Είμαι 50 χρονών: Φλερτ σε μεγάλη ηλικία. Γίνεται! - Men's Bible

Είμαι 50 χρονών: Φλερτ σε μεγάλη ηλικία. Γίνεται!

Είμαι 50 χρονών: Φλερτ σε μεγάλη ηλικία. Γίνεται!

Αν είσαι κάπου στα 50 σου και προσπαθείς να γνωρίσεις γυναίκες, θεωρώ πως μάλλον θα αγχώνεσαι για την ηλικία σου και δεν θα κατανοείς καθόλου τα πλεονεκτήματα που έχεις έναντι των νεότερων ανδρών.

Ένας άνδρας της ηλικίας σου έχει μεγάλη πείρα ζωής, κάτι που θα έπρεπε να τον κάνει να νιώθει αυτοπεποίθηση για όσα έχει να προσφέρει σε μια γυναίκα. Σε αντίθεση με έναν νέο άνδρα που ακόμα προσπαθεί να βρει ποιος είναι και τι θέλει να κάνει στη ζωή του, εσύ έχεις περάσει αυτά τα στάδια και είσαι ο πραγματικός εαυτός σου.

Οπότε, αυτό που χρειάζεσαι είναι αυτοπεποίθηση στην συνολική αξία που θα έχει για μια γυναίκα να είναι με έναν άνδρα σαν εσένα (και εννοώ συναισθηματικά κυρίως, όχι υλικά). Φυσικά όμως δεν θες να της το πεις αυτό. Στις γυναίκες δεν αρέσει όταν ένας άνδρας προσπαθεί να την «ρίξει» απαριθμώντας όλα του τα καλά. Αντίθετα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την κάνεις να νιώσει έλξη για σένα.

Θα συμφωνήσουμε όλοι νομίζω με το ότι γενικά οι άνθρωποι θεωρούν ότι το φλερτ είναι κάτι για τους «νέους». Παρά τις αλλαγές στην κοινωνία μας, φαίνεται να υπάρχει ακόμα κάποιος άγραφος νόμος που ορίζει ότι αν ξεπεράσεις μια ηλικία είσαι πολύ «μεγάλος» για φλερτ και γνωριμίες. Όμως ότι ηλικία και αν έχεις, αν είσαι ελεύθερος και ενδιαφέρεσαι για σχέση, η αλήθεια είναι ότι θα την βρεις με πολύ παρόμοιο τρόπο με τους νέους, δηλαδή μέσω του φλερτ.

Το φλερτ στα 50 δεν είναι και πολύ διαφορετικό με το φλερτ σε κάθε άλλη ηλικία, αφού οι βασικές αρχές παραμένουν ίδιες. Στο κάτω –κάτω η βασική ιδέα είναι να γνωρίσεις την γυναίκα που σε ενδιαφέρει για να κατανοήσεις αν θα σου άρεσε να κάνεις και κάποια σχέση μαζί της. Και για να γίνει αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάς το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι άνδρες στα 50 τους και που έχει να κάνει με το ότι πρέπει να είναι ελκυστικοί για αυτήν.

Ξεκινώντας από την αρχή…

Είναι κατανοητό ότι αν ξεκινάς τώρα στα 50 να φλερτάρεις (είτε επειδή βγαίνεις από ένα διαζύγιο, είτε επειδή κάπου με την καριέρα ξεχάστηκες), μπορεί να νιώθεις λίγο ανασφαλής και μη σίγουρος για τον εαυτό σου. Σε αυτό βέβαια μπορώ να σε βοηθήσω.

Η ανασφάλεια και έλλειψη αυτοπεποίθησης για την αξία σου είναι εμπόδιο για την επιτυχία σου με τις γυναίκες σε οποιαδήποτε ηλικία και αν είσαι. Το καλό όμως είναι ότι κάθε άνδρας μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αρκεί βέβαια να έχει διάθεση να μάθει.

«Μα δεν δείχνω νέος πια…»

Κάτι που συχνά μου λένε άνδρες γύρω στα 50 είναι πως: «Μα, πως θα είμαι ελκυστικός για κάποια κοπέλα, όταν πια δεν δείχνω νέος; Σίγα μην ενδιαφερθεί για έναν γέρο σαν κι εμένα…».

Αυτό όμως που δεν έχεις υπόψη σου είναι πως κάνω αντίστοιχες συζητήσεις και με νεαρά παιδιά που λένε κάτι αντίστοιχο: «Πως θα ενδιαφερθεί μια κοπέλα για μένα αφού δεν είμαι ωραίος;» Και απαντάω σε όλους κάτι παρόμοιο: Η ελκυστικότητα του άνδρα έχει πολύ λίγο να κάνει με το πόσο ωραίος είναι. 

Στην πραγματικότητα (άσε τι δείχνουν οι διαφημίσεις) οι γυναίκες έλκονται από άνδρες με αυτοπεποίθηση. Άρα ξεκίνα να σκέφτεσαι τι έχεις, ποιος είσαι και όχι σε τι δεν έχεις. Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που πιστεύουν στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, όχι αυτοί που καλύπτουν τις ανασφάλειές τους με ακριβά αυτοκίνητα/ρολόγια/ ρούχα.

Άλλωστε η προσωρινή αυτοπεποίθηση που σου έδωσε το νέο πανάκριβο ρολόι σου δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ.

Αν μάλιστα στηρίζεις την αυτοπεποίθηση σου εκεί, οι γυναίκες θα το καταλάβουν. Και μερικές θα σε τεστάρουν επιτόπου για αυτό, για να δουν αν «το ‘χεις» στα αλήθεια.

Είμαι 50 χρονών: Φλερτ σε μεγάλη ηλικία. Γίνεται!

Αξίζεις να έχεις αυτοπεποίθηση στα 50

Σε αυτό το σημείο της ζωής σου, αναμφίβολα έχεις ζήσει πολλά και έχεις κάνει πολλά καλά και σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να νιώσει αυτοπεποίθηση, και όταν το κάνεις οι γυναίκες θα σε λατρέψουν για αυτό. Το φλερτ στα 50 είναι εύκολο για τους άνδρες που πιστεύουν στους εαυτούς τους και έχε υπόψη σου ότι η εμπειρία σου και η ικανότητά σου να είσαι «ο άνδρας» είναι εθιστικά για τις γυναίκες κάθε ηλικίας.

Οι περισσότερες γυναίκες, είτε είναι 25, είτε 55, ενστικτωδώς ελκύονται από τα ίδια χαρακτηριστικά σε έναν άνδρα. Αυτό που θέλουν είναι να είναι με έναν άνδρα που ξέρει να τις κάνει να νιώσουν «γυναίκες» και είναι ο «άνδρας» στη ζωή τους

Εντάξει, δεν λέω κάποιες γυναίκες δίνουν μεγάλη έμφαση στην οικονομική σου κατάσταση ή στην εμφάνιση σου, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτές δεν πρέπει να σε ενδιαφέρουν κανονικά.

Όσο πιο μεγάλη ελκυστικότητα παρουσιάζεις στις γυναίκες, με την προσωπικότητά σου, την αυτοπεποίθησή σου, την ενέργειά σου, τη γλώσσα σώματος και τη γενική συμπεριφορά, τόσο περισσότερες επιλογές θα έχεις. Τόσο απλό είναι.

«Μα έχω υποχρεώσεις…»

Σίγουρα έχεις, είσαι 50. Είναι φυσιολογικό σε αυτή την ηλικία να έχεις περισσότερες υποχρεώσεις από ότι ένας άνδρας στα 20. Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχεις παιδιά, γιατί να είναι πρόβλημα αυτό; Θα είναι πρόβλημα, μόνο αν το βλέπεις εσύ έτσι. Είναι και αυτό μέρος του ποιος είσαι. Είναι απολύτως λογικό ότι θα έχεις το παρελθόν σου με τις σχέσεις ή ίσως παιδιά που τα βλέπεις κάθε σαββατοκύριακο. Στις γυναίκες αρέσουν οι άνδρες που ξέρουν ποιοι είναι, που έχουν βρει τις αξίες τους στη ζωή και έχουν την τόλμη να πορεύονται με αυτές τις αξίες.

Άρα είμαι έτοιμος για φλερτ

Αν θες να γίνεις πάλι πιο εξωστρεφής και να φλερτάρεις ξανά, χρειάζεται να κατανοήσεις ότι ο κόσμος έχει αλλάξει από παλιά και χρειάζεται να μάθεις νέα πράγματα. Όχι στα βασικά, αλλά στον τρόπο επικοινωνίας

Επίσης μην παρερμηνεύσεις όλα τα παραπάνω και μπεις σε σκέψεις του τύπου: «οπότε είμαι απλά αυτός που είμαι, δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι». Η επιτυχία με τις γυναίκες έχει να κάνει με το γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Και αυτό μπορείς να το κάνεις σε κάθε ηλικία.

Μην συμβιβάζει με το «σχεδόν» καλό ή με το τίποτα. Σου αξίζει να είσαι ευτυχισμένος και να έχεις μια καλή σύντροφο να μοιράζεσαι με αυτήν τη ζωή σου.

Τι λες λοιπόν, είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!