Πέρα από τις Ατάκες Φλερτ: Πώς να έχεις Επιτυχία - Men's Bible

Πέρα από τις Ατάκες Φλερτ: Πώς να έχεις Επιτυχία

Πέρα από τις Ατάκες Φλερτ: Πώς να έχεις Επιτυχία

Ο λόγος που πολλοί ψάχνουν για έτοιμες ατάκες φλερτ και υλικό (και που υπάρχουν πολλοί «γκουρού» που τις πουλάνε) είναι επειδή έχουν έναν γενικό φόβο ότι δεν θα ξέρουν τι να πουν ή πώς να εντυπωσιάσουν.

Όπως όμως μπορούν να σε διαβεβαιώσουν κι όσοι ήδη χρησιμοποίησαν ατάκες φλερτ και έτοιμο υλικό: αυτές δεν λειτουργούν. Ακόμα κι αν με μια εντυπωσιακή ατάκα τραβήξεις το ενδιαφέρον της κοπέλας για λίγα δευτερόλεπτα, θα ξεμείνεις από πράγματα να πεις πολύ σύντομα.

Και σε αυτό το σημείο θα συνειδητοποιήσεις πως ότι έκανες απλά καθυστέρησε το αναπόφευκτο. Είσαι πάλι στο «δεν ξέρω τι να πω», μόνο που τώρα απλά παρουσίασες μια λανθασμένη εικόνα για τον εαυτό σου, αντί για τον πραγματικό εαυτό σου.

Πέρα όμως από το προφανές του ότι δεν θα έχεις πράγματα να πεις, επίτρεψέ μου να σου πω και το πραγματικό μυστικό του γιατί οι ατάκες φλερτ και το έτοιμο υλικό δεν λειτουργούν: Επειδή είσαι πολύ απασχολημένος και εστιασμένος στο τι πρέπει να κάνεις ή να πεις, αντί να εστιάζεις στο άλλο πρόσωπο.

Κι όταν είσαι αγχωμένος με ένα νέφος στο κεφάλι σου για το τι θα πεις και το τι θα κάνεις, όπως είναι φυσικό αγχώνεσαι ακόμα περισσότερο. Αν το παρασκέφτεσαι και υπερ αναλύεις εκείνη τη στιγμή της κουβέντας, τότε κάνεις τα πράγματα πιο δύσκολα για τον εαυτό σου.

Είναι κατανοητό ότι νιώθεις πως πρέπει να «διαβάσεις» κάθε μικρο-έκφραση της κοπέλας προκειμένου να καταλάβεις τη διάθεσή της ώστε να πεις κάτι τέλειο, όμως δυστυχώς αυτό είναι που σε εμποδίζει από το να συνδεθείς μαζί της. Είμαι σίγουρος πως το έχεις νιώσει: όταν σκέφτεσαι και ψάχνεις τι να πεις μετά, δεν ακούς τι σου λέει εκείνη τη στιγμή. Κι αυτό είναι πρόβλημα.

Ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις όλο αυτό είναι να σταματήσεις να προσπαθείς τόσο σκληρά. Ίσως μοιάζει ειρωνικό, αλλά το γεγονός ότι εστιάζεις τόσο πολύ στο να πεις το σωστό πράγμα ή στο να βεβαιωθείς πως κάθε αστείο και σχόλιο έχει τη σωστή επίδραση, λειτουργεί εναντίον σου.

Ένα παράδειγμα

Ας σου δώσω ένα παράδειγμα από έναν άλλο χώρο. Στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό είναι ένα σύνηθες λάθος των καινούριων μαθητών να προσπαθούν να είναι έξυπνοι ή αστείοι. Και έτσι φυσικά αποτυγχάνουν. Μέρος του νοήματος του θεατρικού αυτοσχεδιασμού είναι να μην ψάχνεις την τέλεια ατάκα ή το πιο έξυπνο σχόλιο. Είναι να συνεργαστείς με τον άνθρωπο που συμμετέχει μαζί σου στη σκηνή.

Αντί λοιπόν να έχεις ατάκες που πρέπει να ξεστομίσεις, μείνε στο παρόν, μείνε στη στιγμή και απάντησε χωρίς να το πολυσκεφτείς.

Γιατί, αν για παράδειγμα εστιάζεις στο να δείξεις χιουμορίστας και αστείος, τότε αφιερώνεις χρόνο στο να προσπαθήσεις να πας τα πράγματα σε σημείο που θα μπορείς να βγάλεις κάποιο αστείο. Κι αυτό είναι εις βάρος της σκηνής που παρουσιάζετε. Ο αυτοσχεδιασμός υποτίθεται είναι μια συνεργατική άσκηση, όπου το νόημα είναι να χτίσεις στις δράσεις του συνεργάτη σου.

Προσπαθώντας να πιέσεις τα πράγματα προς το σημείο που θέλεις δείχνει προσχεδιασμένο και βεβιασμένο.

Αν αντίθετα όμως, εστιάσεις στο να είσαι στη στιγμή μπορεί να μην έχεις τις καλύτερες ατάκες και αστεία. Αλλά συνήθως αυτό με το οποίο θα καταλήξεις είναι συχνά πιο αστείο από ότι θα είχες σχεδιάσει. Γιατί είναι πιο απροσδόκητο και αληθινό, στηρίζεται και υποστηρίζεται σε όσα λέτε από κοινού.

Χρειάζονται οι ατάκες φλερτ;

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για το φλερτ και τις νέες γνωριμίες. Το φλερτ δεν έχει να κάνει με το να είσαι ο πιο «γυαλιστερός» και εντυπωσιακός τύπος που έχει γνωρίσει. Έχει να κάνει με αυτό που χτίζετε μαζί με το άλλο πρόσωπο.

Αντί λοιπόν να εστιάζεις στο πώς να είσαι τέλειος ή πώς να έχεις την πιο έξυπνη ατάκα, χρειάζεται απλά να είσαι «εκεί». Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να είσαι χαμένος στις σκέψεις σου. Αντίθετα χρειάζεται να είσαι στη στιγμή, εκεί, μαζί της, και να της δίνεις την πλήρη προσοχή σου.

Ναι, αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιο αστείο σου να αποτύχει ή σε κάποια απάντηση να μην εκφραστείς απολύτως όπως θα ήθελες. Οι αυθεντικές στιγμές, όπως και η πραγματική ζωή, είναι χαοτικές.

Αλλά να πως έχει το πράγμα: Αυτές οι στιγμές δεν σου κάνουν κακό. Κανείς δεν περιμένει την τελειότητα. Αυτό που προσδοκά είναι το connection. Θέλει κι αυτή κάποιον με τον οποίο να μπορεί να είναι αυθεντική, όπως είναι αυθεντικός κι αυτός μαζί της. Και δεν μπορείς να το προσφέρεις αυτό όταν είσαι χαμένος στις σκέψεις σου για το τι θα κάνεις μετά.

Θες να φλερτάρεις βγάζοντας προς τα έξω τον πραγματικό εαυτό σου; Πλήρες Πρόγραμμα Αυτοβλετίωσης

Πώς να το καταφέρεις

Ζούμε σε μια κοινωνία που πολύ σπάνια συζητάμε ο ένας με τον άλλο. Τις περισσότερες φορές είμαστε απασχολημένοι απλά να περιμένουμε τη σειρά μας για να μιλήσουμε.

Κι αυτό είναι κάτι που το παρατηρώ πολύ συχνά και στο φλερτ: Πολλοί, από το άγχος τους, δίνουν μικρή σημασία στο τι λέει η κοπέλα εκείνη τη στιγμή. Προσπαθούν να βρουν κάτι εντυπωσιακό να πουν για να της κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Και φυσικά αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

Αντίθετα κάποιος που ακούει και συζητάει πραγματικά είναι σε πολύ καλύτερη θέση. Κάποιος που κάνει το συνομιλητή του να νιώθει ότι ακούγεται, που εκφράζει γνήσιο ενδιαφέρον για όσα του λένε, εκτιμάται ιδιαίτερα.

Αυτό στηρίζεται σε ένα ψυχολογικό φαινόμενο (λέγεται Reward Theory of Attraction σε περίπτωση που θέλεις να το ψάξεις). Ενστικτωδώς δίνουμε προτεραιότητα σε σχέσεις με ανθρώπους που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Όταν κάποιος μας κάνει να νιώθουμε αποδεκτοί, έξυπνοι και ενδιαφέροντες, θέλουμε πιο πολύ από αυτό.

Θέλουμε να περάσουμε πιο πολύ χρόνο μαζί του και να γευτούμε αυτή την γλυκιά ντοπαμίνη που εκκρίνει ο εγκέφαλός μας.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθείς να την καλοπιάσεις ή να της κάνεις ψεύτικα κομπλιμέντα. Έτσι η συμπεριφορά σου δεν θα είναι γνήσια και αυτό θα φανεί.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να γίνεις μαγνητικός και γοητευτικός είναι να αυξήσεις την περιέργειά σου για τη ζωή και τους άλλους.

Όλοι έχουν κάτι συναρπαστικό γύρω από τη ζωή τους, οπότε δώσε έμφαση στο να το βρεις και να το κατανοήσεις. Άρα ρώτα την για τον εαυτό της, μάθε τι την παθιάζει και τι της δίνει ώθηση. Καλωσόρισε τις σκέψεις και τις απόψεις της και άκου πραγματικά, ακόμα κι αν είναι κάτι που σου είναι γνώριμο.

Και όταν θα μπορείς να κατανοήσεις αυτόν τον τρόπο σκέψης, θα σου είναι πολύ πιο απλό να νιώσεις αυτοπεποίθηση όταν θα φλερτάρεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!