«Η σχέση μας περνάει κρίση» - Men's Bible

«Η σχέση μας περνάει κρίση»

«Η σχέση μας περνάει κρίση»

Αυτή πρέπει να είναι μία από τις τρομακτικότερες ατάκες που μπορεί να ακούσει κάποιος από το στόμα της κοπέλας του, μαζί με την ατάκα «Μωρό μου, πρέπει να μιλήσουμε σοβαρά». Φυσικά ακόμα και το «Η σχέση μας περνάει κρίση» λέει πολλά για το τι σχέση έχεις με την κοπέλα σου αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Υπάρχει μία στιγμή στην κάθε σχέση μας που φαίνεται ότι το πράγμα δεν προχωράει πλέον. Αυτό μπορεί να συμβεί στους πέντε μήνες ή στα πέντε χρόνια ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Το πότε θα συμβεί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, όσο το τι μπορείς να κάνεις για να το διαχειριστείς.

Ακόμα καλύτερο βέβαια είναι να φροντίσεις να μην φτάσετε καν εκεί. Οπότε ας τα πιάσουμε με την σειρά και ας τα δούμε ένα ένα.«Η σχέση μας περνάει κρίση»

Ξεκινώντας μία σχέση

Τον πρώτο καιρό που ξεκινάς να βλέπεις μία γυναίκα, βρίσκεσαι σε μία κατάσταση έκστασης.

Δίνεις όσα περισσότερα μπορείς, επενδύεις τα πάντα σε αυτή γιατί θες να εξασφαλίσεις ότι δεν θα την χάσεις. Είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες που δεν θα έκανες ούτε για τους κολλητούς σου.

Πας από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη, πας και σε διπλανές πόλεις, κάνεις εξυπηρετήσεις, τρέχεις να την βοηθήσεις, χάνεσαι από τις παρέες σου και γενικά δίνεις ότι έχεις και δεν έχεις σε μία γυναίκα που την ξέρεις ελάχιστα.

Αυτό σημαίνει ότι υπερεπενδύεις, ελπίζοντας να πάρεις πίσω τα ίδια και ίσως και περισσότερα. Εκείνη όμως δεν το βλέπει αυτό. Βλέπει την συμπεριφορά σου για πρώτη φορά, οπότε θεωρεί ότι είναι δεδομένη. Αυτό που εσύ θεωρείς υπερπροσπάθεια, εκείνη το θεωρεί κάτι φυσιολογικό. Όσο εσύ ξεπατώνεσαι, εκείνη απολαμβάνει όλη αυτή την επένδυση και χαίρεται που επιτέλους γνώρισε κάποιον που της προσφέρει τόσα πολλά.

Βέβαια, αυτό μπορεί να συμβαίνει και από τη δική της πλευρά. Μπορεί κι εκείνη να υπερεπενδύει και να περιμένει περισσότερα σαν επιστροφή.

Μέσα στη σχέση

Η παραπάνω διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες , μέχρις ότου να επέλθει η κούραση.

Βλέπεις, αν αποδίδεις το 110% καθημερινά για δύο μήνες, κάποια στιγμή θα εξαντληθείς. Εξάλλου, όσο περισσότερο καιρό περνάτε μαζί με την νέα σου κοπέλα, τόσο περισσότερο χαλαρώνεις και θεωρείς ότι «την έχεις». Εφόσον την κέρδισες και κουράστηκες, θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσεις για να απολαύσεις αυτά για τα οποία προσπάθησες… και έτσι χαλαρώνεις.

Ίσως κι εκείνη να σκέφτεται το ίδιο. Ίσως να χρειάζεται κι εκείνη να χαλαρώσει, οπότε που είναι το κακό;

Βλέπει ότι χαλαρώνεις και επειδή δεν θέλει να σε στεναχωρήσει ή να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα, αποσιωπά. Περνάνε μερικοί μήνες και πλέον δεν κάνετε σεξ όπως παλιά.

Έχετε αρχίσει να θεωρείτε κάποια πράγματα δεδομένα και αυτό σας κουράζει. Πλέον δεν κάνεις την ίδια προσπάθεια που έκανες παλιά για να κάνεις σεξ.

Τώρα η διαδικασία έχει πάρει μορφή ρουτίνας και την κάνεις μηχανικά. Όσο κι αν δεν το συνειδητοποιείς, αυτό μπορεί να κάνει πολύ κακό στη σχέση σας. Μία μία, οι ρουτίνες έρχονται και «πνίγουν» κάθε τι που μπορεί να έχετε χτίσει.

Σε λίγο, χωρίς να το έχετε καταλάβει, θάβετε το αρχικό σας πάθος κάτω από τηλεοπτικές σειρές, πίτσες, παντοφλάκια και μια χλιαρή κατάσταση και αρχίζει η σχέση να περνάει κρίση. Φυσικά και δεν είναι κακές οι σειρές ή το να τρώτε πίτσα μαζί. Είναι κακό όμως όταν γίνεται καθημερινά και μέρα με τη μέρα χάνεται το πάθος και η ερωτική επιθυμία.

Θες να είναι η σχέση σου ποιοτική; Δες εδώ

Έτσι η σχέση περνάει κρίση

Έτσι, φτάνει αυτή η στιγμή που αντί για ζευγάρι είστε συγκάτοικοι. Οπότε τι γίνεται τότε; Τι μπορείς να κάνεις για τη σχέση σου που περνάει κρίση;

Σε πρώτη φάση, είναι απαραίτητο να μιλήσετε. Αν δεν επικοινωνήσετε τις επιθυμίες σας και δεν φέρετε στην επιφάνεια το γεγονός ότι υπάρχει χαλάρωση, τότε θα χάσετε το παιχνίδι. Πες ακριβώς ότι σε ενοχλεί και πότε ξεκίνησε. Ρώτα τον λόγο για τον οποίο προέκυψε αυτό και ζήτα αυτό που θα ήθελες να δεις διαφορετικό.

Κάποιες φορές, μία τεχνητή κρίση μπορεί να δώσει ανάσα στη σχέση σου και να πυροδοτήσει τα παλιά συναισθήματα που τόσο καιρό «κοιμούνται».

Τέλος, άλλαξε παραστάσεις. Εφόσον βλέπεις ότι το σεξ μεταξύ σας έχει χαλαρώσει, κάνε κάτι για να το ζωντανέψεις. Άλλαξε χώρο και πάρε την κοπέλα σου να πάτε κάπου αλλού. Για αλλαγή, νοικιάστε ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο και περάστε λίγο χρόνο εκεί.

Δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις λίγο πριν την καταστροφή για να αλλάξεις την κατάσταση. Λειτούργησε ενεργητικά και ανάλαβε τον ρόλο σου, αντί να κάθεσαι παθητικά και να περιμένεις κάτι να αλλάξει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!