Μην πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε νέα σχέση - Men's Bible

Μην πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε νέα σχέση

Μην πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε νέα σχέση

Κατά καιρούς βλέπω διάφορες περιπτώσεις ανθρώπων. Έχει τύχει να μιλήσω με ανθρώπους που δεν είχαν μεγάλη σχέση (χρονικά) για πάρα πολλά χρόνια και έχει τύχει να μιλήσω και με ανθρώπους που έχουν περάσει το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής τους σε μία ή περισσότερες μεγάλες σχέσεις.

Είναι ωραίο να έχεις σχέση. Είναι ωραίο να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, να μπορείς να μιλήσεις, να σε καταλαβαίνει, να μοιράζεσαι ιδέες, όνειρα, επιθυμίες. Εξίσου καλό είναι να είσαι ελεύθερος και να μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω, αν δεν μπορείς να βρεις κάποια να σου καλύπτει αυτές τις ανάγκες.

Ο κάθε άνθρωπος το βλέπει διαφορετικά. Οδηγούμενοι όλοι από τις ίδιες ανάγκες, αναζητούμε την ικανοποίηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η ερωτική επαφή και η συντροφικότητα είναι από τις βασικότερες ανάγκες του ανθρώπου.

Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να έχεις «χτίσει» μία σχέση επικοινωνίας πριν προχωρήσεις ερωτικά και κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι μέσω της ερωτικής επαφής, χτίζεται η επικοινωνία και η κατανόηση δύο ανθρώπων.

Κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι μοναδική. Κάθε άνθρωπος προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά. Είτε είσαι πολλά χρόνια σε μία σχέση, είτε έχεις πολλά χρόνια να κάνεις μία μεγάλη σχέση, είτε έχεις κουραστεί από τις πολλές αλλαγές ή την αποτυχία στο να βρεις κάποια που σου «κάνει», είναι σημαντικό να θυμάσαι το παρακάτω:

Κάθε νέα σχέση είναι μία νέα αρχή

Κάθε νέα σχέση που ξεκινάς, είτε είναι για μία εβδομάδα, είτε για μία δεκαετία, είναι μία νέα αρχή. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρεις εξαρχής, πόσο θα κρατήσει ανεξαρτήτως του αν πέφτεις με τα μούτρα ή όχι.

Δεν υπάρχει κάποιο συμφωνητικό που το δίνεις στην κοπέλα που γνώρισες και της λες: «Να, εδώ λέει ότι θα τα έχουμε για τουλάχιστον έξι μήνες. Με το πέρας του εξαμήνου, θα κάνουμε έναν απολογισμό και αν μας αρέσει το αποτέλεσμα, θα υπογράψουμε για άλλους έξι μήνες. Τώρα βάλε υπογραφή εδώ».

Τη ζωή τη ζεις

Η ζωή δεν έχει συμβόλαια και συμφωνίες. Είναι απαραίτητο να το θυμάσαι, γιατί όταν ξεκινάς μία νέα σχέση, πρέπει να το κάνεις με καθαρό μυαλό. Χωρίς να φέρνεις μαζί σου την προηγούμενη ή τις προηγούμενες σχέσεις.

Είσαι έτοιμος για νέο ξεκίνημα; Δες εδώ

Κατά καιρούς ακούω διάφορες απόψεις για αυτό.

Άλλος μου λέει ότι όταν μπαίνει σε μία σχέση δίνει μόνο ένα μικρό ποσοστό του, π.χ. το 50% του. Έτσι, τα πράγματα δεν πάνε καλά, δεν θα απογοητευτεί πολύ γιατί δεν είχε επενδύσει και τόσα πολλά εξ’ αρχής.  Άλλος πάλι, όταν μπαίνει σε μία νέα σχέση, δίνει το 110% του, γιατί μπαίνει με όρεξη, πέφτει με τα μούτρα και γιατί θέλει να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο αυτές προσεγγίσεις έχουν τα μειονεκτήματα τους.

Όταν μπαίνεις σε μία σχέση, αυτή που έχεις απέναντί σου, θεωρεί ότι αυτό που της δείχνεις είναι το 100% σου. Δεν μπορεί να ξέρει ότι εσύ επενδύεις μόνο ένα 50%. Έτσι όταν αργότερα, θα θεωρήσεις ότι τελικά είναι μία καλή σχέση και αξίζει να επενδύσεις περισσότερα, θα «φουλάρεις» και εκείνη θα βρεθεί πνιγμένη, γιατί θα της προσφέρεις διπλάσια ενέργεια από αυτό που περίμενε. Ξαφνικά λοιπόν, μπορεί να φανείς πιεστικός.Μην πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε νέα σχέση

Αντίστοιχα, αν έχεις μπει, προσφέροντας το 110% σου, έχεις πέσει με τα μούτρα δηλαδή, δεν θα μπορέσεις να το διατηρήσεις για πάντα γιατί για να το κάνεις αυτό, σημαίνει ότι βάζεις παραπάνω ενέργεια από αυτή που έχεις γενικότερα. Συνεπώς, κάποια στιγμή θα πρέπει να ελαττώσεις τους ρυθμούς σου για να αναπληρώσεις την χαμένη ενέργεια. Όταν θα το κάνεις αυτό, η κοπέλα σου θα θεωρήσει ότι κάτι συμβαίνει. Ότι κάτι κάνει λάθος ή για κάποιο λόγο βαρέθηκες εσύ.

Δώσε τον πραγματικό σου εαυτό

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις όταν μπαίνεις σε μία σχέση, είναι να δώσεις το 100% σου. Δηλαδή, τον πραγματικό σου εαυτό. Χωρίς φόβους, χωρίς να συγκρατείς αυτό που αισθάνεσαι ή νοιώθεις. Να είσαι αληθινός και να βγάζεις αυτό που πραγματικά είσαι. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!