Πώς το Madonna/Whore complex δημιουργεί προβλήματα στους άντρες - Men's Bible

Πώς το Madonna/Whore complex δημιουργεί προβλήματα στους άντρες

The Madonna/Whore complex: Προτιμάς το καλό ή το κακό κορίτσι;

Αφού σας ευχαριστήσω για τη θερμή ανταπόκριση στο άρθρο, σήμερα θέλω να αναλύσω περισσότερα για το πώς μπορείς να κάνεις μια υγιή σχέση, αφήνοντας πίσω σου το Madonna/Whore complex.

Την προηγούμενη εβδομάδα αναλύσαμε τι ακριβώς είναι και πως δημιουργείται. Σήμερα, ας αναλύσουμε παραπάνω τι μπορείς να κάνεις για να μην το αφήνεις να επηρεάζει τη ζωή σου και τη σχέση σου.

Σημείωση: Το προηγούμενο μέρος του άρθρου μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

Η διττή προσέγγιση του Madonna/Whore complex και της γυναικείας σεξουαλικότητας καθορίζει και τις ερωτικές σχέσεις, όπως είναι φυσικό.

Μερικοί άντρες, ειδικότερα όσοι δεν έχουν αρκετή πείρα στις ερωτικές σχέσεις, συχνά αισθάνονται άβολα στην ιδέα ότι η γυναίκα είναι ένα πλάσμα με τη δικιά της σεξουαλικότητα.

Τους φαίνεται αλλόκοτο ότι οι γυναίκες απολαμβάνουν και επιδιώκουν το σεξ ακριβώς όπως και οι άντρες. Η πεποίθηση ότι οι γυναίκες δεν έχουν σεξουαλικές ανάγκες, ή ότι δεν έχουν όλες τους σεξουαλικές ανάγκες, μπερδεύει πολύ αυτούς τους άντρες. Τους δυσκολεύει να συνδεθούν ερωτικά με τις πιθανές τους κοπέλες, και με τις μελλοντικές τους συζύγους, αλλά και σε ένα γενικότερο επίπεδο τους αποσυντονίζει.

Δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν. Δεν ξέρουν πότε να προχωρήσουν με μία γυναίκα, με ποιον τρόπο. Τους τρομάζει η πιθανότητα η γυναίκα που είναι απέναντί τους να έχει περισσότερες σεξουαλικές εμπειρίες από τους ίδιους. Τους κάνει να νιώθουν μειονεκτικά, τους κάνει να αισθάνονται κατώτεροι.

Άλλοι έχουν πρόβλημα να κάνουν σχέση με μία γυναίκα για την οποία το σεξ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της. Επίσης, η ιδέα ότι η γυναίκα μπορεί να είναι κυρία στον κόσμο και πόρνη στο κρεβάτι πηγάζει από την ίδια αυτή διχοτόμηση. Αλίμονο αν η γυναίκα εκφράσει τη σεξουαλικότητά της σε ένα πεδίο εκτός του προσωπικού ελέγχου του άντρα.

Οι άντρες δυσκολεύονται να εκτιμήσουν την ερωτική τους σύντροφο λόγω αυτής της διχοτόμησης. Πολλοί μπερδεύουν τη σεξουαλικότητα με τον έρωτα. Πολλοί κρατάνε την «αγάπη» για το καλό κορίτσι και εκφράζουν τους «πόθους» τους με το κακό κορίτσι που θα τους συναρπάσει. Το κορίτσι που θα το σκέφτονται και θα ερεθίζονται. Το κορίτσι που φορά σαν άρωμα τη σεξουαλικότητά της και που δεν είναι καμωμένη από το αγνό υλικό του γάμου. Το κορίτσι που δεν το φέρνεις στο σπίτι να γνωρίσει τη μαμά σου.

Πώς το Madonna/Whore complex δημιουργεί προβλήματα στους άντρες

Και έτσι, ενώ η επίσημη σύζυγος είναι η Παρθένα, ο άντρας δεν μπορεί και να καταπνίξει ολότελα τις σεξουαλικές του ανάγκες. Και τις ανάγκες αυτές φυσικά είναι αταίριαστο να τις ικανοποιήσει με μία Παρθένα. Ως αποτέλεσμα, η Πόρνη τον ξελογιάζει: ερεθίζει το νου και τη φαντασία του. Τον παρασύρει. Δεν είναι κάτι το ιερό, δεν χρειάζεται να προσέχει μην τη ραγίσει. Μπορεί να της φερθεί όπως θέλει. Μπορεί να απολαύσει μαζί της όσο πρόστυχο σεξ επιθυμεί. Τη βλέπει λοιπόν ως κάτι το «βρώμικο», που το χρησιμοποιεί για να καλύψει τις δικές του βρώμικες ανάγκες. Και κατ’ επέκταση, βλέπει και τις δικές του ανάγκες, αλλά και τον εαυτό του ως κάτι το βρώμικο.

Το σχήμα αυτό φυσικά είναι μονόδρομος για την απιστία. Ο άντρας ψάχνει έξω από τη βασική, μόνιμη ή και νόμιμη σχέση του για πονηρές περιπέτειες. Η σχέση του νιώθει ανικανοποίητη και ψάχνει κι εκείνη ικανοποίηση και περιπέτειες αλλού.

Πώς διορθώνεται η κατάσταση;

Το πρώτο και βασικότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις για να αποβάλεις αυτό το λάθος σκεπτικό του Madonna/Whore complex είναι να κατανοήσεις ότι οι γυναίκες είναι και αυτές, όπως και οι άντρες, όντα με σεξουαλικότητα.

Ο διαχωρισμός αυτός, τα καλά κορίτσια που δεν κάνουν πράγματα και τα κακά κορίτσια που τα κάνουν όλα είναι ένα μεσαιωνικό κατάλοιπο και πρέπει να πάψει να υφίσταται.

Μία γυναίκα που απολαμβάνει το σεξ και τις χαρές που τις προσφέρει το σώμα της μπορεί μια χαρά να είναι εξίσου μια υπεύθυνη και τρυφερή μητέρα. Η γυναίκα που αγαπάς, και που σέβεσαι στην καρδιά σου, μπορεί επίσης να έχει τη σεξουαλικότητά της και να είναι πρόθυμη να την εξερευνήσει μαζί σου. Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι γυναίκα σου, ή η κοπέλα σου, δεν έχει ανάγκες και κείνη. Μάθε να αγαπάς την κάθε πλευρά της.

Είσαι σε σχέση; Ωραία. Απόλαυσε το σεξ μέσα στη σχέση σου. Κράτησε το πάθος ζωντανό, ζήτησε ό,τι θέλεις από την κοπέλα σου. Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις φθείρονται. Αν συγκρατείσαι κιόλας ερωτικά και ψάχνεις την ικανοποίησή σου έξω από τη σχέση σου, τότε απλώς θα τη φθείρεις πολύ γρηγορότερα.

Αν θες να βελτιώσεις άμεσα τη σχέση σου, δες εδώ

Ο σκοπός σε μία σχέση δεν είναι απλώς να βρούμε την ιδανική μητέρα για τα μελλοντικά παιδιά μας. Θέλεις μία σύντροφο, σύμφωνοι, μα η ίδια σύντροφος πρέπει να είναι και η σεξουαλική σου σύντροφος. Έχετε συναποφασίσει να μπείτε σε αυτή τη σχέση, έχετε συνυπογράψει να μοιραστείτε την περιπέτεια. Όσο απολαμβάνει ένας άντρας το καλό σεξ άλλο τόσο το απολαμβάνει και η γυναίκα. Δεν είναι ανάγκη να κατηγοριοποιείς το θηλυκό σε Παρθένα ή Πόρνη. Μπορεί να είναι κατά δύο κατά περίπτωση.

Σκέψου ότι σε κάθε άνθρωπο υπάρχουν και φωτεινές και σκοτεινές πλευρές, και αγάπησε εξίσου την κάθε πλευρά της γυναίκας που έχεις επιλέξει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!