Χειριστικές συμπεριφορές και πως να τις διαχειριστείς - Men's Bible

Χειριστικές συμπεριφορές και πως να τις διαχειριστείς

Χειριστικές συμπεριφορές και πως να τις διαχειριστείς, Γυναίκεια Τεστ: Γιατί σε «τεστάρουν» οι γυναίκες στο φλερτ και πως να το αντιμετωπίσεις

Σήμερα θέλω να ασχοληθούμε με τις χειριστικές συμπεριφορές, ένα φαινόμενο που το παρατηρώ συχνά στους γύρω μου, που μου έχει συμβεί κι εμένα, και που αρκετοί από τους ανθρώπους που μιλάμε καθημερινά, μας το αναφέρουν.

Είναι ένα κλασσικό μοτίβο λειτουργίας που παρατηρείται από όλους και άνδρες και γυναίκες που έχουν χειριστικές συμπεριφορές. Ας υποθέσουμε ότι βγαίνεις ένα πρώτο ραντεβού με κάποια και είστε στη φάση που γνωρίζεστε μεταξύ σας. Ανταλλάσετε απόψεις, ιδέες, επιθυμίες, ενδιαφέροντα και ψάχνετε να δείτε αν ταιριάζετε. Κάπου εκεί αρχίζει να σου ορίζει το πώς θέλει την σχέση και εκεί αρχίζει το μοτίβο να μπαίνει σε δράση.

Ωστόσο, προτού ξεκινήσουμε την ανάλυση, να αναφέρουμε ότι αυτός ο τύπος γυναίκας δεν είναι ο πιο συνηθισμένος. Ας μην πάμε σε ακρότητες τύπου “όλες έτσι είναι”. Εκεί έξω υπάρχουν πολλές αξιόλογες και εκπληκτικές γυναίκες να γνωρίσεις.

Ποιος έχει τον έλεγχο;

«Εμένα μου αρέσει ο άντρας να με πηγαινοφέρνει με το αυτοκίνητο»

«Μου αρέσει να μου φτιάχνουν πρωινό»

«Θέλω έναν άντρα να είναι γυμνασμένος και να με κάνει να ανατριχιάζω»

Εντάξει, νομίζω το κατάλαβες και λογικά σου έχει συμβεί κι εσένα. Άσχετα με το τι θα πει, το μοτίβο είναι το ίδιο. Εκείνη δηλώνει τι θέλει σε μία σχέση και εσύ όσο την ακούς, προσπαθείς να ταιριάξεις στις κατηγορίες και να δεις σε πόσα από αυτά που ζητάει μπορείς να την καλύψεις.

Συγχαρητήρια, σε έχει ήδη τραβήξει στο πλαίσιο λειτουργίας της. Όση ώρα ψάχνεσαι να δεις σε τι την καλύπτεις, ξεχνάς κάτι βασικό. Ότι κι εσύ θέλεις πράγματα από μία γυναίκα, τα οποία όμως τα παραβλέπεις για να δώσεις προτεραιότητα σε εκείνη.

Αυτό λέγεται Πλαίσιο Λειτουργίας και εσύ μόλις απορροφήθηκες από το δικό της.

Πως αντιμετωπίζεις τις χειριστικές συμπεριφορές;

Κανονικά θα έπρεπε να την αφοπλίσεις, για να της «κόψεις την φόρα». Δηλαδή να της δώσεις να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ορίζει μόνη της την διαδικασία αλλά μαζί σου. Αυτό θα μπορούσες να το κάνεις με μία απλή ατάκα όπως «Καλά, εσύ δεν θες άντρα. Τον σούπερμαν θες!». Χρειάζεται κάτι απλό, αφοπλιστικό, με χιούμορ. Να δείξεις ότι το διαχειρίζεσαι με άνεση και χωρίς άγχος.

Θα κάνει πάρα πολλά κατά την διάρκεια του ραντεβού, τα οποία θα είναι για να ελέγξει την βραδιά και να καθορίσει τον ρυθμό της. Αυτό σημαίνει άλλωστε χειριστικές συμπεριφορές. Να είσαι όμως σίγουρος ότι δεν το κάνει επίτηδες. Εντάξει, είπαμε ότι είναι λίγο πιο ευέλικτες επικοινωνιακά από τους άντρες αλλά ας μην υπερβάλουμε.

Άλλωστε όπως εξηγούμε και στο παρακάτω βίντεο, οι περισσότερες κοπέλες είναι σύμμαχοι σου:

Μάθε να επικοινωνείς μη λογικά

Άλλο ένα σημείο στο οποίο κάνουμε λάθος σαν άντρες είναι το γεγονός ότι προσπαθούμε να αναλύσουμε την κατάσταση με την λογική. Ενόσω εκείνη κάνει τα πιθανώς περίεργα σχόλια της, εμείς προσπαθούμε να το αναλύσουμε λογικά και να περάσουμε σε συμπεράσματα. Λάθος! Δεν χρειάζεται να βγάλεις συμπεράσματα, ούτε και να αναλύσεις την κατάσταση με αυτό τον τρόπο.

Αυτό που χρειάζεται σε τέτοιες χειριστικές καταστάσεις είναι να δείξεις την ικανότητα σου, σαν άντρας, να στέκεσαι και να αποκρούεις τα προβλήματα σαν υπέρ-ήρωας.

Να θυμάσαι ότι οι γυναίκες έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν αν πάει λάθος το ραντεβού ή η σχέση. Όταν σε γνωρίζουν, λοιπόν, προσπαθούν να σου εκφράσουν τις ανησυχίες τους και τους φόβους τους. Και αυτό που περιμένουν από εσένα, είναι να δουν κάποιον που ξέρει πώς να την προστατέψει και να την υπερασπιστεί.

Δεν χρειάζεται να αναλωθείς σε εξηγήσεις και δικαιολογίες. Φρόντισε απλά να χαμογελάσεις με τις ανησυχίες της και να την καθησυχάσεις.

Ακόμη και αν σου παρουσιαστεί ως το θύμα, η αδύναμη, η ευάλωτη ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει καμία σημασία. Ο (ακούσιος) λόγος που το κάνει, είναι αυτός που αναφέραμε παραπάνω.

Θες να μπορείς να διαχειρίζεσαι τέτοιες καταστάσεις; Δες εδώ

Προσοχή

Μίας και το αναφέραμε, είναι ελαφρώς αφύσικο να σου παρουσιαστεί μία γυναίκα ως αδύναμη, με προβλήματα, σε δύσκολη κατάσταση ή κάτι αντίστοιχο.

Συνήθως, ένας άνθρωπος θα αποφύγει να εκφραστεί κατά αυτόν τον τρόπο για να μην δημιουργήσει κακή εικόνα. Όταν μία γυναίκα έρχεται και με το καλημέρα σου λέει ότι έχει θέματα, ότι τη μία λέει μαύρο και την άλλη άσπρο, ότι σήμερα είναι και αύριο δεν είναι, ότι όταν την γνωρίσεις καλύτερα ίσως απογοητευτείς και άλλα αντίστοιχα, τότε υπάρχει θέμα.Χειριστικές συμπεριφορές και πως να τις διαχειριστείς

Με αυτή την κίνηση της, οριοθετεί την κατάσταση με έναν κακό τρόπο, καθώς κάνει αναγωγή σε ένα από τα βασικά σου ένστικτα.

Η ανάγκη σου να προστατέψεις μία ανήμπορη γυναίκα, θα σε κάνει να κολλήσεις και τότε μπορεί να χάσεις τον έλεγχο. Επίσης, αν το δεχτείς, θα της δώσεις πάτημα για αργότερα. Αν κάτι πάει στραβά, θα έχει κάθε δικαίωμα να σου πει «Ναι αλλά το ήξερες αυτό, γιατί στο είχα πει από την αρχή», κάτι που δεν είναι δικαιολογία βέβαια.

Να θυμάσαι λοιπόν ότι στις συναναστροφές σου είστε σημαντικοί και οι δύο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!