Πως να διατηρήσεις μια Ανδρική Φιλία - Men's Bible

Πως να διατηρήσεις μια Ανδρική Φιλία

Πως να διατηρήσεις μια ανδρική φιλία, 5 τρόποι για να γίνεις πιο Υπεύθυνος Άνδρας

Είναι σπάνιο να βρεις τους φίλους εκείνους που θα μείνουν για πάντα στη ζωή σου. Κι ας λένε πως η ανδρική φιλία είναι δυνατή.

Την τελευταία φορά που πήγα για φαγητό στο αγαπημένο μου εστιατόριο, στο διπλανό τραπέζι ήταν τρεις ηλικιωμένοι κύριοι που έτρωγαν μαζί και συζητούσαν για θέματα που συζητούν οι άνδρες μεταξύ τους συνεχώς: για τις αθλητικές ομάδες, τις γυναίκες, τα αυτοκίνητα και φυσικά τι είχε συμβεί «τότε», τις παλιές εποχές.

Όταν έτρωγα μαζί με την κοπέλα μου, σκεφτόμουν ότι αυτοί οι άνδρες απλά ήταν φίλοι και είχαν να μοιραστούν και να συζητήσουν για τις περιπέτειες τους, τις δυσκολίες της ζωής τους, τις επιτυχίες τους, αλλά και τις αποτυχίες.

Ξεκίνησα να σκέφτομαι τις δικές μου φιλίες, και αναρωτήθηκα ποιες θα είχαν τις δυνατότητες να κρατήσουν δεκαετίες. Με ποιους από τους σημερινούς φίλους μου σήμερα θα έτρωγα και εγώ σε 30 χρόνια; Αυτό με έβαλε να σκεφτώ τη φύση της φιλίας μεταξύ ανδρών: τι κάνει έναν καλό φίλο, και ποιους θα πρέπει να έχω στη ζωή μου.

Ο χρόνος και η απόσταση δεν σταματούν μια ανδρική φιλία

Έχω φίλους από το σχολείο που είναι σπουδαία παιδιά, αλλά όταν είμαστε μαζί μιλάμε κυρίως… για το σχολείο. Έχουμε μεγαλώσει χωριστά. Για να επιβιώσει μια ανδρική φιλία στο χρόνο και στην απόσταση, χρειάζεται πρόθεση από όλες τις πλευρές.

Γνώρισα τον πιο παλιό φίλο μου όταν ήμουν 14 και εκείνος ήταν 15. Στην αρχή, δεν μου άρεσε σαν χαρακτήρας. Δεν του άρεσα και εκείνου, όμως με κάποιο τρόπο γίναμε φίλοι. Για 17 χρόνια παραμείναμε φίλοι. Αν και μέναμε μακριά ο ένας από τον άλλον, κάθε φορά που τον έβλεπα ήταν σαν να μην είχαμε χάσει καμία επαφή.

Μιλούσαμε και στέλναμε μηνύματα ο ένας στον άλλον συχνά μέσα στο μήνα, ώστε να είμαστε σε συχνή επαφή και πάντα ο ένας προσπαθούσε να πηγαίνει στο μέρος του άλλου. Ξέρω ότι κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα 30 χρόνια θα φαμε μαζί, καθώς προσπαθούμε συνεχώς να εξελίσσουμε τη φιλία μας.Πως να διατηρήσεις μια ανδρική φιλία

Σου «τη λένε» όταν κάνεις χαζομάρες και σε ενθαρρύνουν όταν χρειάζεται

Δεν το αρνούμαι, έχω μια τάση μπροστά προς την υπερηφάνεια, κάτι το οποίο είναι ένας, εχμ, ανδρικός τρόπος για να πω ότι είμαι ανασφαλής. Είμαι το είδος του ανθρώπου που σκέφτεται και ανησυχεί αν τον αποδέχεται το αφεντικό του ή όχι. Άτομα σαν εμένα- άτομα που σκέφτονται με την καρδιά- χρειάζονται άτομα σαν τον φίλο μου τον Νίκο.

Ο Νίκος είναι δάσκαλος χημείας και σκέφτεται λογικά. Ο Νίκος είναι ο φίλος που με «τραβάει» όταν αισθάνομαι άγχος και αγανάκτηση. Είναι ο τύπος που θα σου πει ότι «το παρατραβάς πολύ. Κάνε λίγο πίσω και άλλαξε την αντίληψή σου ότι για όλα ευθύνεσαι εσύ». Αν και μερικές φορές το μισώ αυτό που κάνει, είναι συνήθως σωστός. Χρειάζεσαι έναν φίλο που θα σε σταματήσει από το να πάρεις τον κάτω δρόμο και να παρασυρθείς.

Από την άλλη πλευρά, ξέρει πότε θα μου δώσει και έναν καλό λόγο και θα με συμβουλέψει. Κάτι χρόνια πριν όταν χώρισα, ο φίλος μου ήταν εκεί για μένα και με έσωσε. Σε μια μέρα που ένιωθα χαμένος, νευριασμένος και φοβερά στεναχωρημένος. Ο φίλος μου ήταν εκείνος που μου έλεγε συνεχώς ότι όλα θα πάνε καλά, και με έκανε να γελάω ώστε να θυμάμαι ότι δεν ήρθε και το τέλος.

Αν θες να δημιουργήσεις μια δυνατή ανδρική φιλία που θα διατηρηθεί μέσα στο χρόνο, δες εδώ

Αν έχουν ένα πρόβλημα μαζί σου, θα σου το πουν

Μερικά χρόνια πριν ήμουν έξαλλος με έναν συνάδελφο για κάτι που είχε συμβεί αλλά δεν θυμάμαι τώρα συγκεκριμένα τι ήταν. Θυμάμαι να κάθομαι στο τραπέζι την ώρα του διαλείμματος μαζί με άλλους συναδέλφους, και τον σχολίαζα καθώς ήμουν πολύ νευριασμένος με αυτό το άτομο.

Μετά τη δουλειά, ένας φίλος μου ήρθε και μου είπε ότι ήταν δικό μου το πρόβλημα και έφταιγα εγώ. Μου είπε συγκεκριμένα ότι δεν ήταν σωστό από την πλευρά μου να τον κατηγορώ πίσω από την πλάτη του και αν είχα θέμα με εκείνον τον άνθρωπο να πάω να τον αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο διαφορετικά να σταματήσω να το συζητάω.

Είχε δίκιο τελικά και με το να έρθει κατευθείαν σε μένα μετά από αυτό το συμβάν μου έδειξε πως ήταν τα πράγματα. Είμαστε ακόμα φίλοι με τον συγκεκριμένο, και από τότε έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις. Αυτό μάλιστα είναι κάτι που θέλω να διατηρήσω και στη ζωή μου, να έχω δηλαδή φίλους που να μου υποδεικνύουν τα λάθη μου.Πως να διατηρήσεις μια ανδρική φιλία

Περνούν το τεστ;

Ξέρω αρκετούς τύπους που θα τους αποκαλούσα φίλους μου. Αλλά δύο με τρεις μπορώ να σκεφτώ εύκολα που θα μπορούσαν να περάσουν το τεστ στις 2 τα ξημερώματα. Είναι απλό: αν τους καλέσεις 2 η ώρα και τους πεις ότι έχεις μια έκτακτη ανάγκη ποιοι είναι αυτοί που θα εμφανιστούν;

Σκέψου το. Ποιός από τους φίλους σου θα νοιαστεί για σένα εκείνη την ώρα; Το καλό με το συγκεκριμένο τεστ είναι ότι κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο αποδεικνύει την αξία του. Έχω φίλους που ήταν δίπλα μου όταν χρειάστηκα μια χάρη και φίλους όπως ο κολλητός μου που εμφανιζόταν σε στιγμές που ήμουν σε δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι διαγωνισμός, αλλά όταν σκέφτομαι για το πρωινό που θα πάρω με τους φίλους μου σε 30 χρόνια φέρνω στο μυαλό μου αυτό το τεστ για να διαπιστώσω με ποιους θα κάνω ακόμη παρέα.

Οι φιλίες είναι ρευστές. Υπάρχουν τύποι που γνωρίζω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο και δεν τους έχω εδώ και μια δεκαετία. Αυτό είναι ok που συμβαίνει – είναι καλά παιδιά αλλά αυτές οι φιλίες τραβάνε τη δική τους πορεία.

Κάθε άνδρας χρειάζεται τη δική του σταθερή ανδρική φιλία, η οποία θα κρατήσει στις περισσότερες φάσεις της ενηλικίωσης. Ελπίζω ότι όταν θα είμαι 60 ετών, να μπορώ να συναντάω όσο πιο πολύ γίνεται τους φίλους μου που μου έχουν συμπαρασταθεί όλα αυτά τα χρόνια και να συζητάμε για αυτοκίνητα, για αθλήματα και για γυναίκες πίνοντας καφέ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!