Μήπως η Σχέση σου έχει κάνει κοιλιά; - Men's Bible

Μήπως η Σχέση σου έχει κάνει κοιλιά;

Πολλές φορές εμείς οι άνδρες είμαστε καλοί στο κυνήγι, στους αυξημένους σφυγμούς του έρωτα, στο άγχος και την αναμονή των πρώτων φορών… Όλων αυτών που οδηγούν στη στιγμή που όλα μπαίνουν στη θέση τους, το ζευγάρι σχηματίζεται και…

Και εκεί που στις ταινίες πέφτουν οι τίτλοι τέλους με τις καλύτερες προϋποθέσεις και είναι όλοι ευτυχισμένοι. Μόνο που στη ζωή, αυτή η στιγμή είναι απλά η αρχή. Είναι η αρχή μιας σχέσης που ίσως να μην είμαστε και τόσο έτοιμοι να την διαχειριστούμε. Όπως γράφουμε συχνά στο Men’s Bible,  οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά. Χρειάζονται συντήρηση και φροντίδα, και αν δεν την κάνεις, βαλτώνουν γρηγορότερα από ότι φαντάζεσαι.

Τι μπορεί να φταίει λοιπόν που η σχέση σου έχει κάνει κοιλιά;

Έχεις αφεθεί

Η αρχική φάση γνωριμίας απαιτεί και από τους δύο να είναι σε εγρήγορση. Γνωρίζεις ότι πρέπει να την γοητεύσεις και ότι πρέπει να είσαι εκπληκτικός 24/7. Οπότε κρατάς τους υδατάνθρακες χαμηλούς, τρως κοτόπουλο με λαχανικά, κάνεις γυμναστική. Ξέρεις ότι όταν σε δει γυμνό θες να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τα ρούχα σου είναι καθαρά και σιδερωμένα, το σπίτι τακτικό και καθαρό.

Αλλά μόλις περάσεις αυτή την εισαγωγική φάση… Ε οκ, ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να διατηρείς αυτό το επίπεδο συνέχεια. Και όπως και να το κάνεις με την σχέση έρχεται η οικειότητα, που με τη σειρά της σημαίνει ότι μπορείς να χαλαρώσεις και λίγο επιτέλους.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι η οικειότητα φέρνει άνεση και η άνεση σημαίνει ότι αφήνεις τα στάνταρτ να πέσουν. Και εντάξει να πέσουν λίγο, στο κάτω –κάτω δεν χρειάζεται να αποδείξεις τον εαυτό σου τώρα. Αλλά οι μικρές παρασπονδίες που κάνεις (χαλάς τη διατροφή, μειώνεις το γυμναστήριο, ντύνεσαι αδιάφορα), προστίθενται η μία πάνω στην άλλη, αν δεν προσέξεις. Και ξαφνικά έχεις πάρει 10 κιλά, έχεις κάνει (πραγματική) κοιλιά και είσαι ντυμένος σαν λέτσος.

Κοίτα, από τον χρόνο και την ηλικία κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, όλων μας τα σώματα θα χαλαρώσουν ή/και θα παχύνουν με το πέρασμα των ετών. Αλλά αν κάνεις μια προσπάθεια να κρατάς τον εαυτό σου σε εγρήγορση, καλό σε εσένα κάνει. Αλλά και σε αυτήν: της λέει ότι ακόμα θες να δείχνεις ωραίος για αυτήν και ότι περιμένεις και από αυτήν το ίδιο.

Έχετε ρουτινιάσει

Όταν πρωτοβγαίνατε, ήσασταν συνέχεια έξω. Σινεμά, δείπνα, ωραίες βόλτες, αυθόρμητες αποφάσεις. Ο ενθουσιασμός του νέου έρωτα σου έδινε αντοχή που δεν είχες ξαναζήσει και το μόνο που ήθελες ήταν να περνάς χρόνο μαζί της, να βγαίνετε και να γελάτε σαν σχολιαρόπαιδα (εχμ, και όχι μόνος).

Αλλά ακόμα και το πιο ταιριαστό ζευγάρι κάπου θα χάσει ρυθμούς με το πέρασμα του καιρού. Οι νύχτες στον καναπέ θα αυξηθούν, με επεισόδια κάποιας τηλεοπτικής σειρά. Θα έρθουν σαββατοκύριακα που το μόνο που θα θέλετε να κάνετε μετά από μια αγχωτική εβδομάδα θα είναι να χαλαρώσετε. Όσο θα περνάει ο καιρός θα βουλιάζετε στη ρουτίνα.

Τα βράδια από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη μπροστά στην τηλεόραση, την Παρασκευή σε σπίτι φίλων, το Σάββατο μαραθώνιος της αγαπημένης σας σειράς, την Κυριακή το βράδυ λίγο συμμάζεμα και ετοιμασία για την εβδομάδα.

Και προτού το καταλάβεις, συνειδητοποιείς ότι έχετε σκουριάσει και αρχίζεις να αναρωτιέσαι που πήγε όλος ο ενθουσιασμός και η ενέργεια. Για να ξεφύγεις όμως από όλο αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιακές κινήσεις και μεγάλα πλάνα. Κυρίως επειδή αυτά δεν αποτελούν μακροχρόνιες λύσεις.

Αντί αυτών, πρόσθεσε κάτι καινούριο στην καθημερινότητα, κάτι που μπορείτε να κάνετε οι δυο ας. Κάτι τόσο απλό όσο τα μαθήματα χορού, ή κάτι καλλιτεχνικό. Και βγείτε και χωριστά με τους φίλους σας, καλό είναι να αλλάζετε παραστάσεις και να φέρνετε νέα ερεθίσματα στη σχέση.

Μήπως η Σχέση σου έχει κάνει κοιλιά;

Την έχεις δεδομένη

Μέρος της φάσης κάθε νέας σχέσης είναι το πόσο ωραίο είναι να την κάνεις χαρούμενη. Τα κομπλιμέντα, τα πειράγματα, οι μικρές χειρονομίες, είναι όλα μέρος της γοητείας σου και δείχνουν πόσο απίθανος τύπος είσαι.

Αλλά κάπου στην πορεία όλα αυτά μειώθηκαν μέχρι που εξαφανίστηκαν. Και είμαι σίγουρος πως δεν είναι ότι αδιαφορείς, αλλά από την άλλη δεν νιώθεις και την άμεση ανάγκη να της δείχνεις συνέχεια τα αισθήματά σου. Άλλωστε τα ξέρει.

Μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Μπορεί να γνωρίζει (συνειδητά) ότι την νοιάζεσαι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν της αρέσει να το νιώθει. Και είναι αρκετά εύκολο να νιώσει παραμελημένη και δεδομένη. Και είναι ακόμα ευκολότερο να κρατήσεις την σπίθα αναμμένη. Και εδώ δεν χρειάζονται μεγάλες δραστικές ενέργειες, μικρές χειρονομίες αρκούν. Μικρές εκπλήξεις και σημάδια ότι τη σκέφτηκες, όπως ότι της πήρες τον αγαπημένο της καφέ, ένα μικρό σημείωμα να βρει το πρωί, ακόμα και ένα ειλικρινές κομπλιμέντο που δεν περίμενε, είναι κινήσεις κάνουν τη δουλειά.

Το ζήτημα λοιπόν όταν βλέπεις πως η σχέση σου έχει κάνει κοιλιά, δεν είναι να αρχίσεις τις μεγάλες (και σπασμωδικές) κινήσεις, αλλά να φτιάξεις μια καθημερινότητα που θα χωράει ποικιλία και τον καλύτερο εαυτό και των δυο σας. Είναι χρέος σου να ανεβάσεις τους ρυθμούς και να ηγηθείς ξανά για να οδηγήσεις την ομάδα σε υψηλότερα επίπεδα.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!