«Μα τι θα πει ο κόσμος;»: Μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε Φρενάρει στο Φλερτ - Men's Bible

«Μα τι θα πει ο κόσμος;»: Μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε Φρενάρει στο Φλερτ

«Μα τι θα πει ο κόσμος;»: Μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε φρενάρει στο φλερτ

Κάποιες φορές αναλογίζομαι το πώς μεγαλώνουμε, το πώς μας εκπαιδεύει η κοινωνία γύρω μας και το πώς αυτός ο κοινωνικός προγραμματισμός μας φρενάρει όταν θέλουμε να φλερτάρουμε και πραγματικά στεναχωριέμαι.

Γιατί θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να πούμε σε μια κοπέλα ότι μας αρέσει γιατί θα γελάνε οι γύρω;

Σταμάτα να πιστεύεις ότι σου λένε

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο βαριέμαι όταν ακούω στερεότυπα να αναπαράγονται. «Όλες οι γυναίκες είναι χαζές, όλοι οι άντρες είναι γουρούνια». Βαριέμαι να τα ακούω και με ενοχλεί όταν ακούω τέτοια σχόλια από άτομα μικρότερης ηλικίας που δεν έχουν προλάβει να γνωρίσουν τόσα πολλά άτομα για να έχουν ολοκληρωμένη άποψη.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι γιατί έχουμε την τάση να αναπαράγουμε αυτά που ακούμε χωρίς να φιλτράρουμε. Ποιος μου το είπε; Γιατί μου το είπε; Έχει σημασία για εμένα; Έχει την αντίστοιχη εμπειρία για να λέει κάτι τέτοιο;

Πολλές φορές, απλά λέμε τέτοιες ατάκες για να κρύψουμε τον φόβο ή την ανασφάλειά μας. Πολύ συχνά, στις εξόδους μας με τους μαθητές, τα πρώτα λεπτά που προσεγγίζουμε γυναίκες και μέχρι να ξεπεράσουν το άγχος τους, μου λένε «Θα μου μιλήσει άσχημα / Θα με κοροϊδέψει». Αν τους πίστευα, δεν θα μιλούσαμε ποτέ σε καμία. Η πεποίθηση αυτή θα είχε φρενάρει την όλη διαδικασία. Όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Κάνε αυτό που νιώθεις και μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε φρενάρει

Πάντα με σεβασμό προς αυτή που έχεις μπροστά σου, πες και κάνε αυτό που νιώθεις. Μην περιμένεις να πάρεις έγκριση από κανέναν. Δεν χρειάζεται να σε κοιτάξει, να την κοιτάξεις και να ανταλλάξετε ματιές για να πας κοντά της. Δεν χρειάζεται να πάρεις την έγκριση του κολλητού σου ή της παρέας σου για να μιλήσεις σε μία γυναίκα.

Πολλές φορές, οι φίλοι και οι γνωστοί γίνονται τροχοπέδη γιατί αγχώνονται και εκφράζουν την αμφισβήτησή τους σε εμάς. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις μία τέτοια άποψη να σε φρενάρει.

«Μα τι θα πει ο κόσμος;» Αυτή είναι η πιο κλασσική ατάκα που ακούω. Ποιος είναι ο κόσμος, λοιπόν; Ποιος θα παρεξηγηθεί αν μιλήσω σε κάποια;

Γιατί μας ενδιαφέρει η άποψη αγνώστων ανθρώπων; Γιατί μας έχουν εκπαιδεύσει να μας ενδιαφέρει και ποιος το ξεκίνησε; Τις περισσότερες φορές ξεκινάει από το σπίτι μας.

«Κοίτα να συμπεριφερθείς καλά, μην μας κάνεις ρεζίλι εκεί που θα πάμε». Πόσες φορές στη ζωή σου το έχεις ακούσει αυτό; Πόσες μανάδες και πατεράδες το λένε αυτό; Το ακούσαμε τόσο πολύ που αποτυπώθηκε στο μυαλό μας και πλέον το αναπαράγουμε μόνοι μας.

Ήρθε η ώρα να το αφήσουμε πίσω μας.«Μα τι θα πει ο κόσμος;»: Μην αφήνεις τη γνώμη των άλλων να σε φρενάρει στο φλερτ

Πάντα να κάνεις την κίνηση σου με σεβασμό

Φτάνοντας στο ζουμί της υπόθεσης, ο λόγος για τον οποίο δεν πετυχαίνεις στο φλερτ, είναι γιατί κι εσύ ο ίδιος δεν το πιστεύεις. Ακούγοντας όλα αυτά που λένε οι γύρω μας και εν τέλει, πιστεύοντας τα, φτάνουμε στο σημείο να περιορίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

Δημιουργούμε τόσες πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις και βάζουμε τόσα πολλά φρένα στον εαυτό μας που μετά μας παίρνει μία ζωή ολόκληρη για να τα αφαιρέσουμε.

Ίσως έχεις πιάσει τον εαυτό σου να ρωτάει κάποια κοπέλα «Γιατί διάλεξες εμένα;» αφού έχετε κάνει κάτι. Ο μόνος λόγος για να το κάνεις αυτό, είναι γιατί έχεις αμφιβολίες για την αξία σου και ψάχνεις να βρεις επιβεβαίωση απ’ έξω.

Όσο κι αν αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, όσο κι αν αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς η ότι δεν αξίζεις, πάντα μα πάντα να κάνεις την κίνησή σου. δες το ως μία προσωπική πρόκληση. Τι μπορώ να κάνω για να προκαλέσω τον εαυτό μου; Πως μπορώ να ξεπεράσω τα όριά μου και να γίνω καλύτερος;

Θες να αποκτήσεις ένα ξεκάθαρο πλάνο για να βελτιωθείς στο φλερτ; Δες εδώ

Για να μη σε φρενάρει η γνώμη των άλλων στο φλερτ κάνε ένα Reality Check

Είναι σημαντικό να έχεις τον έλεγχο της κατάστασης. Ο μόνος τρόπος για να πετύχεις στο φλερτ με μία γυναίκα είναι να εκφράσεις τα θέλω σου και τις προθέσεις σου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τσεκάρεις συστηματικά το τι γίνεται γύρω σου. Αυτό που μου αρέσει να λέω «Reality Check» ή αλλιώς, «Έλεγχο της κατάστασης».

Προσέγγισες μία γυναίκα και μιλάτε εδώ και δέκα λεπτά. Κάπου εδώ πρέπει να κάνεις τον πρώτο έλεγχο. Είναι θετική; Προχωράει καλά η κατάσταση;

Αν η απάντηση είναι ναι, τότε πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, δηλαδή να φλερτάρεις. Δεν έχει νόημα να περάσεις μισή ή μία ώρα με μία γυναίκα απλά μιλώντας περί ανέμων και υδάτων.

Το επόμενο βήμα θα είναι να αλλάξεις θέμα και να περάσεις σε κάτι που είναι πιο προσωπικό και που θα κάνει λίγο πιο ξεκάθαρες τις προθέσεις σου, αν δεν τις έχεις κάνει ήδη.

Προχωρώντας, κάνεις τον επόμενο έλεγχο. Έχει πάει καλά; Είναι θετική σε αυτά που της λέω; Αν οι απαντήσεις είναι ναι, τότε πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα και να της ζητήσεις να ξαναβρεθείτε. Ζήτα το τηλέφωνό της και πες της πότε θα την πάρεις.

Κάνε το ξεκάθαρο στο μυαλό της και το δικό σου ότι η συνάντηση σας δεν θα είναι φιλική.

Αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει σε κάθε βήμα της προσέγγισης σου και φυσικά και στα επόμενα ραντεβού. Κάθε φορά που θα προχωράς στο επόμενο βήμα, κάνε έναν έλεγχο και βεβαιώσου ότι όλα πάνε καλά. Αν όχι, δες τι πρέπει να αλλάξεις για να το διορθώσεις. Αν ναι, τότε κλιμάκωσε και πέρνα στο επόμενο στάδιο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!