Γιατί έχεις Κολλήσει με την Πρώην σου (και τι να κάνεις) - Men's Bible

Γιατί έχεις Κολλήσει με την Πρώην σου (και τι να κάνεις)

Γιατί έχεις Κολλήσει με την Πρώην σου (και τι να κάνεις)

Ξέρω ότι είναι πολύ πιθανό να έχεις κολλήσει με την πρώην σου. Το πώς να την κάνεις να επιστρέψει ίσως είναι μια σκέψη που έρχεται συχνά στο νου σου.

Ειδικά όταν φλερτάρεις μια νέα κοπέλα στο μπαρ και γυρνάει και σου λέει «κοίτα, είσαι πολύ ευγενικός, αλλά δεν ενδιαφέρομαι, ευχαριστώ».

Τότε σου έρχονται κατά νου όλες οι καλές στιγμές. «Η Κατερίνα ντυνόταν κάπως έτσι, αλλά είχε πολύ καλύτερο γούστο από αυτήν». Και μπαίνεις τότε σε ένα κύκλο σκέψεων και το ποτό επίσης δεν βοηθάει. «Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να της στείλω ένα μήνυμα, τώρα στις 02.00 το πρωί, να δω τι κάνει». Κι αυτό φυσικά δεν οδηγεί πουθενά.

Και το επόμενο πρωί όμως, σκέφτεσαι πόσο πολύ σου λείπει και πόσο χαρούμενος ήσουν μαζί της. Για οποιονδήποτε λόγο όμως αυτή προχώρησε, ενώ εσύ φαίνεται να είσαι εκεί κολλημένος.

Έξι μήνες ή και ένα χρόνο μετά, είσαι ακόμα εκεί και έχεις κολλήσει με την πρώην σου για τα καλά.

Ως Coach, αυτό είναι κάτι που το βλέπω συχνά σε ορισμένους. Δημιουργούν μια εικόνα της πρώην στο μυαλό τους, μια εξιδανικευμένη εικόνα που καμία άλλη κοπέλα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί.

Και έπειτα πέφτουν σε κατάθλιψη επειδή νιώθουν ότι η πρώην ήταν το μόνο σωστό πρόσωπο για αυτούς.

Όμως, για να είμαστε ειλικρινείς, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο λόγος που έχεις κολλήσει με την πρώην σου έχει να κάνει με τις εξής δύο παραμέτρους:

#1 Είσαι ερωτευμένος με την ιδέα της και όχι με την πραγματική κοπέλα

Έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε τους ανθρώπους και τον τρόπο που ήρθαν στη ζωή μας, ειδικά αν νιώθουμε ότι δεν ήταν δεδομένοι. «Μα δεν καταλαβαίνεις Γιώργο, λατρεύαμε κι οι δύο το “Game of Thrones”, ήταν γραφτό να είμαστε μαζί».

Αν μάλιστα γνωριστήκατε σε μια περίσταση που ήταν απροσδόκητη, τότε η φαντασίωση αυτή μπορεί να γίνει πιο δυνατή και έντονη.

Νιώθεις ότι τέτοια σχέση δεν μπορεί να ξαναδημιουργηθεί. Και φυσικά πια βρίσκεσαι στο όριο του να την πατήσεις για πολύ καιρό.

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι επειδή τώρα σου λείπει (και είναι φυσικό αυτό) υπερτονίζεις μέσα σου τις καλές στιγμές. Επιπλέον αν δεν έχεις και πολλές επιλογές στη ζωή σου, νιώθεις ότι αυτή ήταν η μοναδική για εσένα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι μέσα σου δημιουργείς μια φαντασίωση. Δεν αναπολείς την πραγματική κοπέλα (με την οποία για κάποιο λόγο χωρίσατε), αλλά την ονειρική εικόνα που ταιριάζει απόλυτα στη ζωή σου και τις ψυχικές ανάγκες σου. Γιατί έχεις Κολλήσει με την Πρώην σου (και τι να κάνεις)

#2 Έχεις χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση

Αυτός είναι ο νούμερο 1 λόγος που οι άνθρωποι υποφέρουν και δεν τα πάνε καλά στο φλερτ και τις σχέσεις.

Να διευκρινίσουμε την διαφορά των δύο εννοιών. Αν κάποιος έχει υψηλή αυτοεκτίμηση, θα έχει και αρκετή αυτοπεποίθηση.

Το να έχεις όμως υψηλή αυτοπεποίθηση, δεν σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα έχεις και υψηλή αυτοεκτίμηση.

Αυτοεκτίμηση, όπως λέει κι η λέξη, είναι η εκτίμηση που έχεις για τον εαυτό σου. Όταν η άποψη που έχεις για τον εαυτό σου είναι κακή, τότε είναι πολύ πιο πιθανό να αποζητήσεις κάτι που θα ενισχύσει την εικόνα σου.

Και σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις ψάχνεις αυτή την έξτρα «ώθηση» από κάποια κοπέλα.

Αν λοιπόν η κοπέλα καλύπτει ένα συναισθηματικό κενό σε εσένα, το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μετά από ένα σημείο θα την έχεις πραγματική ανάγκη διαφορετικά είναι πιθανό να καταρρεύσεις.

Έτσι αν και όταν χωρίσετε, το μόνο που σου μένει και πάλι είναι τα προβλήματα αυτοεκτίμησης που είχες εξαρχής. Μόνο που τώρα είναι και πιο εμφανή σε εσένα, επειδή κάνεις και την σύγκριση με την περίοδο που η κοπέλα στα κάλυπτε.

Άρα σε πρώτη φάση, η εστίασή σου δεν πρέπει να είναι πως θα την κερδίσεις πίσω, αλλά το πώς θα είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου και το πώς δεν θα κάνεις την ευτυχία σου εξαρτώμενη από την άποψη των άλλων για εσένα.

Θες να την ξεπεράσεις; Μίλα μαζί μας

Τι μπορείς να κάνεις όταν έχεις κολλήσει με την πρώην

Όταν σου πει να χωρίσετε, ίσως πέσεις από τα σύννεφα, επειδή για εσένα μπορεί να ήταν τέλεια σχέση (καθώς κάλυπτε τις ψυχικές σου ανάγκες), για το άλλο μέρος μπορεί όμως να ήταν οριακά αποδεκτή.

Και ο λόγος είναι ότι επιθυμούσες τη σχέση περισσότερο από το να κάνεις τον εαυτό σου ανεξάρτητο.

Όταν έρθει η στιγμή και φύγει από τη ζωή σου, συναισθηματικά όλα φαίνεται να καταρρέουν. Νιώθεις μόνος και εγκαταλελειμμένος και το να την κάνεις να επιστρέψει σου γίνεται εμμονή. (Και κάπου εκεί συνειδητοποιείς ότι για τα καλά έχεις κολλήσει με την πρώην σου).

Για πολλούς ο χωρισμός αποτελεί το σημείο μηδέν, που τους σπάει και τους επηρεάζει στο να μην μπορούν να εμπιστευτούν άνθρωπο ξανά.

Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό ανθρώπων που το χρησιμοποιεί προς όφελός του. Ο χωρισμός είναι η τέλεια στιγμή για να βρεις πράγματα που δεν σου αρέσουν τόσο στον εαυτό σου και να τα διορθώσεις.

Προσπάθησε να σκεφτείς τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στη ζωή σου και να κατανοήσεις ποια είναι η σύνδεση με αυτά και με όσα κάνεις που δεν σου επιτρέπουν να είσαι χαρούμενος.

Μια καλή αρχή είναι να μιλήσεις για το θέμα με έμπιστους φίλους (φυσικά και οι coach μας είναι στη διάθεσή σου) που εμπιστεύεσαι τη γνώμη τους. Θα διαπιστώσεις ότι πολλοί άνθρωποι έχουν περάσει παρόμοιες εμπειρίες στη ζωή τους και μπορούν να σε καταλάβουν.

Επιπλέον θα συνιστούσα και το Coaching ώστε να μπορέσεις να βάλεις τη ζωή σου πιο γρήγορα σε πορεία ξανά.

Το καλύτερο είναι να αρχίσεις να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν πραγματικά, ώστε να γνωρίσεις ανθρώπους που σε συμπαθούν και σε εκτιμούν για αυτό που είσαι. Μπορεί να είναι κάποιο σπορ, χόμπι, αλλαγή καριέρας.

Δημιούργησε ευκαιρίες να βρεις και να ασχοληθείς με πράγματα που σου αρέσουν και προχωράνε τη ζωή σου μπροστά. Διαφορετικά, κλεισμένος στο σπίτι, θα σκέφτεσαι ξανά και ξανά την πρώην.

Το να κάνεις μερικές εξωτερικές μόνο αλλαγές δεν αρκεί:

«Απλά αυτό που θα κάνω είναι να αλλάξω κούρεμα και να κάνω κοιλιακούς 6pack, θα βγάλω και μερικές φωτογραφίες με άλλες κοπέλες και τότε θα με θέλει σίγουρα πίσω η πρώην».

Σε παρακαλώ μην είσαι αυτός ο τύπος.

Δώσε λίγο χρόνο να ξαναβρείς τον εαυτό σου. Αν έχεις ήδη κάποια ενδιαφέροντα, βασίσου σε αυτά και επέκτεινέ τα. Αν δεν έχεις, είναι ευκαιρία να βρεις τι σου αρέσει και να εξερευνήσεις.

Δώσε χρόνο και απόσταση στον εαυτό σου και θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα.

Με την αυτοεκτίμηση που απέκτησες θα αρχίσεις να ελκύεις και πάλι κοπέλες. Θα παρατηρήσεις ότι μπορείς να έχεις κολλήσει με την πρώην για κάποιο διάστημα, αλλά η ζωή συνεχίζεται και το ξεπερνάς. Τώρα είσαι πιο δυνατός.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, θα διαπιστώσεις ότι η πρώην που έχασες θα σε αποζητήσει όταν δει τις αλλαγές πάνω σου, αλλά τότε πια δεν θα σε νοιάζει καθόλου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!