4 Τρόποι που γίνεσαι Πιεστικός στη Σχέση σου - Men's Bible

4 Τρόποι που γίνεσαι Πιεστικός στη Σχέση σου

4 τρόποι που γίνεσαι πιεστικός στη σχέση σου

Πολλές φορές γινόμαστε πιεστικοί χωρίς να το καταλάβουμε. Είτε γιατί έχουμε μάθει να λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο, είτε γιατί αισθανόμαστε ότι αυτό που ζητάμε είναι φυσιολογικό. Ίσως σου έχει τύχει και εσένα, να καταλήξεις να χωρίσεις με κάποια κοπέλα γιατί σου έλεγε ότι γίνεσαι πιεστικός κι εσύ δεν το καταλάβαινες.

Η πίεση μπορεί να ασκηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά την κάθε κοπέλα. Πολλές φορές μπορεί να είναι αρκετή για να την κάνει να θέλει να απομακρυνθεί από εσένα.

4 τρόποι που γίνεσαι πιεστικός στη σχέση σου

#1 Εξωτερική εμφάνιση

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα που συναντάμε εκεί έξω.

Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι το στυλ που είχε όταν τη γνώρισες είναι αυτό που έχει γενικότερα σαν άνθρωπος. Αν λοιπόν ντυνόταν πιο «ελαφριά», τότε θα θέλει να συνεχίσει να το κάνει και όταν θα είστε μαζί. Το να θες να την πιέσεις να για να ντύνεται «πιο σοβαρά γιατί τώρα έχει σχέση» δεν πρόκειται να σου προσφέρει κάτι. Ενδεχομένως να προσπαθήσει να το κάνει για να σε ικανοποιήσει, αλλά αυτό θα την κάνει να πάει ενάντια σε αυτό που είναι.

Δε ξέρω γιατί, αλλά πολλές φορές βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να αλλάξουν αυτόν ή αυτή που έχουν δίπλα τους και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο. Αφού έτσι την γνώρισες και σου άρεσε, γιατί να θες να την αλλάξεις; Θα γίνει κάποια που ενδεχομένως δε θα σου αρέσει, οπότε θα χαθεί και η έλξη.

Άσε που όσο ποιο πιεστικός γίνεσαι, τόσο περισσότερο καταπιεσμένη και περιορισμένη νιώθει.4 τρόποι που γίνεσαι πιεστικός στη σχέση σου

#2 Φίλοι και παρέες

«Θέλω να σταματήσεις να κάνεις παρέα με τη φίλη σου, γιατί είναι κακή επιρροή». Πραγματικά, θα μπορούσα να την κάνω αυτοκόλλητο αυτήν την ατάκα και να την κολλάω παντού. Καταλαβαίνω πως αν η κολλητή της είναι ελεύθερη, φοβάσαι πως θα την παρασύρει, θα βγαίνουν όλη την ώρα και «ποιος ξέρει τι θα κάνουν».

Πρέπει να καταλάβεις όμως πως τώρα που η «δικιά σου» είναι σε σχέση, δε θα σταματήσει να βλέπει την κολλητή της. Εξάλλου, αν η κοπέλα σου είναι ικανοποιημένη με τη σχέση σας, τότε δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι. Αν φοβάσαι ότι κάνοντας παρέα μαζί της, θα βρει κάποιον άλλο, τότε ίσως είναι προτιμότερο να δεις τι δε λειτουργεί σωστά στη σχέση σας.

Σε κάθε περίπτωση, κάνε την υπέρβαση και αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μάθεις τη φίλη της καλύτερα. Ίσως έχετε παρεξηγηθεί ή αισθάνεται ότι χάνει τη φίλη της εξ’ αιτίας σου και γι’ αυτό γίνεται πιεστική ή επιθετική.

#3 Φαγητό και κιλά

«Τώρα που είμαστε μαζί, θα κάνεις διατροφή και θα χάσεις τα παραπανίσια κιλά». Αυτή την ατάκα την έχω ακούσει και από άντρες και από γυναίκες.

Ισχύει ό,τι αναφέραμε και παραπάνω. Αφού έτσι την γνώρισες, γιατί επιμένεις να την αλλάξεις; Θα αλλάξει μόνο αν το θέλει εκείνη. Όσο πιεστικός κι αν γίνεις, μόνο αντίδραση θα βρίσκεις. Αν θες, μπορείς να της δώσεις το παράδειγμα και να ελπίζεις ότι θα παρασυρθεί από εσένα και θα θέλει να αλλάξει. Χωρίς πίεση και με καλή θέληση.

 

#4 Σεξ

Δε ξέρω πως το έχουν στο μυαλό τους κάποιοι άνθρωποι, αλλά νομίζουν ότι από την στιγμή που θα κάνουν σεξ με κάποια κοπέλα, τους ανήκει. Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά το πόσο λάθος είναι αυτό. Επειδή κάνατε σεξ, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να σου δίνει αναφορά που πάει, τι κάνει και με ποιον. Δε σημαίνει ότι τώρα υποχρεωτικά θα πρέπει να παίρνει την άδεια ή την έγκρισή σου για να κάνει το πρόγραμμά της.

Αντίστοιχα, επειδή κάνατε σεξ, δε σημαίνει ότι θα κάνετε σχέση ή ότι θα παντρευτείτε. Το σεξ είναι ένας ακόμα τρόπος για να έρθετε κοντά και να γνωριστείτε. Δεν είναι δεσμευτικό συμβόλαιο και σίγουρα δε δικαιολογεί τη ξαφνική πρόσκληση για φαγητό, για να γνωρίσει όλο το σόι σου τη νύφη.

Η σχέση δεν είναι εξάρτηση, δεσμός ή περιορισμός. Βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και αποδοχή. Έτσι όπως την γνώρισες, έτσι θα παραμείνει και οποιαδήποτε προσπάθειά σου να την αλλάξεις, θα την κάνει να αισθάνεται πιεσμένη και περιορισμένη. Θα γίνει δυστυχισμένη και πολύ πιθανό, να θελήσει να απομακρυνθεί από εσένα.

Θες να αναζωπυρώσεις το πάθος στη σχέση σου; Δες εδώ

Άλλαξε τη ζωή σου!

ΠΑΤΑ ΕΔΩ

Ετοιμάσαμε το πιο πλήρες Πρόγραμμα Ανδρικής Αυτοβελτίωσης. Επικοινωνία, Φλερτ, Ψυχολογία, Σχέσεις.  Σου δίνουμε τα εργαλεία και τον τρόπο για να βελτιώσεις τον εαυτό σου και να ζεις ελεύθερος. Για να γίνεις ο Άνδρας που αξίζεις να είσαι!