Τρία Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης - Men's Bible

Τρία Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης

Τρία Λάθη που δεν πρέπει να κάνεις στην αρχή μιας σχέσης

Βγαίνεις, γνωρίζεις γυναίκες, κάνεις σχέσεις, χωρίζεις, βγαίνεις, γνωρίζεις γυναίκες, κάνεις σχέσεις και πάει λέγοντας.

Πόσο εύκολο είναι να εγκλωβιστείς σε έναν φαύλο κύκλο; Είναι πιθανό να «κλειδωθείς» σε μία Ημέρα της Μαρμότας και κάθε φορά να κάνεις τις ίδιες κινήσεις, τα ίδια λάθη στην αρχή κάθε σχέσης και να καταλήγεις στις ίδιες καταστάσεις;

Σε κάθε νέα εμπειρία που έχεις με μία γυναίκα φέρνεις μαζί και όλες τις προηγούμενες. Έχεις μαζί σου τις μνήμες, τις εμπειρίες και τις καλές και τις κακές στιγμές που έχεις αποκομίσει από τις προηγούμενες εμπειρίες σου.

Όπως καταλαβαίνεις, εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να χρωματίζεις κάθε νέα εμπειρία με τα χρώματα της προηγούμενης.

#1. Πας από τη μία σχέση στην άλλη

Πρώτη λάθος κίνηση λοιπόν, είναι να μεταπηδάς από μία σχέση στην επόμενη. Ακούω πολύ κόσμο να λέει, «Δεν μπορώ μόνος/η μου. Θέλω να έχω κάποιον δίπλα μου». Τι είναι αυτό που δεν μπορείς όμως; Την ιδέα της μοναξιάς; Το γεγονός ότι έχεις συνηθίσει να έχεις κάποιον δίπλα σου και σου έχει γίνει ρουτίνα;

Για πολύ κόσμο, η εύρεση νέου ερωτικού συντρόφου είναι πολύ μεγάλο θέμα. Υπάρχουν πολλά άτομα εκεί έξω που επιλέγουν να μείνουν σε μία σχέση φοβούμενοι ότι δεν θα μπορέσουν να βρουν κάτι νέο. Είτε παραμένουν σε μία προβληματική σχέση είτε φροντίζουν να βρουν νέο σύντροφο πριν απομακρυνθούν από τον προηγούμενο.

Κάθε σχέση που λήγει χρειάζεται χρόνο για να «κλείσουν» οι εκκρεμότητες μέσα σου. Ασχέτως με το ποιανού επιλογή ήταν, χρειάζεσαι χρόνο για να την ολοκληρώσεις μέσα σου. Να κάνεις απολογισμό, να εκτιμήσεις τι πήγε καλά και τι όχι. Ανάλογα με το πόσο έχεις επενδύσει χρονικά και κυρίως συναισθηματικά σε μία σχέση, εξαρτάται και ο χρόνος που χρειάζεσαι για το «κλείσιμο».

Από τη στιγμή λοιπόν, που δεν έχεις δώσει στον εαυτό σου χρόνο αποκατάστασης, είναι φυσικό και επόμενο να μεταφέρεις την προηγούμενη σχέση σου στην επόμενη. Αντί να κάνεις λοιπόν μία νέα αρχή, συνεχίζεις την σχέση απλά με άλλο σύντροφο και έτσι χάνεις ένα μεγάλο κομμάτι της νέας κατάστασης.

#2. Κουβαλάς ακόμα απωθημένα

Ένα δεύτερο λάθος που κάνεις πολλές φορές και το οποίο είναι σχετικό με αυτό που αναφέραμε παραπάνω, είναι το γεγονός ότι μπαίνεις σε μία σχέση όντας ακόμα θυμωμένος ή απογοητευμένος από την προηγούμενη. Έτσι, έχοντας στο μυαλό σου την προηγούμενη κατάσταση, ξεσπάς στην επόμενη ενώ στην πραγματικότητα δεν φταίει αυτή. Ουσιαστικά ξεσπάς σε ένα άτομο που έχει όλη την καλή διάθεση να ασχοληθεί μαζί σου.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, χρειάζεται χρόνος ανάμεσα σε δύο σχέσεις. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσεις την μία σχέση μέσα στην επόμενη, γιατί αυτό θα έχεις αρνητικό αποτέλεσμα.

Όσο διαβάζεις αυτό το άρθρο αναρωτήσου, πόσες φορές μπήκες σε μία σχέση με κακές αναμνήσεις και απωθημένα και τι αποτέλεσμα είχε στην νέα;

#3. Πέφτεις με τα μούτρα

Το τρίτο λάθος προκύπτει όταν έχεις καιρό να κάνεις καινούρια σχέση. Εκεί, το πιο πιθανό είναι να πέσεις με τα μούτρα. Άσχετα με τον λόγο που έχεις καιρό να εμπλακείς με ένα νέο άτομο, αισθάνεσαι ότι είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα.

Ορμάς λοιπόν και γίνεσαι «υπηρέτης». Προσφέρεις τα πάντα και πολύ γρήγορα, ανέχεσαι συμπεριφορές, δέχεσαι καταστάσεις και είσαι πολύ υποχωρητικός γιατί «βλέπεις κάτι καλό».

Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος να πιέσεις πολύ το άλλο άτομο και αντί να το κερδίσεις, να το απομακρύνεις. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα είναι ότι έχεις δημιουργήσει μία κατάσταση που είναι παραπάνω από τις δυνατότητες σου. Έχοντας όρεξη και όντας φρέσκος, στην αρχή προσφέρεις το 110 τις εκατό του εαυτού σου και αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να το συντηρήσεις για πάντα.

Έχεις όμως ήδη δημιουργήσει από την αρχή μία προβληματική ουτοπική κατάσταση, όπου το άλλο άτομο περιμένει περισσότερα από αυτά που μπορείς πραγματικά να προσφέρεις, γιατί έτσι του έχεις δείξει.

Πως δημιουργείς λοιπόν, μία καλή ή ιδανική κατάσταση;

Αρχικά φροντίζεις να είσαι συνειδητοποιημένος με τον εαυτό σου. Αυτό σημαίνει ότι έχεις ολοκληρώσει μία σχέση στο μυαλό σου για να μπορέσεις να περάσεις στην επόμενη. Κλείνεις εκκρεμότητες και παίρνεις απόφαση ότι έχει λήξει πραγματικά και αμετάκλητα.

Σε δεύτερη φάση, μπαίνεις σε μία σχέση επικοινωνώντας πραγματικά και φροντίζοντας να κάνεις κατανοητές τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου. Είναι απαραίτητο να εκφράσεις αληθινά τι περιμένεις και τι μπορείς να προσφέρεις σε μία νέα σχέση. Δεν είναι απαραίτητο να είσαι διστακτικός αλλά είναι απαραίτητο να είσαι ξεκάθαρος με το άλλο άτομο και κυρίως με τον εαυτό σου.

Να θυμάσαι ότι μία σχέση δεν καλύπτει τις ανασφάλειες σου. Όταν επιλέγεις κάποια για να σταθεί δίπλα σου, το κάνεις γιατί θέλεις να δει τον καλύτερο εαυτό σου και όχι για να ανεχτεί τις κακές σου συνήθειες.

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!