Πώς να κρατάς ψηλά τη Διάθεση σου για Φλερτ - Men's Bible

Πώς να κρατάς ψηλά τη Διάθεση σου για Φλερτ

Πώς να κρατάς ψηλά τη Διάθεση σου για Φλερτ

Είναι εύκολο να απογοητευτείς όταν κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο φλερτ και να χάσεις τη διάθεση σου. Ο κόσμος φαίνεται να είναι γεμάτος από τη μια με ευτυχισμένα ζευγάρια και από την άλλη με ωραίες κοπέλες που όμως καμία δεν φαίνεται να σε θέλει.

Κι εσύ στη μέση καταδικασμένος να μείνεις για πάντα μόνος.

Αυτό το θέμα το έχουμε αναλύσει και σε βίντεο το οποίο αξίζει να δεις γιατί θα σε βοηθήσει πολύ:

 

Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος όταν είναι να κάνεις νέες γνωριμίες. Ότι κι αν σου υπόσχονται οι διάφοροι φωστήρες, δεν υπάρχουν μαγικές ατάκες που θα κάνουν τα κορίτσια να πέσουν στην αγκαλιά σου. Αν θες γυναίκες στη ζωή σου, τότε θα πρέπει πράγματι να βγεις έξω και να τις διεκδικήσεις. Το οποίο σε πολλές περιπτώσεις, είναι ακριβώς το πρόβλημα.

Γιατί, ενώ είναι εύκολο να πεις «οκ, θα βγω έξω για να εξασκηθώ στο φλερτ» το να βγεις εκεί έξω και να εκθέσεις τον εαυτό σου στην απόρριψη, μπορεί όντως να είναι απογοητευτικό.

Όταν βγαίνεις στα μπαρ και τρως τη μία απόρριψη μετά από την άλλη, είναι θέμα χρόνου να γυρίσεις σπίτι ηττημένος και απελπισμένος.

Οπότε, πως κρατάς ψηλά τη διάθεση σου όταν θες να βελτιωθείς στο φλερτ;

Κάνε προθέρμανση

Το πρώτο κλειδί για να κρατάς τη διάθεση σου ψηλά όταν βγαίνεις είναι απλό: πρώτα χρειάζεται να ζεσταθείς. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που βλέπω από ανθρώπους που βγαίνουν έξω να φλερτάρουν είναι ότι ξεκινούν «κρύοι». Προέρχονται από μια μέρα πηγμένοι στη δουλειά και προσπαθούν ξαφνικά να βγάλουν προς τα έξω τον κοινωνικό τους εαυτό.

Είναι σα να προσπαθούν να πάνε το αυτοκίνητο από την πρώτη ταχύτητα στην πέμπτη, και καταλαβαίνεις πως πάει αυτό συνήθως.

Όπως λοιπόν και με τη γυμναστική, και με το φλερτ θες να ξεκινήσεις σταδιακά. Ο λόγος που μας φαίνεται δύσκολο είναι επειδή προσπαθούμε να υπερνικήσουμε απότομα την αδράνεια και να βάλουμε το μυαλό μας απευθείας σε διάθεση για φλερτ. Όταν όμως έχεις περάσει τη μέρα σου σκυμμένος σε ένα γραφείο μπροστά στον υπολογιστή, χρειάζεται χρόνος για να «λυθείς» κοινωνικά. Πώς να κρατάς ψηλά τη Διάθεση σου για Φλερτ

Και αυτό συμβαίνεις επειδή όταν δεν είσαι σε κοινωνική διάθεση, το παρασκέφτεσαι. Καθώς δεν έχεις χαλαρώσει στο να μιλάς με τους άλλους, αρχίζεις να το υπεραναλύεις. Φαντάζεσαι όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να πάει άσχημα και τελικά δεν κάνεις ούτε μία προσέγγιση. Ή εστιάζεις τόσο πολύ στο τι πρέπει να πεις μετά, αντί να ζεις τη στιγμή.

Αν αντίθετα «ζεσταθείς» λίγο προτού βγεις, είναι πιο εύκολο να περάσεις στη δράση. Τα καλύτερα βράδια που είχα από πλευράς φλερτ ήταν ακριβώς αυτά που είχα περάσει χρόνο πρώτα μιλώντας απλά με ανθρώπους. Αν μπεις σε κοινωνικό mood και απλά μιλάς και συνδέεσαι με τους άλλους αντί να ανησυχείς για το τι μπορεί να συμβεί, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά.

Οπότε, προτού βγεις έξω: δώσε λίγο χρόνο να χαλαρώσεις και να μιλήσεις με άλλους ανθρώπους. Αν είσαι σε ένα πάρτι μίλα πρώτα με όσους ξέρεις και μετά συστήσου σε νέα άτομα. Βγες για φαγητό με τους φίλους σου. Μίλα μαζί τους στο τηλέφωνο. Ξεκίνα μια άσκοπη απλή συζήτηση με τον μπάρμαν. Άρπαξε οποιαδήποτε ευκαιρία να βγάλεις τον κοινωνικό εαυτό σου προς τα έξω.

Με αυτό τον τρόπο θα αρχίσεις να βρίσκεις ένα μομέντουμ το οποίο σταδιακά θα σε ανεβάζει.

Θες επιτέλους να αρχίσεις να απολαμβάνεις το φλερτ; Δες εδώ

Βρες την ομάδα σου

Ένας άλλος λόγος που είναι δύσκολο να διατηρείς υψηλά τη διάθεση σου για φλερτ είναι ότι νιώθεις μόνος σου. Όταν η παρέα σου είναι σε άλλη φάση ή δεν μπορεί να ακολουθήσει, άθελά της σε πάει πίσω.

Έτσι αναγκάζεσαι να προσπαθείς μόνος κάτι που συχνά γίνεται αποκαρδιωτικό και σε κάνει να νιώθεις ο περίεργος της υπόθεσης.

Άσε που όταν προσπαθείς μόνος δεν έχεις με ποιον να ανταλλάξεις μια άποψη, να σου πει μια γνώμη, να σε στηρίξεις και να τον στηρίξεις.

Γι’ αυτό είναι απίστευτα πολύτιμο να έχεις την ομάδα σου. Ανθρώπους που είναι δίπλα σου, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ανθρώπους που νιώθεις ότι είναι στο πλευρό σου, ότι σε καταλαβαίνουν και μπορείτε να βγαίνετε μαζί για να εξασκείστε.

Όταν βγαίνεις με άλλους, πέραν του ότι αποκτάς wingman να σε στηρίζει, είναι πιο εύκολο να κρατήσεις ψηλά τη διάθεση σου καθώς είναι πιο εύκολο να υπάρχει κλίμα διασκέδασης και χαράς.

Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια προσέγγιση όταν νιώθεις ότι πίσω σου είναι ο wingman σου που σε υποστηρίζει και θέλει να πάει καλά η προσπάθειά σου. Έχεις τη βάση σου να γυρίσεις, να σπάσετε πλάκα, να κάνετε κέφι.

Φυσικά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις τους σωστούς ανθρώπους να βγαίνετε και να σε υποστηρίζουν με τον τρόπο που χρειάζεται. Ο κολλητός σου μπορεί να είναι μια χαρά τύπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ο κατάλληλος για να βγαίνετε μαζί για φλερτ.

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή κοινότητα με μαθητές μας που βγαίνουν έξω για να φλερτάρουν στηρίζοντας ο ένας τον άλλο. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι με ανθρώπους που σε καταλαβαίνουν και θέλουν να εξελιχθείς. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να είσαι μέλος της μεγαλύτερης Κοινότητας Ανδρικής Εξέλιξης!

Είναι Περιπέτεια, όχι τεστ

Τέλος, κάτι ακόμα που σου ρίχνει τη διάθεση για φλερτ έχει να κάνει με τον τρόπο που βλέπεις τη διαδικασία.

Η αλήθεια είναι πως η συμπεριφορά σου διαμορφώνει κυριολεκτικά και τη μοίρα σου.  Προγραμματίζεις τον εγκέφαλό σου να περιμένει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα βασισμένος στη συναισθηματική σου κατάσταση. Όταν περιμένεις τα χειρότερα, αυτά θα συναντήσεις, γιατί ψάχνεις ενεργά για αυτά.

Αν όμως περιμένεις καλές αντιδράσεις, τότε τέτοιες θα παίρνεις. Είναι πιο εύκολο να επανακάμπτεις από λάθη και απορρίψεις, γιατί δεν θα είναι εξαιτίας σου. Θα νιώθεις τις κοπέλες πιο προσιτές και προσηνείς και θα είσαι πιο έτοιμος να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες.

Αυτός είναι και ο λόγος που είναι καλύτερα να αντιμετωπίζεις το φλερτ σαν περιπέτεια και όχι σαν εξετάσεις!

Και θα σου πω τι εννοώ.

Όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα στο φλερτ, η διάθεση μου εξαρτιόταν αποκλειστικά από το αποτέλεσμα. Αν τα πήγαινα καλά, ένιωθα ευτυχισμένος. Αν δεν πήγαινε καλά, μου φαινόταν καταστροφικό.

Επειδή έβλεπα το κάθε βράδυ σαν εξέταση και τεστ, κάθε κοπέλα που προσέγγιζα ήταν κρίσιμη. Κι αν η ζυγαριά πήγαινε προς την απόρριψη αντί για την αποδοχή, ήμουν έτοιμος να πέσω στα πατώματα.

Και δεν θα σου κάνει εντύπωση που μετά από ένα σημείο δεν είχα διάθεση να βγαίνω.

Όταν όμως ξεκίνησα να αντιμετωπίζω το φλερτ σαν περιπέτεια, όλα έγιναν πιο εύκολα. Σκεφτόμουν ότι εκεί έξω υπήρχε μια περιπέτεια που με περιμένει να τη ζήσω και έπρεπε απλά να τη βρω. Και όντως τις περισσότερες φορές ζούσα μια περιπέτεια και ωραίες στιγμές. (Κάποια στιγμή θα σου πω και κάποια περιστατικά πιο αναλυτικά).

Επειδή όμως έδινα το βάρος στην περιπέτεια και την εμπειρία, αντί στους αριθμούς των γυναικών που μου έλεγαν «ναι» ή «όχι», είχα τη διάθεση να βγαίνω και όντως το διασκέδαζα. Και φυσικά σταδιακά άρχισαν να βελτιώνονται και τα αποτελέσματά μου.

Έτσι κι εσύ μόλις λίγο χαλαρώσεις και δεις το φλερτ γι’ αυτό που είναι μια ωραία περιπέτεια και το πιο όμορφο παιχνίδι απ’ όλα, θα έχεις τη διάθεση να βγεις και να το απολαύσεις!

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!