Φλερτάρω συνεχώς αλλά χωρίς επιτυχία. Τι κάνω λάθος; - Men's Bible

Φλερτάρω συνεχώς αλλά χωρίς επιτυχία. Τι κάνω λάθος;

Φλερτάρω συνεχώς αλλά χωρίς επιτυχία. Τι κάνω λάθος;

Ο φόβος της απόρριψης και το κοινωνικό άγχος, είναι οι κυριότεροι λόγοι που η ανδρική πλειοψηφία δε βελτιώνεται στο φλερτ. Άπαξ και αφαιρέσουμε αυτούς τους δύο περιορισμούς από την εξίσωση, τα πράγματα σιγά-σιγά αλλάζουν.

Προσεγγίζοντας, φλερτάροντας και μαθαίνοντας από την απόρριψη και την αποτυχία, ο άντρας ξεκινά να ωριμάζει περισσότερο. Αποκτά με αυτόν τον τρόπο την εμπειρία που του έλειπε όλο αυτό τον καιρό και καθώς οι αναστολές και οι αμφιβολίες που είχε, σταδιακά εξατμίζονται, εκπέμπει περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά. Πράγμα που φυσικά κάνει τις σχέσεις του με το άλλο φύλο ακόμα καλύτερες.

Όμως αυτό δεν ισχύει για όλους. Υπάρχει και μια μερίδα ανδρών που αν και δε φοβάται να προσεγγίσει μια γυναίκα για να φλερτάρει, δέχεται τη μια απόρριψη μετά την άλλη. Αυτοί οι άντρες προσπαθούν πολύ και κάνουν συνεχώς ό,τι καλύτερο μπορούν.

Βγαίνουν σε μέρη που ευνοούν τις γνωριμίες και το φλερτ, αλλάζουν τη γκαρνταρόμπα και την εικόνα τους,  πειραματίζονται με διάφορες ατάκες για να αρχίσουν την κουβέντα και γενικότερα δοκιμάζουν τα πάντα. Όμως, ό,τι και να γίνει, ό,τι και αν κάνουν, μοιάζει σα να μη μπορούν να τα καταφέρουν. Σαν οι γυναίκες να τους αποφεύγουν συνεχώς όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Αν κάποιος βιώνει πολλές συνεχόμενες απορρίψεις, υπάρχουν συνήθως δύο αιτίες:

Η μια αιτία είναι πως κάνει κάτι θεμελιωδώς λάθος στο πώς παρουσιάζει τον εαυτό του.

Αυτό βέβαια είναι μια μεγάλη ομπρέλα που περιλαμβάνει λάθη στη γλώσσα του σώματος, στο ντύσιμο, στην προσέγγιση και στο πώς ξεκινάει την κουβέντα κλπ. Και μπορεί εσύ και ο οποιοσδήποτε άντρας να έχει κάνει άλματα προς τα εμπρός σε αυτούς τους τομείς, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Για να υπάρχει η οποιαδήποτε επιτυχία είναι απαραίτητο να συνεχίσει κανείς να κάνει μικροαλλαγές και να ενσωματώνει το feedback που λαμβάνει.

Μπορεί να άλλαξες τη γκαρνταρόμπα σου αλλά να μην υποστηρίζεις το στυλ που επέλεξες, ή η συγκεκριμένη ατάκα που χρησιμοποιεί ο φίλος σου και έχει επιτυχία, για σένα να μη λειτουργεί ή ίσως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζεις, να τρομάζει τις γυναίκες και να τις βάζει σε αμυντική στάση.

Μπορεί επίσης στα μέρη που πας, να συχνάζουν γυναίκες ασύμβατες με εσένα. Δε θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς πως αν είσαι ένας καθηγητής που λατρεύει το διάβασμα, το θέατρο και τα ταξίδια ενώ η γυναίκα πρώην χορεύτρια σε μπαρ και νυχτόβια που λατρεύει τα μπουζούκια, θα δυσκολευτεί να προχωρήσει το φλερτ, απλά γιατί δεν θα ταιριάζετε ως άνθρωποι.

Αν έχετε τελείως διαφορετικές αξίες και κάνετε διαφορετικές lifestyle επιλογές, πως θα βρείτε κοινά σημεία να ταιριάξετε;

Το πρόβλημα είναι πως ενώ η συγκεκριμένη μερίδα αντρών μοιάζει να χτυπάει συνεχώς το κεφάλι της σε ένα τοίχο, είναι πολύ περήφανη για να παραδεχτεί τα λάθη της. Δε φταίει αυτός που πέφτει στον τοίχο, αλλά ο τοίχος που στέκεται ακίνητος και δεν κάνει στην άκρη. Έτσι συνεχίζει να κάνει τα ίδια και τα ίδια, αντί να δει αποστασιοποιημένα τον εαυτό του και τη συμπεριφορά του, με αποτέλεσμα να μην αλλάζει και να μη βελτιώνεται. Φλερτάρω συνεχώς αλλά χωρίς επιτυχία. Τι κάνω λάθος;

Δεν είναι μόνο η εικόνα

Η άλλη αιτία είναι κάπως διαφορετική. Έχει σχέση με τη ψυχολογία και καμιά φορά είναι κάπως αθέατη στην αντίληψη μας.

Σκέψου για λίγο την απάντηση στις ακόλουθες ερωτήσεις.

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο να μοιράζεσαι πράγματα για σένα και στο να καυχιέσαι;

Ή η διαφορά ανάμεσα στα ειλικρινή και στα ανειλικρινή κομπλιμέντα;

Η απάντηση είναι απλή και κάνει τη διαφορά. Προτού σου την πω όμως, συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω.

Θα έχεις ακούσει πιστεύω πως οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα συναισθήματα από εμάς τους άντρες.

Αυτό ισχύει.

Ενώ εμείς προτιμάμε περισσότερο να μιλάμε με δεδομένα και γεγονότα, οι γυναίκες δίνουν περισσότερη έμφαση απ’ ότι εμείς σ’ αυτό που λέμε υποεποικοινωνία. Τι επικοινωνείς δηλαδή πέρα από τις λέξεις.

Θες να μάθεις τι σημαίνει αποτελεσματική επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

Για αυτό μπορεί πχ ενώ σε μια σχέση εσύ θες να μείνεις μόνος σου ένα βράδυ να διαβάσεις για την εξεταστική ή να βγεις με ένα κολλητό σου, αυτή να σκέφτεται μήπως αυτό σημαίνει πως την αποφεύγεις ή πως δε σε ελκύει όπως παλιά και έτσι να σου κάνει κάποια σκηνή. Αντίστοιχα μπορεί σε άλλη χρονική στιγμή, με τα ίδια γεγονότα, που όμως νιώθει περισσότερη ασφάλεια, να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Είναι λοιπόν περισσότερο ευαίσθητες στα μη λεκτικά ερεθίσματα από εμάς. Γι’ αυτό μπορεί εσύ να έχεις ντυθεί τέλεια, να έχεις προσεγγίσει σωστά και να λες μια πολύ συναρπαστική ιστορία και παρόλα αυτά να είσαι μόνιμα χωρίς επιτυχία. Γιατί δεν ακούει μόνο τις λέξεις που λες, ακούει και τις προθέσεις σου.

Η διαφορά ανάμεσα στο να μοιράζεσαι πράγματα για σένα και στο να καυχιέσαι, είναι οι προθέσεις σου. Ενώ στο πρώτο θες απλά να συνδεθείς με τον άλλο, στη δεύτερη περίπτωση ψάχνεις αναγνώριση και επιβεβαίωση. Ενώ ένα ειλικρινές κομπλιμέντο είναι μια αληθινή ένδειξη εκτίμησης, το ψεύτικο κομπλιμέντο είναι μια προσπάθεια για χειραγώγηση.

Το πρόβλημα εδώ ξεκινάει όταν οι άντρες φλερτάρουν για τους λάθος λόγους. Όχι δηλαδή γιατί τους αρέσει μια γυναίκα και θέλουν όντως να τη γνωρίσουν περισσότερο, αλλά επειδή είτε ψάχνουν την επιβεβαίωση ρίχνοντας την, είτε αναζητούν την αναγνώριση από τους άλλους άντρες.

Ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούν, τα κίνητρα αυτά διαχέονται στη συμπεριφορά και την επικοινωνία τους, οι γυναίκες τα αντιλαμβάνονται και τους λένε ευγενικά πως έχουν αγόρι ή πως δεν είναι σε φάση για γνωριμία αυτό τον καιρό. Έτσι η μία απόρριψη διαδέχεται την άλλη συνεχώς.

Το κλειδί εδώ είναι να βάλεις τον ανδρισμό σου και την αξία σου ως άνδρας στην εξίσωση του φλερτ.

Η αξία αυτή δεν κρίνεται από το με πόσες έχεις πάει, ούτε από το πόσο όμορφες γυναίκες ρίχνεις. Και αντί να σκέφτεσαι και να προσπαθείς μόνιμα να δημιουργήσεις έλξη με μια γυναίκα που το μόνο που ξέρεις είναι η εμφάνιση της, προσέγγισε την με άλλο mindset. Με το σκεπτικό πως πας να τη γνωρίσεις καλύτερα, να τη δεις ως προσωπικότητα και να δεις αν ταιριάζετε. Και που ξέρεις, ίσως τα πράγματα αλλάξουν…

Ίσως όμως να χρειάζεσαι κάποια βοήθεια για να μπορείς να εκφράζεις αποτελεσματικά τις προθέσεις σου στις γυναίκες, γι’ αυτό και είμαι στη διάθεσή σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!