Παράλληλη Σχέση: Αξίζει; - Men's Bible

Παράλληλη Σχέση: Αξίζει;

Παράλληλη Σχέση: Αξίζει;

Αξίζει άραγε να ενδώσεις στον πειρασμό και να φλερτάρεις και να συνάψεις παράλληλη σχέση;

Προφανώς η απάντηση είναι «όχι». Και δε μιλάω μονάχα για την περίπτωση που η κανονική σου σχέση είναι ποιοτική και με μια αξιόλογη κοπέλα, αλλά ακόμα και για την περίπτωση που είναι τοξική.

Πολλοί άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να φλερτάρουν, να απιστήσουν και να συνάψουν ερωτικό δεσμό, ενώ παράλληλα είναι ήδη δεσμευμένοι.

Οι λόγοι πολλοί. Είτε η κανονική τους σχέση δεν πηγαίνει καλά και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν άλλες ανάγκες, είτε παρασύρονται από τη ματαιοδοξία τους και από την ανασφάλεια τους.

Η απιστία και η παράλληλη σχέση είναι ο χειρότερος τρόπος να προδώσεις την εμπιστοσύνη της συντρόφου σου.

Και σίγουρα αν εσύ ανακάλυπτες ότι η κοπέλα σου σε απατάει ή ότι τα έχει παράλληλα και με άλλον, δε θα σου άρεσε.

Σε κάθε περίπτωση όμως, πέρα από το ηθικό κομμάτι, με το να ενδώσεις στον πειρασμό και να κάνεις μια παράλληλη σχέση σου έχεις πολλά να χάσεις και λίγα να κερδίσεις.

Η παράλληλη σχέση δε θα σώσει τη σχέση σου από τα προβλήματα της

Αν με την κοπέλα σου τσακώνεστε συχνά, έχετε παράπονα ο ένας από τον άλλο και γενικά η σχέση σας περνάει κρίση, το να πέσεις στην αγκαλιά μιας άλλης ουσιαστικά θα αποτελειώσει τα πράγματα και θα επισπεύσει το χωρισμό.

Μπορεί εσύ να καλύψεις για λίγο κάποιες ανάγκες σου που η κανονική σου σχέση δεν καλύπτει πια (και δεν εννοώ απαραίτητα σεξουαλικές ανάγκες αλλά και συναισθηματικές), αλλά αυτό θα διαρκέσει λίγο.

Η αλήθεια πάντα λάμπει. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατήσεις την παράλληλη σχέση μυστική για πάντα, ούτε μπορείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

Η συμπεριφορά σου και οι δικαιολογίες που ενδεχόμενος θα πεις για να δικαιολογήσεις την απουσία σου όταν θα είσαι με τον παράνομο δεσμό σου θα κάνουν τη σύντροφο σου να χάσει την εμπιστοσύνη της σε εσένα. Οι συγκρούσεις μεταξύ σας θα αυξηθούν και στο τέλος θα χωρίσετε.Παράλληλη Σχέση: Αξίζει;

Η παράλληλη σχέση δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου

Αρκετοί συνάπτουν παράλληλη σχέση, όχι γιατί η κανονική τους σχέση δεν τους ικανοποιεί, αλλά για λόγους ματαιοδοξίας. Το τρίτο πρόσωπο είναι κατά κάποιον τρόπο το μέσο μέσα απ’ το οποίο αποκτούν το κύρος, την αυτοπεποίθηση και την επιβεβαίωση που νιώθουν ότι τους λείπει.

Όμως αυτή η τόνωση του ηθικού είναι πλασματική και δε μένει για πάντα. Η παράλληλη σχέση δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου μακροπρόθεσμα. Το αντίθετο μάλιστα.

Θα σε κάνει να νιώσεις χειρότερα , ειδικά στην περίπτωση που έχεις οικογένεια.

Είναι ο χειρότερος τρόπος να λήξεις μια σχέση και να ξεκινήσεις μια καινούρια

Ακόμα όμως και αν είσαι ερωτευμένος με την κοπέλα με την οποία σκέφτεσαι να κάνεις παράλληλη σχέση, αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος να ξεκινήσεις κάτι καινούριο.

Σκέψου το λίγο: Τι μήνυμα θα της στείλεις για εσένα με το να είσαι μαζί της ενώ είσαι ήδη σε μια σχέση;

Πόσο θα κρατήσει πραγματικά αυτός ο δεσμός και κατά πόσον η συγκεκριμένη κοπέλα θα μπορεί να σε εμπιστευτεί στο μέλλον όταν ξέρει ότι δεν είχες πρόβλημα να κάνεις κάτι ερωτικό μαζί της παράλληλα με την κανονική σου σχέση.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εσένα. Αν η συγκεκριμένη κοπέλα δέχτηκε να κάνει κάτι με κάποιον δεσμευμένο πόση εμπιστοσύνη θα της έχεις μετά αν συνεχίσετε να είστε μαζί και η σχέση σας γίνει πιο σοβαρή;

Αν βλέπεις ότι η νυν σχέση σου δεν τραβάει και έχει εμφανιστεί ένα άλλο πρόσωπο στον ορίζοντα με το οποίο υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι πρώτα να χωρίσεις με τη νυν σύντροφο σου και έπειτα να εξερευνήσεις τη νέα γνωριμία.

Η παράνομη σχέση δε σε κάνει καλύτερο άνδρα

Κάνοντας μια παράλληλη σχέση δε γίνεσαι καλύτερος άνδρας.

Δε γίνεσαι συναισθηματικά δυνατότερος και περισσότερο ώριμος, αντίθετα αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει σε πράξεις με πολλές και ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι να αποφύγεις την παράλληλη σχέση, αν έχεις μπει στον πειρασμό για κάτι τέτοιο (που για να διαβάζεις αυτό το άρθρο μάλλον έχεις μπει).

Και αν η κανονική σου σχέση αντιμετωπίζει προβλήματα φρόντισε να τα αντιμετωπίσεις σωστά με τη σύντροφο σου, διαφορετικά χώρισε εφ’ όσον η σχέση δεν τραβάει ώστε να μπορέσεις να προχωρήσεις με τρόπο που αρμόζει σε έναν πραγματικό και συναισθηματικά δυνατό άνδρα.

Δε θες να μπεις σε παράλληλη σχέση αλλά θες να βελτιώσεις την υπάρχουσα σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!