5 Tips για να χτίσεις μια Υγιή Σχέση - Men's Bible

5 Tips για να χτίσεις μια Υγιή Σχέση

Tips για να χτίσεις μια Υγιή Σχέση

Ένα δύσκολο κομμάτι που αντιμετωπίζουμε στην εποχή μας είναι να χτίσουμε και να διατηρήσουμε μια υγιή σχέση. Αρκετές φορές μπορεί να αναρωτηθούμε, αν η σχέση που αναπτύσσουμε ή βρίσκομαστε ήδη σε αυτή, είναι ουσιαστική με αντικειμενικά κριτήρια.

Όλες οι σχέσεις μπορούν να θεωρηθούν ρομαντικές στα πρώτα τους στάδια, καθώς επικρατεί ο έντονος ενθουσιασμός και το μυστήριο του να μάθεις όλες τις πτυχές του ατόμου που έχεις απέναντί σου.

Ωστόσο, στην πορεία ανακαλύπτουν και οι δύο πλευρές πως είναι αρκετά δύσκολο να κρατηθεί μια σχέση, γιατί χρειάζονται αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλληλοκατανόηση και προθυμία για να μπορέσει κανείς να προσαρμοστεί και να «αλλάξει» ορισμένες συνήθειες για τον σύντροφό του.

Είτε βρίσκεσαι στα πρώτα βήματα μιας σχέσης, είτε είσαι ήδη μέσα σε μία, υπάρχουν ορισμένα σημεία, σύμφωνα με τα οποία μπορείς να χτίσεις μια υγιή σχέση με τη σύντροφό σου.

Ακόμη και αν αισθάνεσαι απογοητευμένος από σχέσεις του παρελθόντος ή δυσκολεύεσαι να ενταχθείς σε μία καινούργια, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείς να μάθεις να αναπτύσσεις μια όμορφη αλληλεπίδραση με το αντίθετο φύλο, που να σε οδηγήσει στο αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης και επιτυχημένης σχέσης.

Αρχικά, πως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια σχέση «υγιή»;

Ο κάθε ένας από εμάς σίγουρα θα ορίζει διαφορετικά αυτή την έννοια, καθώς εξαρτάται από το τι αναζητά κάποιος από το ταίρι του. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά τα οποία προσδιορίζουν μια σχέση, που θεωρείται υγιής.

Αν τα γνωρίσεις ή τα αναγνωρίσεις στη σύντροφό σου και στη χημεία που έχετε μεταξύ σας, τότε σίγουρα θα χτίσεις και θα διατηρήσεις μια υγιή σχέση, στην οποία θα αισθάνεσαι ολοκληρωμένος και θα μπορέσει να διατηρηθεί ο αρχικός ενθουσιασμός, ανεξαιρέτως από τις δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν μελλοντικά.

Χρειάζεται ουσιώδης και συναισθηματική σύνδεση

Το πιο βασικό κλειδί για την ουσιαστική και επιτυχημένη σχέση είναι και οι δύο πλευρές να αισθάνονται συναισθηματική ολοκλήρωση. Υπάρχει διαφορά από το να είσαι ενθουσιασμένος ή να αισθάνεσαι κάτι παραπάνω από αυτό. Σίγουρα, οι περισσότεροι μπερδεύονται μεταξύ του ενθουσιασμού και του ουσιαστικού έρωτα που καταλήγει σε μακροχρόνια αγάπη.

Όταν αισθάνεσαι ερωτευμένος, νιώθεις αποδοχή και εκτίμηση από τη σύντροφό σου, πως σε καταλαβαίνει ουσιαστικά. Αντιθέτως, αρκετές σχέσεις βασίζονται σε μια αρμονική συνύπαρξη χωρίς ουσιώδη σύνδεση.

Μπορεί επιφανειακά να νιώθουν πως διατηρούν μια «σωστή» σχέση, ωστόσο στην πορεία δεν υπάρχει συνεχής εξέλιξη και συναισθηματική σύνδεση, με αποτέλεσμα τη σταδιακή απομάκρυνση μεταξύ τους.Πώς να την κάνεις να Επενδύσει σε Εσένα και τη Γνωριμία σας, Tips για να χτίσεις μια Υγιή Σχέση

Να εκδηλώνετε τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς σας

Εξίσου σημαντικό είναι, να μπορείς να εκφράζεις ό,τι σε προβληματίζει και σε ενοχλεί. Ακόμη και ένας τσακωμός (σε φυσιολογικά πάντα πλαίσια) είναι απαραίτητο συστατικό σε μια σχέση. Είτε συζητάτε ήρεμα, είτε σε πιο ανεβασμένους τόνους, το ζήτημα είναι, πως πρέπει να εκδηλώνετε τι σας δυσαρεστεί.

Αν φοβάσαι να μιλήσεις για αυτό που σε ενοχλεί, τότε δε θα μπορέσετε να βρείτε μια λύση που θα ωφελήσει τη σχέση σας.

Με αυτό δεν εννοώ να βάλεις τις φωνές και να μην οπισθοχωρείς με τίποτα , αντίθετα πρέπει να αισθάνεσαι πως μπορείς να εκφράσεις τους προβληματισμούς σου και αντίστοιχα να ακούσεις τις απόψεις της συντρόφου σου, ώστε να επιλυθεί το οποιοδήποτε πρόβλημα ή κάποια παρεξήγηση.

Θες να μπορείς να διατηρήσεις μια υγιή σχέση; Μπορούμε να βοηθήσουμε                                             

Σε μια υγιή σχέση χρειάζεται ο καθένας τον προσωπικό του χρόνο

Σίγουρα και οι δύο επιθυμείτε να περνάτε χρόνο μαζί και να χτίζεται κοινές εμπειρίες, όμως, για να μπορέσεις να διατηρήσεις τη σχέση σου, οφείλεις να συνεχίσεις να διατηρείς την προσωπική σου ταυτότητα. Πολλές φορές μπορεί να αισθάνεσαι πως δεν καλύπτεις όλα σου τα θέλω με το ταίρι σου και αυτό να καταλήγει σε πίεση και δυσανασχέτηση.

Είναι σημαντικό να μπορέσεις να κρατήσεις επαφές με τους φίλους, την οικογένειά σου και τα προσωπικά σου χόμπυ και ενδιαφέροντα. Δεν είναι φυσικό η σύντροφός σου να θέλει ό,τι θέλεις εσύ και το αντίστροφο.

H oυσιαστική σαφής επικοινωνία είναι απαραίτητη

Δεν αρκεί μόνο η έκφραση των προβληματισμών σου, όπως αναλύθηκε παραπάνω, για να οδηγηθεί η σχέση σε μια καλή και ουσιαστική επικοινωνία. Και οι δύο είναι σημαντικό να εκφράζετε τις ανάγκες σας, τους φόβους σας και τις επιθυμίες σας.

Αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα μια αμοιβαία εμπιστοσύνη και θα ενισχύσει το δεσμό μεταξύ σας.

Σε μια υγιή σχέση δεν θα είναι τα πάντα ιδανικά

Τέλος, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως δεν θα είναι όλα ρόδινα σε μια σχέση. Κάποιες φορές θα έχεις να αντιμετωπίσεις δυσκολίες λόγω άγχους, πίεσης ή μιας δυσκολίας στη ζωή σου και ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και στη σύντροφό σου. Είναι κάτι, το οποίο θα επηρεάσει τη σχέση σας και θα είναι δύσκολο να κατανοήσετε ο ένας τον άλλον, όπου η σύγκρουση μπορεί να είναι αναπόφευκτη.

Είναι, επομένως, βασικό να δείξετε τη απαραίτητη κατανόηση και να προσπαθήσετε να διαχειριστείτε μαζί την οποιαδήποτε κατάσταση, ακόμη και αν «ξεθωριάσει» για ένα μικρό χρονικό διάστημα τη σχέση σας.

Είναι πολύ εύκολο να τα παρατάμε με την πρώτη δυσκολία, γι’ αυτό θα πρέπει να θυμάσαι πως όταν επιλέγεις μια κοινή ζωή με ένα άλλο άτομο, είναι αναγκαίο να έχεις την απαραίτητη υπομονή και κατανόηση ώστε να διατηρηθεί η σχέση σας υγιής.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!