Πρώτες Εντυπώσεις στο Φλερτ: Γιατί είναι Σημαντικές - Men's Bible

Πρώτες Εντυπώσεις στο Φλερτ: Γιατί είναι Σημαντικές

Πρώτες Εντυπώσεις στο φλερτ: γιατί είναι σημαντικές

Τελικά πόσο μετράνε οι πρώτες εντυπώσεις στο φλερτ;

Αν έχεις διαβάσει έστω και λίγο για φλερτ και κοινωνικές δεξιότητες, τότε είμαι σίγουρος πως κάποια πράγματα τα έχεις δει να αναφέρονται ξανά και ξανά. Μοιάζει κάπως με ένα παλιό γραμμόφωνο που έχει κολλήσει και επαναλαμβάνει συνεχώς τον ίδιο ήχο.

Υπάρχει όμως καλός λόγος για αυτό. Πρόκειται για τα βασικά, τα θεμελιώδη. Τα απολύτως απαραίτητα, που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις υπό τον έλεγχο σου αν θες να βελτιωθείς και να θριαμβεύσεις.

Ένα από αυτά είναι φυσικά οι πρώτες εντυπώσεις.

Παρόλη την επανάληψη όμως, όσες φορές και αν ειπωθεί, λίγοι άντρες έχουν κατανοήσει πραγματικά πόσο κρίσιμο ρόλο παίζει στο φλερτ και λίγοι άντρες προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς το πώς παρουσιάζονται στους άλλους.

Οι περισσότεροι δεν το κάνουν.

Φλερτάρουν συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, ντύνονται με τα ίδια ρούχα και λένε συνεχώς τα ίδια πράγματα. Και αν οι πρώτες εντυπώσεις που αφήνουν είναι κακές τότε γεύονται το ίδιο γρήγορα την απόρριψη.

Ίσως κι εσύ να μην έχεις σκεφτεί αρκετά ποια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνεις και πώς μπορείς να την κάνεις καλύτερη. Ίσως πιστεύεις πως αν αλλάξεις κάτι πάνω σου, τα ρούχα σου ή τη συμπεριφορά σου, αυτό θα σημαίνει πως προσποίησε κάποιον άλλο.

Ή μπορεί να θεωρείς πως το να κρίνει κανείς κάποιον με τη πρώτη ματιά είναι επιπόλαιο και απερίσκεπτο.

Αρχική Προσέγγιση: Κάνε την να νιώσει Άνετα

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Όμως κάθε φορά που συναντάς και γνωρίζεις κάποιον για πρώτη φορά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, το μυαλό του έχει συνθέσει ένα παζλ. Ο τρόπος που κινείσαι, οι εκφράσεις του προσώπου σου, το τι λες και το πώς έχεις ντυθεί, όλα αυτά είναι κομμάτια του πάζλ.

Στοιχεία που περνάν ασυνείδητα από το πρωτόγονο συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου αυτού που έχεις απέναντί σου και σχηματίζουν άμεσα μια εικόνα. Αν αποτελείς απειλή και αν όχι, αν έχεις κάτι να προσφέρεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μια γυναίκα έχει σχηματίσει μια άποψη για το ποιος είσαι και πώς είσαι σαν προσωπικότητα, πριν ολοκληρώσεις το πρώτο λεπτό συζήτησης μαζί της. Και από την άποψή αυτή εξαρτάται συχνά το πώς θα σε αντιμετωπίσει και το αν θα συνεχίσει να μιλάει μαζί σου.

Και όχι μόνο θα βγάλει ένα πόρισμα για εσένα μέσα σε δευτερόλεπτα αλλά και δε θα το αναθεωρήσει εύκολα. Εξ αιτίας ενός φαινομένου που στη ψυχολογία λέγεται primacy effect, οι άνθρωποι δίνουν τη μεγαλύτερη βαρύτητα στις πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουν για κάποιον πάρα σε εκείνες που μαθαίνουν αργότερα.

Πιθανότατα πιστεύεις πως είναι άδικο αυτό αλλά με τον ίδιο τρόπο σχηματίζεις κι εσύ πρώτες εντυπώσεις για τους άλλους και έτσι αποφασίζεις αν θες να κάνεις παρέα μαζί τους ή αν θες να τους αποφύγεις.

Τι δημιουργεί καλές πρώτες εντυπώσεις;

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, αν θες να πετύχεις στο φλερτ και την επικοινωνία πρέπει να σιγουρευτείς, πως η εντύπωση που αφήνεις στις γυναίκες είναι θετική και πως παρουσιάζει και αναδεικνύει τις καλύτερες πτυχές του εαυτού σου.

Αν θες να βελτιώσεις άμεσα την εικόνα σου και τις πρώτες εντυπώσεις που δημιουργείς, δες εδώ

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να το κάνεις αυτό.

Όμως οι βάσεις και τα θεμέλιά μιας καλής πρώτης εντύπωσης ξεκινούν από μέσα μας.

Το χαμόγελο, η καλή στάση σώματος, η επαφή με τα μάτια, το προσεγμένο ντύσιμο και πολλά άλλα παίζουν κρίσιμο ρόλο και βοηθούν. Πρόκειται ωστόσο για το τεχνικό κομμάτι του πώς να παρουσιάζεσαι και θα πρέπει και αυτό να ταιριάζει και όχι να έρχεται σε αντίφαση, με το πώς αισθάνεσαι εσύ με τον εαυτό σου.

Η αυτοπεποίθηση, η άνεση και η αισιοδοξία δεν μπορούν να προσποιηθούν.

Αν είσαι λοιπόν αποφασισμένος να βελτιώσεις την εικόνα που παρουσιάζεις στους άλλους, τότε θα πρέπει να δουλέψεις παράλληλα και τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου, να διευρύνεις τους ορίζοντες σου, να αποκτήσεις νέες εμπειρίες και να αναβαθμίσεις την αυτοεικόνα σου.

Από τη στιγμή που θα το πετύχεις, θα διαπιστώσεις πως θα έχεις πολύ περισσότερο έλεγχο όχι μόνο στο πώς θα σε βλέπουν και θα σε αντιλαμβάνονται οι γυναίκες, αλλά και στις αντιδράσεις τους και τη συμπεριφορά τους απέναντι σου.

Φυσικά αυτό δεν θα συμβαίνει με όλες. Καμιά φορά απλά δε θα ταιριάζετε και δε θα υπάρχει χημεία μεταξύ σας και αυτό είναι αποδεκτό και φυσιολογικό.

Θα ξέρεις όμως, και θα έχεις την ικανοποίηση, πως θα έχεις παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Και αυτό είναι που έχει σημασία.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!