Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο φλερτ - Men's Bible

Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο φλερτ

Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο φλερτ

Σενάριο Ένα. Είσαι σε ένα μαγαζί και βλέπεις κάποια που σου αρέσει. Το σκέφτεσαι λίγο και αποφασίζεις ότι θα ήθελες να της μιλήσεις. Με το που το κάνεις, μουδιάζουν όλα. Μουδιάζουν τα πόδια σου, μουδιάζουν τα χέρια σου, μουδιάζει το μυαλό σου και παγώνεις.

Σου παίρνει δεκαπέντε λεπτά και τρία σφηνάκια για να συνέλθεις και να πάρεις την απόφαση να πας να της μιλήσεις. Μέχρι να το αποφασίσεις και να συγκεντρώσεις τις σκέψεις σου, εκείνη έχει μιλήσει με άλλους δύο άντρες και ήδη φοράει το παλτό της για να φύγει.

Σενάριο δύο. Περπατάς στο δρόμο και ξαφνικά περνάει από μπροστά σου η γυναίκα της ζωής σου! Το ξέρεις, το βλέπεις, το ακούς, το αισθάνεσαι ότι αυτή είναι. Σκέφτεσαι ότι θα πας να της μιλήσεις με ωραίο τρόπο εφόσον ενδιαφέρεται και εκείνη αλλά μάντεψε τί συμβαίνει.

Μουδιάζουν τα πόδια σου, μουδιάζουν τα χέρια σου, μουδιάζει το μυαλό σου και παγώνεις. Σου παίρνει δεκαπέντε λεπτά και μία τυρόπιτα για να συνέλθεις και φυσικά εκείνη έχει εξαφανιστεί, πιθανότατα για πάντα.

Με αγχώνει το φλερτ

Δε ξέρω αν παρατηρείς ένα μοτίβο εδώ, αλλά υπάρχει και αυτό δεν είναι ότι χαλάς πολλά λεφτά σε ποτά και φαγητά. Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για αυτό και σε άρθρα αλλά και στα σεμινάρια μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί είναι αρκετά νευραλγικό θέμα, ειδικά όταν κάνεις τα πρώτα βήματα στο φλερτ.

Ξέρω ότι το να φλερτάρεις γυναίκες σε προβληματίζει, ξέρω ότι βλέπεις το φλερτ σαν διαδικασία βουνό και κάθε μέρα που περνάει το αισθάνεσαι να γιγαντώνεται. Όσο το αναλύεις στο μυαλό σου χωρίς να το κάνεις πράξη, τόσο χειρότερο θα γίνεται, καθώς δε θα έχεις συγκεκριμένες εμπειρίες για παραδείγματα και θα φοβάσαι την απόρριψη.

Από ότι φαίνεται, πολλοί από εμάς θέλουν να έχουν μία στρατηγική ή ένα πλάνο για να μιλήσουν με μία γυναίκα και να φλερτάρουν μαζί της. Όπως συμβαίνει σε κάθε νέα κατάσταση που βιώνεις, το μυαλό σου μαζεύει δεδομένα για να βγάλει ένα λογικό συμπέρασμα και να σχηματίσει μία στρατηγική.

Παρόλο που υπάρχουν κάποιες απλές ατάκες και κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να φλερτάρεις μία γυναίκα, όπως είναι γνωστό, κανένα σχέδιο δεν επιβιώνει στην πρώτη επαφή. Ό,τι πλάνο και αν έχεις φτιάξει, ό,τι σχέδιο και αν έχεις καταστρώσει, θα αλλάξει με την πρώτη προσέγγιση μίας γυναίκας που δε ξέρεις.

Για αυτό κι εμείς πάντα λέμε ότι δεν έχει νόημα να ψάχνεις για σχέδια και ατάκες. Το φλερτ είναι μια φυσική διαδικασία.

Για να μπορείς να φλερτάρεις με φυσικότητα, δες εδώ

Το βασικό είναι να μη βγάλεις συμπεράσματα χωρίς να έχεις καν φλερτάρει

Σκέψου την πρώτη φορά που κάθισες στη θέση του οδηγού. Είχες μπροστά σου τόσα άγνωστα πράγματα και δεν ήξερες τί κάνει το κάθε ένα. Φαντάσου να σήκωνες ψηλά τα χέρια και να τα παρατούσες πριν καν ξεκινήσεις. Όμως δεν το έκανες. Ξεκίνησες να τα ανακαλύπτεις, ένα τη φορά, μέχρι να μάθεις τι χρησιμεύει που. Το ίδιο ισχύει σε κάθε νέα εμπειρία που βιώνεις.

Το μυαλό σου χρειάζεται να συγκεντρώσει δεδομένα για να μπορέσει να σχηματίσει μία ολοκληρωμένη άποψη και να βγάλει κάποια συμπεράσματα. Από αυτά τα συμπεράσματα, θα μπορέσει να δημιουργήσει μία βασική στρατηγική για να σε βοηθήσει να προχωρήσεις παρακάτω. Ποιος ο λόγο να μην κάνεις το ίδιο και όταν κάνεις τα πρώτα βήματα στο φλερτ;

Ίσως πιστεύεις ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Στην πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς το ίδιο, απλά το βιώνεις διαφορετικά γιατί πιστεύεις ότι είναι «Μεγάλη Υπόθεση».

Πάντως, δε χρειάζεται να σκέφτεσαι με άγχος. Δε χρειάζεται να σε νοιάζει αν θα σε δουν, τί θα πει ο κόσμος, ή αν θα γίνεις ρεζίλι, γιατί δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Εφόσον φυσικά δεν ενοχλείς την κοπέλα… Αυτό που έμαθα από τις δικές μου προσπάθειες και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι ότι κανείς δεν με κατακρίνει για το τί κάνω, κανείς δε με θυμάται και φυσικά έπαψε να με ενδιαφέρει κι εμένα.

Επίσης, αυτό που είχα κερδίσει, ήταν οι απαραίτητες  πρότερες εικόνες για να μπορέσω να γεμίσω αυτοπεποίθηση, να πάω παρακάτω και να εξελίξω τον τρόπο που φλερτάρω. Οπότε, μην περιμένεις να σου πούμε μία ατάκα και με αυτή να κατακτήσεις όλον τον κόσμο. Η «στρατηγική σου», ο τρόπος που φλερτάρεις, θέλει εξέλιξη όπως και οτιδήποτε άλλο στη ζωή σου. Κάνοντας τα πρώτα βήματα στο φλερτ

Κάνε λάθη γιατί αλλιώς δε θα μάθεις

Δεν πειράζει αν δεν εξελιχτούν όλες  τα φλερτ θετικά. Κάτι θα αποδώσει και κάτι όχι. Αυτό είναι αναμενόμενο όταν κάνεις τα πρώτα βήματα στο φλερτ και σε οτιδήποτε άλλο κάνεις στη ζωή σου. Χωρίς πειραματισμό δεν πρόκειται να μάθεις!

Ξεκίνα λοιπόν και κάνε μερικές προσεγγίσεις, χωρίς να περιμένεις τίποτα. Απλά να είσαι ευγενικός και να σέβεσαι την κοπέλα με την οποία μιλάς. Μην κάνεις πλάνο και μη σχεδιάσεις τίποτα. Απλά πήγαινε και μάθε από αυτό ό,τι μπορείς. Την επόμενη φορά που θα προσεγγίσεις γυναίκες λοιπόν, θα έχεις μαζέψει αρκετό feedback οπότε δε θα κάνεις το ίδιο λάθος.

Ακολουθώντας αυτό το σύστημα, μέσα σε κυριολεκτικά μία με δύο ώρες και μετά από λίγες μόνο προσεγγίσεις, το μυαλό σου θα αναλύσει τα δεδομένα που συγκέντρωσε και θα αναπτύξει μία αποδοτική μέθοδο για να αρχίσει να την εφαρμόζει κάθε φορά που φλερτάρεις.

Έτσι θα δημιουργήσεις μία θετική εμπειρία, η οποία θα σε ακολουθεί σε κάθε νέα επικοινωνία και θα σου ενισχύσει την αυτοπεποίθηση. Και φυσικά, αν κάνεις τα πρώτα βήματα στο φλερτ και δυσκολεύεσαι μόνος σου, έλα να στο κάνουμε πιο εύκολο! 

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!