Σπάσε την Κουλτούρα του Συνοικεσίου - Men's Bible

Σπάσε την Κουλτούρα του Συνοικεσίου

Σπάσε την Κουλτούρα του Συνοικεσίου

Μήπως περιμένεις από τους φίλους σου για να γνωρίσεις κάποια κοπέλα; Ίσως σε έχει επηρεάσει κι εσένα η κουλτούρα του συνοικεσίου.

Δεν θα ήθελες να μπορείς να φλερτάρεις με άνεση, με οποιαδήποτε γυναίκα γνωρίζεις, ακόμα και στο πρώτο ραντεβού ώστε αυτό να πάει καλά; Δεν θα ήταν ωραίο να έχεις την αυτοπεποίθηση και να ξέρεις ότι μπορείς να συνδεθείς εύκολα και γρήγορα με τις γυναίκες που γνωρίζεις;

Πολλές φορές ακούω άντρες να λένε «Τα ραντεβού μου δεν τραβάνε», «Οι γυναίκες που γνωρίζω δεν είναι καλές», «Οι γυναίκες που μου αρέσουν με κάνουν να μπλοκάρω».

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό; Υπάρχει λόγος να πιέζεσαι και να ζορίζεσαι στις προσεγγίσεις και τα ραντεβού σου; Γιατί να είσαι γεμάτος αμφιβολία για αυτό που κάνεις ή για τις δυνατότητές σου;

Κουλτούρα συνοικεσίου

Όλα ξεκινούν από τις πεποιθήσεις που έχεις χτίσει γύρω από το φλερτ και τις γυναίκες. Αν έχεις μεγαλώσει στην Ελλάδα, τότε σίγουρα έχεις μεγαλώσει σε μία κουλτούρα συνοικεσίου.

Όλη η κουλτούρα μας, από τις ταινίες του ’50 και έπειτα, μέχρι και τα τελευταία χρόνια, μιλάνε για συνοικέσια. Παρουσιάζουν τον έρωτα και το φλερτ ως κάτι όμορφο αλλά απαγορευμένο. Ως κάτι το σπάνιο που θα κατακριθεί από την κοινωνία και που σε ελάχιστες εξαιρέσεις θα θριαμβεύσει.

Αν εξαιρέσεις την απελευθερωμένη σκέψη των νησιών στις δεκαετίες του ’80 και ’90, η γενική μας κουλτούρα περιλαμβάνει το συνοικέσιο. Όταν λέμε συνοικέσια, δεν μιλάμε απαραίτητα για την κλασσική έννοια του όρου με τις προξενήτρες. Πλέον είναι πιο διακριτική (όχι πάντα) η διαδικασία. Τις περισσότερες φορές μεσολαβούν φίλοι, γνωστοί ή συγγενείς για να γνωρίσουμε κάποια κοπέλα.

Η διαδικασία είναι κωμικοτραγική καθώς αρχίζει με τις συνωμοτικές διαδικασίες του «Μην του πεις ότι θα έρθει και αυτή γιατί δεν θα θέλει να έρθει». «Να τους βάλουμε να κάτσουν δίπλα-δίπλα και μετά σπρώξε και λιγάκι για να έρθουν πιο κοντά».

Μετά ακολουθούν ατάκες όπως «Πείτε τα εσείς», «Η φίλη μου είναι δικηγόρος όπως κι εσύ, θα έχετε πολλά να πείτε οι δύο σας» Σίγουρα θα ξεσκίσουν τον ποινικό κώδικα αυτοί οι δύο αλλά μέχρι εκεί μάλλον.

Πώς να λειτουργήσεις φυσιολογικά όταν έχεις τέτοια παραδείγματα στο περιβάλλον σου; Ακόμα περισσότερο όταν οι συγγενείς σου έχουν γνωριστεί και παντρευτεί έτσι και θεωρούν ότι αυτό είναι το καλύτερο για εσένα.

Όταν ακούς ιστορίες από την γιαγιά σου που σου έλεγε πως την είχαν τάξει και πως την έκλεψε ο παππούς σου γιατί την αγαπούσε και τελικά έζησαν αγαπημένοι αλλά φτωχοί. Και αν είχε πάρει τον κο Τάσο με το κατάστημα θα ήταν μέσα στα πλούτη.Σπάσε την Κουλτούρα του Συνοικεσίου

Κουλτούρα περιοριστικών πεποιθήσεων

Όλα αυτά μπορεί να φαίνονται κωμικοτραγικά, είναι όμως μία κατάσταση που μπορεί πολύ εύκολα να σε βάλει σε έναν τρόπο σκέψης που δεν είναι παραγωγικός. Μία κουλτούρα και νοοτροπία συνοικεσίου που σε κρατάει μακριά από το φλερτ και τις γυναίκες που θέλεις να γνωρίσεις.

Ο λόγος που τα συνοικέσια άκμασαν και εξακολουθούν να παίζουν μεγάλο ρόλο, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση, ειδικά σε θέματα γυναικών.  Όσο έξυπνοι, όμορφοι κι επιτυχημένοι κι αν είναι, οι περισσότεροι αισθάνονται αμήχανα μπροστά σε μία γυναίκα και αδυνατούν να διεκδικήσουν αυτό που θέλουν.

Έτσι, μένουν μόνοι αρκετό καιρό ή στηρίζονται σε άλλους για να τους λύσουν το πρόβλημα.

Όταν κουβαλάς αυτές τις πεποιθήσεις, είναι φυσικό κι επόμενο να διστάζεις να φλερτάρεις κάποια ή να της ζητήσεις να βγείτε ραντεβού. Η πεποίθηση που έχει εγκατασταθεί στο μυαλό σου είναι ότι κάποιος άλλος πρέπει να το κάνει αυτό για εσένα και ότι αν το κάνεις εσύ, θα σε απορρίψει.

Είμαι σίγουρος ότι σου έχει συμβεί στο παρελθόν να έχεις βγει τρεις ή τέσσερις φορές ραντεβού και να μην έχεις ουσιαστικά φλερτάρει. Να είσαι με κοινούς σας φίλους έξω και να σου λένε «Άντε, τι περιμένεις; Αφού σε θέλει. Μας το είπε κι εμάς». Να χρειάζεσαι δηλαδή, την επιβεβαίωσή τους για να μην κάνεις κίνηση και εκτεθείς σε περίπτωση που η κοπέλα δεν σε θέλει.

Συνειδητοποιήσεις για την κουλτούρα συνοικεσίου

Σε όλο αυτό λοιπόν, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι αρκετά καλός για όποια κι αν βγεις έξω μαζί.

Ότι δεν έχει σημασία πόσα χρήματα ή πόσο όμορφη είναι κάποια και υπάρχει πάντα η περίπτωση να σε θέλει άσχετα με όλα αυτά.

Οι φίλοι και οι γνωστοί σου, θα σου κάνουν συνοικέσιο γιατί αισθάνονται ότι έχεις «ξεμείνει». Κατά βάθος σε υποτιμούν κι ας μην το καταλαβαίνουν.

Ότι αν περιμένεις από άλλους να σου βρουν κάποια τότε θα μείνεις πολύ καιρό μόνος σου. Επίσης, αυτή που θα σου βρουν, τις περισσότερες φορές είναι αυτή που έχει «ξεμείνει» στα μάτια τους. Αν αυτό δεν σας υποτιμάει και τους δύο, τότε δεν ξέρω τι.

Επίσης, αν δεν πάρεις πρωτοβουλία και δεν αναλάβεις δράση, δεν θα αισθανθείς ποτέ αρκετά καλός με το φλερτ και τις γυναίκες. Άσε που κατά βάθος θα πιστεύεις ότι ακόμα και αυτή που έχεις, άλλος στην γνώρισε.

Αντί να συμβούν όλα αυτά, είναι προτιμότερο να βγεις έξω και να γνωρίσεις γυναίκες μόνος σου. Να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου, να βρεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς δραστικά. Να γνωρίσεις ανθρώπους που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και να κάνεις δυνατές και γερές φιλίες, με ανθρώπους που σε σέβονται.

Θες να βελτιώσεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες στο φλερτ; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!