Τελικά οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες από την Eξωτερική Eμφάνιση; - Men's Bible

Τελικά οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες από την Eξωτερική Eμφάνιση;

Τελικά οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες από την εξωτερική εμφάνιση;

Μια απορία που κυκλοφορεί πολύ στο ανδρικό μυαλό, είναι αν τελικά οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες από την εξωτερική εμφάνιση.

Η απάντηση είναι πως ναι, οι γυναίκες (και όχι μόνο) κρίνουν αρχικά έναν άνδρα από την εξωτερική εμφάνιση και το παρουσιαστικό του. Όμως για την γυναικεία πλειοψηφία, η εξωτερική εμφάνιση ενός άνδρα δεν είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του.

Στην πραγματικότητα, λίγες κοπέλες θέλουν απλά έναν άνδρα που μοιάζει με μοντέλο και τίποτα άλλο. Αντίθετα οι περισσότερες γυναίκες είναι πιο ευέλικτες στο θέμα της εμφάνισης και άνετα θα έκαναν κάτι με έναν εμφανισιακά μέτριο ή και αδιάφορο τύπο που όμως έχει αυτοπεποίθηση.

Και αυτό γιατί κρίνουν την ελκυστικότητα του άνδρα από διάφορα κριτήρια και όχι μονάχα από την εξωτερική εμφάνιση.

Επίσης αν ένας εμφανισιακά αδιάφορος άνδρας μπορεί να δημιουργήσει αισθήματα έλξης σε μια γυναίκα με άλλους τρόπους – είναι δηλαδή χαρισματικός, έχει χιούμορ, εκπέμπει αρρενωπότητα κλπ – η γυναίκα θα τον βρει και εμφανισιακά πιο ελκυστικό.

Μπορεί δηλαδή εκείνος να μην έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός μοντέλου όπως ύψος, μυικότητα, τετράγωνο πρόσωπο κλπ, όμως – ακριβώς επειδή έλκεται από εκείνον – η κοπέλα θα επικεντρωθεί σε εκείνα τα στοιχεία της εμφάνισης του που της αρέσουν.

Είσαι ήδη αρκετός

Ναι, κάποιες γυναίκες είναι πολύ συγκεκριμένες σε αυτό που ψάχνουν και κρίνουν τους άνδρες με επιφανειακά κριτήρια. Ωστόσο αυτή η μειοψηφία δεν αποτελεί απόδειξη πως οι γυναίκες κρίνουν εξ’ ολοκλήρου από την εξωτερική εμφάνιση.

Το πρόβλημα με τέτοιες πεποιθήσεις είναι πως είναι δύσκολο να τις καταρρίψεις γιατί τείνεις να δίνεις σημασία μονάχα σε όσα στοιχεία ή γεγονότα τις επιβεβαιώνουν.

Αν δηλαδή εκείνη η κοπέλα από τη σχολή που σου αρέσει, επιλέξει κάποιον άλλο αντί για εσένα, είναι πιο εύκολο να πεις στον εαυτό σου πως τον επέλεξε γιατί είναι πιο γυμνασμένος, ωραίος κλπ παρά γιατί μπορεί να είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση ή να περνούσε πιο ευχάριστα μαζί του.

Με αυτόν τον τρόπο όμως αγνοείς όλες εκείνες τις περιπτώσεις που καταρρίπτουν αυτή την πεποίθηση και στην ουσία απλά ενισχύεις την ανασφάλεια σου.

Και στην ουσία, αυτή η ανασφάλεια είναι που σε εμποδίζει να φλερτάρεις αποτελεσματικά και όχι η εξωτερική εμφάνιση σου.

Όσο εστιάζεις στην εξωτερική εμφάνιση και όσο πιστεύεις πως μονάχα αν έχεις το σώμα ενός μοντέλου μπορείς να έλξεις μια γυναίκα, τόσο πιο πολύ βλέπεις τον εαυτό σου ως ελαττωματικό. Πιστεύοντας πως υπολείπεσαι σε αυτόν τον τομέα θα πιστεύεις πάντα πως θα χρειάζεσαι το κάτι έξτρα για να φλερτάρεις αποτελεσματικά.

Θα νιώθεις δηλαδή πως δεν είσαι αρκετός.

Είσαι όμως!

Και χρειάζεται να σταματήσεις τις δικαιολογίες για το τι φταίει και να εστιάσεις στο τι μπορείς να κάνεις για να κάνεις μια γυναίκα να νιώσει έλξη για εσένα.

Θες να μάθεις τι μπορείς να κάνεις για να προκαλείς ερωτική έλξη σε μια γυναίκα; Δες εδώ

Η εξωτερική εμφάνιση μετράει αλλά δεν είναι το παν

Πριν μια γυναίκα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να αλληλεπιδράσει με έναν άνδρα θα βγάλει πρώτα κάποια συμπεράσματα για εκείνον.

Και φυσικά αφού δεν έχει αλληλεπιδράσει μαζί του, τα συμπεράσματα αυτά θα βγουν από την εξωτερική εμφάνιση του, τη γλώσσα του σώματος του, την ευρύτερη κίνηση του στον χώρο και φυσικά την αυτοπεποίθηση του να τη προσεγγίσει και να φλερτάρει μαζί της.

Βλέπεις για τις περισσότερες κοπέλες είναι ευθύνη του άνδρα να κάνει την πρώτη κίνηση.

Γιατί;

Γιατί αυτό που στην πραγματικότητα θέλει μια γυναίκα, είναι έναν άνδρα με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Όσο ωραίος και αν είναι κάποιος αν απλά την κοιτάει, τότε αυτό που δείχνει είναι πως δεν έχει το θάρρος να τη πλησιάσει.

Αντίθετα ένας εμφανισιακά αδιάφορος άνδρας που έχει το θάρρος να τη προσεγγίσει και να τη φλερτάρει (με ωραίο τρόπο), είναι πολύ πιο ελκυστικός στα μάτια της.

Στην πραγματικότητα η ελκυστικότητα σου στις περισσότερες γυναίκες, έχει να κάνει με το ποιος είσαι ως άνδρας. Με την αρρενωπότητα σου, με την ικανότητα σου να βάζεις όρια, να ηγείσαι και να θριαμβεύεις.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι όντως ένα κριτήριο το οποίο λαμβάνεται υπ’ όψιν. Ωστόσο λαμβάνεται υπ’ όψιν ως πρώτη εντύπωση. Η σημασία της έχει περισσότερο να κάνει με το πόσο επενδύεις και προσέχεις τον εαυτό σου, παρά με την ομορφιά αυτή καθαυτή.

Αυτό που έχει σημασία λοιπόν είναι κυρίως το να είσαι προσεγμένος. Γιατί αυτό που εκπέμπεις είναι πως προσέχεις τον εαυτό σου και τον φροντίζεις, άρα τον έχεις και σε εκτίμηση.Τελικά οι γυναίκες κρίνουν τους άνδρες από την εξωτερική εμφάνιση;

Δεν είναι η εξωτερική εμφάνιση το πρόβλημα

Πολλοί άνδρες συμπεριφέρονται με τρόπους που ξενερώνουν τις γυναίκες και και μετά βγάζουν το αυθαίρετο συμπέρασμα πως φταίει η εμφάνιση τους που δεν πετυχαίνουν στο φλερτ.

Όμως η πραγματικότητα είναι πως – όσο ωραίος και αν είναι ένας άνδρας – αν συμπεριφέρεται με τους ακόλουθους τρόπος οι περισσότερες γυναίκες θα χάσουν το ενδιαφέρον τους.

#1 Έλλειψη αυτοπεποίθησης

Ένας άνδρας που δεν έχει αυτοπεποίθηση θα φερθεί με νευρικό και αγχώδη τρόπο προβάλλοντας έτσι την ανασφάλεια του.

Οι γυναίκες έλκονται σεξουαλικά από την ανδρική συναισθηματική δύναμη (αυτοπεποίθηση, θάρρος, σιγουριά, διεκδικητικότητα κλπ) και ξενερώνουν με την συναισθηματική αδυναμία (ανασφάλεια, νευρικότητα, άγχος, πανικός)

#2 Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ο άνδρας που έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση πιστεύει πως οι περισσότερες κοπέλες είναι πολύ καλές για εκείνον.

Στην ουσία δεν πιστεύει στον εαυτό του και κατά τη γνώμη του μια όμορφη γυναίκα θα έκανε λάθος αν έκανε κάτι μαζί του αντί με κάποιον με εξωτερική εμφάνιση μοντέλου.

Όσο σκληρά και αν προσπαθήσει, η χαμηλή του αυτοεκτίμηση θα βγαίνει προς τα έξω και θα προβάλλεται από τη συμπεριφορά του. Και όταν η κοπέλα ανιχνεύει αυτή την έλλειψη αυτοεκτίμησης, γρήγορα χάνει το ενδιαφέρον της για τον άνδρα ακόμη και αν εκείνος έχει εμφάνιση μοντέλου.

#3 Δεν είναι αυθεντικός

Ο άνδρας που παριστάνει πως είναι cool και που προσπαθεί να εντυπωσιάσει μια γυναίκα ώστε εκείνη να τον συμπαθήσει έχει αυτόματα χάσει πολλούς πόντους.

Ο λόγος είναι πως οι γυναίκες δύσκολα χαλαρώνουν όταν βρίσκονται δίπλα σε άνδρες που προσπαθούν να δώσουν παράσταση. Γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι σίγουρες πως είναι πραγματικά αυτός με τον οποίο μιλούν. Το ένστικτό τους τούς λέει πως κάτι δεν πάει καλά με τον τύπο.

Και όσο περισσότερο ο άνδρας προσπαθεί να την εντυπωσιάσει παριστάνοντας κάποιον άλλο και δεν είναι αυθεντικός, τόσο περισσότερο άβολα θα νιώθει εκείνη γύρω του.

#4 Δεν μπορεί να μείνει ψύχραιμος όταν μια γυναίκα τον τεστάρει

Μια γυναίκα, ειδικά αν είναι εμφανίσιμη, δέχεται αρκετές φιλοφρονήσεις και την προσεγγίζουν αρκετοί άνδρες καθημερινά για να τη φλερτάρουν. Για να μπορέσει λοιπόν να φιλτράρει τους άνδρες που γνωρίζει θα πρέπει να τεστάρει την αυτοπεποίθηση τους.

Ξέρει πως είναι εύκολο για έναν άνδρα να παρουσιάσει έναν πιο σίγουρο εαυτό, όμως η πραγματική αυτοπεποίθηση δεν είναι κάτι που μπορεί να προσποιηθείς.

Αν λοιπόν τεστάρει τον άνδρα και εκείνος μείνει αλώβητος, τότε η έλξη που νιώθει για εκείνον αυξάνεται. Αν όμως ο άνδρας λυγίσει από τη συναισθηματική πίεση, τότε η έλξη που νιώθει για εκείνον σβήνει.

Το να είσαι ωραίος δεν αρκεί

Άρα λοιπόν κρίνουν οι γυναίκες τους άνδρες από την εξωτερική εμφάνιση;

Η απάντηση είναι πως ναι. Απλά δίνουν πολύ λιγότερη σημασία στην εμφάνιση ενός άνδρα απ’ όσο πιστεύουν οι άνδρες.

Οπότε λοιπόν τι πρέπει να κάνεις;

Άσε πίσω τις περιοριστικές πεποιθήσεις που έχεις για την εμφάνιση σου και αποδέξου πως οι περισσότερες γυναίκες θέλουν κάτι περισσότερο από ένα ωραίο σώμα και γραμμωμένους κοιλιακούς.

Αυτό που πραγματικά παίζει ρόλο είναι η προσωπικότητα του άνδρα και πως κάνει τις γυναίκες να νιώθουν όταν εκείνες αλληλεπιδρούν μαζί του.

Και αν μπορείς να προκαλέσεις αισθήματα έλξης σε μια γυναίκα με το ποιος είσαι και όχι με το πως δείχνεις, τότε θα φλερτάρεις πολύ πιο αποτελεσματικά με τις περισσότερες γυναίκες που γνωρίζεις.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!