Σταμάτα την Ανάκριση: Πως να κάνεις ερωτήσεις που βοηθούν στο φλερτ - Men's Bible

Σταμάτα την Ανάκριση: Πως να κάνεις ερωτήσεις που βοηθούν στο φλερτ

Σταμάτα την Ανάκριση: Πως να κάνεις ερωτήσεις που βοηθούν στο φλερτ

Υπάρχει ένα σενάριο που παίζεται συχνά στα μπαρ, στο διαδίκτυο και οπουδήποτε αλλού ένας άντρας θέλει να προσεγγίσει, να γνωρίσει και να φλερτάρει μια γυναίκα.

Πρόκειται για το σενάριο στο οποίο ένας αστυνομικός ανακρίνει έναν ύποπτο.

Ο αστυνομικός, καθισμένος αντικριστά, έχει στρέψει όλα τα φώτα στο πρόσωπο του υπόπτου και κάνει τη μια ερώτηση μετά την άλλη προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες. Η ανταπόκριση όμως είναι ελάχιστη. Έτσι, αναγκάζεται να κάνει συνεχώς κι άλλες ερωτήσεις προσπαθώντας να μάθει περισσότερα.

Για αρκετούς άντρες κάπως έτσι μοιάζει το φλερτ με μια άγνωστη. Είτε λόγω άγχους είτε επειδή αισθάνονται πως δεν έχουν κάτι αρκετά καλό και εντυπωσιακό να πουν, καταφεύγουν σε ερωτήσεις.

Ωστόσο αρκετές φορές οι απαντήσεις που παίρνουν είναι απλές, μικρές και σύντομες και δε δίνουν πολλές πληροφορίες. Έτσι μη γνωρίζοντας πως να συνεχίσουν τη κουβέντα, κάνουν άλλη μια ερώτηση και μετά άλλη μια και πάει λέγοντας.

Η επικοινωνία σε στυλ συνέντευξης ή ανάκρισης όμως δεν βοηθάει ιδιαίτερα τη συζήτηση, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος θέλει να φλερτάρει μια γυναίκα με την οποία γνωρίζεται ελάχιστα ή καθόλου.

Σταμάτα την Ανάκριση: Πως να κάνεις ερωτήσεις που βοηθούν στο φλερτ

Κάθε φορά που ρωτάς, στην ουσία ζητάς από αυτήν να επενδύσει και να προσφέρει πληροφορίες και αξία στην συζήτηση σας. Όταν μάλιστα ρωτάς συνεχώς τότε μόνο ζητάς και δεν προσφέρεις.

Και όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα άρθρα, είναι ευθύνη του άντρα να μιλάει περισσότερο και να προφέρει περισσότερες πληροφορίες στην αρχή του φλερτ, ειδικά αν είναι ένας άγνωστος. Αυτός είναι άλλωστε που την προσέγγισε και επιθυμεί να τη γνωρίσει.

Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνουμε καθόλου ερωτήσεις. Αντιθέτως, οι ερωτήσεις είναι ένα ισχυρό κοινωνικό εργαλείο και μπορούν να ανοίξουν την κουβέντα, αλλά και να προάγουν αποτελεσματικά τη συζήτηση. Αρκεί όμως να είναι οι σωστές.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για τις σωστές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις αλλά και τρόπους να τη γοητεύσεις, δες εδώ.

Οι λάθος Ερωτήσεις (κλειστού τύπου)

Αναλογίσου τις παρακάτω ερωτήσεις και σκέψου για λίγο πώς θα απαντούσες.

  • Με τι ασχολείσαι;
  • Που βγαίνεις;
  • Έρχεσαι συχνά εδώ;
  • Που πήγες διακοπές;
  • Τι κάνεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

Τα παραπάνω είναι εξαιρετικά παραδείγματα ερωτήσεων κλειστού τύπου. Των οποίων το βασικό χαρακτηριστικό είναι πως δεν απαιτούν από το συνομιλητή μας κάποια μεγάλη και εκτεταμένη απάντηση. Αντιθέτως επειδή ζητάμε κάτι συγκεκριμένο οι απαντήσεις είναι σύντομες και αρκετές φορές μάλιστα μια ή δύο λέξεις αρκούν.

Οι ερωτήσεις αυτές μπορούν να μας φανούν πολύ χρήσιμες όταν θέλουμε να ζητήσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και πληροφορίες από τον συνομιλητή μας. Όταν θέλουμε να μας αποκαλύψει πράγματα για τον εαυτό του για τα οποία εμείς επιθυμούμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Όμως, ένας καταιγισμός από ερωτήσεις κλειστού τύπου οδηγεί σε βαρετές και ανιαρές συζητήσεις ή συζητήσεις που ακολουθούνται από στιγμές αμηχανίας και σιωπής. Φυσικά η κουβέντα με μια γυναικά σε αυτό το στυλ έχει ως αποτέλεσμα η γνωριμία να μην εξελιχθεί  και τόσο καλά. Και γρήγορα, αντί να αρχίσει κι εκείνη να επενδύει στη συζήτηση, να πει ότι θέλει να μείνει με τη παρέα της.

Οι ερωτήσεις κλειστού τύπου είναι χρήσιμες και παίζουν ένα συγκεκριμένο ρόλο στο οπλοστάσιο των κοινωνικών δεξιοτήτων ωστόσο δε βοηθάνε ιδιαίτερα στο φλερτ μιας και δεν προάγουν τη κουβέντα.

Και συνήθως καταφεύγει κάπως σε αυτές όταν κατά τη διάρκεια του φλερτ δεν ξέρει τι να πει, όπως λέμε και στο βίντεο:

Οι σωστές Ερωτήσεις (ανοιχτού τύπου)

Σκέψου τώρα και τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το αντικείμενο;
  • Ποιες είναι οι καλύτερες αναμνήσεις που έχεις από την παιδική σου ηλικία στα Χανιά;
  • Πώς και επιλέξατε τη Σαμοθράκη για διακοπές;

Αυτές λέγονται ερωτήσεις ανοιχτού τύπου.

Οι ερωτήσεις ανοιχτού τύπου δεν είναι εύκολο να απαντηθούν σύντομα, με μια ή δυο λέξεις. Αντιθέτως απαιτούν εκτεταμένες απαντήσεις καθώς ζητάς στην ουσία από το συνομιλητή σου να επεκταθεί και να εκθέσει πολλές φορές την άποψη του, τις εμπειρίες του και τα συναισθήματα του για κάποιο θέμα.

Αυτό προσδίδει μεγαλύτερο βάθος, διάρκεια και ενδιαφέρον σε μια συζήτηση. Οι μεγαλύτερες απαντήσεις θα δώσουν πολλές και διάφορες πληροφορίες από τις οποίες να μπορούν να προκύψουν νέα θέματα για κουβέντα.

Επίσης, οι εμπειρίες και τα συναισθήματα είναι τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο μιας συζήτησης. Είναι αυτά που τις δίνουν νοστιμιά και είναι απαραίτητα συστατικά για να αποκτήσει ενδιαφέρον η συνομιλία σας.

Σε γενικές γραμμές στο φλερτ ο άντρας είναι αυτός παίρνει τη πρωτοβουλία και έχει την ευθύνη και το βάρος της κουβέντας. Πρέπει να κάνει πρώτος το βήμα και να μιλήσει για τον εαυτό του, να μοιραστεί ιστορίες και απόψεις, να την πειράξει και να τη φλερτάρει.

Καλό είναι λοιπόν να μην κάνεις έναν καταιγισμό μόνο από ερωτήσεις, αλλά να τις συνοδεύεις από δηλώσεις και τις δικές σου εμπειρίες. Δοκίμασε ωστόσο να χρησιμοποιείς ερωτήσεις ανοιχτού τύπου στη συζήτηση σας και θα δεις ότι η κουβέντα θα ανοίξει και θα αρχίσει να γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!