Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις - Men's Bible

Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις

Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις

Ο τίτλος του θέματος είναι διφορούμενος σε σχέση με ότι λέμε συνήθως εδώ. Τις περισσότερες φορές σου λέμε τι να πεις, πώς να το πεις, τι να αποφύγεις να πεις και πάει λέγοντας. Σήμερα είμαι εδώ για να σου πω ότι το να λες υπερβολικά πολλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Είναι προτιμότερα τα λιγότερα λόγια.

Πριν κάνεις σχέση

Είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά σε μικρότερες ηλικίες, οι φανφάρες και οι υπερβολικές και βαρύγδουπες δηλώσεις. Η ανάγκη μας για αποδοχή από τον ευρύτερο κοινωνικό μας κύκλο, μας οδηγεί στην υπερβολή και τις πομπώδεις δηλώσεις, γιατί απλά θέλουμε να ταιριάξουμε. Αυτό μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα όμως.

Αρχικά, όσο περισσότερες δηλώσεις κάνεις, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις τηρήσεις. Αν πάω στην παρέα μου και δηλώσω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο σκοπεύω να μιλήσω και να πάρω το τηλέφωνο από δέκα γυναίκες, τότε θα πρέπει να έχω συνέχεια λόγων και πράξεων.

Αν δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτό που λέω, τότε μένω εκτεθειμένος στα σχόλια και τα πειράγματα της παρέας μου. Βέβαια, αν η παρέα μου με κοροϊδεύει αντί να με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου, τότε δεν ξέρω γιατί είναι παρέα μου αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

Σε δεύτερη φάση, υπάρχει και ο ψυχολογικός παράγοντας. Σκέψου το λίγο. Αν είσαι ένα άτομο που συστηματικά λες πράγματα και τελικά δεν τα κάνεις, τι εντύπωση θα σχηματίσεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου; Οι συστηματικές απογοητεύσεις θα σε ρίξουν ψυχολογικά και θα γίνουν αποτρεπτικός παράγοντας για να αναπτυχθείς.

Το να μην ακολουθέις με πράξεις τα όσα λες σε ρίχνει στα μάτια τα δικά σου και των άλλων. Ειδικά μάλιστα αν μιλάς σε μια γυναίκα η ελκυστικότητα σου μειώνεται.

Στάση ζωής

Φυσικά αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες, το φλερτ και τις σχέσεις.

Το να λες πολλά, για κάποιους είναι τρόπος ζωής. Έχοντας περάσει πολλά χρόνια σε μεγάλη εταιρία διεθνούς βεληνεκούς, μπορώ να πω ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Πολλά λόγια και ουσία μηδέν, ή όπως λέμε στην καθομιλουμένη «Μέλι, μέλι και από τηγανίτα τίποτα».

Είναι μία νοοτροπία που ξεκινάει από μικρή ηλικία, ενισχύεται κάποιες φορές στο σχολείο και εκτοξεύεται κατά την επαγγελματική δραστηριότητα κάποιου. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν έχουμε έναν τέτοιο άνθρωπο στην παρέα λέμε ότι θα μπορούσε άνετα να γίνει πολιτικός.

Μέσα στη σχέση

Φτάνοντας στο δια ταύτα, στο ζουμί που λέμε, σκέψου να φέρεις αυτή την νοοτροπία μέσα σε μία σχέση. Γνωρίζεις μία γυναίκα και αρχίζεις να τάζεις. Τάζεις βόλτες, τάζεις ταξίδια, τάζεις περιπέτειες, τάζεις γάμους, τάζεις τον ουρανό με τα άστρα.Λιγότερα λόγια, περισσότερες πράξεις

Ίσως η επιθυμία σου να σιγουρέψεις τη σχέση και να μην χάσεις την κοπέλα που έχεις δίπλα σου να σε κάνει να προσπαθείς υπέρ του δέοντος. Κατανοητό. Αναλογίσου όμως τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στην γυναίκα που έχεις δίπλα σου. Για να σου το δώσω να το καταλάβεις, ο λόγος που γράφω αυτό το άρθρο είναι γιατί αρκετές γυναίκες μου το ζήτησαν. Έχουν βαρεθεί να ακούνε κούφια λόγια από τους άντρες εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, έχουν και οι γυναίκες ένα μερίδιο ευθύνης σε αυτή την κατάσταση. Λίγο οι ανασφάλειες, λίγο ο κοινωνικός προγραμματισμός, λίγο οι φίλες τους, μας αναγκάζουν να δώσουμε ή να τάξουμε πολλά για να τις βοηθήσουμε να χαλαρώσουν.

Όπως και να το δεις, είναι μία περίεργη κατάσταση. Εκείνες ζητάνε περισσότερα από ότι μπορούμε να προσφέρουμε κι εμείς τάζουμε περισσότερα, για να είμαστε σίγουροι ότι θα μας δεχτούν. Πραγματικά μία άκυρη κατάσταση. Ίσως θα ήταν προτιμότερο να κρατούσαμε τα πράγματα πιο απλά με λιγότερα λόγια.

Για λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις, δες εδώ

Κράτα τα πράγματα απλά

Αντί να λες πολλά, λοιπόν, κράτα το στόμα σου κλειστό. Πες λιγότερα λόγια. Πες μόνο αυτά που χρειάζεται να πεις και τίποτα παραπάνω. Αν σε θέλει, δεν θα κολλήσει σε αυτό. Αντιθέτως! Σκέψου το λίγο.

Μπαίνεις σε μία αντιπροσωπία αυτοκινήτων και βλέπεις ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει. Διαβάζεις το φυλλάδιο του και βλέπεις ότι προσφέρει δέκα μοναδικά σημεία, οπότε αποφασίζεις να το αγοράσεις. Στην πορεία διαπιστώνεις ότι από τα δέκα μπορεί να κάνει μόνο τα οκτώ. Φυσικά απογοητεύεσαι και δεν θες να ασχοληθείς ξανά με αυτό το μοντέλο και μάλιστα το λες και σε άλλους, για να το ξέρουν.

Μπαίνεις σε μία αντιπροσωπία αυτοκινήτων και βλέπεις ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει. Διαβάζεις το φυλλάδιο του και βλέπεις ότι προσφέρει μόνο έξι μοναδικά σημεία. Αποφασίζεις να το αγοράσεις γιατί σου αρέσει. Στην πορεία διαπιστώνεις ότι το μοντέλο ξεπερνάει τις προσδοκίες σου κατά πολύ και τελικά έχει και άλλα δύο κρυφά σημεία που δεν τα ήξερες. Εννοείται ότι θα το κρατήσεις όσο περισσότερο μπορείς και θα το πεις και σε άλλους.

Ίδιο αποτέλεσμα με άλλη προσέγγιση. Η πρώτη εμπεριέχει απογοήτευση ενώ η δεύτερη απρόσμενη χαρά και ικανοποίηση. Εσύ ποια περίπτωση θες να είσαι;

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!