Γιατί τρως κόλλημα στο Φλερτ και πως να Ξεκολλήσεις - Men's Bible

Γιατί τρως κόλλημα στο Φλερτ και πως να Ξεκολλήσεις

Ξεκόλλα: Γιατί τρως κόλλημα και πως να ξεκολλήσεις από τη μια και μοναδική

Αν υπάρχει κάτι καλό στο να έχεις κολλήσει με μια συγκεκριμένη κοπέλα, είναι πως το κόλλημα σου σε κινητοποιεί να γίνεις καλύτερος.

Οι περισσότεροι που αναζητούν συμβουλές και επιδιώκουν την βελτίωση τους στο φλερτ και την επικοινωνία, έχουν ως αφετηρία κάποια ερωτική απογοήτευση.

Είτε είναι ερωτευμένοι με κάποια που δεν ανταποκρίνεται στα αισθήματα τους, είτε είναι πρόσφατα χωρισμένοι χωρίς αυτό να είναι επιλογή τους.

Υπάρχει λοιπόν ένα αόρατο όφελος στο κόλλημα που νιώθεις με τη φίλη σου, τη συμφοιτήτρια σου, τη συνάδελφο απ’ το διπλανό γραφείο, την πρώην σου κλπ.

Μπορεί να τη σκέφτεσαι συνεχώς, να αγχώνεσαι κάθε φορά που της μιλάς και να σου κόβονται τα πόδια όταν θες να της προτείνεις να βγείτε οι δύο σας, αλλά μέσα από όλα αυτά αποκτάς το κίνητρο να ψάξεις, να μάθεις και να γνωρίσεις τί μπορείς να κάνεις για να κερδίσεις την εκτίμηση και το ερωτικό ενδιαφέρον της.

Το πρόβλημα είναι πως για να χαίρει εκτίμησης και σεβασμού ο άνδρας από τη γυναίκα, χρειάζεται να διατηρεί την ψυχραιμία του, την συναισθηματική του δύναμη και την αυτοεκτίμηση του.

Αλλά όταν έχεις κόλλημα με κάποια, οι αποφάσεις που παίρνεις και η συμπεριφορά σου ουσιαστικά σε σαμποτάρουν.

Αγχώνεσαι και διστάζεις, γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματικός, ζηλεύεις. Γίνεται ξεκάθαρο ότι η αυτοεκτίμηση σου δεν πηγάζει από μέσα σου, αλλά εξαρτάται από παράγοντες εξωτερικούς.

Όλα αυτά σε ρίχνουν στα μάτια της. Όχι ως άνθρωπο αλλά ως ερωτική και σεξουαλική επιλογή. Μπορεί να σε θεωρεί υπέροχο φίλο και φανταστικό τύπο αλλά δε νιώθει αυτό το κλικ που θα την κάνει να σε θέλει.

Αν κοιτάξεις όλες αυτές τις κινήσεις και τις συμπεριφορές που θεωρούνται ρομαντικές, θα διαπιστώσεις ότι είναι ρομαντικές γιατί δείχνουν στην κοπέλα ότι αυτός που εκείνη θέλει, την θέλει.

Και ο πιο συμπαθής άνθρωπος στον κόσμο να είσαι, μπορεί να τη φέρεις σε πολύ δύσκολη θέση, αν δε σε βρίσκει καθόλου ελκυστικό και της προσφέρεις λουλούδια ή της προτείνεις ραντεβού για ρομαντικό δείπνο.

Αν πάλι είσαι αυτός που εκείνη έχει ξεχωρίσει και διαλέξει και της προσφέρεις λουλούδια, τότε θα πετάξει στα σύννεφα.

Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν πρέπει να καταφύγεις ή όχι σε ρομαντικές κινήσεις αλλά, αν της αρέσεις. Δηλαδή αν νιώθει ερωτική έλξη για εσένα.

Και για να υπάρχει ερωτική έλξη χρειάζεται πρώτα να ξεφύγεις από το κόλλημα μαζί της.

Κάνε την κίνηση σου

Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο λόγοι που κολλάς με μια γυναίκα.

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος είναι επειδή διστάζεις να ρισκάρεις και άρα καθυστερείς ή αναβάλλεις να κάνεις κάποια κίνηση.

Δεν παίρνεις κάποια πρωτοβουλία, δεν τη φλερτάρεις.

Αυτός ο δισταγμός σε βάζει σε μια συγκεκριμένη πορεία. Θες να το παίξεις εκ του ασφαλούς και αρχίζεις να επενδύεις υπερβολικά πολύ με τρόπους που δεν έχουν σχέση με το φλερτ.

Γίνεστε φίλοι, κάνετε πράγματα στα πλαίσια της παρέας, προσφέρεις έναν ώμο για να κλάψει και ένα αυτί να την ακούσει όταν εκείνη περνάει δύσκολα, την εξυπηρετείς όποτε χρειάζεται κλπ.

Και όλα αυτά – όσο και αν δε θες να το παραδεχτείς στους φίλους σου όταν σου λένε ότι τη γουστάρεις – είναι γιατί μέσα σου ελπίζεις πως η κοπέλα κάποια στιγμή θα αντιληφθεί πόσο αξιόλογος άνθρωπος είσαι και θα σε ερωτευθεί.

Στην πραγματικότητα όμως απλά χτίζεις μια φιλία στην καλύτερη περίπτωση, η οποία μάλιστα είναι καταδικασμένη να έχει ημερομηνία λήξης εφ’ όσων υπάρχουν μονόπλευρα αισθήματα.

Και όλη αυτή η επένδυση χρόνου, κόπου και ενέργειας σε κάνει να κολλάς όλο και περισσότερο στην κοπέλα αυτή.

Ξεκόλλα: Γιατί τρως κόλλημα και πως να ξεκολλήσεις από τη μια και μοναδική

 

Κατάλαβε ότι δεν είναι η μόνη που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο

Ο δεύτερος λόγος που κολλάς με μια γυναίκα είναι επειδή νιώθεις ότι αυτή είναι η μοναδική που μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο.

Πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση τους και την αυτοεκτίμηση τους, αναζητούν στοιχεία που θα τονώσουν την αυτοεικόνα τους, στους συντρόφους τους.

(Πχ, ο άνδρας που εξισώνει την εμφάνιση της συντρόφου με το δικό του κύρος και ενδιαφέρεται μονάχα για γυναίκες με εμφάνιση μοντέλου ή η γυναίκα που ψάχνει τον πολύ σκληρό και πολύ δυναμικό τύπο.)

Όταν λοιπόν ο ίδιος δεν έχεις ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση και συναντάς κάποια η οποία θεωρείς πως έχει αυτά τα στοιχεία που θα σε κάνουν ευτυχισμένο και χαρούμενο, αναπόφευκτα την ξεχωρίζεις και νιώθεις πως αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Κολλάς μαζί της γιατί ουσιαστικά δεν πιστεύεις στον εαυτό σου και νιώθεις ότι οι αξιόλογες και ποιοτικές γυναίκες είναι σπάνιες.

Και άρα θα πρέπει να είσαι προσεκτικός και να κάνεις ότι περνάει απ’ το χέρι σου για να κερδίσεις αυτή τη μια που ξεχωρίζει.

Το θέμα είναι πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα έχεις επιλογές. Ο μισός πληθυσμός της Γης είναι γυναίκες.

Ναι, δε θα σου αρέσουν όλες. Ναι, δε θα αρέσεις εσύ σε όλες. Και πάλι όμως έχεις επιλογές. Και αυτό είναι σημαντικό να το θυμάσαι για να απελευθερώσεις τον εαυτό σου απ’ το δισταγμό και το φόβο της αποτυχίας και της απόρριψης.

Υπάρχουν πραγματικά πολλές αξιόλογες γυναίκες εκεί έξω. Γυναίκες έξυπνες, αποφασιστικές, με χιουμορ, ενσυναίσθηση και προσωπικότητα.

Και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις και να φιλτράρεις με βάση αυτά που θέλεις από μια σύντροφο.

Για να μην τρως κόλλημα βελτίωσε τον εαυτό σου

Ξέρω πως ο πιο πάνω υπότιτλος είναι λίγο βαρύγδουπος. Είναι φυσιολογικό να τρως κόλλημα με κάποια και είναι φυσιολογικό να ερωτεύεσαι.

Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν πρόκειται ποτέ να ξανακολλήσεις με κάποια.

Αυτό που μπορώ να σου εγγυηθώ όμως είναι το εξής:

  • Αν αποφασίσεις από εδώ και πέρα να κάνεις την κίνηση σου γρήγορα, χωρίς να το παίζεις εκ του ασφαλούς, κι ας ρισκάρεις την απόρριψη.
  • Αν υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι υπάρχουν πολλές κοπέλες εκεί έξω και άρα έχεις επιλογές.
  • Αν εστιάσεις στην δική σου συνολική αυτοβελτίωση και στο να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου.

Τότε θα έχεις γεμίσει από θετικές εμπειρίες και θα έχεις σίγουρα προχωρήσει ερωτικά με τις κοπέλες εκείνες που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο.

Γι’ αυτό αντί να αναζητάς το πως θα ρίξεις εκείνη τη μια συγκεκριμένη κοπέλα που σου αρέσει, εστίασε στη δική σου εξέλιξη και αυτοβελτίωση.

Υπάρχουν πολλές αξιόλογες κοπέλες εκεί έξω τις οποίες αξίζει να γνωρίσεις και με τις οποίες αξίζει να σχετιστείς. Το ζήτημα είναι να τις αναζητήσεις και να τις γνωρίσεις.

Για να μάθεις περισσότερα για τη διαδικασία του φλερτ, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!