Η σημασία του Wingman στο φλερτ - Men's Bible

Η σημασία του Wingman στο φλερτ

Η σημασία του wingman

Η επιρροή του wingman στο φλερτ κάνει τις περισσότερες φορές τη διάφορά.

Κάθε καλός πιλότος έχει έναν wingman.  Έναν εξίσου καλό πιλότο που τον προστατεύει όσο αυτός επιχειρεί.

Η σημασία της δυαδικότητας είναι μεγάλη ακόμα και σε ότι αφορά το φλερτ και τις προσεγγίσεις των γυναικών. Μπορεί να μην είναι πεδίο μάχης, αλλά δεν παύει να έχει δυσκολίες που μόνος σου μπορεί να δυσκολευτείς να ξεπεράσεις, ενώ με άλλο ένα άτομο να σε υποστηρίζει, μπορεί να κάνεις θαύματα.

Υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ένας φίλος σου όσο εσύ προσεγγίζεις μία παρέα και θα εκπλαγείς από το πόσο σημαντικό ρόλο έχει.

Μόνος

Πριν προχωρήσουμε σε αυτά που μπορεί να κάνει ένας καλός wingman, ας πούμε δύο-τρία πράγματα για αυτούς που παίζουν σόλο. Το να είσαι μόνος είναι ιδιαίτερη κατάσταση.

Προϋποθέτει μεγάλη αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τις ικανότητές σου και ένα ιδιαίτερο σθένος, γιατί όταν προσεγγίζεις κοπέλες, ξέρεις ότι δεν υπάρχει κανείς να σε στηρίξει αν πέσεις ψυχολογικά.

Είναι πολύ ωραία κατάσταση και μπράβο σου αν μπορείς να παίξεις έτσι. Από την άλλη όμως, ακόμα και οι πιο δυνατοί παίχτες, θέλουν παρέα κάποιες φορές.

Ποιος είναι ο ορισμός του wingman στο φλερτ;

Ο wingman ή αλλιώς το «φτερό», είναι ο άνθρωπος που σε στηρίζει όσο εσύ προσεγγίζεις μία ή περισσότερες κοπέλες. Είναι αυτός που θα φροντίσει έτσι ώστε η προσέγγισή σου να είναι ομαλή, άνετη και χωρίς περισπάσεις. Είναι ένας ρόλος που προϋποθέτει ότι θα κάνει αρκετές υποχωρήσεις, ακριβώς γιατί είναι αρκετά υποστηρικτικός.

Πριν την προσέγγιση

Ένας καλός wingman φροντίζει να ανεβάσει το φίλο του, πριν καν κάνει μία προσέγγιση. Είναι ο άνθρωπος που θα σου πει μία καλή κουβέντα, που θα σου δώσει θετικό feedback, και που θα σε κάνει να αισθανθείς καλά και έτοιμος για την έξοδο. Προφανώς και θέλεις έναν wingman που είναι ανοιχτός, χαρούμενος, που μπορεί να σε ανεβάσει και να σε κάνει να αισθανθείς τέλεια.

Δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μαζί σου κάποιον ο οποίος εκφράζει περιοριστικές πεποιθήσεις και είναι διστακτικός στο να προσεγγίσει κοπέλες. Ούτε κάποιον που σε κάθε βήμα θα τονίζει τις δυσκολίες και τα ελαττώματά σας. Ένα τέτοιο άτομο είναι προτιμότερο να το αφήσεις σπίτι να δει ταινία και να χαλαρώσει, όσο εσύ περνάς τέλεια έξω.Η σημασία του wingman

Κατά την προσέγγιση

Συνήθως, ο wingman είναι ο άνθρωπος που θα σε περιμένει να ξεκινήσεις μία προσέγγιση και που θα σε υποστηρίξει όταν δει ότι αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Αν προσεγγίσεις μόνος σου, αυτός θα σε περιμένει και μόλις δει ότι η κατάσταση κάνει «κοιλιά», θα μπει στην παρέα για να δώσει μία θετική ώθηση με μία ατάκα που θα σε κάνει να φανείς καλύτερος και σημαντικός.

Μπορεί να πει κάτι του στυλ: «Κορίτσια, ήρθα γιατί είδα ότι έχετε πάρει τον φίλο μου μονότερμα και τον πολιορκείτε. Μη μου τον χαλάσετε γιατί είναι σημαντικός. Τον χρειάζομαι για αργότερα». Επίσης, μπορεί να έρθει και να σου φέρει το ποτό σου, να πει την ατάκα του και να σε ρωτήσει αν είναι όλα καλά.

Αν δε χρειάζεσαι τη βοήθειά του και μπορείς να το χειριστείς μόνος σου, ίσως και να επιστρέψει στο τραπέζι σας για να προσέξει τα πράγματά σας. Αν μείνει, θα φροντίσει να μη σε διακόπτει όταν μιλάς, έτσι ώστε να σου αφήσει χώρο να μιλήσεις και να φλερτάρεις με την κοπέλα που σου αρέσει.

Αν προσεγγίσετε μαζί την παρέα με τις κοπέλες, ο wingman θα μιλήσει λιγότερο, αφήνοντάς σου χώρο να μιλήσεις και θα φροντίσει να ελέγξει ότι όλα είναι οκ τριγύρω. Για να το εξηγήσουμε λίγο παραπάνω αυτό, όταν προσεγγίζεις είσαι πλήρως εστιασμένος στις κοπέλες που σου αρέσουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην παρατηρήσεις κάποιες λεπτομέρειες στο περιβάλλον που μπορεί να σου χαλάσουν την προσέγγιση.

Για παράδειγμα, θα είναι αυτός που θα μιλήσει στον σερβιτόρο που θα έρθει, έτσι ώστε να μην σας διακόψει όσο μιλάτε με τις κοπέλες. Θα είναι αυτός που θα βρει τις καρέκλες για να κάτσετε έτσι ώστε να έρθετε πιο κοντά στις κοπέλες.

Επίσης, αυτός θα φροντίσει να κρατήσει παρέα στις φίλες της κοπέλας που σου αρέσει, όσο εσύ μιλάς μαζί της, για να μη βαρεθούν μόνες τους. Όση ώρα θα μιλάτε, θα φροντίσει να σε αναδείξει με τα σχόλιά του και να δείξει στις κοπέλες την αξία σου.

Ταυτόχρονα θα σε βοηθήσει στο να ανταλλάξεις στοιχεία με την κοπέλα έτσι ώστε να την ξαναδείς. «Φαίνεται ότι περνάτε καταπληκτικά οι δύο σας. Γιατί δεν ανταλλάζετε στοιχεία για να τα ξαναπείτε;»

Φυσικά, θα φροντίσει και ο ίδιος να περάσει καλά, διασκεδάζοντας με τις φίλες της κοπέλας και κλιμακώνοντας και αυτός.

Όπως καταλαβαίνεις, ένας καλός wingman είναι κυριολεκτικά ένα πολυεργαλείο. Είναι ο άνθρωπος που θα σε βοηθήσει να απογειωθείς στο φλερτ, οπότε φρόντισε να τον διαλέξεις όσο καλύτερα μπορείς και φυσικά, φρόντισε να γίνεις κι εσύ πολύ καλός έτσι ώστε να στηρίξεις τους φίλους σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!