Ωραίος και Cool: Πώς να δίνεις τη σωστή Εικόνα σε κάθε Περιβάλλον - Men's Bible

Ωραίος και Cool: Πώς να δίνεις τη σωστή Εικόνα σε κάθε Περιβάλλον

Ωραίος και Cool: Πώς να δίνεις τη σωστή εικόνα σε κάθε περιβάλλον

Όσο περισσότερο κοινωνικοποιείσαι, τόσο περισσότερο καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να δείχνεις ωραίος και cool τύπος.

Οι άνθρωποι που συναντάς βγάζουν αστραπιαία συμπεράσματα για εσένα, βασισμένοι στο ντύσιμο σου, τη γλώσσα του σώματος σου, την παρέα σου, το πως σου συμπεριφέρονται οι άλλοι γύρω σου κλπ.

Τα συμπεράσματα αυτά, συχνά καθορίζουν και το πώς οι άνθρωποι αυτοί θα σε αντιμετωπίσουν. Τουλάχιστον, μέχρι να τους δώσεις έναν καλό λόγο να αλλάξουν την αρχική εντύπωση που σχημάτισαν για εσένα.

Αν σε βλέπουν ως ωραίο και χαρισματικό τύπο, μπορεί να σε κοιτάζουν τακτικά, να προσπαθήσουν να σε πλησιάσουν ή να σου μιλήσουν ευθέως.

Οι γυναίκες μπορεί να κοντοστέκονται κοντά σου και να σου στέλνουν σημάδια πως είναι διαθέσιμες για κάποια γνωριμία. Οι άνδρες πάλι μπορεί να σου πιάνουν κουβέντα και να προσπαθήσουν να σε συμπεριλάβουν στην παρέα τους.

Αν όμως σχηματίσουν εντελώς διαφορετική εικόνα για εσένα και σε βλέπουν ως τύπο βαρετό και περίεργο, τότε και η αντίδραση τους θα είναι ανάλογη.

Μπορεί να σε σχολιάσουν αρνητικά με την παρέα τους ή να θέλουν να διατηρήσουν τις αποστάσεις τους από εσένα. Οι γυναίκες που σε βλέπουν ως βαρετό ή περίεργο, θα αποφύγουν να σε κοιτάξουν και θα κρατήσουν μια κλειστή στάση ώστε να σε αποθαρρύνουν να τις προσεγγίσεις.

Οι άνδρες από την πλευρά τους μπορεί να σε κοροϊδέψουν ή να σε χρησιμοποιήσουν για να κάνουν τον εαυτό τους να φανεί πιο δυναμικός, αρχηγικός κλπ.

Όπως συμβαίνει και σε όλες τις πολύ μεγάλες συναθροίσεις ανθρώπων, οι περισσότεροι δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πλειοψηφία των άλλων ανθρώπων γύρω τους.

Αντίθετα, ενδιαφέρονται γι’ αυτούς  τους λίγους που βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνικής ιεραρχίας. Γι’ αυτό είτε θες να φλερτάρεις, είτε θες να κάνεις φίλους, στόχος σου είναι να κάνεις τον εαυτό σου τον πιο ωραίο και cool τύπο στο περιβάλλον που βρίσκεσαι.

Ωραίος και Cool: Η σωστή προετοιμασία

Η γλώσσα σώματος, η αίσθηση του χιούμορ, το ντύσιμο σου, η ικανότητα σου να αφηγείσαι ιστορίες, ο τρόπος που αλληλεπιδράς με τους άλλους, όλα αυτά παίζουν ρόλο στο πόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο σε εκλαμβάνουν οι άλλοι.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν χαρακτηριστικά και δεξιότητες που πρέπει να έχεις καλλιεργήσει από πριν και όχι κάτι που προσπαθείς να κάνεις σωστά εκείνη τη στιγμή.

Δε γυρνάς ένα διακόπτη και ξαφνικά λες πιο συναρπαστικές ιστορίες. Αντίθετα το καλλιεργείς.

Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι και παρουσιάζεις τον εαυτό σου είναι ρουτίνα και συνήθεια.

Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο επικεντρώνεσαι στο να καλλιεργήσεις συγκεκριμένες συμπεριφορές, τόσο περισσότερο βοηθάς τον εαυτό σου να βελτιώσει την εικόνα που προβάλει προς τα έξω.

Τι προσέχουν περισσότερο οι άλλοι

Τι είναι αυτό που κάνει τους άλλους να σε κατατάσσουν στην κατηγορία του ωραίου και cool τύπου;

Υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία οι άλλοι προσέχουν και στα οποία βασίζονται για να αξιολογήσουν την παρουσία σου.

Αυτά είναι:

  • Η παρέα σου.
  • Το πώς αλληλεπιδράς με τους άλλους (αν τους βοηθάς να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους ή ρίχνεις τη διάθεση τους).
  • Πως σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι (σε αναγνωρίζουν, σε αγνοούν).
  • Γενικά το αν μιλάς με άλλους ή μιλάς μόνο με τα δύο τρία άτομα που ξέρεις.
  • Τη θέση που έχεις πάρει στο χώρο (άλλο να βρίσκεσαι στο κέντρο του δωματίου και άλλο να στέκεσαι με την παρέα σου στη γωνία σαν να σας έχουν βάλει τιμωρία).

Γενικά να θυμάσαι πως οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν παρέα με cool άτομα, γιατί από αυτά τα άτομα λαμβάνουν κάποιου είδους αξία.

Αν λοιπόν οι άλλοι βλέπουν τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς να απολαμβάνουν την κουβέντα μαζί σου, να έχουν ανεβασμένη διάθεση και να περνούν καλά, τότε σε βλέπουν ως ωραίο και cool τύπο.

Επίσης, είσαι κοινωνικός; Μιλάς και γνωρίζεις άλλους ανθρώπους; (Πρόσεξε όμως, κοινωνικός, όχι εξωστρεφής. Αρκετοί συγχέουν την εσωστρέφεια με τις ντροπές και πιστεύουν πως για να είσαι κοινωνικός πρέπει οπωσδήποτε να είσαι και εξωστρεφής, αλλά αυτό δεν ισχύει).

Δε χρειάζεται οπωσδήποτε να είσαι εσύ αυτός που πλησιάζει τους άλλους για να τους μιλήσει, αρκεί να είσαι φιλικός και ζεστός προς τους ανθρώπους που έρχονται να σου μιλήσουν.

Τα παραπάνω αποτελούν απλά σημάδια που βοηθούν τους άλλους να σχηματίσουν μια εντύπωση για εσένα.

Αν λοιπόν μάθεις πώς να τα αξιοποιείς σωστά, τότε είναι πολύ εύκολο να γίνεις ο πιο ωραίος και cool τύπος εκεί πέρα.Ωραίος και Cool: Πώς να δίνεις τη σωστή εικόνα σε κάθε περιβάλλον

Το πιο σημαντικό

Απ’ όλα όσα ανέφερα πιο πάνω, το πιο σημαντικό είναι πως ο πιο ωραίος και cool τύπος, είναι αυτός που διασκεδάζει και προσφέρει αξία στους άλλους γύρω του.

Δεν προσπαθεί να κερδίσει την αποδοχή τους και την προσοχή τους. Ούτε προσπαθεί ξανά και ξανά να κρατήσει τους άλλους ικανοποιημένους αμελώντας τον εαυτό του.

Απολαμβάνει το περιβάλλον και τη συζήτηση και προσφέρει αξία, δηλαδή προσοχή, αποδοχή, γνώσεις, διασκέδαση κλπ, στους άλλους, επειδή ο ίδιος θέλει να το κάνει.

Το παράδοξο με το να είσαι ωραίος και cool τύπος βρίσκεται στο γεγονός πως είναι πολύ δύσκολο να είσαι ωραίος και cool ενώ επιθυμείς να είσαι ωραίος και cool.

Όσο περισσότερο το θέλεις και το προσπαθείς, τόσο λιγότερο ωραίος και cool δείχνεις.

Από εκεί και πέρα να θυμάσαι πως δεν έχει σχέση με το πώς είσαι ως προσωπικότητα και χαρακτήρας. Μπορεί να είσαι αρκετά ομιλητικός ή πιο λακωνικός. Μπορεί να είσαι πιο εξωστρεφής ή πιο εσωστρεφής. Δεν έχει σημασία.

Αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις αποκτήσει τις σωστές συνήθειες στο πως κινείσαι και στέκεσαι στο χώρο και στο πως αλληλεπιδράς με τον κόσμο.

Ποιο είναι όμως το πλεονέκτημα του να είσαι ένας ωραίος και cool τύπος;

Όποτε βλέπεις ανθρώπους να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο για κάτι, όπως είναι το να είσαι cool, υπάρχει λόγος.

Το να γίνεις cool ουσιαστικά σημαίνει να ανταγωνιστείς τους άλλους στην παρουσίαση των καλών και ελκυστικών χαρακτηριστικών σου.

Πράγμα που σε βοηθάει να δημιουργήσεις περισσότερες ευκαιρίες για ερωτικές γνωριμίες, φιλίες, ευκαιρίες καριέρας κλπ.

Όσο περισσότερο βελτιώνεις τον εαυτό σου και καλλιεργείς τις σωστές συνήθειες στον τρόπο που επικοινωνείς και συμπεριφέρεσαι, τότε είναι σίγουρο πως θα γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου και θα μετατραπείς σε έναν ωραίο και cool τύπο που ο καθένας θέλει στην παρέα του.

Αν θες να μάθεις περισσότερα για το ποιες δεξιότητες και συμπεριφορές να καλλιεργήσεις και πώς να τις εξασκήσεις, δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!