Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ! - Men's Bible

Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ!

Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ!

Ποιος είναι το μεγαλύτερο σου εμπόδιο όταν πρόκειται να γνωρίσεις κάποια γυναίκα; Σκέψου το λίγο. Κάνε μια λίστα. Δες τα τρία πρώτα εμπόδια που θα έχεις σημειώσει.

Αλήθεια το λέω, σκέψου το και γράψε το. Ό,τι και να έγραψες είναι σωστό, αλλά όχι εντελώς. Δεν φταίνε ακριβώς αυτά τα θέματα, όποια και να είναι.

Βλέπεις, το μεγαλύτερο σου εμπόδιο είσαι εσύ. Είναι ο τρόπος που βλέπεις εσύ τον εαυτό σου σε σχέση με αυτά. Φταίνε δηλαδή οι περιορισμοί που θέτεις εσύ στον εαυτό σου.

Ας πούμε, θες να μιλήσεις σε κείνη την ψηλή ξανθιά που δεν τολμάς ούτε να κοιτάξεις. Θες να μπεις σφαίρα στο γραφείο του αφεντικού και να ζητήσεις την αύξηση που δικαιούσαι. Το τολμάς; Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι, αν το καλοεξετάσεις, η πεποίθησή σου ότι, είτε τολμήσεις είτε όχι, εκείνο που σε περιμένει είναι μια πλαδαρή κι ολοστρόγγυλη αποτυχία.

Πώς ξεπερνάς λοιπόν αυτά τα βαθιά ριζωμένα μέσα σου πιστεύω που δρουν τόσο περιοριστικά; Δεν έχει να κάνει μονάχα με τις γυναίκες. Έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορείς να πάρεις εσύ ο ίδιος τον έλεγχο της ζωής σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 1: Οι γυναίκες αγαπούν μονάχα τα κακά παιδιά.

Η αλήθεια είναι πως εξελικτικά, οι γυναίκες προτιμούν τους άντρες που τους παρέχουν ασφάλεια. Μπορεί η κατηγορία αυτών των αντρών να έχει κάποια κοινά με αυτό που λέμε «κακά παιδιά». Αλλά δεν είναι ένα και το αυτό. Το έχουμε ξαναγράψει άλλωστε. Σε μια γυναίκα αρέσουν οι ισχυροί άντρες και όχι οι αδύναμοι. Άρχισε λοιπόν να φέρεσαι, και κυρίως να νιώθεις, σαν να είσαι ένας τέτοιος άνδρας.

Να δείχνεις και να αισθάνεσαι σίγουρος και ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Να φαίνεται ότι δεν χρειάζεσαι τους άλλους να σε εκτιμούν, να φαίνεται ότι γνωρίζεις την αξία σου και ότι νιώθεις ασφαλής και σίγουρος με τον εαυτό σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 2: Αυτά τα κόλπα πιάνουν μονάχα στους άλλους (όχι σε μένα).

Όχι. Ότι σου λέω πιάνει σε όλους γιατί δεν έχει σχέση με το πώς είσαι εσύ, αλλά με το πόση δουλειά θα κάνεις. Αν δεν έπιανε δεν θα σου το έλεγα.

Εντάξει δηλαδή, αν αποφασίσεις ότι κάτι δεν δουλεύει και ότι θα είναι χαμένος χρόνος αν καταπιαστείς με δαύτο, τότε σίγουρα δεν θα δουλέψει. Αν δεν αγοράσεις λαχείο δεν μπορεί ποτέ να κερδίσεις το λαχείο, σωστά; Προσπάθησε να εφαρμόζεις αυτά που διαβάζεις στα άρθρα μας. Κάνε εξάσκηση στα μικρά μυστικά της επιτυχίας. Δες πώς το κάνει κάποιος με περισσότερη άνεση στην επικοινωνία του, αντέγραψε αυτόν, ας πούμε. Αγόρασε το λαχείο.

Λανθασμένη πεποίθηση 3: Δεν έχω ενδιαφέρον, ως άνθρωπος.

Ο Τζέημς Τζόυς, ο συγγραφέας του Οδυσσέα και των Δουβλινέζων είχε πει πως ποτέ στην ζωή του δεν είχε γνωρίσει άνθρωπο που να μην έχει ενδιαφέρον. Λες να μην ήξερε τι του γινόταν; Βεβαίως και ήξερε. Και όποιος λέει πως δεν είναι ενδιαφέρων άνθρωπος απλώς αποκαλύπτει την χαμηλή του αυτοεκτίμηση. Το προσπερνάμε λοιπόν και πάμε να δούμε πόσο ενδιαφέρων είσαι στα αλήθεια.

Ας πούμε. Σου αρέσουν οι Μετάλλικα, σε πολλούς αρέσουν. Δεν έχει ενδιαφέρον αυτό, από μόνο του. Ενδιαφέρον έχουν οι ιστορίες που σε οδήγησαν σε αυτή την προτίμηση. Ακούγατε Μετάλλικα  με τον ροκά πατέρα σου. Είχες ένα μπλουζάκι στο σχολείο κι έφαγες αποβολή για αυτό. Μάζευες λεφτά για να πας στη συναυλία τους, έχασες το εισιτήριό σου, χώθηκες κρυφά. Όλα τα παραπάνω είναι απλώς παραδείγματα. Τα γεγονότα τα ίδια δεν έχουν ενδιαφέρον. Όμως οι ιστορίες που συνοδεύουν τα γεγονότα, οι ιστορίες που μας οδηγούν σε αυτά, που μας λένε γιατί έχουμε αυτά τα γούστα, αυτές τις συνήθειες, αυτά τα ακούσματα, τα διαβάσματα, τις προτιμήσεις. Αυτές οι ιστορίες αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι.

Το μεγαλύτερο σου εμπόδιο; Εσύ!

Λανθασμένη πεποίθηση 4: Δεν είμαι αρκετά εμφανίσιμος.

Δεν είναι ότι οι γυναίκες δεν ενδιαφέρονται για την εξωτερική εμφάνιση των αντρών. Ενδιαφέρονται, αλλά πολύ -πολύ λιγότερο από όσο ενδιαφέρονται οι άντρες για την εξωτερική εμφάνιση των γυναικών.

Αν νιώθεις όμως άσχημα μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Πήγαινε γυμναστήριο. Μην έχεις όμως στόχο να αρέσεις στις γυναίκες. Να έχεις πρώτιστα στόχο να αρέσεις στον εαυτό σου. Το κοινωνικό στάτους ενδιαφέρει περισσότερο τις γυναίκες, ο δυναμισμός σου, παρά η εμφάνισή σου αυτή καθαυτή. Αλλά αν υπάρχουν πράγματα που μπορείς να διορθώσεις στην εμφάνισή σου να το κάνεις. Κυρίως για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου.

Λανθασμένη πεποίθηση 5: Οι γυναίκες μου προκαλούν νευρικότητα.

Δεν σου προκαλούν νευρικότητα οι γυναίκες. Εσύ προκαλείς στον εαυτό σου νευρικότητα. Είναι εντελώς εσωτερικό το θέμα σου. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να το ξεπεράσεις.

Πρακτική εξάσκηση είναι η απάντηση που γυρεύεις, φίλε μου. Να συναναστρέφεσαι γυναίκες όσο το δυνατόν συχνότερα, και θα δεις ότι η νευρικότητά σου θα μειώνεται ώσπου να εξαλειφθεί πλήρως. Και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντικαταστήσει την πρακτική εξάσκηση, διάβασε όσα βιβλία θες, αν δεν τριφτείς εκεί έξω στη ζωντανή συναναστροφή η νευρικότητά σου δεν θα νικηθεί. Μπορεί να είχες κάποτε μια άσχημη εμπειρία, το δέχομαι. Κάποια ανόητη γυναίκα να σε έκανε να νιώσεις βλάκας. Ο μόνος τρόπος να το ξεπεράσεις αυτό είναι να αντικαταστήσεις την παλιά σου αρνητική εμπειρία με μια νέα εμπειρία, θετική. Και ο μόνος τρόπος να τη ζήσεις αυτή την εμπειρία είναι να ξεκινήσεις να γνωρίζεις γυναίκες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!