Άσπεργκερ και Σεξ: Πως να ξεχωρίσω αν θέλει απλά Αγκαλιά ή αν θέλει να κάνει Σεξ μαζί μου; - Men's Bible

Άσπεργκερ και Σεξ: Πως να ξεχωρίσω αν θέλει απλά Αγκαλιά ή αν θέλει να κάνει Σεξ μαζί μου;

Άσπεργκερ και σεξ

Άσπεργκερ και σεξ μοιάζει να μην πάνε μαζί. Είναι όμως έτσι;

Το σεξ είναι ωραίο. Χωρίς αμφιβολία είναι μία από τις καλύτερες δραστηριότητες του ανθρώπου. Για έναν άντρα με Άσπεργκερ, αυτό μπορεί να είναι λίγο ιδιαίτερο και κάποιες φορές δύσκολο, κυρίως γιατί το σεξ περιλαμβάνει αρκετό συναίσθημα και κάποιους, αυτό μπορεί να τους μπερδεύει.

Άσπεργκερ και Σεξ: Πως μπορώ να ξεχωρίσω ότι μια γυναίκα θέλει απλά μία αγκαλιά ή ότι θέλει να κάνει σεξ μαζί μου;

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να το ξεχωρίσεις, ειδικά όταν μία γυναίκα σε ακουμπάει και ζητάει το χάδι σου. Υπάρχουν φορές που μία γυναίκα θέλει απλά να ακουμπήσει επάνω σου και ζητάει την αγκαλιά σου για παρηγοριά ή για υποστήριξη. Πολλές γυναίκες ζητούν αγκαλιές, φιλιά, χάδια και αγγίγματα, χωρίς απαραίτητα να θέλουν σεξ.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι πολύ μεγάλη και ξεκάθαρη και πολλές φορές χωρίς συμβιβασμούς. Αυτό είναι κάτι που είναι καλό να το ξέρεις από νωρίς, είτε είσαι σε σχέση, είτε σκοπεύεις να κάνεις μία, είτε θέλεις απλά να φλερτάρεις. Αυτό θα σε γλυτώσει από πολύ πόνο και ταλαιπωρία και από την άσχημη αίσθηση της απόρριψης.

Οπότε, γιατί είναι τόσο διαφορετική η αντίδραση ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες σε ό,τι αφορά τα χάδια και το σεξ; Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τον τρόπο που μεγαλώνουμε και όχι απαραίτητα με το αν κάποιος έχει Άσπεργκερ ή όχι.

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα έμφυτο ένστικτο φροντίδας και περιποίησης και όταν μεγαλώνουν, ενθαρρύνονται από τους ανθρώπους που έχουν γύρω τους.

Θα παίξουν παιχνίδια με τις κούκλες τους που θα περιλαμβάνουν χάδια, χτένισμα, ντύσιμο και νανούρισμα. Η κοινωνία, λοιπόν, ενθαρρύνει και υποστηρίζει αυτόν τον τρόπο ανατροφής.

Η ανατροφή των αγοριών από την άλλη, είναι τελείως διαφορετική. Η αγκαλιά και τα φιλιά ανάμεσα στα αγόρια μπορεί να θεωρηθούν ως κάτι κακό και αν ένα αγόρι εκφράζει συστηματικά τα συναισθήματά του, μπορεί να χαρακτηριστεί αρνητικά. Φυσικά αυτή η πεποίθηση αλλάζει σταδιακά προς κάτι καλύτερο.

Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί στο μυαλό ενός άντρα η εικόνα ότι η μοναδική φυσιολογική επαφή είναι η σεξουαλική. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι αυτό μπορεί πολύ εύκολα να παρεξηγηθεί.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγχεις την κατάσταση που προκαλεί τη συμπεριφορά. Αν η αντίδρασή της αφορά κάποια άσχημα νέα που έμαθε ή αν θέλει απλά μία αγκαλιά γιατί αισθάνεται άσχημα, τότε το πιο πιθανό είναι να μη θέλει σεξ καθόλου.

Γι’ αυτό, πολλές φορές προτείνεται στον άντρα να ρωτάει ξεκάθαρα τη γυναίκα αν θέλει να κάνουν σεξ, έτσι ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Από την άλλη, είναι πολλές οι φορές που ακόμα κι αν είσαι σε σχέση, μπορεί να διαπιστώσεις ότι η κοπέλα σου δε θέλει να κάνετε σεξ και το λέει ξεκάθαρα ή το αποφεύγει διακριτικά.

Γιατί δε θέλει να κάνει σεξ μαζί μου;

Λοιπόν, υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να κάνουν μία κοπέλα να μη θέλει να κάνει σεξ μαζί σου, ενώ έχετε σχέση. Οι πιο απλοί ίσως είναι το γεγονός ότι αισθάνεται δυσφορία ή πονάει κατά την διάρκεια της πράξης και ίσως για αυτό να το αποφεύγει. Ίσως να είναι κουρασμένη ή να μην αισθάνεται καλά λόγω κάποιου άλλου παράγοντα.

Αυτές είναι απλές καταστάσεις που μπορούν να επιλυθούν εύκολα. Αν η αποχή κρατάει περισσότερο καιρό, τότε ίσως μιλάμε για κάτι βαθύτερο. Τις περισσότερες φορές, αυτό θα προκύψει κυρίως γιατί η σύντροφος δεν αισθάνεται ότι καλύπτεται συναισθηματικά.

Δεν αισθάνεται ότι έχει την προσοχή του συντρόφου της και πιστεύει ότι ο σύντροφός της δεν αφιερώνει αρκετό χρόνο για να την ικανοποιήσει και να την κάνει να αισθανθεί ιδιαίτερη και ξεχωριστή.

Πολλές φορές θα διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη προκαταρτικών και το γεγονός ότι ο σύντροφός της θα επιχειρήσει να ξεκινήσει τη διαδικασία άμεσα και απότομα. Να θυμάσαι ότι οι περισσότερες γυναίκες θέλουν αρκετό χρόνο στα προκαταρτικά όπως, φιλιά, χάδια και αγκαλιές πριν ξεκινήσετε την ερωτική πράξη.

Αν δεν αφιερώσεις αρκετό χρόνο, μπορεί να αισθανθεί σαν αντικείμενο του σεξ και αυτό θα την κάνει να απορρίψει τη διαδικασία.Άσπεργκερ και σεξ

Αυτό είναι ένα θέμα που χρειάζεται οπωσδήποτε συζήτηση. Αν δε γίνει κάτι τέτοιο, τότε πολύ σύντομα το ζευγάρι θα απομακρυνθεί ερωτικά και θα καταλήξει απλά να συγκατοικεί. Όσο κι αν πιστεύεις ότι αυτό το θέμα θα προκαλέσει διαμάχη, είναι προτιμότερο να κάνεις αυτήν την κουβέντα παρά να αφήσεις το θέμα να εκκρεμεί σιωπηλά.

Αντιθέτως, η σιωπή και η αποφυγή μπορεί να κάνει τη σύντροφό σου να πιστέψει ότι την θέλεις μόνο για το σεξ και ότι δε σε ενδιαφέρει για κάτι άλλο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι απαραίτητο να μιλάς με τη σύντροφό σου και να εκφράζεις τις απορίες και τους προβληματισμούς σου. Ακόμα κι αν αυτό προκαλεί μικρές εντάσεις, είναι προτιμότερο να την βοηθήσεις να αισθανθεί ότι υπάρχει επικοινωνία και ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν, παρά να αισθάνεται ότι είσαι απόμακρος και αποσυνδεδεμένος συναισθηματικά.

Έχεις Άσπεργκερ και θέλεις να βελτιώθεις στην επικοινωνία και τις γυναίκες; Επικοινώνησε μαζί μας

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!