Μην κολλάς: Οργάνωσε τις προσπάθειές σου - Men's Bible

Μην κολλάς: Οργάνωσε τις προσπάθειές σου

Μην κολλάς: Οργάνωσε τις προσπάθειές σου

Όσο περισσότερο διαβάζεις και ασχολείσαι με το φλερτ, τη ψυχολογία και την αυτοβελτίωση, θα παρατηρήσεις αλλαγές στον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο και κατανοείς τους ανθρώπους.

Και φυσικά θα αντιληφθείς, αν δε το έχεις ήδη κάνει, πως ο κυριότερος λόγος που οι άντρες αντιμετωπίζουν προβλήματα στο φλερτ και τις σχέσεις τους, δεν είναι γιατί έχουν κάτι στραβό ή ανάποδο. Είναι γιατί πιστεύουν ότι έχουν.

Δεν είναι το ύψος, η ομορφιά και τα λεφτά, που λειτουργούν περιοριστικά. Είναι η έλλειψη εμπειρίας και οι λανθασμένες πεποιθήσεις που ευθύνονται που πολλοί άνδρες αισθάνονται μοναξιά και νιώθουν πως δεν το ‘χουν.

Κάτι τέτοιες σκέψεις ίσως έχουν ωθήσει και εσένα στην αναζήτησή του πώς να γίνεις καλύτερος.

Και είμαι σίγουρος πως όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι κι εσύ, έχεις κάποιους στόχους και κάποιες επιθυμίες που θες να πραγματοποιήσεις. Ίσως να επιθυμείς περισσότερες και πλουσιότερες εμπειρίες στη ζωή σου ή να αναζητάς μια σύντροφο και μια σχέση που να καλύπτει τις ανάγκες σου.

Αν λοιπόν θες να βελτιωθείς στο φλερτ, τότε η σωστή και λογική κίνηση είναι να επικεντρωθείς σε δύο σημεία. Να αποκτήσεις περισσότερη πείρα και φυσικά να αμφισβητήσεις και να αλλάξεις τις πεποιθήσεις που σε κρατάνε πίσω. Όμως κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο καθώς θα πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχώς τον ίδιο σου τον εαυτό, το άγχος και την αναβλητικότητα.

Θέσε ξεκάθαρους στόχους

Το βασικότερο πρόβλημα με αυτό τον τρόπο σκέψης είναι πως συχνά οι άντρες τρέχουν πίσω από τους ιδεατούς στόχους που έχουν στο μυαλό τους. Όπως, να κάνουν μια σχέση, να κάνουν σεξ με μια όμορφη γυναίκα, να έχουν επιλογές κλπ. Αυτοί οι στόχοι όμως είναι γενικοί και κάπως ακαθόριστοι. Δεν κάνουν ξεκάθαρο το τι ακριβώς πρέπει να κάνεις και τραβάνε την προσοχή στο αποτέλεσμα και όχι στη διαδικασία.

 Όταν όμως κυνηγάς το αποτέλεσμα, χωρίς να έχεις ένα ξεκάθαρο στόχο, κολλάς, δε μπορείς να γνωρίζεις τί πρόοδο έχεις κάνει, ποια είναι τα λάθη σου και πώς να τα διορθώσεις. Δεν αποκτάς αυτή την αίσθηση της επιτυχίας όταν βλέπεις τον εαυτό σου να βελτιώνεται σιγά – σιγά και συχνά το αποτέλεσμα είναι να απογοητεύεσαι και να αποθαρρύνεσαι. 

Αν θες λοιπόν να γίνεις καλύτερος, άσε στην άκρη τον προορισμό και θέσε συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους. Επικεντρώσου κάθε φορά σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά που θες να βελτιώσεις, όπως η προσέγγιση, το πείραγμα, η γλώσσα σώματος κλπ και εξάσκησε τη χωριστά μέχρι να νιώσεις άνετα μαζί της και μετά προχώρα στην επόμενη.

Άλλωστε αν δυσκολεύεσαι να ξεκινήσεις μια συζήτηση, τότε δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεσαι το πως να διατηρήσεις το ενδιαφέρον και πως να την πειράξεις. Αυτό περισσότερο θα σε αγχώσει και θα σε ωθήσει να το αναβάλλεις. Είναι σημαντικό να καταλάβεις πως το φλερτ είναι μια διαδικασία και πως για να περάσεις από το ένα στάδιο στο άλλο πρέπει να έχεις περάσει πρώτα από όλα τα προηγούμενα.

Μην κολλάς: Οργάνωσε τις προσπάθειές σου

Πρόσθεσε επιπλέον βήματα

Τι γίνεται όμως αν ένα στόχος φαίνεται πολύ δύσκολος; Αν το άγχος σε παραλύει και είναι πραγματικά δύσκολο να τον πραγματοποιήσεις;

Είναι αναμενόμενο κάποιοι στόχοι να προκαλούν περισσότερο άγχος σε κάποιους άντρες απ’ ότι σε κάποιους άλλους. Δεν ξεκινάνε όλοι από την ίδια βάση, ούτε έχουν όλοι παρόμοια βιώματα. Σε αυτή τη περίπτωση όμως δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεσαι. Η λύση είναι πολύ απλή. Σπάσε το στόχο σε επιμέρους βήματα.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την προσέγγιση. Είναι λογικό ένας άντρας που είναι πολύ ντροπαλός και αγχώδης και που δεν βγαίνει έξω για ποτό με φίλους, να αισθάνεται άβολα στα μπαρ και να νιώθει τη καρδιά του να χτυπά γρήγορα σαν ταμπούρλο στην ιδέα της προσέγγισης. Αντί να απογοητεύεται όμως, αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βάλει στόχο να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και να εξοικειωθεί με το να μιλάει με αγνώστους.

Θέτοντας ως στόχο να μιλάει από λίγο με όλους όσους συναντάει, όπως σερβιτόρους, μπάρμαν, ταμίες, φέρνει τον εαυτό του ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του στόχο.

Αντάμειψε τον εαυτό σου

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα που οι περισσότεροι αγνοούν και παραλείπουν, είναι αυτό της άμεσης ανταμοιβής όταν πετυχαίνεις το στόχο σου. Δε χρειάζεται να είναι κάτι φοβερό και τρομερό, ένα αγαπημένο φαγητό, μια αγαπημένη δραστηριότητα είναι αρκετά. Αυτό που έχει σημασία είναι να αποκτήσεις τη συνήθεια να επαινείς τον εαυτό σου κάθε φορά που εκπληρώνεις ένα στόχο, όσο μικρός και αν είναι.

Όσοι έχουν αυτοπεποίθηση, έχουν μάθει να παρατηρούν τις επιτυχίες τους και να επαινούν τον εαυτό τους συχνά. Αντιθέτως, οι άνθρωποι χωρίς αυτοπεποίθηση μένουν μόνο στα λάθη και τα σφάλματα τους και συνεχώς υποτιμούν τον εαυτό τους με αποτέλεσμα να γίνονται όλο και περισσότερο παθητικοί και μη διεκδικητικοί.

Ξεκίνα την πράξη

Το δυσκολότερο μέρος σε οποιαδήποτε προσπάθεια είναι να ξεκινήσεις τη πράξη και όπως λέει ένα αρχαίο ρητό: η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Έχε λοιπόν στο νου σου πως έχει μεγαλύτερη σημασία να αρχίσεις να εξασκείσαι και πως είναι λογικό στην αρχή να μην είσαι και πολύ καλός.

Αν θες να βγούμε έξω μαζί για να σε βοηθήσουμε στην πράξη, δες εδώ

Άλλωστε καμία δεξιότητα δεν αποκτήθηκε με την πρώτη ή με τη δεύτερη φορά. Αν όμως καταβάλεις προσπάθεια και ξεπεράσεις το άγχος, την αναβλητικότητα και την αδράνεια, θα δεις πως οι καινούριες συμπεριφορές θα γίνουν κτήμα σου και πως δε θα χρειάζεται να σκέφτεσαι προσεκτικά τι να κάνεις και τι να πεις, ώστε να μην κολλάς.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!