Παιχνίδι για Δυνατούς: Αντέχεις την Απόρριψη; - Men's Bible

Παιχνίδι για Δυνατούς: Αντέχεις την Απόρριψη;

Παιχνίδι για Δυνατούς: Αντέχεις την Απόρριψη;

Αν διαβάσεις στα διάφορα site τις συμβουλές που κυκλοφορούν από εδώ κι από εκεί για το φλερτ, θα θεωρήσεις ότι δεν υπάρχει απόρριψη.

Ότι το να φλερτάρεις, να πάρεις το τηλέφωνό της και να την σαγηνεύσεις είναι παιχνιδάκι: απλά πρέπει να παριστάνεις το “alpha male”, να μην αφήσεις τον πραγματικό εαυτό σου να βγει στην επιφάνεια και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Μόνο που όταν τα εφαρμόσεις όλα αυτά στην πράξη, καταλαβαίνεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, θα υπάρξουν πολλές φορές που θα φας κατάμουτρα την απόρριψη. Και κάπου εκεί γκρεμίζεται ο μύθος, απογοητεύεσαι και τα παρατάς.

Μη νομίζεις, είμαι απόλυτα σύμφωνος: Η απόρριψη είναι χάλια. Αλλά υπάρχουν δύο τρόποι να την αντιμετωπίσεις. Μπορείς να κλαψουρίζεις, να απογοητευτείς και να τα παρατήσεις.

Ή μπορείς να την αντιμετωπίσεις σαν κάτι που πάντα θα υπάρχει στη ζωή

Γιατί μας ενοχλεί η απόρριψη

Όταν μας απορρίπτει μία κοπέλα, θυμώνουμε με τον εαυτό μας γιατί θέλαμε να ήμασταν τέλειοι και να πάνε όλα καλά. Θέλαμε να πετύχουμε μαζί της. Φτιάχνουμε έναν ιδανικό εαυτό και θέλουμε αυτός να επιβεβαιώνεται. Κάθε απόρριψη την εκλαμβάνουμε ως μια κριτική για τον εαυτό μας αλλά και σαν σημάδι ότι έχουμε κάποιο ελάττωμα ως άνθρωποι.

Μόνο που η αλήθεια είναι πως είναι ΟΚ να κάνουμε κάτι στραβό και να μας απορρίψουν. Πραγματικά όλοι έχουν απορριφθεί από κάποια που τους άρεσε. Ακόμα κι ο Brad Pitt, ο Ryan Gosling ή όποιος άλλος έχεις κατά νου. Ακόμα κι ο Neil Strauss.

Και ακόμα και αν συγκρίνεσαι με αυτούς που «το ‘χουν» με τις γυναίκες και πιστεύεις ότι δεν απορρίπτονται είναι επειδή συγκρίνεις με τον εαυτό τους με τα highlight της ζωής τους μόνο. Σε πληροφορώ λοιπόν πως πίσω από κάθε επιτυχημένο με τις γυναίκες, υπάρχει και μια μακριά γραμμή από απορρίψεις.

Άρα αυτό που έχεις να κάνεις, είναι να σταματήσεις να λογαριάζεις την απόρριψη σαν συνολική απόρριψη του εαυτού σου, αλλά αντίθετα να την βλέπεις σαν μέρος της διαδικασίας. Και για να το καταφέρεις αυτό πρέπει να δώσεις την …άδεια στον εαυτό σου να μην είναι πάντα τέλειος. Το «ουψ, αυτό δεν πήγε καλά και πόνεσε, αλλά την επόμενη φορά θα τα πάω καλύτερα» είναι ένας πολύ καλός τρόπος σκέψης και δοκιμασμένη συνταγή.

Παιχνίδι για Δυνατούς: Αντέχεις την Απόρριψη;

Δέξου την Απόρριψη ως κάτι φυσιολογικό

Προσωπικά με έχουν απορρίψει αμέτρητες φορές. Λογικά περισσότερες από εσένα. Και αν κατάφερα να φτάσω εκεί που έφτασα στο φλερτ είναι επειδή ποτέ δεν τα παράτησα.

Επειδή όμως με έχουν απορρίψει αμέτρητες φορές, ξέρω κάθε ένα συναίσθημα και κάθε μία παρόρμηση που νιώθεις. Θες να φωνάξεις, να διαφωνήσεις, να παρακαλέσεις, να τα παρατήσεις, να ξαναπροσπαθήσεις. Θες να κάνεις οτιδήποτε άλλο από το να αποδεχτείς ότι τα πράγματα δεν πήγαν όπως περίμενες.

Αυτό που άλλαξε τα πράγματα για μένα ήταν όταν συνειδητοποίησα ότι το καλύτερο πράγμα που μπορούσα να κάνω ήταν να διαχειριστώ την απόρριψη με αξιοπρέπεια και να μάθω μέσα από αυτήν.

Σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχει τίποτα λιγότερο ελκυστικό από έναν άνδρα που δεν μπορεί να δεχτεί την απόρριψη. Δείχνει ότι κρέμεσαι από την κοπέλα, ότι έχεις ανασφάλεια αλλά και έλλειψη κοινωνικής νοημοσύνης.

Μικρή Σημείωση: Αν μου επιτρέπεις την παρένθεση, αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνδρες κολλάνε στην Friend Zone. Δεν θέλουν να αποδεχτούν την απόρριψη και συνεχίζουν να την περιτριγυρίζουν σαν «φίλοι», με την ελπίδα ότι θα καταφέρουν να μαζέψουν αρκετούς πόντους για να μετατρέψουν το «όχι» σε «ναι».

Το να μάθω να δέχομαι την απόρριψη χωρίς να διαλύομαι κάθε φορά σε μικρά κομματάκια σήμαινε ότι έπρεπε να αποδεχτώ ότι υπήρχαν κοπέλες στις οποίες δεν άρεσα με τον τρόπο που θα ήθελα και ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι για αυτό.

Παραδόξως, αυτό στην πραγματικότητα με έκανε καλύτερο στο φλερτ με τις γυναίκες! Βλέπεις, ένας άνδρας που μπορεί να δεχτεί την απόρριψη με ευγένεια και χωρίς δράματα, είναι κάποιος που μπορεί να ρισκάρει συναισθηματικά και ταυτόχρονα αρκετά ασφαλής να ξέρει ότι μία απόρριψη δεν σημαίνει και κάτι.

Όταν ένας άνδρας μπορεί να διαχειριστεί την απόρριψη χωρίς αυτή να τον καταστρέψει, δείχνει ότι έχει πραγματική αυτοπεποίθηση και δυνατή εικόνα για τον εαυτό του. Και ακόμα και αν αυτό δεν τον βοηθάει με τη συγκεκριμένη γυναίκα, τον κάνει συνολικά πολύ πιο ελκυστικό και άνετο στο φλερτ.

Με τον τρόπο του, το να δέχομαι την απόρριψη χωρίς στεναχώριες, ήταν απίστευτα απελευθερωτικό. Μόλις αποδέχτηκα ότι δεν μπορώ να τις κερδίζω όλες, άρχισα να ξεπερνάω τον φόβο του να μην αρέσω σε κάποια συγκεκριμένη. Κάτι που με βοήθησε να καταλάβω ότι ο φόβος μου προερχόταν από έναν τρόπο σκέψης σπανιότητας, λες και δεν θα υπήρχε άλλη γυναίκα εκεί έξω για μένα.

Κρεμόμουν τόσο πολύ από το να με συμπαθήσει αυτή που είχα απέναντί μου, που την έκανα το επίκεντρο του κόσμου μου και έχανα την επαφή με το γεγονός ότι υπήρχαν πολλές άλλες γυναίκες εκεί έξω και αν σε μία δεν άρεσα θα υπήρχαν πολλές άλλες στις οποίες θα άρεσα. Οπότε γιατί να χαλάω τόσο χρόνο και ενέργεια να ανησυχώ για το «όχι» της μίας, όταν μπορούσα να ασχοληθώ με τα επόμενα «ναι»;

Γιατί ναι, θα ήταν ωραίο να αρέσουμε σε όλες, αλλά αυτό δεν γίνεται. Πάντα θα υπάρχει η απόρριψη στο παιχνίδι. Οπότε αντί να κλαιγόμαστε για αυτήν, ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε:

Να μάθουμε να την αποδεχόμαστε ως κάτι φυσιολογικό στη ζωή.

Και μετά να προχωράμε μπροστά.

Αν θες κι εσύ να μάθεις πως μπορείς να ξεπεράσεις την απόρριψη και να γίνεις ελκυστικός, δες περισσότερα εδώ.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!