Μένω με τους Γονείς μου και χωρίς δικό μου χώρο δεν έχει νόημα να φλερτάρω - Men's Bible

Μένω με τους Γονείς μου και χωρίς δικό μου χώρο δεν έχει νόημα να φλερτάρω

Μένω με τους Γονείς μου και χωρίς δικό μου χώρο δεν έχει νόημα να φλερτάρω, Για να γίνεις πιο Ελκυστικός, γίνε περισσότερο Αυτόνομος

Έλαβα πριν λίγο καιρό ένα πολύ ωραίο μήνυμα, από έναν φίλο του site που όπως γράφει «δυσκολεύομαι να φλερτάρω επειδή μένω με τους γονείς μου».

Ξέρω ότι το θέμα έχει ενδιαφέρον για πολλούς, και μετά από άδεια του, καταγράφω πιο κάτω τον προβληματισμό του (με μερικές μόνο ορθογραφικές και λεκτικές διορθώσεις) όπως και την απάντησή μου.

Έχεις κάποια απορία για το φλερτ ή τις σχέσεις; Επικοινώνησε μαζί μας.

Το θέμα: Μένω με τους γονείς μου

Είμαι αναγνώστης του site σας εδώ και καιρό και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα τέλεια άρθρα! Και θέλω να ζητήσω τη βοήθεια σας.

Το πρόβλημα μου είναι ότι ακόμα μένω με τους γονείς μου και αυτό μου δημιουργεί μεγάλο εμπόδιο (και πρακτικά και ψυχολογικά) στο να φλερτάρω με κοπέλες.

Είμαι 28 ετών, έχω τελειώσει με τις σπουδές μου, είμαι καθηγητής και κάνω κάποια ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Βγάζω κάποια χρήματα για να πληρώνω τα έξοδά μου, αλλά όχι αρκετά για να μείνω μόνος μου.

Η οικογένειά μου με στηρίζει, δεν έχει θέμα, αλλά θέλω να βρω το δικό μου χώρο για να είμαι πιο ανεξάρτητος.

Ξέρω ότι η κατάσταση μου είναι πια συνηθισμένη για την ηλικία μου και την οικονομία μας, αλλά και πάλι με ενοχλεί. Αν τη συνδυάσεις με την πολύ μικρή εμπειρία μου στο φλερτ, το ηθικό μου για να φλερτάρω είναι πολύ χαμηλό.

Έτσι, λίγο καιρό πριν αποφάσισα ότι δεν έχει νόημα να ασχοληθώ με το φλερτ μέχρι να μετακομίσω, αλλά τώρα δεν είμαι σίγουρος τι πρέπει να κάνω.

Από εμφάνιση είμαι μια χαρά και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο και η προσωπικότητά μου, έχω φίλους και παρέες. Αλλά αυτό το ότι μένω με τους γονείς μου και η ταυτόχρονη έλλειψη εμπειρίας είναι που με ρίχνουν.

Δεν θέλω να λέω στις κοπέλες που θα γνωρίσω ότι μένω με τους γονείς μου, αλλά ξέρω ότι κάποια στιγμή νωρίτερα ή αργότερα θα πρέπει να το πω.

Θέλω να αρχίσω να φλερτάρω, αλλά ξέρω ότι δεν θα βγει τίποτα το ιδιαίτερο αν δεν αρχίσω να μένω μόνος μου. Κι αν είναι να με απορρίπτουν επειδή μένω με τους γονείς μου, τότε δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσω. Τι πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ και πάλι,

ΑνέστηςΜένω με τους Γονείς μου και χωρίς δικό μου χώρο δεν έχει νόημα να φλερτάρω

Μην αγχώνεις τον εαυτό σου

Καταρχάς μπράβο σου που θες να είσαι ανεξάρτητος και να μείνεις μόνος σου. Δεν το κάνουν όλοι. Από εκεί και πέρα όμως θέλω να σκεφτείς το εξής:

Υπάρχει κάτι που το κάνουμε όλοι οι άνθρωποι λίγο – πολύ, προσπαθούμε να σκεφτούμε από πριν όλα τα σενάρια που θα υπάρξουν σε μία κατάσταση, προτού χρειαστεί τελικά να δούμε αν ισχύουν.

Θεωρητικά, αυτό υποτίθεται ότι μας βοηθάει να προετοιμαστούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Στην πράξη όμως, αρχίζουμε και σκεφτόμαστε το χειρότερο δυνατό σενάριο, να το μεγεθύνουμε μέσα από όλα τα «αν» που προσθέτουμε και τελικά καταλήγουμε να αγχώνουμε και να φοβίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Το ίδιο μοτίβο βλέπω κι εδώ. Δεν έχεις πρόβλημα με τον τρόπο ζωής σου, απλά φοβάσαι. Δεν σε έχουν απορρίψει επειδή μένεις με τους γονείς σου, φοβάσαι ότι θα σε απορρίψουν επειδή μένεις με τους γονείς σου.

Μένεις με τους γονείς σου; Σου λείπει εμπειρία στο φλερτ; Αυτά είναι απλά δικαιολογίες, η αλήθεια είναι ότι φοβάσαι την απόρριψη.

Όμως, μάντεψε, ανεξαρτήτως του που μένεις, κάποια στιγμή θα δεχτείς την απόρριψη. Κανείς εκεί έξω (ακόμα κι ο πιο ωραίος άνδρας), δεν έχει 100% επιτυχία.

Όλοι έχουμε δεχτεί απόρριψη, γιατί πώς να το κάνουμε, δεν αρέσουμε σε όλους. Οπότε, ναι, ορισμένες γυναίκες θα σε απορρίψουν επειδή μένεις με τους γονείς σου, όπως όμως κάποιες άλλες θα σε απορρίψουν επειδή είσαι καθηγητής ή επειδή δεν τους αρέσει το χρώμα των μαλλιών σου ή επειδή δεν είσαι το αγαπημένο τους ζώδιο κλπ.

Όπως γίνεται και στη ζωή, το ίδιο ισχύει και στο φλερτ. Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά, να αυξήσεις τις πιθανότητες υπέρ σου, αλλά πάντα θα υπάρχουν παράγοντες εκτός του ελέγχου σου. Δεν μπορείς να έχεις 100% επιτυχία, γιατί το στο κάτω – κάτω, μεγάλο μέρος της απόρριψης δεν έχει να κάνει με εσένα, αλλά με το άτομο που σε απορρίπτει.

Όσο χάλια κι αν είναι, η απόρριψη είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν υπάρχει τρόπος να την αποφύγεις. Όπως όταν μαθαίνεις κάποια πολεμική τέχνη, αν πρόκειται να συμμετάσχεις και όχι απλά να κοιτάς, πρέπει να αποδεχτείς ότι κάποια στιγμή θα δεχτείς κάποιο χτύπημα.

Το σημαντικό είναι να μάθεις πώς να δέχεσαι το χτύπημα και –πιο σημαντικά ίσως- να καταλάβεις ότι το αντέχεις. Και για να είμαι απόλυτα τίμιος: καλύτερα να δεχτείς το χτύπημα νωρίς και να μάθεις να το προσπερνάς, παρά να νιώθεις ότι είναι κάτι πολύ μεγάλο και τρομακτικό.

Και τώρα, αφού σε τρόμαξα αρκετά, επίτρεψέ μου να σε διαβεβαιώσω: δεν είναι ούτε καν τόσο άσχημα, όσο πιστεύεις ότι θα είναι.

Δεν υπάρχει θέμα

Το γεγονός ότι ζεις με τους γονείς σου, για παράδειγμα, δεν είναι τόσο πρόβλημα, όσο νομίζεις ότι είναι.

Στις μέρες μας (και δεδομένης της οικονομικής κατάστασης της χώρας), όλο και περισσότεροι άνθρωποι της ηλικίας σου ζουν με τους γονείς τους. Οι δουλειές είναι λίγες, οι μισθοί χαμηλοί και τα ενοίκια ακριβά. Οι περισσότερες κοπέλες που θα γνωρίσεις και θα βγεις μαζί τους, ζουν στην ίδια πραγματικότητα και θα αναγνωρίσουν ότι έτσι είναι πια η κατάσταση.

Να, λοιπόν πως αντιμετωπίζεις το φόβο της απόρριψης: αποδέχεσαι ότι η απόρριψη συμβαίνει, ότι δεν είναι ευχάριστη μεν και το μόνο που σημαίνει είναι ότι εσύ και αυτή η κοπέλα τελικά δεν θα ταιριάζατε. Δεν επενδύεις συναισθηματικά σε κάποια που μόλις γνώρισες, ειδικά αν είναι αγενής για τον τρόπο ζωής σου.

Επίσης, δεν χρειάζεται να διαχειρίζεσαι το γεγονός ότι ζεις με τους γονείς σου σαν ένα μεγάλο, ντροπιαστικό μυστικό. Δεν είναι κάτι που σε περιγράφει. Είναι απλά μέρος του που είσαι τώρα.

Το μόνο που χρειάζεται να πεις: «Ναι, ζω με τους γονείς μου προς το παρόν. Και κοιτάζω για περιοχές που θα μου άρεσε να μείνω» και οι περισσότερες θα συμφωνήσουν μαζί σου (ή θα σου πουν και ιδέες για γειτονιές).

Τις γυναίκες δεν τις ενδιαφέρει τόσο το γεγονός ότι ζεις με τους γονείς σου, όσο το αν έχεις φιλοδοξίες, αν εργάζεσαι προς κάποιον σκοπό ή αν απλά αφήνεις τον καιρό να περνάει ανεκμετάλλευτος. Εσύ έχεις την εργασία σου και κάνεις τις κινήσεις σου. Αυτά είναι θετικά. Τα υπόλοιπα είναι προσωρινά.

Θες να ξεπεράσεις τους φόβους σου για το φλερτ; Δες εδώ

Σε πρακτικό επίπεδο

Και σε πρακτικό επίπεδο, να τι μπορείς να κάνεις. Ξεκίνα να κάνεις πρόοδο στο project της μετακόμισης. Εξοικονόμησε χρήματα, συζήτα με φίλους σου που ενδιαφέρονται να συγκατοικήσουν, βάλε ακόμη κι αγγελία.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι ότι επηρεάζεται η ερωτική σου ζωή, αλλά το γεγονός ότι θα κινηθείς προς τα εμπρός θα σε βοηθήσει και ψυχολογικά και θα σου δώσει αυτοπεποίθηση.

Μέχρι να υλοποιηθεί το πλάνο σου, μην περιμένεις να είναι όλα τέλεια προκειμένου να αρχίσεις το φλερτ. Αν θες να φλερτάρεις, τότε ξεκίνα να μαζεύεις εμπειρίες. Πες στον εαυτό σου ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, το κάνεις μόνο και μόνο για να εξασκηθείς. Κι αν βρεις κάποια cool κοπέλα για σένα, υπέροχα. Αν όχι, κι αυτό είναι μια χαρά, μαζεύεις πόντους εμπειρίας και σύντομα θα είσαι πιο έτοιμος.

Κι αν γνωρίσεις κάποια ενώ δεν έχεις ακόμα δικό σου χώρο; Ρώτα φίλους που θα μπορούσαν να σου παραχωρήσουν το χώρο τους για ένα βράδυ ή βρες κοντινά ξενοδοχεία. Όπως βλέπεις λύσεις υπάρχουν και το «μένω με τους γονείς μου» δεν μπορεί να σε σταματήσει.

Προχώρα δυνατά!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!