Μεταμορφώσου: Το απλό μυστικό για δημιουργήσεις ένα ελκυστικό σώμα - Men's Bible

Μεταμορφώσου: Το απλό μυστικό για δημιουργήσεις ένα ελκυστικό σώμα

Μεταμορφώσου: Το απλό μυστικό για δημιουργήσεις ένα ελκυστικό σώμα

Η εμφάνιση, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι μόνο μια από τις πολλές συνιστώσες που επηρεάζουν το φλερτ και όχι ο μοναδικός παράγοντας. Μέρος αυτής είναι και το ελκυστικό σώμα.

Ωστόσο, αν θες να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και να μεταμορφώσεις τον εαυτό σου, είναι λογικό να εκμεταλλευτείς και να εξοπλιστείς με όλα τα όπλα που έχεις στη διάθεση σου.

Και φυσικά αυτό περιλαμβάνει και την εικόνα σου.

Κάτι που στην πραγματικότητα είναι στο χέρι σου καθώς μπορείς να την αναβαθμίσεις πολύ εύκολα.

Ελκυστικό Σώμα. Πώς;

Διαμορφώνοντας ένα στυλ που σου ταιριάζει και σε αναδεικνύει και δίνοντας σημασία στο σώμα σου.

Και μια και για το ντύσιμο έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα, εδώ θα εστιάσουμε στο δεύτερο, στο να φτιάξεις δηλαδή ένα ελκυστικό σώμα.

Εικόνα και αυτοπεποίθηση

Προτού όμως συνεχίσω, θέλω πρώτα να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα στο θέμα ομορφιά και αυτοπεποίθηση.

Ακούγοντας πολλούς μαθητές αλλά και την ιστορία αρκετών από εσάς, τους φίλους του site, παρατηρώ το εξής. Πως για την ανδρική πλειοψηφία, η μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού και ανασφάλειας είναι το σώμα και η ομορφιά.

Δεν είναι λίγοι οι άντρες που προδικάζουν το αποτέλεσμα μιας προσέγγισης και αποφεύγουν τελείως να πλησιάσουν και να φλερτάρουν, με τη λογική πως θα απορριφθούν ούτως ή άλλως. Γιατί κάτι πάνω τους είναι στραβό ή ανάποδο, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Και πολύ συχνά αυτό το κάτι έχει να κάνει με την εμφάνιση τους.

Το φαινόμενο αυτό έχει δύο ρίζες.

Από τη μία προκύπτει από έναν τελειοθηρικό τρόπο σκέψης. Την εσφαλμένη ιδέα δηλαδή, πως αν κάποιος δεν είναι τέλειος, τότε δεν είναι και αρκετός. Από την άλλη προκύπτει από τα πρότυπα ομορφιάς που αναπαράγονται συνεχώς τριγύρω του. Από τα μοντέλα στις διαφημίσεις, τους αθλητές, τους ηθοποιούς κλπ.

Αυτοί οι δύο παράγοντες συνθέτουν ένα δυνατό κοκτέιλ, που χτυπάει το ανδρικό «εγώ» και κάνει αρκετούς άντρες να νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους και το σώμα τους.

Επειδή όμως η αυτοπεποίθηση είναι 80% τρόπος σκέψης και 20% όλα τα υπόλοιπα, είναι απαραίτητο να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις το σώμα σου και τον εαυτό σου.

Μην αφήνεις την τελειομανία να σε εξουσιάζει και να καθορίζει την αξία σου και φυσικά αποδέξου τον εαυτό σου και μην το συγκρίνεις με ανθρώπους που βγάζουν το ψωμί τους από τη γυμναστική.

Τί βλέπουμε ως όμορφο;

Πάμε τώρα στο θέμα ομορφιά.

Σκέψου λίγο. Τί είναι αυτό που κάνει το σώμα μιας γυναίκας να φαίνεται ελκυστικό στα μάτια ενός άντρα;

Κάποιοι λένε πως αυτό που κάνει το σώμα μιας γυναίκας ελκυστικό, είναι το πόσο αδύνατη είναι. Όμως υπάρχουν πολύ αδύνατες γυναίκες που η πλειοψηφία των αντρών δεν τις βρίσκει καθόλου ελκυστικές και υπάρχουν και γυναίκες που ενώ έχουν μερικά κιλά παραπάνω συγκεντρώνουν τα αντρικά βλέμματα και κάνουν κεφάλια να γυρίζουν.

Άρα το όσο πιο αδύνατη, τόσο το καλύτερο, δεν ισχύει και τόσο.

Από την άλλη, υπάρχει και η άποψη που λέει πως αυτό που κάνει ελκυστικό το σώμα μιας γυναίκας είναι η γυμναστική και το πόσο αθλητικό είναι.

Ναι, σίγουρα ένα αθλητικό γυναικείο σώμα μπορεί να είναι πολύ ελκυστικό, αλλά σίγουρα θα έχεις δει κι εσύ τις υπερβολικά μυώδεις και γυμνασμένες γυναίκες bodybuilders και αθλήτριες στα εξώφυλλα των περιοδικών που για πάρα πολλούς άντρες δεν είναι και τόσο ελκυστικές.

Ενώ παράλληλα, υπάρχουν ένα σωρό κοπέλες, που θεωρούνται πολύ όμορφες και δεν έχουν γυμναστεί ούτε μια φορά στη ζωή τους.

Οπότε, ούτε το όσο πιο γυμνασμένη, τόσο το καλύτερο, ισχύει.

Αν λοιπόν δεν είναι αυτά τα δύο ο καθοριστικός παράγοντας, τότε τί είναι αυτό που καθορίζει αν ένα σώμα είναι ελκυστικό ή όχι;

Μα φυσικά οι αναλογίες του σώματος.

Αυτό που στην πραγματικότητα αντιλαμβανόμαστε ως ομορφιά, δεν είναι τίποτα άλλο από συγκεκριμένες αναλογίες. Αυτό που η φύση μας έχει κάνει να βλέπουμε ως όμορφο και ελκυστικό.

Αν κάτι είναι εκτός αυτών τον αναλογίων είτε περισσότερο είτε λιγότερο, τότε αρχίζει και φαίνεται λιγότερο όμορφο στα μάτια μας.

Για μια γυναίκα, το ιδανικό σώμα έχει το σχήμα κλεψύδρας, ενώ για έναν άντρα, έχει το λεγόμενο σχήμα V. Δηλαδή λεπτή μέση, με μεγάλους ώμους και πλάτη. Μεταμορφώσου: Το απλό μυστικό για δημιουργήσεις ένα ελκυστικό σώμα

Η απλή λύση για ένα ελκυστικό σώμα

Ο λόγος που στα λέω όλα αυτά, δεν είναι για να απελπιστείς και να στεναχωρηθείς, αν το σώμα σου απέχει από αυτά.

Αλλά για να  καταλάβεις πως στην ουσία, το θέμα εμφάνιση και ομορφιά είναι περισσότερο στο χέρι σου απ’ όσο νομίζεις και φυσικά πως χαρακτηριστικά που δεν μπορείς να αλλάξεις, όπως για παράδειγμα μια μεγάλη μύτη, η φαλάκρα, ένα μεγάλο σαγόνι και ένα σωρό άλλα που έχω ακούσει κατά καιρούς, παίζουν από ελάχιστο έως καθόλου ρόλο.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσω το αυστηρό πρόγραμμά ενός bodybuilder;

Θα με ρωτήσεις.

Όχι απαραίτητα. Τα αρκετά ογκώδη και μυώδη σώματα όπως π.χ. του Arnold, είναι περισσότερο ένα ανδρικό ιδανικό και όχι γυναικείο.

Στην πραγματικότητα το κλειδί στην αισθητική ενός αντρικού σώματος δεν είναι οι πολύ μεγάλοι μύες, αλλά το χαμηλό ποσοστό λίπους.

Και εδώ είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άντρες.

Η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η έλλειψη άσκησης, τους έχει οδηγήσει στο να κουβαλάνε πολύ περισσότερο λίπος απ’ όσο είναι φυσιολογικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η πλειοψηφία των ανδρών, αλλά και των γυναικών σήμερα, να ανήκει στη λεγόμενη skinny-fat κατηγορία. Είναι δηλαδή άτομα που δείχνουν μεν αδύνατοι, αλλά έχουν ποσοστό λίπους πάνω από το φυσιολογικό και χαμηλή μυϊκή μάζα.

Αν λοιπόν θες να ξεχωρίσεις εύκολα από τους υπόλοιπους, μείωσε το ποσοστό λίπους στο σώμα σου δίνοντας κυρίως σημασία στη διατροφή σου και βάζοντας λίγη άσκηση στη ζωή σου.

Δοκίμασε το και θα δεις και στην πράξη πως, μέσα σε λίγες εβδομάδες, χάνοντας λίπος το σώμα σου αρχίζει να μεταμορφώνεται και το πρόσωπο σου αρχίζει να έχει περισσότερες γωνίες και να δείχνει πιο αρρενωπό.

Και αν έχεις για χρόνια παραπανίσια κιλά, ίσως εκπλαγείς με το πόσο ελκυστικός είναι ο εαυτός που έκρυβες μέσα σου. 

Σκοπός της ομάδας του Men’s Bible, είναι να βοηθήσει τους άντρες του σήμερα με το φλερτ, τις σχέσεις, τη ψυχολογία και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, ολοκληρωμένου και ώριμου άντρα.

Για αυτό αν κάτι σε προβληματίζει, μη διστάσεις, είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσένα και την ιστορία που έχεις να μας διηγηθείς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!