Πρώτο Ραντεβού: Απελευθέρωσε τον εαυτό σου - Men's Bible

Πρώτο Ραντεβού: Απελευθέρωσε τον εαυτό σου

Πρώτο Ραντεβού: Απελευθέρωσε τον εαυτό σου

Είναι πολύ σημαντικό, όσον αφορά τις προσπάθειές σου στο φλερτ (και όχι μόνο) να μπορείς να δρας ανεξάρτητα με το όποιο αποτέλεσμα. Για αυτό απελευθέρωσε τον εαυτό σου από τις υπερβολικές απαιτήσεις.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο, ακατόρθωτο, στο κάτω – κάτω όταν βγαίνεις να φλερτάρεις σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, σωστά; Άρα πως είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρεσαι για το αποτέλεσμα του ραντεβού σου;

Ελπίζεις να επιτύχεις κάτι βγαίνοντας ραντεβού. Αποσκοπείς κάπου. Ας πούμε, να υπάρξει και δεύτερο ραντεβού, ή να κάνεις σεξ με αυτό το άτομο, ή τέλος πάντων, κάπως να συνεχίσετε.

Το πρόβλημα είναι ότι, όταν εστιάζεις στο σκοπό σου υπερβολικά πολύ, χάνεις την ενδιάμεση απόλαυση. Μπερδεύεσαι, αγχώνεσαι, ακόμη και αν το άτομο απέναντί σου είναι θετικό στις επιδιώξεις σου μπορεί να μην το καταλάβεις καν. Γιατί νομίζεις ότι συμβαίνει αυτό;

Απλώς και μόνο γιατί το θέλεις υπερβολικά. Όσο περισσότερο είσαι εστιασμένος στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τόσο πιο πολύ πιέζεσαι. Δεν απολαμβάνεις το φλερτ, δεν απολαμβάνεις τίποτα, απλώς κοπιάζεις και ιδροκοπάς και αν το παραμικρό πάει στραβά νιώθεις πως κατέρρευσε ο κόσμος σου. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από τις αρνητικές σκέψεις που μπορούν να σε κρατήσουν πίσω.Πρώτο Ραντεβού: Απελευθέρωσε τον εαυτό σου

Έτσι σαμποτάρεις τον εαυτό σου

Αυτό ακριβώς εννοούμε όταν λέμε πως είναι ανάγκη να μη σε νοιάζει το αποτέλεσμα. Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά πολύ. Όσο λιγότερο το σκέφτεσαι, τόσο περισσότερο απελευθερωμένος θα αισθάνεσαι. Είσαι ήρεμος, δεν ξοδεύεις την ενέργειά σου με το να σκέφτεσαι πού μπορεί να οδηγήσει η κάθε σου κίνηση.

Μπορεί να υπάρξει συνέχεια, μπορεί και όχι, τι να γίνει. Δεν είσαι αγκιστρωμένος από το σκεπτικό της επιτυχίας. Μπορεί να πάει καλά, αλλά ακόμη και αν δεν πάει, τουλάχιστον προσπάθησε να το απολαύσεις.

Ας το παραδεχτούμε: είναι φυσιολογικό να αγχώνεσαι όταν σκέφτεσαι πως ένα ραντεβού είναι δύο με τέσσερις ώρες από τη ζωή σου, και δεν θα σε οδηγήσει έστω και ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που ζητάς. Άλλο να θέλεις απλώς να περάσεις καλά ένα βράδυ. Αν ψάχνεις για κάτι πιο ουσιαστικό, για κάτι διαρκείας, είναι πιθανό και αναμενόμενο να έχεις κάποιο άγχος.

Μπορεί όμως, το άτομο που θα γνωρίσεις να μην είναι αυτό που λέμε, η αδελφή ψυχή σου. Μπορεί να είναι ένα κακό άτομο. Ένα άτομο εκτός των προδιαγραφών σου. Αν όμως, αντιμετωπίσεις το ραντεβού ως απλώς μία ακόμη εμπειρία, έστω κάτι για να έχεις να διηγείσαι, τότε θα εκπλαγείς με το πόσο πιο απλό, πιο ευχάριστο και πόσο λιγότερο αγχωτικό μπορεί να σου φανεί.

Εκτός αυτού, δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξει ακόμη και ένα, φαινομενικά, κακό ραντεβού. Δεν ξέρεις ο χρόνος σου που θεωρείς ότι χάθηκε, αν είναι αληθινά χαμένος. Με άλλα λόγια οι εξελίξεις είναι άγνωστες και δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι διόλου για κάτι που είναι άγνωστο και δεν μπορείς να ελέγξεις.

Όταν εστιάζουμε σε συγκεκριμένους στόχους, στην ουσία περιορίζουμε υπερβολικά πολύ το πεδίο των θετικών για μας αποτελεσμάτων. Λέμε, ας πούμε, αυτή δεν πρόκειται ποτέ να δεχτεί να έρθει μαζί μου, ή να κάνει μαζί μου μία σχέση μόνιμη, ή να γίνει κοπέλα μου. Δεν πρόκειται ποτέ να γνωρίσω τη γυναίκα μου σε τούτο το μπαρ, όλες θέλουν απλώς μια ξεπέτα – σύμφωνοι, αλλά πού το ξέρεις;

Πολύς κόσμος ψάχνει κάτι σοβαρό ώστε να μη χρειάζεται να γυρνοβολάει σαν την άδικη κατάρα στα μπαρ κάθε βράδυ. Πού το ξέρεις;

Ή, όπως λένε: μην κοιτάς το δάχτυλο και χάνεις το φεγγάρι. Μην κοιτάς το δέντρο και χάνεις ολόκληρο το δάσος. Απελευθέρωσε τις σκέψεις σου. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου.

Οι σχέσεις είναι ταξίδι και προορισμός μαζί. Οι γνωριμίες επίσης. Το να εστιάζεις στον προορισμό αποκλειστικά και να περνάς βιαστικά και αγχωμένα τα ενδιάμεσα στάδια, σημαίνει ότι χάνεις πολλές υπέροχες περιπέτειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Θες να φλερτάρεις αποτελεσματικά; Δες εδώ

Απλά συνδέσου με την κοπέλα

Δεν ωφελεί να φτάνεις στο ραντεβού σου με ριζωμένες πεποιθήσεις για το τι μπορεί να συμβεί ή να μην συμβεί. Δεν ωφελεί να νιώθουμε ότι πρέπει διακαώς να αποδείξουμε κάτι. Δεν είναι λίστα με ψώνια, έκανες καλή εντύπωση, τσεκ, γελάσατε μαζί, τσεκ, φιληθήκατε, τσεκ, είπες τις σωστές ατάκες, τσεκ.

Προσπάθησε απλώς να χτίσεις μία καλή σχέση, δηλαδή, μία σωστή επικοινωνία. Μην γεμίζεις το κεφάλι σου με πιθανότητες, θα της αρέσω, θα κάνουμε σεξ, θα τα φτιάξουμε, θα παντρευτούμε, και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο. Μην αναλώνεσαι σε προσδοκίες, απελευθέρωσε τον εαυτό σου από αυτές.

Δες τι όμορφο μπορείς να χτίσεις. Μάθε πράγματα για το άτομο που γνωρίζεις, τι της αρέσει, τι την ενθουσιάζει, τι την απογοητεύει. Τι κοινό έχετε (ή μπορεί να αποκτήσετε).

Μην κλείνεις τα μάτια σε αυτό που έχεις, εστιάζοντας αδιάκοπα σε αυτό που ίσως να έχεις κάποια στιγμή στο μέλλον. Μπορεί η γυναίκα που θα γνωρίσεις να μην έχει αυτά που περιμένεις αλλά να έχει άλλα θετικά, που να σου αρέσουν ακόμη περισσότερο. Δεν βγαίνεις ραντεβού με μία λίστα προδιαγραφών. Βγαίνεις ραντεβού με έναν άνθρωπο.

Να θυμάσαι: Θέλει κι αυτή να πετύχει η γνωριμία σας, όσο κι εσύ

Φαίνεται προφανές αλλά πρέπει να το θυμίζουμε διαρκώς. Όσο εσύ κλαίγεσαι στον κολλητό σου για το αν θα πάει καλά το ραντεβού σου και πώς θα είναι η κοπέλα που θα γνωρίσεις, έτσι κι εκείνη γκρινιάζει με την κολλητή της για το πώς θα είναι ο τύπος που μίλησε σε κάποιο τσατ και που θα τον συναντήσει από κοντά.

Καμιά δεν βγαίνει σκεπτόμενη: ωραία, πάμε να ρίξουμε χυλόπιτα σε έναν ακόμη. Δεν έχει διάθεση να χάσει το χρόνο της για να γνωρίζει απλά νέους ανθρώπους. Τόσο απλό.

Έχω δει τύπους να προετοιμάζουν τα ραντεβού τους λες και πρόκειται να στρατηγήσουν μάχη. Τουλάχιστον. Ετοιμάζουν ολόκληρα σχέδια για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις αντιρρήσεις της. Θεωρούν δεδομένο ότι θα τους πουν όχι, και άρα πρέπει να έχουν έτοιμο στο οπλοστάσιό τους κάθε δυνατό επιχείρημα για να γκρεμίσουν το σθεναρό όχι της.

Πάνε κατά κάποιον τρόπο οπλισμένοι σαν αστακοί από ατάκες, επιχειρήματα, προσποίηση, και φυσικά, δεν βγαίνουν σχεδόν ποτέ δεύτερο ραντεβού.

Η κοπέλα αντιλαμβάνεται ότι ο τύπος την βλέπει σαν εχθρό του, σαν αντίπαλο, και ξέρεις κάτι, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό. Ειδικά στο πλαίσιο των διαπροσωπικών, ιδιαίτερων, σχέσεων.

Όσο και να μην το πιστεύεις, η γυναίκα έχει και εκείνη άγχος. Δεν ήρθε να σου κάνει κομμάτια την ψυχούλα, δεν ήρθε να σε δει να καταπίνεις φλόγες προκειμένου να εντυπωσιαστεί. Να περάσει καλά θέλει κι αυτή, και, ενδεχομένως, να βρει τον άνθρωπό της.

Πρώτο Ραντεβού: Απελευθέρωσε τον εαυτό σου

Δεν χρειάζεται λοιπόν, να κάνεις ακροβασίες για να την εντυπωσιάσεις, να της δείχνεις πόσο έξυπνος, ή πλούσιος, ή ευφάνταστος, ή κοσμογυρισμένος ή δεν ξέρω ‘γω τι άλλο είσαι. Πιθανώς θα είναι κι εκείνη τόσο ανήσυχη που δεν θα προσέξει τα μικρά ελαττώματά σου. Θα είναι κι εκείνη αγχωμένη, μήπως τυχόν πει κάτι στραβά ή από τη νευρικότητά της τής ξεφύγει από τα χέρια κανένα ποτήρι στο μπαρ και ρεζιλευτεί.

Άρα λοιπόν, προσπάθησε, και προσπαθήστε, να μείνετε ήρεμοι. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου από το άγχος. Να απολαύσετε τη χημεία μεταξύ σας. Προσπαθήστε να γνωριστείτε χωρίς να πιέζετε ο ένας τον άλλο, ή ο καθένας τον εαυτό του. Με κάποια άτομα θα νιώσετε σαν να γνωρίζεστε από καιρό. Είναι ένα μαγικό συναίσθημα.

Με κάποιους ανθρώπους δεν θα λειτουργήσει. Και κάποιοι θα σου φανούν τόσο αντιπαθείς από κοντά που θα απορήσεις πως άντεξες έστω και δυο ώρες μαζί χωρίς να πλακώσετε ο ένας τον άλλο στο ξύλο.

Αν χαλαρώσεις θα δεις ότι τα ραντεβού σου θα αποδειχτούν πολύ πιο απολαυστικά από όσο περιμένεις και ότι τα αποτελέσματά τους θα είναι πολύ πιο ευχάριστα, από όσο προσδοκάς.

Στο κάτω -κάτω, δες το σαν μία εμπειρία. Η Ιθάκη είναι λιγότερο σημαντική από το καθαυτό ταξίδι, και δεν θα πέσεις ούτε σε Λαιστρυγόνες ούτε σε Κύκλωπες, αν δεν τους κουβαλάς μέσα σου εκ των προτέρων. Έτσι δεν λεει ο ποιητής;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!