεπώς, εφόσον το σκέφτεσαι τόσο πολύ, ποιος είναι ο λόγος που δεν φλερτάρεις πιο συχνά; Γιατί να καταπιέζεις μία ανάγκη σου, που προφανώς παίζει τόσο μεγάλο ρόλο;  Κι αν είναι η απόρριψη που σε προβληματίζει, δες τι έχει να πει για το θέμα ο Κοσμάς στο ακόλουθο βίντεο:

Ξεκίνα από νωρίς

Όπως και με τα συναισθήματα, δεν χρειάζεται να περιμένεις να σε παρακινήσει κάποιος άλλος για να ξεκινήσεις να φλερτάρεις. Πολύς κόσμος, περιμένει να αισθανθεί ευχάριστα για να φλερτάρει με μία γυναίκα. Κάποιοι μάλιστα, πίνουν για να πάρουν θάρρος και να πάνε σε κάποια γυναίκα. Όμως μην περιμένεις κάποιον άλλο για να σε παρακινήσει. Ξεκίνα από το πρωί, μόνος σου.

Για αρχή κράτα θετική διάθεση και χαμογέλα. Από την στιγμή που θα βγεις από το σπίτι, περπάτα χωρίς να είσαι σκυφτός, κοίταζε τον κόσμο στα μάτια και με την πρώτη ευκαιρία, μίλα σε κάποια γυναίκα. Δεν χρειάζεται να φλερτάρεις υποχρεωτικά. Απλά μίλα. Αν αγοράσεις έναν καφέ, μίλα με την κοπέλα στο ταμείο. Πες της καλημέρα, αν κάνει ωραία μέρα έξω πες της το και φεύγοντας ευχήσου της καλή συνέχεια.

Αν είναι κάποια άγνωστη, ακόμα καλύτερα. Ξεκίνα έναν ευχάριστο διάλογο και μην κλιμακώσεις πολύ. Εξάλλου είναι πρωί και μπορεί να νυστάζει ακόμα. Θα μπορούσες κάλλιστα να της το σχολιάσεις αυτό. Αν δεν ανταποκριθεί, δεν πειράζει. Η μέρα συνεχίζεται. Αν ανταποκριθεί όμως; Γιατί να χάσεις μία τέτοια ευκαιρία;

Εκμεταλλεύσου τον χρόνο στα ΜΜΕ

Άσχετα με το που πηγαίνεις, αν χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς, μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτόν τον χρόνο για να μιλήσεις με κάποια γυναίκα.

Δεν χρειάζεται να κάνεις στιλιζαρισμένες συζητήσεις. Μπορεί να είναι κάτι της στιγμής. Εκμεταλλεύσου τις καταστάσεις γύρω σου για να δημιουργήσεις ένα θέμα για κουβέντα. Φρόντισε να είναι κάτι ευχάριστο, γιατί δεν θες να σε θυμάται σαν τον γκρινιάρη που γνώρισε στο μετρό πρωί πρωί. Απραξία στο φλερτ

Εκμεταλλεύσου ακόμη και το γεγονός ότι σε ένα απότομο ξεκίνημα ή φρενάρισμα έπεσε επάνω σου και με χαμόγελο πες κάτι του στυλ “Περίμενε να γνωριστούμε πρώτα λίγο καλύτερα”.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι ότι οι γύρω σου δεν έχουν καμία σημασία. Δεν σε ξέρουν, δεν θα ασχοληθούν μαζί σου και τρία λεπτά αφού φύγεις, θα σε έχουν ξεχάσει.

Φλέρταρε στη σχολή ή το γραφείο

Αν είσαι φοιτητής δεν θα έπρεπε καν να κάνουμε καν αυτή τη συζήτηση. Η κοινωνικοποίηση και οι γνωριμίες με γυναίκες είναι κάτι το αυτονόητο σε μία σχολή. Εκμεταλλεύσου τους κοινούς γνωστούς, τις ομάδες εργασίας, τα κοινά μαθήματα και με κάθε ευκαιρία μίλα με τις κοπέλες που υπάρχουν γύρω σου.

Είναι πάρα πολλές και σε κάθε περίπτωση θα βρεις κάποιο θέμα για να μιλήσετε. Παίξε, φλέρταρε και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να περάσεις ευχάριστα και εσύ και αυτές.

Θες να ξεφύγεις από την απραξία στο φλερτ; Μάθε πως μπορεί να γίνει εύκολο

Αν πάλι δουλεύεις σε κάποιο γραφείο, η κατάσταση θέλει λίγο διαφορετική προσέγγιση. Επειδή πρέπει να διατηρήσεις και μία σωστή εικόνα, μπορείς να το κάνεις λίγο πιο διακριτικά. Αν ο χώρος εργασίας είναι μεγάλος και με πολλά άτομα, τότε η διαδικασία γίνεται λίγο ευκολότερη. Το μόνο που πρέπει να φροντίσεις, είναι να μην εκτεθείς, γιατί θα κάνει κακό στην επαγγελματική σου εικόνα.

Άλλες δραστηριότητες

Δεν έχει σημασία αν πας στο γυμναστήριο, για ψώνια ή για καφέ με φίλους. Αυτό που έχει σημασία είναι να συνεχίσεις την ίδια διαδικασία.

Να θυμάσαι, κράτα θετική στάση, χαμογελαστός και με αυτοπεποίθηση. Άρπαξε οποιαδήποτε ευκαιρία μπορείς για να συνομιλήσεις με γυναίκες που σου αρέσουν. Μπορείς να τις προσεγγίσεις ευθέως ή να εκμεταλλευτείς οποιαδήποτε κατάσταση γύρω σου.

Αυτό που θα έχεις πετύχει μέσα στη διάρκεια της ημέρας, είναι να είσαι ευδιάθετος, να είσαι σε εγρήγορση και φυσικά να είσαι έτοιμος για οτιδήποτε προκύψει παρακάτω.

Έτσι, όταν θα φτάσει η ώρα να βγεις για ποτό, θα είσαι παραπάνω από έτοιμος για να φλερτάρεις με όποια γυναίκα σου αρέσει. Θα έχεις ξεπεράσει την απραξία, θα είσαι ήδη «ζεστός» και θα αποδώσεις το μέγιστο με την πρώτη προσέγγιση.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι το γεγονός ότι θα περάσεις ευχάριστα την ημέρα σου. Όχι μόνο εσύ αλλά και οι γυναίκες που θα γνωρίσεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!