Κάνε την Ανατροπή: Γιατί η Απόρριψη είναι σχεδόν πάντα Προσωρινή - Men's Bible

Κάνε την Ανατροπή: Γιατί η Απόρριψη είναι σχεδόν πάντα Προσωρινή

Κάνε την Ανατροπή: Γιατί η Απόρριψη είναι σχεδόν πάντα Προσωρινή

Βγαίνεις εδώ και λίγο καιρό με κάποια και ξεκινάς να νιώθεις ερωτευμένος μαζί της. Ξοδεύεις κάθε λεπτό που σου μένει ελεύθερο μαζί της, την προσκαλείς να γνωρίσει τους δικούς σου, της μαγειρεύεις ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα πως ανάβει το μάτι της κουζίνας. Και όλα αυτά γιατί φοβάσαι την ανατροπή των όσων νιώθει η κοπέλα για εσένα.

Ξέρεις πως ότι κάνεις είναι κίνηση στη λάθος κατεύθυνση και αντιλαμβάνεσαι πως έχεις κολλήσει μαζί της. Όμως συνεχίζεις ακάθεκτος. Πιστεύεις μέσα σου πως η κοπέλα αυτή δεν είναι σαν τις άλλες. Είναι ξεχωριστή.

Έχεις αποφασίσει πως είναι η ιδανική σύντροφος για εσένα και πως για να βρεις κάποια γυναίκα σαν και αυτή ξεκίνησες να ψάχνεις πως να φλερτάρεις καλύτερα.

Και τότε σκάει η βόμβα. Συμβαίνει το αναπάντεχο. Σου ζητάει να βρεθείτε και σου ανακοινώνει πως δεν «το νιώθει» πια. Πως ίσως τα πράγματα να έγιναν πολύ σοβαρά πολύ νωρίς και πως ίσως εκείνη δεν μπορεί να σου δώσει αυτό που πραγματικά ψάχνεις.

Σε εκτιμάει και σε συμπαθεί όμως και για αυτό σου προσφέρει την επιλογή να μείνετε φίλοι. Όμως η λέξη «φίλος» μοιάζει σαν ένα χέρι που σπρώχνει ακόμα πιο βαθειά το μαχαίρι στην καρδιά σου.

Για εσένα, η κοπέλα αυτή μπορεί να έχει μονάχα έναν ρόλο, και είτε είναι η ιδανική γυναίκα για εσένα όπως πιστεύεις, είτε όχι, δυσκολεύεσαι να της δώσεις κάποια άλλη θέση στη ζωή σου.

Ξεκίνα από το μηδέν

Νιώθεις συντετριμμένος.

Ξεκινάς να γράφεις ποιήματα, να διαβάζεις υπαρξιακή φιλοσοφία και να ακούς για πρώτη φορά Παντελίδη.

Οι συναισθηματικές συνέπειες του χωρισμού σου επηρεάζουν την παραγωγικότητα σου στη δουλειά σου, τις προπονήσεις σου στο γυμναστήριο ακόμα και τη διάθεση σου να δεις τους φίλους σου.

Και ενώ προσπαθείς να κάνεις κάποιες νέες γνωριμίες για να ξεχάσεις τον παλιό σου έρωτα, οι προσπάθειες σου βγαίνουν άτσαλες και απεγνωσμένες. Και το χειρότερο; Φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τον τρόπο που προσπαθείς να φλερτάρεις πως αναζητάς επιβεβαίωση.

Γιατί όταν βγαίνεις έξω, όλες σου οι προσεγγίσεις προέρχονται από την άσβεστη επιθυμία να γεμίσεις το κενό που η πρώην σου άφησε μέσα σου. Κάτι που οι νέες σου γνωριμίες δεν ενδιαφέρονται να κάνουν.

Σταδιακά βρίσκεις τα πατήματα σου, στέκεσαι στα πόδια σου, όμως συνεχίζεις να νιώθεις πως κάτι λείπει.

Αισθάνεσαι σαν να ξεκινάς από το μηδέν ξανά και πως χρειάζεται πάλι να εξασκήσεις τις δεξιότητες φλερτ για να φτάσεις στο επίπεδο που ήσουν πριν γνωρίσεις την πρώην σου.

Απαιτείται χρόνος, όμως με υπομονή θα φτάσεις πάλι σε καλό επίπεδο. Και ενώ οι νέες γνωριμίες που κάνεις δεν μοιάζουν να αναχαιτίζουν την πρώην σου από το βάθρο που την έχεις βάλει, αρχίζεις πάλι να απολαμβάνεις το φλερτ και να το διασκεδάζεις.

Και εκεί αρχίζεις σταδιακά να κάνεις την ανατροπή.

Η απόρριψη είναι προσωρινή

Βλέπεις, στην πραγματικότητα η απόρριψη είναι προσωρινή. Το γεγονός πως η συγκεκριμένη κοπέλα σε απέρριψε εκείνη τη στιγμή, δεν σημαίνει πως τα πάντα τελείωσαν μια και καλή.

Για να ήταν μαζί σου κάτι υπήρχε που της άρεσε. Ένιωθε έλξη για εσένα. Όμως στην πορεία κάτι την έκανε να ξενερώσει ή να χάσει την έλξη της και να θέλει να τελειώσει την μεταξύ σας κατάσταση.

Ίσως ήταν το γεγονός πως για όσο καιρό ήσασταν μαζί έδειχνες πως δεν έχεις πρόθεση να ψάξεις για δουλειά. Ίσως ήταν το γεγονός πως ακόμα μένεις με τους γονείς ενώ έχεις πατήσει τα 30. Ίσως ήταν το γεγονός πως η γνωριμία σας εδραιώθηκε γρήγορα σε μια ρουτίνα η οποία πρόδιδε μια σχέση πληκτική.

Οποιοσδήποτε και αν ήταν ο λόγος για τον οποίο χωρίσατε, το μήνυμα που σου μετέφερε η κοπέλα όταν σου ζητούσε να χωρίσετε ήταν το «δεν το νιώθω αυτή τη στιγμή».

Και η λάθος αντίδραση είναι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να αγγίξει την απόγνωση και να υποθέσει πως η απόφαση της είναι τελεσίδικη.

Πως δεν υπάρχει τρόπος να σώσεις αυτή τη σχέση και να κάνεις αυτήν την κοπέλα να επιστρέψει.

Λέμε συχνά πως η ζωή είναι μικρή. Ταυτόχρονα όμως είναι και μεγάλη. Αρκετά μεγάλη για να μαζέψεις αρκετές εμπειρίες, να αλλάξεις προς το καλύτερο και να κάνεις την ανατροπή.

Χώρισες και θες να κάνεις την ανατροπή; Δες εδώ

Για να κάνεις την ανατροπή επένδυσε στον εαυτό σου

Ως άνδρες αποτελεί χρέος στον εαυτό μας να μην μένουμε στάσιμοι τη στιγμή του χωρισμού, καθώς έτσι απλά θα νιώθουμε χειρότερα και θα σταματάμε τον εαυτό μας απ’ το να ανέβει και να αγγίξει νέα ύψη στη ζωή μας.

Καθήκον μας είναι να μάθουμε από αυτή την απόρριψη, από αυτόν τον χωρισμό, και να αξιοποιήσουμε το μάθημα για να γίνουμε καλύτεροι άνδρες.

Γίνε λοιπόν καλύτερος άνδρας. Καλύτερος στο φλερτ. Καλύτερος στην δουλειά σου. Καλύτερος στα χόμπι σου.

Είσαι ένα ατσάλινο στομωμένο ξίφος. Τρόχισε τις λεπίδες σου. Ακόνισε τις ικανότητες σου.

Μπορεί να περάσουν μήνες, όμως πάντα είναι πιθανό να φλερτάρεις ξανά με την κοπέλα που κάποτε σε απέρριψε.

Αρκεί να έχεις πετύχει ευδιάκριτες αλλαγές στον εαυτό σου και στη ζωή σου. Να νιώσει η κοπέλα πως δεν είσαι ο ίδιος άνδρας που ήξερε, αλλά ανανεωμένος, δυνατότερος καλύτερος.

Αν δοκιμάσεις να κάνεις τα ίδια πράγματα με την πρώτη φορά, με τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες αντιδράσεις, την ίδια συμπεριφορά κλπ, τότε δε θα πας και πολύ μακριά.

Το παιχνίδι του φλερτ δεν σταματάει ποτέ. Η ανατροπή είναι πιθανή γιατί η απόρριψη από μια κοπέλα είναι σχεδόν πάντα προσωρινή.

Η κοπέλα που τόσο πολύ ποθούσες, μπορεί να σε δει έξι μήνες μετά και να πει μέσα της «Ρε συ γιατί χώρισα με αυτόν τον άνδρα;»Υγιής Εγωισμός: μάθε πρώτα να φροντίζεις τον εαυτό σου και ύστερα τους άλλους, Κάνε την Ανατροπή: Γιατί η Απόρριψη είναι σχεδόν πάντα Προσωρινή

Οι ανατροπές δεν γίνονται μονάχα στα γήπεδα. Και αν γίνουν με τον σωστό τρόπο σε βάζουν στη θέση να αποφασίσεις εσύ αν θες να συνεχίσεις μαζί της ή όχι.

Το παιχνίδι του φλερτ με μια συγκεκριμένη κοπέλα τελειώνει τη στιγμή που αποφασίζεις σοβαρά να αφιερώσεις τον χρόνο σου και την ενέργεια σου σε κάποια άλλη.

Και το μοναδικό προαπαιτούμενο για να πετύχεις την ανατροπή, είναι να συνεχίζεις να βελτιώνεσαι με κάθε τρόπο. Κάθε μέρα που περνάει να αγγίζεις συνεχώς την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Ζήσε στο παρόν. Μάθε νέα πράγματα. Γνώρισε άλλες κοπέλες, διαφορετικές από την πρώην σου, κοιμήσου μαζί τους.

Θύμισε στον εαυτό σου πως υπάρχουν ένα σωρό υπέροχες κοπέλες πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Και το συναίσθημα πως η πρώην σου είναι αναντικατάστατη θα αρχίζεις να το αντιμετωπίζεις με περισσότερη λογική. Και ίσως να αρχίσεις να το νιώθεις για κάποια άλλη στην πορεία.

Σκέψου το και λίγο ως εξής. Πριν γνωρίσεις την πρώην σου ήσασταν άγνωστοι. Αυτή τη στιγμή ένα σωρό κοπέλες σου είναι άγνωστες όπως ήταν και εκείνη κάποτε.

Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.

Αυτό που έχει σημασία είναι επενδύσεις στον εαυτό σου. Να γίνεις καλύτερος άνδρας.

Όταν μετά από ένα διάστημα δεις πως έχεις αλλάξει μέσα σου, πως έχεις αποκτήσει γνήσια αυτοπεποίθηση, πως βλέπεις τις σχέσεις πιο ρεαλιστικά και πως η ζωή σου έχει την πορεία που επιθυμείς, θα δεις πως και η πρώην σου θα το αντιληφθεί.

Μπορεί εσύ να θες να τα ξαναβρείς μαζί της, μπορεί να μην σε ενδιαφέρει πια, όμως η ανατροπή θα έχει γίνει.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!