3 Λόγοι που ενώ Ψάχνεις σύντροφο, είσαι ακόμα Μόνος - Men's Bible

3 Λόγοι που ενώ Ψάχνεις σύντροφο, είσαι ακόμα Μόνος

3 Λόγοι που ενώ Ψάχνεις σύντροφο, είσαι ακόμα μόνος

Είναι καιρός τώρα που έχεις αποφασίσει ότι θες να κάνεις μια καλή σχέση, με μια ποιοτική γυναίκα. Βγαίνεις έξω, πηγαίνεις σε πάρτι, μιλάς με κοπέλες, φλερτάρεις, συμμετέχεις σε διάφορες διαδικτυακές εφαρμογές γνωριμιών. Ψάχνεις σύντροφο με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Όμως, ότι και αν κάνεις, όσο και να προσπαθείς, όσες κοπέλες και αν γνωρίσεις και όσα ραντεβού κι αν βγεις, συνεχίζεις να είσαι μόνος.

Γιατί;

Ίσως νιώθεις πως οι καλές κοπέλες είναι σπάνιες και καπαρωμένες από άλλους άνδρες. Ίσως πιστεύεις πως εσύ φταις, γιατί έχεις κάποιο σημαντικό ελάττωμα το οποίο απωθεί τις γυναίκες. Ίσως νιώθεις ότι το να ψάχνεις σύντροφο είναι μάταιο, γιατί είσαι καταδικασμένος να είσαι μόνος.

Όμως τα παραπάνω δεν ισχύουν. Υπάρχουν άλλοι, πραγματικοί λόγοι που ενώ ψάχνεις σύντροφο, δεν βρίσκεις. Και είναι οι ακόλουθοι:

3 Λόγοι που ενώ ψάχνεις σύντροφο, καταλήγεις μόνος

#1 Δε φροντίζεις τον εαυτό σου

Ο σεβασμός και ο θαυμασμός που λαμβάνεις απ’ τους άλλους, είναι ανάλογος της εκτίμησης και του σεβασμού που δείχνεις ο ίδιος στο πρόσωπο σου. Όταν εσύ ο ίδιος επενδύεις στον εαυτό σου πνευματικά, συναισθηματικά και σωματικά, τότε και οι άλλοι γύρω σου θα σε βρίσκουν πιο ελκυστικό.

Για να γίνεις καλύτερη επιλογή για μια γυναίκα, πρέπει πρώτα να φροντίζεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου. Δε με πιστεύεις; Δοκίμασε το. Ξεκίνα να γυμνάζεσαι, να τρως σωστά και καλά και να προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο ντύνεσαι.

Βάλε στόχους στην καριέρα και την εκπαίδευση σου και διεκδίκησε τους. Απόκτησε γνώσεις και εμπειρίες. Γίνε πιο κοινωνικός μιλώντας με όσο περισσότερο κόσμο γίνεται, ανεξάρτητα απ’ το αν οι συνομιλητές σου είναι ελκυστικές κοπέλες ή όχι.

Απόβαλε κακές συνήθειες και υιοθέτησε συνήθειες που σε βοηθούν να γίνεις καλύτερος.

Ξεκίνα να μοιράζεσαι τις απόψεις και τα συναισθήματα σου χωρίς να ντρέπεσαι για αυτά. Όσο περισσότερο αναπτύσσεις και καλλιεργείς τον εαυτό σου, τόσο καλύτερη επιλογή γίνεσαι για μια γυναίκα η οποία έχει και αυτή καλλιεργήσει και αναπτύξει τον εαυτό της σε όλα τα επίπεδα.

#2 Έχεις υπερβολικά πολλές απαιτήσεις

Υπάρχουν άνδρες που βλέπουν και την παραμικρή διαφωνία με μια κοπέλα, ως σημάδι ασυμβατότητας και με αυτή την αφορμή, διακόπτουν κάθε σχέση μαζί της και προχωρούν στην επόμενη γνωριμία.

Υπάρχουν άνδρες που περιμένουν απ’ την κοπέλα να τους παρακαλέσει να της δώσουν προσοχή και ξενερώνουν όταν η κοπέλα δεν δείχνει εξ’ αρχής τόσο ενθουσιασμένη μαζί τους όσο θέλουν εκείνοι.

Άλλοι πάλι νιώθουν πως ακριβώς επειδή κοιμήθηκαν μια φορά με κάποια και είδαν και μια ρομαντική ταινία μαζί της, έχουν πλέον το δικαίωμα να ζητούν από αυτή να επικοινωνεί μαζί τους κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας.

Τέλος, υπάρχουν μερικοί που έχουν πολύ συγκεκριμένους κανόνες και κριτήρια για την κοπέλα που θα γίνει σύντροφος τους. Θέλουν εκτός από πανέμορφη, η μέλλουσα κοπέλα τους να είναι ταυτόχρονα και σούπερ αισθησιακή, να έχει δύο διδακτορικά, να μιλάει έξι γλώσσες, να αθλείται, να έχει τα φόντα να γίνει η τέλεια μητέρα, να είναι δυναμική κλπ.

Όλοι οι παραπάνω, έχουν στο μυαλό τους ένα πολύ συγκεκριμένο και πολύ αυστηρό μοντέλο για το πως πρέπει να είναι η ιδανική σύντροφος για αυτούς. Και μέχρι να τη βρουν, αρνούνται να συμβιβαστούν με κάποια «λιγότερη» απ’ αυτήν τη φανταστική σύντροφο.

Και όπως είναι λογικό, καμία απ’ τις γυναίκες που συναντούν δεν είναι «αρκετά καλή» για αυτούς, με αποτέλεσμα να μένουν μόνοι.3 Λόγοι που ενώ Ψάχνεις σύντροφο, είσαι ακόμα μόνος

#3 Δεν αφήνεις τον εαυτό σου ευάλωτο

Ένα απ’ τα παράδοξα των ερωτικών γνωριμιών είναι το εξής:

Στην αρχή της γνωριμίας χρειάζεται να διατηρήσεις το μυστήριο, να αναδείξεις τα δυνατά σου σημεία και την ελκυστική σου πλευρά, και να μην επενδύσεις συναισθηματικά πολύ (τουλάχιστον όχι πριν αρχίσει και η κοπέλα να επενδύει συναισθηματικά σε εσένα) ώστε να φουντώσεις το ερωτικό ενδιαφέρον και την έλξη.

Για να δημιουργήσεις όμως ένα δυνατό και ουσιαστικό δεσμό και να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί της, πρέπει να αφεθείς ευάλωτος.

Αρκετοί άνδρες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο πρώτο κομμάτι γιατί ενδιαφέρονται περισσότερο να δείξουν δυνατοί και ελκυστικοί.

Με αυτόν τον τρόπο όμως κάνουν γνωριμίες χωρίς κάποιο ιδιαίτερο μέλλον καθώς η ίδια η επιθυμία τους να δείξουν δυνατοί, τους δυσκολεύει να δεθούν με την κοπέλα.

Και δεν μπορεί να υπάρχει ποιοτική σχέση χωρίς ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση με τη σύντροφο σου.

Χρειάζεται να αφεθείς ευάλωτος και να επενδύσεις συναισθηματικά. Χρειάζεται να μοιραστείς πλευρές του εαυτού σου και του παρελθόντος σου που σε κάνουν να νιώθεις άβολα.

Χρειάζεται να εκφράσεις τη γνώμη σου και να στηρίξεις τις αξίες σου ακόμα και αν αυτό σε φέρει σε κόντρα με άλλους ανθρώπους. Χρειάζεται να γίνεις πιο θρασύς και να πάρεις συναισθηματικά ρίσκα.

Γιατί αν δεν αφήσεις ευάλωτο τον εαυτό σου, οι κοπέλες που γνωρίζεις μπορεί να έλκονται αρχικά αλλά δε θα σχηματίζουν ουσιαστικούς δεσμούς μαζί σου.

Τα παραπάνω αποτελούν τους βασικότερους λόγους που ενώ ψάχνεις σύντροφο, καταλήγεις κάθε φορά μόνος σου.

Ευτυχώς όμως είναι παράγοντες οι οποίοι αλλάζουν. Και αν κάνεις τις απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεις τον εαυτό σου, στις προσδοκίες σου και στο πως σχετίζεσαι με τις γυναίκες που γνωρίζεις, θα διαπιστώσεις ότι το να βρεις μια καλή και ποιοτική σύντροφο, είναι πολύ πιο εύκολο απ’ όσο νομίζεις.

Θες να γίνεις η καλύτερη ερωτική επιλογή για μια γυναίκα; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!