Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει! - Men's Bible

Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει!

Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει!, Ο απλός Κανόνας για ποιοτικές Γνωριμίες και Σχέσεις, Πως μπορώ να εκμηδενίσω το Άγχος στο Φλερτ;

Η αλήθεια είναι πως όλοι ψάχνουμε από καιρό σε καιρό να βρούμε κάποια δικαιολογία. Άλλοι μικρές δικαιολογίες, άλλοι μεγάλες και άλλοι παράλογες.

Οι λόγοι ποικίλουν ανάλογα με την κατάσταση και το άτομο, παρ’ όλα αυτά όμως συνήθως ψάχνουμε για δικαιολογία όταν προσπαθούμε να αποφύγουμε κάτι ή όταν έχουμε κάνει κάτι και δεν θέλουμε να αναβάλουμε την ευθύνη.

Και είναι λυπηρό, αλλά παρατηρώ συχνά, τόσο σε ανθρώπους που θέλουν να βελτιωθούν στο φλερτ, αλλά δεν κάνουν κάτι για αυτό, όσο και στην κοινωνία γενικότερα, μια αυξανόμενη τάση να αποποιούμαστε την ευθύνη μας και να ψάχνουμε δικαιολογία στους άλλους, στις συνθήκες, στις γυναίκες που έχουν αλλάξει κλπ.

Όταν μετατοπίζουμε όμως το κέντρο βάρους στους άλλους, ταυτόχρονα παραχωρούμε και όλη τη δύναμη που έχουμε για να κάνουμε κάτι για αυτό. Οπότε, πολλοί άνθρωποι κολλάνε και δεν μπορούν να προχωρήσουν μπροστά επειδή «περιμένουν κάποιον άλλο να διορθώσει τα προβλήματά τους».

Και όλοι ξέρουμε τι γίνεται όταν περιμένουμε από τους άλλους. Βασικά δεν γίνεται τίποτα…

Τελικά αυτό που κάνουμε όταν βρίσκουμε συνέχεια δικαιολογίες είναι να απαλλάσσουμε τον εαυτό μας από κάθε βάρος και ευθύνη για να κάνουμε κάτι για εμάς τους ίδιους. Και για όλα μας φταίνε οι άλλοι.

Γινόμαστε τα «θύματα», και έχουμε και αιτιολογίες για το γιατί δεν καταφέρνουμε τίποτα στη ζωή μας.

Ωστόσο, αν θέλουμε να καταφέρουμε μεγάλα πράγματα, αν θέλουμε να έχουμε μια υγιή, γερή και γεμάτη σχέση, από επιλογή και όχι μια σχέση από ανάγκη, τότε είναι στο χέρι μας να βεβαιώσουμε ότι αυτό θα συμβεί. Αν θέλουμε να έχουμε στην προσωπική μας ζωή τις γυναίκες που μας αξίζουν, τότε κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό.

Γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις ότι αποκτάς μεγάλη δύναμη όταν πάρεις την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου. Είναι μία από τις βασικές αρχές του να είσαι άνδρας αξίας, το να είσαι υπεύθυνος, να εστιάζεις σε όσα μπορείς να ελέγξεις και να κάνεις το καλύτερο δυνατό. Όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως ήθελες, να μην κρύβεσαι πίσω από τις δικαιολογίες και απλά να λες «κάτι έκανα λάθος». Και έπειτα να διορθώνεις το πρόβλημα και να προχωράς.

Οπότε σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σου τέσσερις στρατηγικές που θα σε βοηθήσουν να αφήσεις στην άκρη τις δικαιολογίες για τη ζωή σου.

#1 Εστίασε σε ότι μπορείς να ελέγξεις

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκτός του ελέγχου σου.

Δεν μπορείς να ελέγξεις τη σύντροφό σου. Μπορείς να την επηρεάσεις, αλλά όχι να την ελέγξεις. Δεν μπορείς να ελέγξεις το αφεντικό σου, τον καιρό ή την οικονομία. Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις.

Όταν όμως εστιάζεις σε όσα δεν μπορείς να ελέγξεις, στην πραγματικότητα «δένεις» τον εαυτό σου, καθώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτά. Και δίνεις πολύ χρόνο σε πράγματα για τα οποία δεν μπορείς να κάνεις κάτι.

Αντί αυτού, πάρε αυτή την ενέργεια και δώσε την σε πράγματα που μπορείς να ελέγξεις, όπως τον τρόπο που σκέφτεσαι, που επικοινωνείς, που εκφράζεσαι.

Αυτές είναι παράμετροι που μπορείς να επηρεάσεις, οπότε εστίασε σε αυτές. Αν η κοπέλα που φλέρταρες αρχίζει να γίνεται αδιάφορη, μην αγχώνεσαι, εστίασε σε αυτά που ελέγχεις εσύ, δηλαδή αυτά που λες και κατά πόσο ενδιαφέροντα είναι.

#2 Άσε τον εγωισμό στην άκρη

Είναι σκληρό για πολλούς να καταπιούν τον εγωισμό τους και την υπερηφάνεια τους. Είναι δύσκολο να πουν «έκανα λάθος». Αλλά ξέρεις κάτι;

Είναι okay. Είναι okay να κάνεις λάθη. Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι κάπου την πατάμε. Το να παραδεχτείς το λάθος σου δεν είναι ίσως το πιο βολικό πράγμα στον κόσμο.

Οπότε είτε δεν το παραδεχόμαστε, είτε σταματάμε να κάνουμε προσπάθειες, προκειμένου να μην κάνουμε λάθη. Έτσι μένουμε απαθείς και αδρανείς προκειμένου να μην χρειαστεί να βρεθούμε σε δύσκολη θέση.

Είναι δύσκολο να ζητάς συγγνώμη, είναι δύσκολο να παραδέχεσαι το λάθος σου. Αλλά δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία. Είμαστε άνθρωποι, κάτι δεν πήγε καλά, το αναγνωρίζουμε, το διορθώνουμε, προχωράμε μπροστά. Καμία Δικαιολογία να μην σε Σταματάει!

#3 Ψάξε τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα

Ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά (για παράδειγμα ξεκινάς να φλερτάρεις μια κοπέλα, αλλά η προσπάθεια λήγει άδοξα), μπορείς να ξαναπαίξεις στο μυαλό σου τα γεγονότα και να προσπαθήσεις να βρεις λύσεις που θα σε βοηθήσουν.

Απλά κάνε στον εαυτό σου τις ακόλουθες ερωτήσεις:

  • Τι κατάφερα;
  • Τι δεν κατάφερα;
  • Τι πήγε καλά;
  • Τι δεν πήγε καλά;
  • Τι θα μπορούσα να κάνω καλύτερα την επόμενη φορά;

Αυτές οι ερωτήσεις σε βοηθούν και να αποφύγεις κάθε χαζή δικαιολογία και να μην το πάρεις προσωπικά.

Δεν είναι ότι είσαι κακός ή ελλιπής. Είναι ότι κάτι δεν έκανες καλά. Και ότι την επόμενη φορά θα το κάνεις καλύτερα.

Το θέμα δεν είναι να κατηγορήσεις τον εαυτό σου, αλλά να κατανοήσεις ότι οι πράξεις μπορούν να αλλάξουν και να βελτιωθούν, ώστε την επόμενη φορά να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Θες να βελτιωθείς άμεσα στο φλερτ; Δες εδώ

#4 Ανάλαβε την ευθύνη

Πάρε την ευθύνη της ζωής σου. Πάρε την ευθύνη για τις σχέσεις σου. Την υγεία σου. Τον τραπεζικό σου λογαριασμό. Την οικογένεια. Τη δουλειά, το πρότζεκτ, την εργασία. Πάρε την ευθύνη.

Ξέρω ότι πολλοί από εμάς δεν θέλουν την ευθύνη γιατί σημαίνει έξτρα δουλειά και κόπο, αλλά είναι κι αυτό κομμάτι του να είσαι άνδρας. Είμαστε υπεύθυνοι. Σηκώνουμε το βάρος στους ώμους μας.

Αυτό μας δίνει σκοπό και νόημα σε έναν βαρετό κόσμο. Όταν απλά κάθεσαι και υποθέτεις ότι όλα είναι ευθύνη των άλλων, δεν δίνεις στον εαυτό σου τις ευκαιρίες να βρεις νόημα, σκοπό, κίνητρο και φιλοδοξία στη ζωή σου.

Πρέπει να απορρίψουμε την ιδέα ότι «καλά, αυτό δεν είναι δική μου ευθύνη». Ίσως και να είναι αλήθεια σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά γιατί να μην ανοίξουμε τον εαυτό μας στην ευκαιρία που προσφέρει αυτή η ευθύνη;

Γιατί κάθε ευθύνη προσφέρει και ευκαιρίες και είναι στο χέρι μας να την αναλαμβάνουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από καμία δικαιολογία για τις συνθήκες και τους άλλους ώστε να γίνουμε οι άνδρες που αξίζουμε να είμαστε!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!