Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια: Η δύναμη της σεξουαλικής πολικότητας - Men's Bible

Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια: Η δύναμη της σεξουαλικής πολικότητας

Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια: Η δύναμη της σεξουαλικής πολικότητας

Όσα χρόνια θυμάμαι τον εαυτό μου και όσα χρόνια συνομιλώ με άντρες, μία φράση επικρατεί στις κουβέντες μας, όταν μιλάμε για γυναίκες.

«Μην προσπαθείς να τις καταλάβεις». Γιατί άραγε να μην προσπαθήσουμε να τις καταλάβουμε και γιατί πιστεύουμε ότι είναι εξωγήινες; Είναι άραγε;

Τι κάνει τις γυναίκες τόσο διαφορετικές από τους άντρες και γιατί κάποιοι άντρες συμπεριφέρονται με τόση άνεση όταν βρίσκονται ανάμεσα σε γυναίκες;

Σεξουαλική πολικότητα

Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι υπάρχει ένας όρος που λέγεται σεξουαλική πολικότητα. Όλοι μέσα μας έχουμε αρσενική και θηλυκή ενέργεια.

Για να το διευκρινίσω αυτό, όταν μιλάμε για αρσενική και θηλυκή ενέργεια, δεν αναφερόμαστε στα δύο φύλα αλλά στις ποιότητες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε ενέργειας. Όπως όμως καταλαβαίνεις, οι άντρες έχουμε την τάση να εκπέμπουμε και να λειτουργούμε πιο συχνά με την αρσενική μας ενέργεια να επικρατεί και οι γυναίκες με την θηλυκή.

Γι’ αυτό και πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους που φαίνεται να εκπέμπουν κάτι διαφορετικό από το φύλο τους και λέμε ότι μία γυναίκα συμπεριφέρεται πολύ αντρικά και για έναν άντρα ότι συμπεριφέρεται πολύ θηλυκά. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι gay, bi ή κάτι αντίστοιχο.

Αν δύο άτομα εκπέμπουν την ίδια ενέργεια λοιπόν, τότε χάνεται η σεξουαλική πολικότητα και η μεταξύ τους έλξη σβήνει. Φαντάσου ότι είναι σαν να κρατάς δύο μαγνήτες με τη ίδια πλευρά.

Βασικά στοιχεία της θηλυκής ενέργειας

Εφόσον θες να μάθεις, υπάρχουν κάποια βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την θηλυκή ενέργεια. Θα ξεκινήσω να σου περιγράφω πράγματα και θα διαπιστώσεις ότι ο κόσμος σου ξαφνικά θα γίνει πιο ξεκάθαρος.

Η θηλυκή ενέργεια έχει την τάση να μεγαλοποιεί τα μικρά πράγματα, σε αντίθεση με την αντρική που έχει την τάση να τα απλοποιεί. Θέλει να την καταλαβαίνουν σε αντίθεση με την αρσενική που θέλει να την εκτιμούν.

Η θηλυκή θέλει να ανήκει ενώ η αρσενική θέλει ελευθερία. Η θηλυκή διεγείρεται από τον έπαινο ενώ η αντρική από την πρόκληση. Η θηλυκή μαζεύει ενώ η αρσενική αφήνει. Η θηλυκή θυμάται ενώ η αρσενική ξεχνάει.

Θυμήσου την τελευταία σχέση ή όποια γυναίκα συναναστράφηκες και θα δεις πολλά γνώριμα στοιχεία. Κάτι συναισθηματικές εκρήξεις χωρίς (φανερό) λόγο, κάτι γυναικεία σπίτια γεμάτα με μικροπράγματα, και κάτι ατάκες του τύπου «Δεν με καταλαβαίνεις και δεν με εκτιμάς». Σου φαίνονται γνώριμα;Αρσενική και Θηλυκή Ενέργεια: Η δύναμη της σεξουαλικής πολικότητας

Γιατί υπάρχει αποπόλωση;

Γιατί χάνεται ο ερωτισμός ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα;

Το πιο συχνό φαινόμενο αποπόλωσης προκύπτει όταν κάποιος από εμάς αναγκάζεται να αλλάξει την συμπεριφορά του για να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάποιας γυναίκας.

Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβεις. Οδηγείς σε ένα άγνωστο μέρος και χάνεστε. Εκείνη, αντί να σου πει ότι δεν πειράζει και να σε βοηθήσει να ξαναβρείτε τον δρόμο, αρχίζει να σε κριτικάρει και να σε κατακρίνει για το γεγονός ότι δεν μπορείς να βρεις ούτε ένα ξενοδοχείο με το gps. Αυτό προκαλεί μία άμεση αποπόλωση ή όπως το λέμε στην καθομιλουμένη «Ξενέρα».

Η θηλυκή ενέργεια έχει ως κινητήριο δύναμη το συναίσθημα και θέλει την προσοχή σου. Αισθάνεται ότι όταν μπορείς να την καταλάβεις, την αποδέχεσαι οπότε αυτό της καλύπτει δύο ανάγκες ταυτόχρονα.

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν γιατί οι γυναίκες έχουν την τάση να μιλάνε συνέχεια; Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι απαραίτητο να τα θυμάσαι όλα όσα λένε αλλά να κρατάς τα σημαντικότερα και να την παρακολουθείς όσο τα λέει;

Πολλές φορές δεν χρειάζεται λύσεις σε αυτά που σου λέει. Το μόνο που θέλει είναι την κατανόηση σου. Εδώ ειδικά θέλει ιδιαίτερη προσοχή, γιατί η αντρική ενέργεια έχει την τάση να δίνει λύσεις, ακόμα κι όταν δεν είναι απαραίτητο.

Θες να γίνεις καλός στην επικοινωνία με τις γυναίκες; Δες εδώ

Η δική σου ποια είναι;

Έχοντας όλα αυτά στο νου σου, ίσως μπορείς να διακρίνεις και την δική σου ενέργεια σε κάποια από αυτά που περιγράψαμε παραπάνω. Είσαι σημαντικό να ξέρεις που βρίσκεσαι γιατί έτσι θα μπορέσεις να εστιάσεις ευκολότερα στις γυναίκες που είναι του στυλ σου.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!